واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدرس دانشگاه: کودکان به فعالیت های جمعی تشویق شوند تهران - ایرنا - عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران معتقد است، تشویق فعالیت های کارهای جمعی و گروهی در کودکان باید جایگزین تشویق برجستگی های فردی آنها شود.
«وحید قبادی دانا» دارای بورد تخصصی بیماری های کودکان از دانشگاه تهران است و اکنون ریاست سازمان جوانان هلال احمر را برعهده دارد.
وی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا از ایجاد کانون غنچه های هلال احمر و یک پروژه
پژوهشی به منظور آموزش های مبتنی بر تعاملات و همکاری های جمعی در مهدهای کودک و مراکز بهزیستی خبر می دهد.
قبادی دانا در این گفت وگو که مشروح آن در پی می آید، اذعان دارد که آموزش برای نهادینه کردن کار جمعی را باید از کودکان آغاز کرد و بدون توجه به این مهم، فرهنگ سازی مقوله کار جمعی در جامعه محقق نمی شود.
سووال - برای نهادینه شدن و فرهنگ سازی کار جمعی در رفتارهای کودکان کانون غنچه هلال احمر چه راهکارهایی را دارد؟
جواب - یک پروژه پژوهشی بهداشتی با عنوان «ایرلی چایلدهود دولوپمنت»
(early childhood development) به منظور آموزش مفاهیم همکاری های جمعی، تعامل و تفاهم در مرحله تدوین است.
برخی آموزش ها متناسب با سن باید انجام شود و برخی مفاهیم باید در دوره ابتدایی کودکی آموزش داده شود، به این دلیل که کودکان در این دوره سنی، تفکر انتزاعی ندارند و شکل آموزش این دوره باید متفاوت با سنین مختلف باشد.
بر اساس اهدافی که در جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ داریم، چهار هدف اصلی را شامل
تسکین آلام بشری، تلاش برای تامین احترام و کرامت انسانی، تامین سلامت انسان ها و تلاش برای تامین صلح و دوستی و تفاهم بین انسانها دنبال می کنیم.
بر این اساس، الگوی رفتاریی که پیشنهاد داریم، جایگزینی رفاقت به جای رقابت در آموزه های اجتماعی است.
تفاهمنامه ای با سازمان بهزیستی کشور داریم که بتوانیم در مهدهای کودک در تبیین محتوای آموزشی کمک کار باشیم.
آموزش مفاهیم همدلی، همکاری، مشارکت اجتماعی، نوع دوستی، و نیز مفاهیم عام المنفعه و فعالیت های امدادی در مهدهای کودک با در نظر گرفتن شرایط سنی آنان آموزش داده می شود.
این آموزش ها به صورت غیرمستقیم در قالب بازی ها صورت می گیرد.
سووال - چه روش ها و تکنیک هایی در این پروژه پژوهشی به کار گرفته خواهد شد؟
جواب - این طرح در مرحله بررسی کارشناسی و تدوین است تا بتواند در درازمدت در فرهنگ عمومی تغییراتی ایجاد کند؛ یعنی دانش لازم برای مربیان مهدهای کودک ایجاد می شود تا نگرش ها و رفتارها تغییر یابد و در کودکان نمود پیدا کند.
آموزش مفهوم خدمات داوطلبانه برای یک کودک با بزرگسال متفاوت است.
یعنی مفاهیم ایثار و گذشت از حق خود برای هم نوع یک ارزش تلقی می شود نه به عنوان ضد ارزش، عقب افتادگی و پس افتادن از فرصت ها؛ این مفاهیم نیاز به یکسری آموزش دارد، در قالب نوشتار، داستان، شعر، بازی، نمایشنامه و سرود می توان خیلی از مفاهیم را به صورت غیر مستقیم آموزش داد.
در این آموزش باید از روش های نوین که مفهومی تکنیکی دارد بهره جست. در این روش ها هدف این است که کرامت انسانی بیش از پیش نمود پیدا کند، تشویق و ارزشگذاری باید در این جهت شکل گیرد، یعنی تشویق کارهای جمعی و گروهی در کودکان باید جایگزین تشویق برجستگی های فردی آنها شود.
در مرحله ای هستیم که می خواهیم بگوییم رقابت سالم صورت گیرد، یعنی کودکان وارد رقابت شده و سرخورده نشوند و در رقابت ها عدالت نیز رعایت شود، یعنی با بهینه کردن فضای رقابت به رفاقت برسیم.
اجتمام ** م.خ ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]