محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843280388
راه دوست یابی از دیدگاه امام حسن عسکری (ع)
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راه دوست یابی از دیدگاه امام حسن عسکری (ع)
انسان به سبب آنکه موجودی اجتماعی است نمی تواند خود را از روابط با دیگران بی نیاز ببیند.لذا دوست دارد تا بهترین و بیشترین روابط را با دیگران داشته باشد تا از نظر عاطفی و آرامشی به نیازهای خود پاسخ مناسبی بدهد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، انسان به سبب آنکه موجودی اجتماعی است نمی تواند خود را از روابط با دیگران بی نیاز ببیند.لذا دوست دارد تا بهترین و بیشترین روابط را با دیگران داشته باشد تا از نظر عاطفی و آرامشی به نیازهای خود پاسخ مناسبی بدهد.
بهترین روابط که می توان با دیگران داشت در اشکال گوناگون دسته بندی میشود که یکی از مهمترین آنها، دوستی در قالب صداقت و راستی است که به آن در تعبیر عربی صداقت می گویند.
اما چگونه بتوانیم دوستانی صدیق و راست کردار و راست گفتار پیدا کنیم؟ این پرسشی است که بسیاری از مردم بویژه نوجوانان و جوانان می پرسند؛ زیرا در دوره جوانی و نوجوانی که دوره شکل گیری شخصیت انسان است، تقلید از دیگران و به تعبیر امام صادق(ع) عبودیت و بندگی نقش اساسی بازی می کند و اگر دوستان صدیق و راستینی نداشته باشند ممکن است دچار گمراهی و تقلید از رفتارهای نابهنجار گردند و آینده خود را تباه سازند. نویسنده با مراجعه به آموزه های اخلاقی امام حسن عسکری(ع) بر آن است تا دیدگاه آن حضرت را در انتخاب دوست راستین تبیین کند.
انتخاب دوستان راستین
یکی از مهمترین فضایل اخلاقی که عقل و شریعت بر آن تاکید داشته و آن را کلید اصلی فضایل اخلاقی دیگر دانسته است، فضیلت صداقت و راستی است. صداقت به معنای مطابقت و هماهنگى گفتار با اعتقاد باطنى و نيز مخبرعنه است(مفردات الفاظ قرآن کریم، راغب اصفهانی ، ص 478، «صدق») که نقیض کذب و دروغ است.( ترتيب العين، ج 2، ص 977، «صدق».)
در آیات قرآنی با تعابیر گوناگون و بهره گیری از واژگانی چند، بر اصل صداقت تاکید شده است. از جمله خداوند در سوره احزاب بر گفتار «سديد» يعنى صواب و خالى از هر شائبه دروغ و لغو تاکید می کند، گفتاری استوار که موافقت ظاهر با باطن را به همراه دارد. (احزاب، آیه 70؛ و نیز مجمع البيان، ج 7-8، ص 584)
اینکه انسان لسان صدق داشته باشد امر بسیار مطلوبی از نظر همه پیامبران و اولیای الهی است. انسانی که این گونه است از خود نام نیک به جا می گذارد و در آینده نیز مردم به نیکی از او یاد می کنند. (شعراء، آیه 84؛ و نیز مجمع البيان، ج 5-6، ص 799)
البته صداقت اگر به شکل ملکه در آید بسیار مهم و اساسی است. «صدّيق» با تشدید یاء صيغه مبالغه و احتمالاً اشاره به حدّ اعلاى صدق و راستگويى است. از نظر قرآن کسی می تواند به مقام نبوت برسد که صدیق شده و صداقت ملکه او شده باشد؛ زيرا ملاك امر نبوّت، صدق و صداقت، در این مرتبه است و تصديق كننده آيات و معجزات الهى سزاوار است كه چنين باشد. (مریم ، آیات 41 و 56؛ نیز روح المعانى، ج 9، جزء 16، ص 139)
پس انسان با توجه به جایگاه ارزشی و مبنای صداقت می بایست در هر گونه روابط و تعامل با دیگران اصل صداقت را در نظر گیرد و اگر بتواند خود بهگونه ای عمل کند که صداقت در تمام کردار و رفتار و گفتارش و نیز ظاهر و باطنش موج بزند و ملکه او باشد، در آن هنگام هم خود بهره می برد و هم دیگران از او بهره مثبت میگیرند.
صداقت صدیق (دوست) اگر به حّد صدیق با تشدید یاء برسد، بهترین سود را برای هر دو طرف در دنیا و آخرت خواهد داشت. صدیق با تشدید یاء به معنای نهایت راستگویی است بگونهای که هرگز دروغ نمی گوید و گفتار و عملش بر طبق حق است.
انسان می بایست چنین دوستان راستینی را برای خود برگزیند که هرگز حتی به خاطر مصلحت و منفعتی دروغ نمیگوید و جز سخن حق بر زبان نمیآورد و قول و فعلش مطابق هم است. پس اگر کسی به خاطر مصلحتی دروغ گفت یا به خاطر منفعت برای خود یا دیگری راستی را کنار گذاشت، باید در صداقت او تردید کرد و او را صدیق و دوست نگرفت چه رسد که او را صدّیقدانست.
سه خصلت نیکو برای یافتن دوستان صادق و راستین
امام حسن عسکری(ع) سه خصلت را برای انسان بیان میکند که موجب جذب دوستان صادق میشود. در حقیقت کسی که این سه خصلت نیکو را داشته باشد هم خودش انسان خوب و نیکوکاری است و هم دوستان راستینی دورش گرد میآیند و از وجود آنان از نظر عاطفی و آسایشی بهرهمند میشود.
امام حسن عسکری(ع) می فرماید: «مَنْ كانَ الْورَعُ سَجِيَّتَهُ، وَ الْكَرَمُ طَبيعَتَهُ، وَ الْحِلْمُ خُلَّتَهُ كَثُرَ صَديقُهُ؛ كسى كه پارسايى، خوى او و بخشندگى، طبيعت او و بردبارى، خصلت او باشد دوستانش بسيار شوند.( بحار الأنوار، ج ۷۸ ، ص ۳۷۹ ؛ و نیز نگاه کنید: مسند الامام الحسن العسکری(ع)
1-ورع: ورع را پرهیزگاری، پارسايى و پاكدامنى گفته اند، ولی باید گفت که ورع قدرتى است كه به توفيق حضرتِ حق به انسان داده می شود. این قدرت و توان در اثر تكرار اجتناب از گناه و عصيان و خطا و اشتباه و دورى از محرمات در نفس پديد مىآيد و آدمى در سايه اين قدرت الهى با سرعتى غير قابل تصور به سوى كمالات و فضايل حركت كرده و به مقام قرب جانان مىرسد، لذت وصال معشوق را در نقطه قرب، با كام جان مىچشد. از روایت معراج پیامبر(ص) به دست می آید که ورع در حقیقت همان بیرغبتی به دنیا و گرایش و رغبت به آخرت است. پیامبر(ص) می فرماید: يا أحْمَدُ إنْ أحْبَبْتَ أنْ تَكُونَ أوْرَعَ النّاسِ فَأزْهَدْ فِى الدُّنيا وَارْغَبْ فِى الْآخِرَهِ؛ اى احمد! اگر علاقه دارى پارساترين مردم باشى، نسبت به دنيا زاهد و به آخرت مشتاق باش.
پیامبر(ص) عرضه داشت: چگونه نسبت به دنيا زهد داشته باشم و به آخرت عشق بورزم؟
خطاب رسيد: خوردن و آشاميدن و لباست را از دنيا سبك بردار كه سبكگيرى در اين امور، مصونيّت حتمى از گناه است.
اى احمد! بر تو باد به پارسايى و خوددارى از برنامههاى غير خدايى كه ورع و پارسايى سر دين و وسط دين و آخر دين است. ورع، عبد را به مقام قرب حق مىرساند، ورع مانند گوهرهايى است كه بر آويزه گوش مىزنند و مانند نان در ميان سفره است، ورع سر ايمان و ستون دين و همانند كشتى است، همان طور كه نجات از دريا براى كسى است كه سرنشين كشتى است، همان طور نجات زاهدان در دنيا به ورع است. اى احمد! ورع، درهاى عبادت و بندگى را به روى عبد باز مىكند و باعث بزرگوارى و كرامت او در خلق عالم مىشود و با ورع است كه عبد به مقام وصال حضرت اللّه مىرسد.( ارشاد القلوب: 1/ 203، باب 54، بحار الأنوار: 74/ 26، باب 2، حديث 6.)
