تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827158336




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گمنامي سردار انقلابي همدان با گذشت 33 سال از شهادت/ شهرداري كه خيابان جارو مي کرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > همدان گزارش مهر/
گمنامي سردار انقلابي همدان با گذشت 33 سال از شهادت/ شهرداري كه خيابان جارو مي کرد
همدان - خبرگزاري مهر: غبار گمنامي يكي از انقلابيون همدان با گذشت 33 از شهادت وی همچنان باقي است، در حالي كه جاي جاي اين شهر حماسه هاي او را در روزهاي آغازين مبارزه عليه رژیم شاه به یادگار دارد.



به گزارش خبرنگار مهر، در شهر همدان نيز چون جاي جاي ايران در آغازين روزهاي انقلاب اسلامي حال و هوايي ديگر حاكم بود و جوانان انقلابي آن كه اكنون كمتر يادي از آنان مي شود تاثير بسزايي در شكل گيري كانون انقلاب در دارالمجاهدين ايران داشته اند. حضور آيت الله مدني در همدان در  ماه هاي پاياني پيروزي انقلاب وي را تبديل به يك رهبر مجاهد براي جوانان انقلابي شهر كرده بود و در واقع در گيري ها در اين شهر از واقعه تلخ به شهادت رسيدن جمعي از همشهريان همداني در خيابان شورين سابق و شهدا كنوني شكل گرفت و با درايت اين يار ديرين امام به خوبي به سر منزل مقصود رسيد. در اين بين شهيد محمد رضا فراهاني يكي از جوانان انقلابي اسطوره سال 57 است كه از تاثيرگذارن در راهپيمايي ها در همدان بوده است. فراهاني كه متولد دومين ماه از سال 1333 است، تحصيلات ابتداي خود را در مدرسه هاتف مي گذراند و مدارس قديمي اميركبير و اين سينا نيز ناظر بر تحصيل او در دوران دبيرستان بوده اند و با آغاز مبارزت عليه طاغوت با زيركي و هوشياري خدادادي پيش قدم اين راه در همدان بوده است.

وي پس از گرفتن ديپلم، خدمت سربازي خود را در سپاه دانش قزوين و پادگان شهيد قهرمان همدان مي گذراند و به استخدام آموزش و پرورش در مي آيد. انفجار مجسمه شاه در بيجار فراهاني در طول دو سال تحصيل در  دانشسرا تربيت معلم مبارزات خود را عليه نظام ستمگر شاه پيگيري مي كند كه اين امر موجب تحت تعقيب قرار گرفتن وي از سوي ساواك مي شود، از اقدامات جالب او انفجار مجسمه ساواك در شهر بيجار با استفاده از مواد منفجره دست ساز است كه در  ماه هاي منتهي به پيروزي انقلاب در سال 57 روي مي دهد. وي در جريان تظاهرات مردم همدان در آن روزها با ساخت بمب هاي دستي به مقابله با دژخيمان  طاغوتي مي پردازد. با تشكل سپاه پاسدارن در همدان به عضويت آن در آمده و در سال 58 براي شركت در عمليات هاي نامنظم براي ختم غائله كردستان به آن ديار مي رود و با شروع جنگ تحميلي نيز با درك دوران خود به سوي سر پل ذهاب رفته و با دستان خالي به مبارزه مي پردازد . در نهايت اين سردار گمنام استان همدان در ارتفاعات قراويز به علت خونريزي شديد به ملكوت مي پيوندد. يكی از دوستان وي در خصوص او مي گويد: پيش از انقلاب تفكرات كومونيستي شانه تجدد و روشن فكري در بين برخي دانشجويان بود و آنان دين را نشانه عقب ماندگي بر مي شمردند. جلال شامخي با اشاره به اينكه فراهاني بر خلاف ديگر هم قطاران خود با اين نوع افراد رفتار سرد و منفي نداشت، افزود: او با آنها به كوه و تفريح مي رفت و تفسير قرآن براي آنان مي خواند،گاهي آنچنان با آنان گرم مي گرفت كه گمان مي كرديم او هم عوض شده باشد.

وي بيان داشت: فراهاني آنقدر حوصله كرد تا بالاخره همان افراد منحرف سر به راه شدند و نماز مي خواندند و به مسلماني خود هم افتخار مي كردند. يكي ديگر از دوستان وي از كارهاي او در روز هاي مبارزه عليه طاغوت سخن مي گويد. علي اكبر مختاراني عنوان كرد: قصد داشتيم مشروب فروشي ابتداي خيابان شورين سابق را به آتش بكشيم و از اين رو فراهاني مواد منفجره آن را آماده كرد. وي ادامه داد: يك قوطي را پر از سرب كرده بود و روي آن هم بنزين ريخته بود و زرنيخ هم گذاشته بود ،اين طوري وقتي قوطي زمين مي خورد انفجاري بزرگ ايجاد مي شد. وي با اشاره به اينكه با وانتي به طرف محل مورد نظر حركت كرديم و او با گفتن الله اكبر قوطي را به سوي مغازه پرتاب كرد و به آتش كشيده شد، افزود: يكي ديگر از دوستان هم مرتب شماره شهرباني را اشغال مي كرد تا سريع خبر دارد نشوند و بيايند، آنها وقتي رسيدند كه مشروب فروشي در آتش سوخته بود. اين شهيد در توزيع اعلاميه هاي امام خميني نيز فعاليت گسترده اي داشته است. مادر شهيد مي گويد: به يك باره ديدم در را باز كرد و طوري كه نفسش بند آمده بود و قلبش مي خواست از جا بكند وارد خانه شد. وي با اشاره به اينكه پسرم در حال پخش اعلاميه ها بوده كه ساواكي ها او راشناسايي و دنبالش مي كنند، بيان داشت: يكي از دوستانش را هم كه كه حال خوبي نداشت كول كرده و به منزل آورده بود . محمد كاووسيان فردي كه فراهاني او را به منزل برده بود نيز گفت: پايم پيچ خورده بود و نمي توانستم راه بروم ،گوشه اي نشسته بودم كه شهيد فراهاني رسيد و من را كول كرد و با زحمت به منزلشان برد، اگر او نرسيده بود دستگير شده بودم. فرار ماموران شاه در واقعه 30 مهر واقعه 30 دي 57 نقطه عطف در تاريخ شكل گيري انقلاب در همدان است، روزي كه  تظاهرات كنندگان در خيابان شهدا توسط  عوامل رژيم به گلوله بسته مي شوند، برادر شهيد از اين روز خاطراتي دارد. مجتبي فراهاني عنوان كرد: در 30 مهر 57 در گيري ها در خيابان شهدا كنوني بالا گرفت و چند نفري هم شهيد شدند. وي با اشاره به اينكه عوامل اين كشتار نيروهاي شهرباني بودند كه بر روي هتل كاخ مستقر بودند، افزود: ديدم برادرم در آن هياهو به همراه  يك نفر به سوي كوچه آخوند در ميانه خيابان رفت و ديگر او را نديدم.

