تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843386830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصل پیشگیری را جدی بگیریم؛ واقعیت های مدیریت بحران برف غرب مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اصل پیشگیری را جدی بگیریم؛ واقعیت های مدیریت بحران برف غرب مازندران ساری - ایرنا - نقد واقع بینانه و غیر احساسی مدیریت بحران بارش سنگین برف و یخبندان شدید اخیر در مازندران، بی شک راهگشای مدیریت پیشگیری و مقابله با بحران هایی خواهد بود که با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی این دیار احتمال بروز آن همچنان با ضریب بالایی وجود دارد.


آنچه که در هفته گذشته با بارش برف و کاهش دما در برخی از نقاط شمالی کشور و ازجمله مازندران رخ داد و به قطع آب و برق و گاز و انسداد راه ها و ازجریان افتادن مجموعه ای از خدمات انجامید، مقوله ای نبود که قابل پیش بینی نباشد؛ هرچند تعیین و پیش بینی دقیق ابعاد و گستردگی آن سخت می نماید.
بارش برف و کولاک در حالی زیرساخت های برق ، آب ، گاز و راه غرب مازندران را با مشکل جدی مواجه کرد و مدیران و مجریان را غافلگیر کرد که 48ساعت قبل پیش بینی شده و هواشناسی استان گزارش خود از کاهش 12تا 20 درجه دما را به مدیریت بحران اعلام کرده بود.
با این اوصاف، به نظر می رسد مدیریت بحران و دیگر مسوولان یا موضوع را جدی نگرفته بودند و یا اصولا برنامه و دستور العملی در حوزه پیشگیری و مقابله با حوادث غیر مترقبه وجود ندارد.
آیا مجهز نبودن واحد های خبازی به موتور برق، خالی بودن انبارهای هلال احمر شهرستان ها از آذوقه و امکانات، نبود، کمبود و متناسب نبودن تجهیزات و امکانات راهداری با شرایط جغرافیایی منطقه و دیگر کاستی ها را نبابد به بی برنامگی و بی توجهی مسوولان ذیربط و بطور مشخص مدیریت بحران مربوط دانست؟
هر چند انتقاد از مدیریت بحران در حالی صورت می گیرد که معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، وزرای نیرو، کشور و راه و شهرسازی از همکاری مردم و حضور و تلاش شبانه روزی نیروهای دولتی از جمله استاندار و مدیران کل دستگاه های اجرایی تقدیر و تشکر می کنند، اما ترس از این است که بازهم تعارفات و حسن ظن های زیادی جای واقع گرایی و شفافیت های لازم را بگیرد.
واهمه از این است که از آسیب شناسی نقادانه مسئله پرهیز کنیم و همه تقصیر ها را به جان طبیعت و روزگار بیاندازیم و منتظر بنشینم که دفع بعدی بحران کی از راه می رسد تا تشکرات قلبی خود را نثار یکدیگر سازیم.
وقوع حوادث غیرمترقبه و بروز مشکلات در ابعاد مختلف برای مردم این پرسش را مطرح می کند که نقش مدیریت بحران در پیشگیری و کاهش خسارات این گونه حوادث چیست؟
امروزه که به واسطه برخورداری از فناوری های نوین تاحد زیادی پیش بینی حوادث غیر مترقبه بخصوص حوادث ناشی از شرایط جوی مقدور شده است، چرا مسوولان مدیریت بحران فکری برای مقابله نکردند و باز هم غافلگیر شدند و به علت عدم آمادگی برای مقابله با آن، از کمبود تجهیرات و امکانات مناسب و نیروهای انسانی، بودجه و هزار و یک مشکل دیگر تاسف بخورند و بنالند.
در حوادث غرب مازندران به وضوح دیده شده که مسوولان امر در مقابله با حوادث غیر مترقبه برنامه ندارند و سردرگم هستند.
این سوال مطرح است که با توجه به وقوع بلایای طبیعی مکرر در کشور، چرا مسوولان و برنامه ریزان هرگز از این بلایا درس عبرت نمی گیرند و منتظر پایان حادثه ها نشسته اند تا بعد از مرگ سهراب، نوشدارو نصیب شود.
توجه به مدیریت بحران و اتخاذ راهبرد مناسب و پیشگیرانه می تواند خسارات مختلف وارده به مردم و بخش های زیربنایی و عمومی را به حداقل برساند.
