واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عسکری آزاد: تمام نیروهای شرکتی را که نمیتوان استخدام کرد
جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور با اشاره به نقش قانونی وزارت کار در نظارت بر شرکتهای تامین نیرو گفت: ما که نمیتوانیم به دلیل ضعف نظارتی مراجع ناظر تمامی نیروهای شرکتی را استخدام کنیم تا در حق آنها اجحافی نشود.
آفتاب: محمود عسکری آزاد در گفتوگو با ایسنا، در مورد اهمیت نظارت بیشتر بر شرکتهای تامین نیرو اظهار کرد: مشکلی که ما با شرکتهای خصوصی در رابطه با تعاملی که با کارکنان خود دارند داریم، تنها محدود به شرکتهای خصوصی طرف قرارداد دولت نیست.
وی افزود: ممکن است شرکت خصوصی با دولت تعامل و قرارداد نداشته باشد و باز هم حقوق کارکنان خود را به تاخیر انداخته و تعهداتش را انجام ندهد؛ بنابراین این امرصرفا ناشی از وابستگی به قرارداد دولتی یا استقلال شرکت خصوصی از دولت نیست و ممکن است به هر دلیلی مقید به انجام وظایفش نباشد.
عسکری آزاد با بیان اینکه طبق قانون، نظارت بر شرکت های تامین نیرو برعهده وزارت کار است گفت: بر این اساس تعامل بین کارگر و کارفرما و حمایت از حقوق کارگر از وظایف این وزارتخانه است و باید موضوع را پیگیری کند.
وی تصریح کرد:ما نمیتوانیم بگوییم چون وزارت کار وظیفهی خود را در نظارت بر این شرکت ها انجام نمیدهد و یا مراجع نظارتی نظارت کافی ندارند، تمامی نیروها را استخدام کنیم. پس اگر قرار براین است باید کارکنان شرکتهایی را که با ما قرارداد ندارند را نیز استخدام کنیم تا به آنها نیز اجحاف نشود.
جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور با اشاره به اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد شرکتهای خصوصی طرف قرارداد با دولت وظیفهی خاصی را به کارفرمای دولتی داده است بیان کرد: در این مورد تاکید شده است که اگر شرکت خصوصی حقوق کارگر را پرداخت نمیکند، باید براساس اختیارات خود و پولی که به شرکت پرداخت میکنید اعمال قدرت کنید تا حق آن گرفته شود، یعنی پرداختی که در هر ماه انجام میشود منوط به پرداخت حقوق قبلی کارکنان باشد.
وی همچنین با یادآوری اینکه قانون در حمایت از کارگران بخش خصوصی دستگاه را موظف کرده تا از قدرت خود برای احقاق حق کارگران خود استفاده کند گفت: البته این بدان معنا نیست که دولت خود حق کارگر را بپردازد، بلکه می تواند از قدرت وزارتخانه خود در این زمینه استفاده کند، مگر اینکه زمانی که کارفرما (دولتی) به علت بالابودن حجم کار و کمبود منابع پولی را نپرداخته و پیمانکار نیز حق کارگر را پرداخت نکرده است.
عسکری آزاد خاطرنشان کرد: مشکلاتی از قبیل ناتوانی کارفرمای دولتی در پرداخت پول به پیمانکاران در دولت گذشته به دفعات ایجاد شده است، چرا که از سویی حجم کارهای شروع شده زیاد بود و از سویی دیگر منابع زیادی از حق شرکتها را برداشت کرده و به یارانهها اختصاص دادهاند از این رو پیمانکاران نیز نتوانستند حق کارگر خود را پرداخت کنند بنابراین باید در این زمینه مسائل را از ریشه حل کرد.
وی ادامه داد: اگر کارفرمای دولتی حقوق را پرداخته، اما شرکت پیمانکاری به نیرو پرداخت نمیکند، میتوان از طریق اعمال قدرت وزارتخانه و اعمال قانونی وزارت کار حقوق را قانونی پرداخت و مساله را حل کرد.
عسکری آزاد مسایل موجود در ارتباط با شرکت های پیمانکاری و نیروهای شرکتی ناشی از ضعف در نظارت بر اجرای قانون دانست و گفت: زمانی که دولت خود تصدیگریها را برعهده میگیرد نمیتواند نقش نظارتی خود را به درستی ایفا کند، اما اگر تصدیها را حذف کرده و تنها به سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت بپردازد، آنگاه حق کارگر از پیمانکاری که متخلف است به موقع گرفته خواهد شد این در حالی است که اکنون تمامی دولت درگیر اجرا و عملیات شده و کنترلهای خود را رها کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]