وي ادامه داد: چند دقيقه نگذشته بود كه صداي انفجار مهيبي خيابان شورين آن روزگار را برداشت و مردم و حتي ماموران نيز فرار كردند. فراهاني با اشاره به اينكه برادرم موفق شده بود در يك موقعيت مناسب به بالاي پشت بام هتل كاخ برود و بمب را پرتاب كند، اذعان داشت: با اين كار ماموراني كه مردم را مي كشتند نيز از ترس فرار كردند. شهيد فراهاني مدتي را نيز شهردار بهار بوده و خدمات ارزنده اي را به مردم اين منطقه از استان ارائه كرده است. اهالي شهر بهار در خصوص او مي گويند: شهرداري شده بود خانه اميد مردم، هركس مي رفت  راضي برمي گشت. شهرداري كه خيابان جارو مي کرد برادر شهيد در اين خصوص گفت: برخي مي گفتند شهردار گاهي خيابان هاي را جارو مي كند، همواره در حال خدمت بود، برادرم نقش ارزنده ای در هماهنگي براي خنثي سازي كودتاچيان پادگان نوژه نيز داشت. مجتبي فراهاني با اشاره به اينكه با آغاز جنگ در اوايل مهرماه 59 به همراه برادرم به سر پل ذهاب رفته و بر بالاي قله قروايز بوديم، تحت فشار بودیم و مهمات كمي نيز در اختيار داشتيم، افزود: سنگري هم نداشتيم، زمين را حفر كرده و دورش را سنگ چين كرده بوديم. وي با اشاره به اينكه محل اختفا ما در تيرس دشمن بود، اذعان داشت: برادرم در اين معركه پر خطر  همواره در حال رفت و آمد بود و بالاخره نيز زخمي شد، او بي قرار بي قرار بود. فراهاني ادامه داد: به سويش دويدم كه بي رمق به روي زمين افتاده بود و چشم هايش را به زحمت باز مي كرد، با ديدن من درخواست كرد به دنبال كار خود باشيم . وي با اشاره به امكانات كم گروه، اذعان داشت: به همراه دو نفر ديگر او را به پايين قراويز برديم، اما متاسفانه ماشيني نبود كه او را منتقل كنيم و در نهايت با رسيدن يك سيمرغ او را به اورژانس سر پل ذهاب رسانديم كه دكتر پس از معاينه گفت خيلي وقت است كه شهيد شده است.

همرزم شهید نيز با بیان اینکه شهید فراهانی از سرداران بزرگی است که گمنام و مظلوم مانده است، تصریح کرد: او از سرداران دلاور سپاه همدان بود که تا به امروز جای خالیش پر نشده است. رضا ميرزايي اذعان داشت: این سردار دلاور زود شهید شد، اگر می‌ماند حماسه‌های بزرگتری را خلق می‌کرد، او خود را به صورت کامل برای سپاه وقف کرده بود و در مدت حضورش در سپاه کارهای زمین مانده زیادی را مدیریت کرد و به سرانجام رساند. حضور كمرنگ مسئولان در سی و سومین سالگرد شهادت اما غربت اين فرمانده عمليات سپاه همدان تنها به زمان شهادت وی باز نمي گردد، در حالي كه طی هفته گذشته به همت سازمان بسيج فرهنگيان همدان و اداره ناحيه دو آموزش و پرورش همدان براي وي يادواره اي برگزار شد، شاهد حضور اندك مسئولان شهري بوديم كه اگر اكنون بر صندلي رياست تكيه داده اند در سايه از خود گذشتگي ها امثال شهيد فراهاني بوده است. روايت داستان شهادت اين سردار انقلابي همدان، روايت اغلب شهداي استان است كه پس از گذشت 25 سال از پايان جنگ تحميلي، شايد گوشه اي از زواياي فداکاری اين بزرگ مردان براي جامعه هويدا شده باشد، بدون شك ملت هايي در طول زمان دچار استحاله فرهنگي نمي شوند كه ارزش هاي خود را براي هميشه پاس داشته و به آن افتخار مي كنند.


۱۳۹۲/۱۱/۱۹ - ۱۰:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن