واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افزایش کارآیی پنل های خورشیدی با الکترود های گرافنی تهران - ایرنا - محققان سنگاپوری الکترود شفاف گرافنی ساختند که می تواند کارآیی پنل های خورشیدی را تا 93درصد افزایش دهد.
به گزارش ایرنا از ستاد ویژه فناوری نانو ، این الکترود شفاف از چهار لایه گرافن تشکیل شده که نسبت به الکترود اکسید قلع ایندیم شفافیت بیشتری دارد.
گرافن یک لایه از اتم های کربن است که توان بالای آن در عبور جریان الکتریکی همواره مورد توجه دانشمندان بوده است.
اکسید قلع ایندیم یک لایه شفاف و رسانای الکتریکی است که در حال حاضر به عنوان الکترود شفاف ، در ساخت ادوات الکترونیکی نظیر نمایشگرهای لمسی و پنل های خورشیدی استفاده می شود ولی این ماده شکننده بوده و قیمت آن به دلیل محدود بودن منابع طبیعی در حال افزایش است .
محققان مدت هاست که به دنبال جایگزینی مناسب برای این ماده شیمیایی هستند.
یافته های اخیر محققان سنگاپوری نشان می دهد که گرافن می تواند به عنوان جایگزینی برای اکسید قلع ایندیم باشد.
نتایج تحقیق این محققان نشان داد که به کارگیری الکترود شفاف گرافنی دارای مزایای بیشتری نسبت به الکترود اکسید قلع ایندیم است ، در واقع این الکترود جدید گرافنی نور بیشتری نسبت به الکترود قلع ایندیم جذب می کند.
نوری که از خورشید به زمین می رسد دارای طول موج های مختلفی و حاوی مقادیر بسیار زیادی انرژی است. برای بالا بردن کارایی پنل های خورشیدی ، الکترود شفاف باید مقاومت اندکی داشته باشد تا نور به راحتی از آن عبور کند و جذب شود.
نتایج این تحقیق نشان داد که الکترود گرافنی که با روش رسوب شیمیایی ساخته شده است مقاومتی 4 برابر ورق 100 نانومتری اکسید قلع ایندیم دارد.
با این حال با افزایش لایه های گرافنی ، مقاومت آن کاهش می یابد و از سوی دیگر مقادیر بیشتری از نور را جذب می کند.
نتایج این تحقیق نشان داد که چهار لایه گرافن می تواند عملکردی برابر با الکترود شفاف قلع ایندیم داشته باشد. با این حال در مجموع الکترود گرافنی بهتر از الکترود اکسید قلع ایندیم است زیرا الکترود گرافنی اجازه عبور 97درصد از نور خورشید را می دهد و این کار موجب رسیدن نور بیشتری به سلول های خورشیدی می شود .
درحالی که الکترود اکسید قلع ایندیم تمایل به متوقف کردن بخشی از طول موج خورشید دارد. برای مثال الکترود شفاف گرافنی چهار لایه می تواند پرتوهای مادون قرمز بیشتری نسبت به الکترود اکسید قلع ایندیم از خود عبور دهد.
نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که پیل خورشیدی ساخته شده از الکترود چهار لایه گرافنی 93درصد انرژی بیشتری نسبت به پیل دارای اکسید قلع ایندیم تولید می کند.
علمی(1)**1746**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]