البته از روایات بسیار به دست می آید که اهل ورع این بیرغبتی به دنیا و رغبت به آخرت را با اجتناب از محارم الهی و انجام واجبات الهی به نمایش میگذارند.( الكافى: 2/ 77، باب الورع، حديث 7؛ مجموعة ورام: 2/ 186، وسائل الشيعة: 15/ 245، باب 21، حديث 20399)
2-کرم: دومین ویژگی که امام حسن عسکری(ع) بیان میکند، کرم داشتن است. از امام مجتبى سؤال شد: «قیلَ لَهُ(ع): مَا الْكَرَمُ؟قالَ: أَلاْبْتِداءُ بِالْعَطِیهِ قَبْلَ الْمَسْأَلَهِ وَ إِطْعامُ الطَّعامِ فِى الْمحَلِّ. قیلَ فَمَا الدَّنیئهٌ؟ قالَ: أَلنَّظَرُ فِى الْیسیرِ وَ مَنْعُ الْحَقیرِ؛ كرم چیست؟ فرمود: آغاز به بخشش کردن پیش از درخواست نمودن و اطعام کردن در وقت ضرورت و قحطى. سؤال شد: دنائت و پستى چیست؟ فرمود: كوچك بینى و دریغ از اندك.( بحار الأنوار، ج75، ص: 102».) پس اهل کرم و بزرگواری آن است که پیش از آنکه کسی درخواستی داشته باشد به نیازمند بخشش داشته باشد و اطعام کند. البته امام حسن عسکری(ع) چنانکه در سیره آن حضرت آمده همچون سایر پدران بزرگوار خود منبع جود و سخا بود و در بسیاری از مواقع قبل از اینکه کسی چیزی بخواهد، او را بی نیاز میکرد. از ابویوسف، شاعر هم عصر حضرت، نقل شده است که گفت: تازه صاحب پسری شده بودم و دستم تنگ بود. کاغذی به عدهای نوشتم و از آنها کمک خواستم، اما از آنها ناامید شدم. در این هنگام ابوحمزه، فرستاده امام حسن عسکری(ع)، در حالی که کیسه سیاهی به دست داشت و در آن چهارصد درهم بود بیرون آمد و گفت: مولایم فرمود: این مبلغ را برای آن کودک نورسیده صرف کن. خداوند در آن کودک برایت برکت قرار دهد.
اهل کرامت کسانی هستند که مال را برای حفظ آبرو از دست میدهند و برای صیانت آبروی خویش مال را بی ارزش میشمارند. امیرمومنان علی(ع) در این باره میفرماید: «الکرم ايثار العرض على المال ؛ کرم يعنى مقدم داشتن آبرو بر مال است. (شرح غرر الحكم، ج 1، ص 349 ) آن حضرت (ع) هم چنین در تعریف کرامت می فرماید: « الکرم احتمال الجريره ؛ کرم، تحمل کردن ایذاء و اذیت دیگران است.( شرح غرر الحكم، ج 1 ، ص 238)
3- حلم: از دیگر خصلت های مهمی که امام حسن عسکری(ع) برای جذب و جلب دوستان بیشتر معرفی میکند، خصلت حلم و بردباری است. حلیم، خردمندی است که از روی خرد نسبت به امور بردباری میورزد و نفس خویش را مهار و کنترل و مدیریت میکند. امیرمومنان علی(ع) حلم را این گونه تعریف میکند: انَّمَا الْحِلْمُ كَظْمُ الغَیْظِ وَمِلْكُ النَّفْسِ؛ بردبارى فرو خوردن خشم و مالكیت بر نفس است. (غرر الحكم: 286، حدیث 6407.) از حضرت علی(ع) از بردبارترین مردم پرسیدند فرمود، كسى است كه خشمگین نمىشود.( من لا یحضره الفقیه: 383/4، حدیث 5833؛ بحار الأنوار: 68/ 420، باب 93، حدیث 52) پس کسی که حلیم است شجاعترین مردمان است (غرر الحكم: 287، حدیث 6467.) و میتواند نظام زندگی را به درستی مدیریت کند(غرر الحكم: 285، حدیث 6382.) و از هر گونه آفات و بلایا در امان ماند(غرر الحكم: 64، حدیث 794.) و زشتیهای خود را بپوشاند. (نهج البلاغه: حكمت 424؛ بحار الأنوار: 68/428، باب 93، حدیث 76.)
اگر کسی این ویژگی ها را داشته باشد میتواند دوستان بسیاری برای خود بیابد؛ زیرا این خصلتها که مدیریت و مهار نفس را تضمین میکند، موجب میشود که شخص در بهترین شکل، رفتار کند. حلم او را از رفتارهای نابخردانه حفظ و صیانت میکند، کرامت او را در بهترین حالت قرار میدهد و او را اهل احسان و ایثار و عفو و گذشت میکند به طوری که پیش از آنکه دوستش بخواهد به او یاری و کمک مالی و غیر مالی میرساند. ورع شخص نیز موجب میشود که نسبت به دنیا و مافیها بیرغبت باشد و همواره در اندیشه آخرت باشد. پس از هرگونه رفتار زشت و پلید و گناه و بدی اجتناب میکند و تنها به کارهای نیک و خداپسندانه با نیت خیرخواهانه می پردازد.
حسن فاعلی و نیت خیر او از یک سو و خیررسانی و حسن فعلی و نیکوکاری اش خود بهترین عامل جذب دیگران به سوی اوست؛ زیرا او همانند عسلی صاف و مصفا و بدون مزاحمی است که هر کسی را به سوی خود جذب می کند و هیچ دافعه ای ندارد. در دوستی اصل جاذبه بسیار مهم است. در آیات قرآنی بیان شده است که مومنان، دوستان یکدیگر هستند و به هم رحمت می ورزند و تنها در برابر دشمنان سختگیراند. کسی که خصوصیات پیش گفته را دارا باشد، این گونه است یعنی دارای جاذبهای بسیار قوی بدون هیچ دافعهای است. بدین ترتیب بسیاری از مردم به سمت او کشیده میشوند و اهل صداقت او را دوست داشته و با او دوستی می ورزند.
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم: امام حسن عسکری(ع) زمینه را برای دوران غیبت فراهم کرد
رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم امام حسن عسکری ع زمینه را برای دوران غیبت فراهم کردرئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم گفت پیشوای یازدهم شیعیان بر اساس نحوه ارتباط و زندگی زمینه را برای ورود به عصر غیبت فراهم کرد و مردم را به این مسئله توجه میداد حجتالاسلام مجتبی کلباسجزئیات ورود امام از زبان محسن رفیقدوست
جزئیات ورود امام از زبان محسن رفیقدوستتاریخ انتشار جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ ۲۱ شیرین ترین جمله ای که من از امام شنیدم در خیابان یاد آوران-شهید رجایی- فعلی است که آن زمان منطقه ای بسیار محروم بود وقتی امام انجاها را با آن محرومیت دیدند رو به سید احمد آقا کردند و گفتند ببین احمعاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم: امام حسن عسکری (ع) مردم را از بازیچه و بازیگر بودن نهی میکردند
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم امام حسن عسکری ع مردم را از بازیچه و بازیگر بودن نهی میکردندمعاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت امام حسن عسکری ع همواره از مردم میخواستند در دنیا نه بازیچه باشند و نه بازیگر چراکه دنیا ارزش دل بستن را ندارد حجتابرگزاری مراسم جشن میلاد امام حسن عسکری (ع) در امارات
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۳۰ مراسم جشن میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسکری ع در شهرهای مختلف امارات متحده عربی برگزار میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا همزمان با سالروز میلاد با سعادت یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام حسن عسکری ع مراسم ججشن ولادت امام حسن عسکری(ع) در امامزاده معصوم برگزار میشود
جشن ولادت امام حسن عسکری ع در امامزاده معصوم برگزار میشودجشن ولادت امام حسن عسکری ع جمعه 18 بهمن ماه جاری با حضور مردم پایتخت در آستان مقدس امامزاده معصوم برگزار میشود به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس به مناسبت سالروز ولادت یازدهمین ستاره تابناک عصمت و طهارت امابه مناسبت سالروز میلاد یازدهمین نور امامت علت تفاوت ارث زن و مرد از منظر امام حسن عسکری(ع)+چند کرامت
به مناسبت سالروز میلاد یازدهمین نور امامتعلت تفاوت ارث زن و مرد از منظر امام حسن عسکری ع چند کرامتشخصی به نام فهفکی که اشکال تراشیهایی در ذهن او راه یافته بود به حضور امام حسن عسکری ع شرفیاب شد و پرسید چرا در اسلام سهم ارث زن نصف سهم مرد است آیا چنین قانونی یک نوع زورگوییاستاندار قم: توسعه مسجد امام حسن عسکری (ع) موجب فخر و مباهات است
استاندار قم توسعه مسجد امام حسن عسکری ع موجب فخر و مباهات استاستاندار قم در بازدید از مسجد امام حسن عسکری ع گفت توسعه مسجد امام حسن عسکری ع موجب فخر و مباهات مسلمانان است به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی استانداری قم حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق صالحجزئیات لحظه به لحظه ورود امام از زبان محسن رفیقدوست
