واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تعاریف غذا والگوی خوراک خانواده های ایرانی نیازمند بازنگری است اراک - ایرنا - رییس فراکسیون صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی گفت: تعاریف غذا و الگوی خوراک خانواده های ایرانی ضروری است و نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
ˈعباس رجاییˈ روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اراک اظهار کرد: الگوی بیماردهی حاکم بر کشورتیندگی تنگاتنگی با نوع عادات زندگی و غذای مردم دارد و این مهم ضرورت اعمال سیاست های کلان را در زیست و تغذیه مردم دوچندان می کند.
وی اظهار کرد: یکی از عادات غلط غذایی مردم، استفاده زیاد نمک است که در ایران چهار برابر استانداردهای جهانی است و مصرف بی رویه آن درسفره ایرانیها عامل اصلی فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی، امراض کلیوی و سکته ها است.
نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قند و شکر و تنقلات شیرین مصنوعی نیز یکی دیگر از عوامل تهدید سلامت ایرانیها است که باید با فرهنگ سازی و برنامه های کارامد اجرایی در تغییر ذائقه مردم این معضل برطرف شود.
رجایی یاداور شد: یکی از مشکلات جدی مصرف زیاد قندهای مصنوعی عوارض ناشی از بلانکیت است که برای رنگ زدایی شیره چغندر قند کاربرد دارد و سرطانزایی آن تایید شده است.
وی بیان کرد: روند رو به گسترش بیماری دیابت سلامت مردم را در دهه های اخیر تهدید کرده و این مهم با تغذیه نادرست و استفاده بیش از حد قند و شکر نشات می گیرد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مدیریت و ساماندهی مصرف روغن ها نیز از دغدغه های جدی است زیرا که روغن های با ترانس بالا هنوز در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها جای دارد و مصرف روغن مایع نیز به صورت غیر اصولی و بالاتر از استانداردهای جهانی است.
رجایی عنوان کرد: مصرف بی اندازه روغن از نظر اقتصادی نیز برای کشور معضلی جدی است زیرا که 90 درصد روغن های خوراکی کشور وارداتی است و در صورت صرفه جویی می توان سرمایه ها را به بخش تولید و ارتقای بهداشت سوق داد.
وی عنوان کرد: فست فودها و غذاهای سرخ کرده و نوشابه های گازدار نیز عاملی جدی در سلامت مردم هست و نیاز است که برنامه های بهداشتی و اجرایی از شعار خارج شده و اقدامات مناسب و اثرگذار در اصلاح الگوهای خوراک مردم در کشور حاکم شود.
رییس فراکسیون صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم و ضروری در این حوزه تعامل و نظارت بر تولید مواد غذایی و تلاش برای کاهش حداکثری میزان ادویه ها، نمک و روغن این محصولات و افزودنی ها به آن ها است.
رجایی توضیح داد: آب میوه های صنعتی موجود در بازار نیز باید شرایط استاندار قابل قبولی را پیدا کنند و از فرمولاسیون آب میوه های طبیعی NFCپیروی کنند.
وی همکاری تنگاتنگ رسانه ها و نهادهای تربیتی و اموزشی را برای نهادینه کردن فرهنگ زیستی سالم از سنین پایین در جامعه ضروری دانست.ک/3
560/ 556 /330
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]