تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849781387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرزمین خورشید داغدار انقراض گونه های گیاهی/چوب حراج بر ثروت سبز خراسان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان رضوی مهر گزارش می دهد؛
سرزمین خورشید داغدار انقراض گونه های گیاهی/چوب حراج بر ثروت سبز خراسان
مشهد - خبرگزاری مهر: خراسان رضوی به ‌لحاظ شرايط اقليمي دارای تنوع گياهان با ارزش دارويي و صنعتي است اما این روزها به ‌خاطر بهره‌برداري غيراصولي داغ انقراض گونه های گیاهی کمیاب بر دل سرزمین خورشید مانده و سال ها است که اهالی این خطه گیاهان دارویی را به روش سنتی جمع آوری کرده و به قیمتی ناچیز در اختیار دلالان قرار می دهند.



به گزارش خبرنگار مهر، بهره برداری غیر اصولی از سرمایه های سبز خراسان گونه های کمیاب گیاهی را در خطر انقراض قرار داده و حال آنکه به گفته کارشناسان با راه اندازي صنايع تكميلي می توان مانع جمع آوری بی رویه گونه های گیاهی و دست درازی دلالان شد. به اذعان کارشناسان منابع طبیعی طرح هاي توسعه و بهره برداري از گياهان دارويي مانع انقراض این گونه ها شده و از طرف ديگر سود اقتصادي سرشاري نصيب این استان کرده و می تواند به طور متوسط براي 20هزار نفر اشتغال دائمی و موقت ایجاد کند. خراسان رضوی مامن گونه های کمیاب گیاهی یک کارشناس منابع طبیعی، خراسان رضوی را مامن گونه های کمیاب گیاهی می داند و به مهر می گوید: این روزها عدم بهره برداری درست از این سرمایه های سبز خطر انقراض گونه های گیاهی کمیاب را افزایش داده بنابراین با اجرای طرح های توسعه و بهره برداری از گیاهان دارویی؛ این حوزه می تواند به لحاظ اقتصادی برای این استان سود ده باشد. علی رجبی بیان می کند:عرصه‌يابي و شناسايي رويشگاه‌هاي گونه های گياهی در این استان و تهيه طرح توسط مشاوران ذي‌صلاح و در نهایت واگذاری کار بهره‌برداري از اين گونه‌ها به‌صورت اصولي و فني به متقاضيان ضمن ايجاد اشتغال در منطقه و تامين گياهان دارويي مورد نياز، از سرمایه های سبز حفاظت و صیانت می کند.

وی معتقد است؛ یکی از مهم ترين دلايل عدم رونق صنعت گياهان دارويي در این استان و دخالت دلالان ناشی از بی توجهی به صنايع بسته بندي و تكميلي است و به نظر می رسد فرآوري گياهان دارويي و صنعتي می تواند نقش بسزایی در رونق این بخش داشته باشد. وجود 2 هزار گونه گیاهی در خطه خراسان وی با بیان اینکه از مجموع 8 هزار گونه گیاهی در کشور 2 هزار گونه در این استان پراکنش دارند، می افزاید: 2 هزار گونه گیاه دارویی و صنعتی در استان وجود دارد که در این راستا محصول عمده استراتژیک استان در این بخش شامل آنغوزه، باریجه، سریش، کتیرا، اشنیان، ترکه ارغوان و آویش است. این کارشناس منابع طبیعی تصریح می کند: گونه های متعدد و متنوع گیاهان دارویی در تمام سطح عرصه های طبیعی خراسان رضوی رشد می کنند اما طی سالهای اخیر به دلیل نبود صنایع تکمیلی بهره برداری مناسب از این سرمایه سبز به درستی انجام نشده و میزان اندک جمع آوری شده نیز به چنگ دلالان افتاده و در حقیقت متولیان این خطه راهکار استفاده مناسب از این نعمت خدادادی را تاکنون اتخاذ نکرده اند. لزوم توجه به دو مولفه صنایع بسته بندی و جمع آوری اصولی وی با اعلام اینکه دو مولفه صنایع بسته بندی و جمع آوری اصولی می تواند به رونق صنعت گیاهان دارویی کمک کند، می گوید: برداشت سنتی مبتنی بر اهداف سوداگری صرف به انقراض نسل گونه‌های نادر و کمیاب منتهی می‌شود و تنوع زیستی و زیست‌بوم مناطق مورد برداشت را نیز با خطر تخریب مواجه می‌سازد. به گفته رجبی برداشت و بهره‌برداری صنعتی براساس روش‌ها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر مبانی علمی در این زمینه ضرورت حیاتی دارد. این کارشناس منابع طبیعی با بیان اینکه شيوه‌هاي نادرست بهره برداری نه تنها به انقراض نسل گونه‌ها مي‌انجامد بلكه تنوع زيستي منطقه را نيز با خطرنابودي مواجه مي‌کند، عنوان می کند: اداره منابع طبیعی استان امروز باید ساختاری را فراهم کند تا طرح هاي توسعه و بهره برداري از گياهان دارويي به دانشجويان و فارغ التحصيلان رشته هاي مرتبط ارائه شود تا علاوه بر درآمدزايي و اشتغال براي آنها، زمينه صادرات گياهان دارويي استان نيز مهیا شود. کشت گیاهان دارویی صرفه و سود اقتصادی فراوانی دارد رئیس بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی نیز عنوان می کند: به دلیل خشکی و محدودیت شدید منابع آبی در این استان، کشت گیاهان دارویی صرفه و سود اقتصادی فراوانی دارد.

احمد محدث حسینی اظهار می کند: آب مصرفی در هر هکتار از گیاهان دارویی کمتر از سایر گیاهان زراعی است بنابراین کشاورزان استان می توانند این محصولات را کشت و جایگزین برخی از تولیدات پرآب نمایند و به رونق اقتصادی استان کمک کنند. وی می افزاید: خراسان رضوی جزئی از ناحیه رویشی ایرانی- تورانی است و آنچه امروزه از پوشش گیاهی این استان در 100منبع مختلف ثبت شده، نشان می‌دهد که این سرزمین در گستره خود، 2482 گونه گیاهی از 585 جنس و 115 خانواده را جای داده است. 303 گونه آفتابگردان رئیس بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تصریح می کند: در ارتفاعات این سرزمین گیاهانی مثل کلاه میرحسن، چوبک، اسپرس خاردار، سریش، بروموس، آگروپیرون و زلف پیرزن بیشتر از سایر گیاهان به چشم می‌آید؛ دشت‌های جنوب استان نیز رویشگاه انواع شورها، آتریپلکس، کوشیا، اشنیان، چرخه، عجوه، آفتاب پرست، گل حسرت، انواع لاله و اسکنبیل است.

  حسینی با اعلام اینکه بیشترین تعداد گونه‌های گیاهی این استان مربوط به خانواده آفتابگردان با 303 گونه است، می افزاید: پس از آن گندمیان با 180 و تیره نعناع با 122 گونه بیشترین تعداد گونه‌ها را در استان دارند. چوب حراج بر ثروت سبز خراسان سالهاست که گونه های گیاهی اهمیت خود را در خراسان رضوی از دست داده اند طوری که این روزها خبر انقراض این گونه ها و چوب حراج بر ثروت سبز خراسان به گوش می رسد و شاید وقت آن رسیده که فکری برای سرمایه ها و منابع طبیعی این استان پهناور کرد. ............................. گزارش: مرضیه صاحبی  








۱۳۹۲/۱۱/۲۳ - ۰۷:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن