واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آکینو: توهین چین نشان می دهد فیلیپین درست می گوید کوالالامپور – ایرنا – ˈ بنیگنو آکینو ˈ رییس جمهوری فیلیپین واکنش تند پکن به سخنانش در مقایسه چین با دوره هیتلر نازی را نشانه درست بودن دیدگاه های خود دانست.
به گزارش ایرنا، سخنان آکینو و مقایسه کردن شرایط فیلیپین با چکسلواکی قبل از جنگ جهانی دوم هنگامی که هیتلر خواستار کنترل کامل بر قلمرو این کشور بود و درخواست از جامعه جهانی برای مقابله با خواسته های پکن، با واکنش تند چینی ها مواجه شد.
واکنش تند چین به سخنان رییس جمهور فیلیپین که وی را ˈ سیاستمداری ناشی ˈ خوانده که ˈواقعیت ها و تاریخ را نمی فهمدˈ، تنش ها بین مانیل و پکن را افزایش داده است.
روزنامه استار فیلیپین روز شنبه پس از تفسیر تند شین هوا از سخنان آکینو، به نقل از وی نوشت: آنها دوباره اعتبار و موقعیت ما را تایید کردند.
وی گفت: اگر عمدا توهین شده است من سپاسگزارم چرا که این توهین نشان می دهد فیلیپین درست می گوید.
ˈ هونگ لی ˈ سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز گذشته تاکیدکرد مقایسه اقدامات پکن با آدولف هیتلر رهبر نازی ها غیرقابل تصور و غیرمنطقی است.
وی گفت چین به شدت از این سخنان ناراضی است و امیدواریم مقامات فیلیپین اشتباه خود را اصلاح کنند.
رییس جمهور فیلیپین که بر مالکیت مانیل بر بخشی از این دریا تاکید دارد و خواسته پکن را برنمی تابد، گفته است: اگر به مساله ای که در حال حاضر اشتباه است بله بگوییم، چه تضمینی وجود دارد که این اشتباه باعث بدتر شدن اوضاع نشود.
وی گفت که فیلیپین در حال حاضر به پشتیبانی قوی تر کشورها و حاکمیت قوانین بین المللی برای مقاومت در برابر خواسته چین نیاز دارد.
وی گفت: شما (چین) ممکن است قدرت داشته باشید، اما این قدرت نشان دهنده حق با شما بودن نیست.
اختلافات فیلیپین و چین ناشی از مالکیت بر بخشی از دریای جنوبی چین است که تنش های منطقه ای را دامن زده است.
دریای جنوبی چین سرشاز از نفت و گاز طبیعی است و بخشی از اقیانوس آرام به شمار می آید. این دریا حدود سه میلیون و 500 هزار کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می گیرد و بیش از 200 جزیره در آن وجود دارد.
رییس جمهوری فیلیپین سال جاری در چند نوبت تاکید کرده است مانیل از مناطق دریایی مورد اختلاف با کشورهای دیگر در دریای جنوبی چین دفاع می کند و عقب نشینی نخواهد کرد.
فیلیپین برای اقدامات احتمالی نظامی ضمن کمک گرفتن از آمریکا که در منطقه حضور دارد و از مانیل در مقابل پکن حمایت می کند قرار است دو میلیارد و 200 میلیون دلار طی پنج سال آینده برای نوسازی نیروهای مسلح این کشور هزینه کند.
مانیل اختلاف ارضی خود با پکن در دریای جنوبی چین را به سازمان ملل ارجاع داده است، اقدامی که که خشم و انتقاد مقامات چینی را برانگیخت و اعلام کردند ارجاع اختلافات ارضی به داوری بین المللی را قبول نمی کنند.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]