جزئیات لحظه به لحظه ورود امام از زبان محسن رفیقدوستتاریخ انتشار شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۹ ۰۹ شیرینترین جملهای که من از امام شنیدم در خیابان یادآوران ــ شهید رجایی ــ فعلی است که آن زمان منطقهای بسیار محروم بود وقتی امام آنجاها را با آن محرومیت دیدند رو به سارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری(ع)
ارائه بیش از 120 کتاب و مقاله دیجیتالی درباره امام حسن عسکری ع فرهنگ > دین و اندیشه - مرکز تحقیقات رایانهای قائمیه اصفهان بیش از یکصد و بیست کتاب و مقاله دیجیتالی پیرامون امام حسن عسکری علیه السلام را در سایت خود بارگذاری کرد مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان ادبیر ستاد برگزاری جشن میلاد امام حسن عسکری(ع) در بوشهر عنوان کرد برگزاری جشن میلاد یازدهمین امام شیعیان در بوش
دبیر ستاد برگزاری جشن میلاد امام حسن عسکری ع در بوشهر عنوان کردبرگزاری جشن میلاد یازدهمین امام شیعیان در بوشهردبیر ستاد برگزاری جشن میلاد امام حسن عسکری ع شهرستان بوشهر از برپایی مراسم جشنی بهمناسبت میلاد این امام همام در مرکز استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر سیدر سومین روز از هفته وحدت صورت گرفت کلنگزنی مسجد امام حسن عسکری (ع) در چرام
در سومین روز از هفته وحدت صورت گرفتکلنگزنی مسجد امام حسن عسکری ع در چرامدر سومین روز از هفته وحدت مراسم کلنگزنی مسجد امام حسن عسکری ع در چرام برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام ظهر امروز و در سومین روز از هفته وحدت کلنگ ساخت مسجد امام حسن عسکری ع در چرام با حضورهمزمان با میلاد امام حسن عسگری (ع) صورت میگیرد رونمایی از روپوش ملیلهدوزی شده ضریح مضجع امام حسین(ع)
همزمان با میلاد امام حسن عسگری ع صورت میگیردرونمایی از روپوش ملیلهدوزی شده ضریح مضجع امام حسین ع روپوش ملیلهدوزی شده مضجع شریف حضرت اباعبدالله حسین ع همزمان با میلاد امام حسن عسگری ع در اصفهان رونمایی میشود ● گزارش تصويري مرتبط------------------------------- به گبه همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی(ره) برگزار میشود
به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشورهمایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی ره برگزار میشودبه همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حقوق بشر و شهروندی از دیدگاه امام خمینی ره برگزار خواهد شد به گزارش حبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس به همت سازمان بسیج حقوقدانان کشور همایش حامام جمعه بندرعباس:راهپیمایی 22بهمن،آمریکا را ناامید می کند
امام جمعه بندرعباس راهپیمایی 22بهمن آمریکا را ناامید می کند بندرعباس-ایرنا-نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس گفت حضور مردم در راهپیمایی 22بهمن آمریکا را ناامید خواهد کرد و دشمنان متوجه می شوند ایران همچنان خانه اسلام و اهل بیت است به گزارش ایرنا آیت الله غلامعلی نامام جمعه گلپایگان: حضور در راهپیمایی 22 بهمن ادای دین به شهداست
امام جمعه گلپایگان حضور در راهپیمایی 22 بهمن ادای دین به شهداست گلپایگان اصفهان- ایرنا- امام جمعه گلپایگان گفت حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن ادای دین به شهدا امام خمینی ره و فجر آفرینان انقلاب اسلامی است به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا اسماعیاصلاح تراز ارتفاعی در حاشیه بزرگراه امام علی (ع)
اصلاح تراز ارتفاعی در حاشیه بزرگراه امام علی ع اصلاح تراز ارتفاعی سنگدالهای انهار سرپوشیده درمعابر حاشیه بزرگراه امام علی ع انجام شد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگا خبرنگاران میثم مجیدی شهردار ناحیه یک منطقه هفت گفت در راستای ارتقاء ضریب ایمنی معابر و با هدف پیشگیریامام جمعه ابهر: راهپیمایی 22 بهمن نمایش بیداری و هوشیاری ملت ایران است
امام جمعه ابهر راهپیمایی 22 بهمن نمایش بیداری و هوشیاری ملت ایران استامام جمعه ابهر گفت شرکت مردم بیداردل ایران اسلامی در راهپیماییها صحنه نمایش بیداری و هوشیاری ملت اسلامی اتحاد و همدلی آنان و توجه به سرنوشت کشور است ● گزارش تصويري مرتبط--------------------------------
گوناگون
پربازدیدترینها