واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان گزارش مهر از جشنواره فجر؛
صندلی های خالی سینما در پنجمین روز فیلم فجر اصفهان/ رأی ضعیف اصفهانی ها به "پنجاه قدم آخر"
اصفهان - خبرگزاری مهر: در پنجمین روز از جشنواره فجر اصفهان، صندلی های سالن سینما برای هر دو فیلم اکران شده خالی ماند و اصفهانی ها فیلم "پنجاه قدم آخر" را ضعیف دانستند.
به گزارش خبرنگار مهر، دو فیلم "پنج ستاره" به کارگردانی مهشید افشارزاده و " پنجاه قدم آخر" به کارگردانی کیومرث پوراحمد هر کدام در سه سانس اکران شد اما اغلب صندلی های سینما سپاهان برای هر دو فیلم خالی ماند.
تماشاگران نه چندان زیاد امروز سینما فیلم پنج ستاره را با رأی متوسط بدرقه کردند اما فیلم پنجاه قدم آخر را ضعیف دانستند.
پنج ستاره داستان دختری است که برای تأمین هزینه های دانشگاه خود در هتلی که مادرش نیز در آنجا مشغول کار است به عنوان خانه دار مشغول کار می شود؛ با سفر آمیتا باچان بازیگر معروف هندی به هتل و گم شدن یکی از ساعت های وی اتفاقاتی می افتد که زمینه طرح مباحثی اجتماعی و داستان هایی از محبت، عشق،حسادت بیمارگونه نسبت به نزدیکان و موارد دیگر در فیلم رقم می خورد.
کارگردان به خوبی توانسته گرمای یک خانواده گرم و صمیمی را در فیلم نشان دهد و حمایت اعضای خانواده از یکدیگر نیز از لحظات جذاب فیلم را تشکیل می دهد و این مسئله یکی از نقاط قوت "پنج ستاره" محسوب می شود اما به طور کلی داستان این فیلم که در بخش "نگاه نو" سی و دومین جشنواره فجر حضور دارد ضعیف است و توانایی کشش تمام مخاطبان را تا پایان فیلم ندارد.
البته می توان گفت ایده خوب پنج ستاره و شاید موضوع تکراری عشقی توأم با حسادت در فیلم برخی مخاطبان را نیز تا پایان به خود جذب می کند.
به عبارت دیگر ایده اولیه این فیلم خوب است و کارگردان قصد داشته دغدغه های قشر کارگر را نشان دهد اما در نهایت نتوانسته این مسئله را به خوبی در فیلم به تصویر کشد.
پرداخت کارگردان به مشکلات این قشر عمیق نیست و به شکل پراکنده بخش کوچکی از گرفتاری های افراد متعدد این گروه را بیان می کند در حالیکه اگر تنها مشکل یک یا دو نفر را در داستان مطرح می ساخت به یقین این فیلم با انسجام و موفقیت بیشتری روبرو می شد.
فیلم پنجاه قدم آخر با ژانر دفاع مقدس و با بازی بابک حمیدیان و طناز طباطبایی، داستان جوانی است که تمام عمر خود را در دنیای ریاضی و فیزیک گذرانده و روحیات وی تناسب چندانی با فضای جنگی ندارد اما بنا به دلایلی برای ماموریتی خطرناک به جبهه می رود و گم می شود و سرانجام وی با بدنی مجروح سر از غرب کشور در می آورد و در نهایت توسط رزمندگان نجات پیدا می کند.
داستان این فیلم به نوعی این مطلب را یادآوری می کند که گرچه جنگ واقعه ای غیرانسانی است اما ماهیت آن به شکلی است که گاه انسان هایی که هیچ گونه تمایلی به این مسئله ندارند را نیز درگیر خود می کند؛ همان گونه که شخصیت اول فیلم در ابتدا بسیار سعی می کند که از رفتن به جبهه امتناع کند زمانی که مجبور به پذیرفتن ماموریتی در جنگ می شود نیز حاضر به یادگیری تیراندازی نیست اما در ادامه ناخواسته فردی را می کشد و به این دلیل کشمکش های روحی وی آغاز می شود.
داستان پنجاه قدم آخر به گونه ای است که ابتدای فیلم کشش بیشتر برای مخاطب دارد اما این کشش در مابقی فیلم حفظ نمی شود به گونه ای در نیمه داستان برخی از مخاطبان سالن را ترک می کنند.
در واقع این فیلم دارای داستان های فراوانی در کنار داستان اصلی است که به یکنواختی فیلم ضربه زده است و در نهایت علل بسیاری از وقایع فیلم نیز معلوم نمی شود.
بخش های زیادی از فیلم پنجاه قدم آخر در کردستان رخ می دهد و طناز طباطبایی نقش دختری کرد را بازی می کند اما بازی و لهجه وی چندان به دل نمی نشیند.
این مسئله به ویژه برای افرادی مشهود است که روز گذشته فیلم عاشق ها ایستاده می میرند را با بازی بازیگران بومی کُرد دیده بودند که با وجود شرکت در بخش فیلم های نگاه نو به دل مخاطبان خاص نشست واین مسئله موجب می شود که فیلم پوراحمد برای این قشر کمتر باورپذیر باشد.
نکته بسیار مهم درباره این فیلم این است که در بسیاری از مواقع تماشاگر تنها می تواند کلیت سخنان هاوژن دختر کرد فیلم را درک کند و بسیاری از صحبت های وی نامفهوم است و گرچه نیاز یک فیلم به زیرنویس تا حدودی به جذب مخاطب ضربه می زند اما نداشتن زیرنویس در چنین فیلم هایی خود ضربه بیشتری برای جذب مخاطب عام و خاص است.
به نظر می رسد عدم انسجام این فیلم به همان موضوعی بر می گردد که بسیاری از فیلم های جشنواره نیز به آن مبتلا هستند و آن عجله کارگردانان برای رساندن فیلم به جشنواره است ضمن اینکه وجود فیلمنامه های ضعیف به عنوان مشکل اصلی اغلب فیلم و سریال های ایرانی نیز در فیلم های این جشنواره بسیار مشهود است.
۱۳۹۲/۱۱/۲۲ - ۱۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]