اظهار نظر پژوهشگران و کارشناسان حوادث غیر مترقبه نشان دهنده لزوم توجه به مقوله پیشگیری و پیش بینی در مدیریت بحران است.
امروزه توانایی های علمی بالقوه ای در پیش بینی های مربوط به حوادث غیر مترقبه وجود دارد بویژه با وجود ایستگاه های هواشناسی و ماهواره ای، آگاهی از وضعیت جوی تا حد زیادی فراگیر شده و می توان داده ها را تحلیل و وضعیت هوا را حتی تا یک هفته یا بیشتر به درستی پیش بینی کرد.
آنچه در برف اخیر شمال کشور دیده نشده است، اطلاع رسانی بموقع به مردم و مسوولان و مدیران اجرایی است، امری که اگر به خوبی صورت می گرفت تا حدی زیادی از غافلگیری و بهانه جویی مسوولان جلوگیری می کرد.
کارشناسان حوادث غیر مترقبه به این نکته نیز تاکید دارند که بی شک اطلاع رسانی از وقوع حوادث غیر مترقبه نباید به گونه ای باشد که مردم دچار دلهره و اضطراب شوند و حالت آشفتگی و به هم ریختگی در شهرها به وجود آید، اما لازم است در چنین مواقعی همگان با آمادگی و تجهیزات کامل باشند و به خصوص مساله ترابری و باز ماندن خیابان های اصلی و فرعی اهمیت زیادی دارد تا کمک رسانی بهتر صورت گیرد در حالی که در برف اخیر، باز کردن مسیرها و معابر عمومی بموقع انجام نشد.
قطع مکرر برق که یکی از علل آن فرو افتادن درختان شکسته شده بر خطوط انتقال برق بود، موضوعی است که برنامه ریزی برای مکان یابی مسیر خطوط انتقال برق را یادآور می شود.
کارشناسان معتقدند جاده های جنگلی روستایی و روستاهای حاشیه شهرها وخیابان ها باید به گونه ای باشد که شکستن و فرو افتادن احتمالی آنها منجر به انسداد مسیر و جاده ها که نقش حیاتی در زمان بحران دارند، نشود.
فقدان تجهیزات مناسب برف روبی با توجه به موقعیت اقلیمی منطقه، کافی نبودن اکیپ های امدادی و خدماتی و تاخیر در اعزام بموقع نیروها و ماشین آلات راهداری از جمله دلایلی است که باعث گسترده تر شدن ابعاد و خسارت های بارش سنگین برف در غرب مازندران می شود.
به رغم هشدارهای فراوان سازمان هواشناسی در زمینه بارش سنگین برف، برنامه ریزی صحیحی برای آماده کردن نیروها و امکانات برای رویارویی با این بحران انجام نشد که نتیجه آن، حجم وسیع و غیر قابل باور خسارت ها در این مناطق است.
بر اساس قانون مدیریت تشکیل سازمان مدیریت بحران، همه دستگاه های اجرایی کشور موظف به راه اندازی ستاد بحران هستند و با شناخت حوادث منطقه ای و برنامه ریزی، تمرین، ممارست، فرهنگ سازی و جلب مشارکت های مردمی، به طور مرتب و مستمر در این زمینه فعالیت کنند.
به اعتقاد کارشناسان، نکات مربوط به فرایند بحران باید در دستور کار فرمانداران و شهرداران مناطق مختلف کشور قرار گیرد و مسوولان باید دربعد پیشگیری، مقابله و کاهش خسارت در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه ، برنامه ریزی جامع داشته باشند.
خسارات ناشی از برف و یخبندان غرب مازندران در حال بررسی است واز آنجایی که کشاورزی فعالیت غالب اقتصادی استان است، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خسارت ناشی از برف برکشاورزی غرب استان را حدود 30 هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
به هرحال آنچه که در روزهای اخیر در غرب مازندران رخ داد، نشان می دهد که همچنان نقص در برنامه ریزی و بی توجهی به اصل پیشگیری وجود دارد و چه خوب است همگان بپذیریم که:
بلاندیده دعا را شروع باید کرد ____ علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. ک/4
2585/402/508
گزارش از: سیدرضا هاشمی کرویی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن