واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه ˈاوتاگوˈ نیوزیلند: ایران تنها کشور اسلامی مستقل از قدرت های جهانی است کوالالامپور – ایرنا – استاد دانشگاه ˈاوتاگوˈ نیوزیلند معتقد است ایران نخستین کشور اسلامی است که نمی گذارد سرنوشتش را قدرت های جهانی رقم بزنند و بر شعار ˈنه شرقی، نه غربیˈ خود ثابت قدم مانده و بر آن تاکید دارد.
ˈنجیب الله لفراییˈ که حدود چهار سال وزیر امور خارجه افغانستان بوده است روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، تاکیدکرد: انقلاب اسلامی بر کشورهای منطقه تاثیر بسیار زیاد و عمده ای گذاشته است و هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند.
وی افزود: برخی از کشورها در گذشته برای رهایی از یک ابرقدرت به دامان ابرقدرت دیگری افتادند و وابسته شدند اما ایران با وقوع انقلاب راه استقلال خود را از سایر قدرت های جهانی با عزم و جدیت تا امروز ادامه داده است.
استاد دانشگاه اوتاگو تصریح کرد: شیطان بزرگ خواندن آمریکا و عدم حمایت ایران از حمله شوروی به افغانستان در گذشته نشانه های کافی هستند تا بتوان استقلال ایران از سایر قدرت ها را اثبات کرد.
وی گفت: با وقوع انقلاب اسلامی در ایران مسلمانان ازاین انقلاب استقبال کرده و رضایت خاصی از آن داشتند که این شرایط با توجه به تبلیغات رسانه ها به طور نسبی در حال حاضر نیز وجود دارد، هر چند انتقاداتی هم در مورد برخی سیاست ها وجود دارد.
وزیر امور خارجه اسبق افغانستان تاکید کرد: نسیم انقلاب اسلامی ایران در کشورهای منطقه نیز وزیدن گرفته است و خیزش های مردمی سال های اخیر در خاورمیانه تا اندازه ای متاثر از انقلاب ایران است.
لفرایی همچنین با اشاره به پیشرفت های علمی ایران که رسانه های غربی آن را بر نمی تابند، به ذکر خاطره ای پرداخت و گفت: سال های پیش کاریکاتوری در روزنامه های آمریکایی چاپ شد که جهان را با یک جت به سوی قرن 21 در حال پرتاب نشان می داد و حرکت ایران را به صورت کند به سمت قرن هفتم تصویر کرده بود. اما ایران اثبات کرده است از نظر علمی جزو رده های نخستین در بین کشورهای اسلامی است.
وی افزود: من از نزدیک دستاوردهای علمی ایران را در بخش های مختلف مشاهده کرده ام و این پیشرفت ها نشان می دهد که دشمنان ایران کورند، زیرا چنین دستاوردهایی هرگز قابل انکار نیست.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اوتاگو نیوزیلند در مورد تحریم های یک جانبه علیه ایران و توافقات اخیر ژنو نیز تصریح کرد: ناکامی تحریم های غرب تا اندازه ای می تواند ناشی از موقعیت خاص ایران در منطقه باشد که کشورهای غربی نیازمند همکاری با این کشور هستند.
وی با اشاره با انتخاب حسن روحانی از طرف مردم ایران به عنوان رییس جمهوری، گفت: این انتخاب نشان دهنده خواست مردم ایران از شرایط تحریم است.
لفرایی اظهار امیدواری کرد که دولت روحانی بتواند در پیشبرد اهداف خود موفق شود و نگرانی های غرب را از برنامه هسته ای ایران رفع کند.
وی تاکیدکرد با توجه به موقعیت رژیم صهیونیستی در آمریکا و سایر کشورهای غربی، ایران باید محتاط باشد، زیرا این رژیم تلاش خواهد کرد در راه رابطه ایران با جهان مانع ایجاد کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اوتاگو در ادامه ضمن اظهار خوش بینی از شرایط موجود، گفت امیدار است که دولت روحانی تلاش خود را برای پایان دادن به جنگ سوریه به کار گیرد.
لفرایی افزود: سفر اخیر نخست وزیر ترکیه به تهران امیدواری به حل بحران سوریه را بیشتر می کند و ایران باید برای پایان جنگ در سوریه هرچه می تواند تلاش کند. این امر به نفع جهان اسلام است.
وی در پایان گفت: ادامه جنگ در سوریه خواست دشمنان اسلام را برای تفرقه بین مسلمانان جهان محقق می کند.
ˈنجیب الله لفراییˈ که مدرک دکترای خود را از دانشگاه هاوایی دریافت کرده است، پس از اتمام تحصیلات به جنبش آزادیبخش افغانستان پیوست و مبارزات خود را علیه تجاوز اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان در دهه 1980 آغاز کرد.
وی در سال 1989 به عنوان وزیر اطلاع رسانی دولت موقت افغانستان برگزیده شد و در سال 1992 سمت وزیر امور خارجه کشور اسلامی افغانستان را برعهده گرفت و تا سال 1996 وزیر خارجه بود.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]