واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیست و سوم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران تهران-ایرنا-امروز چهارشنبه برابر با بیست و سوم بهمن 1392 هجری خورشیدی، دوازدهم ربیع الثانی 1435 هجری قمری و دوازدهم فوریه 2014 میلادی است.35 سال پیش در چنین روزی، به فرمان امام خمینی کمیته ی انقلاب اسلامی با هدف کمک به امنیت عمومی تاسیس شد.
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
23 بهمن 1380
یک فروند هواپیمای مسافربری توپولوف 154 که از تهران به خرم آباد در پرواز بود، با ارتفاعات سفیدکوه برخورد کرد و همه ی سرنشینان آن کشته شدند.
23 بهمن 1374
لوییس فراخان رهبر مسلمانان سیاه پوست آمریکا اعلام کرد که ایران علم دار پرچم «لااله الاالله» و «محمدرسول الله» است و نباید از ضربه های دشمن به انقلاب بهراسد.
23 بهمن 1373
نیوت کینگریچ رییس مجلس نمایندگان آمریکا و رهبر حزب جمهوری خواه این کشور خواستار سرنگونی دولت ایران شد و گفت: یافتن راهی برای جایگزین کردن حکومت ایران بخشی از راهبرد بلند مدت آمریکا است!
23 بهمن 1362
پالایشگاه بزرگ گاز در منطقه خانگیران خراسان در سرخس به عنوان یکی از کم نظیرترین پالایشگاههای گاز در جهان گشایش یافت.
23 بهمن 1357
دولت موقت انقلاب به صورت رسمی آغاز به کار کرد. دولت موقت ایران که به منظور رسیدگی به اوضاع کشور، به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شده بود، تا پیش از اعلام استعفای مهدی بازرگان به مدت 9 ماه به فعالیت خود ادامه داد.
23 بهمن 1357
امام خمینی(ره) رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، در نخستین اعلامیه ی خود پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ایران را به رعایت نظم و انضباط انقلابی فراخواند.
23 بهمن 1357
به فرمان امام خمینی(ره) کمیته ی انقلاب اسلامی با هدف کمک به امنیت عمومی تاسیس شد.
23 بهمن 1357
سازماندهی ارتش و نیروهای انتظامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد.
23 بهمن 1357
ستاد ارتش به صورت رسمی به دولت مهدی بازرگان تحویل داده شد و دولت موقت سرلشکر محمدولی قره نی را به مقام رییس ستاد ارتش برگزید.
23 بهمن 1357
سایروس ونس وزیر امور خارجه آمریکا، دستورهایی را مبنی بر تماس با دولت موقت به منظور اعلام تصمیم آمریکا به برقراری روابط با دولت ایران صادر کرد. هدف از این کار، حفظ دستگاه های حساس نظامی و اطلاعات آمریکا در ایران و تامین امنیت اتباع آمریکایی بود.
23 بهمن 1303
وابسته نظامی سفارت فرانسه با ارایه ی گزارشی به وزارت امور خارجه کشورش با اشاره به تلاش رضاخان برای گرفتن اختیارات بیشتر و در واقع حذف احمدشاه از صحنه ی سیاسی کشور نوشت: سردار سپه مجلس را مستاصل ساخته که میان خانواده پادشاه و او یکی را برگزیند. مجلس پس از یک مطالعه ی دقیق قانون اساسی به این نتیجه رسید که هیچ دلیلی برای اینکه شاه و ولیعهد را از مقام شان برکنار سازد، ندارد. رضاخان به آن ها گفت که اسنادی دارد که نشان می دهد شاه و ولیعهد به مملکت خیانت می کنند و با این شرایط ادامه ی کار برای او ممکن نیست.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد4)
آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**9128**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]