واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
12 نفر در قم با گاز مسموم شدند قم- ایرنا- معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی قم گفت: با کاهش دمای هوا و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی در چند روز اخیر، 12 نفر در این استان دچار مسمومیت با گاز منواکسید کربن شدند.
ˈمهدی فراهانیˈ روز پنجشبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ساعت پنج و 50 دقیقه صبح امروز مسمومیت دو نفر با گاز منواکسید کربن گزارش شد که خوشبختانه با حضور به موقع اورژانس، اقدامات اولیه درمانی بر روی آنها انجام شد و جهت تکمیل مراحل درمان به بیمارستان های سطح شهر منتقل شدند.
وی به مسمومیت سه نفر دیگر با گاز منواکسید کربن اشاره کرد که خوشبختانه هر سه نفر در محل حادثه درمان سرپایی شدند.
وی با اشاره به آمار مسمومیتها از ابتدای امسال تا ساعت هشت صبح امروز، بیان کرد: در این مدت 67 نفر بر اثر کاهش سطح هوشیاری با درجات مختلف دچار مسمومیت شده اند و متاسفانه پنج نفر دیگر جان خود را از دست داده اند.
فراهانی با اشاره به آمار مسمومیت با گاز منوکسید کربن در سال گذشته، بیان کرد: پارسال 108 نفر در استان قم دچار مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن شدند که طبق آمار سازمان پزشکی قانونی، شش نفر نیز به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست دادند.
وی علت بروز این سوانح را عدم توجه به اصول و نکات ایمنی اولیه دانست و افزود: افزایش آمار مسمومیت ها با کاهش دمای هوا ارتباط مستقیم دارد و هر چه برودت هوا بیشتر می شود، آمار مسمومیت ها نیز افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه بیشتر مسمومیتها مربوط به خروج لوله بخاری از محل اصلی بوده، اضافه کرد: اگر شهروندان در رعایت اصول اولیه کوتاهی کنند، با توجه به پیش بینی کاهش دمای هوا در روزهای آینده ممکن است شاهد افزایش آمار مسمومیت ها باشیم.
معاون اورژانس قم گرم کردن کابین خودرو با پیک نیک را از دیگر عوامل مسمومیت برشمرد و گفت: در یکی از حوادث مربوط به مسمومیت، فردی برای گرم کردن کابین خودروی سنگین از پیک نیک که یک وسیله خوراک پزی است نه گرمایشی، استفاده کرده بود که منجر به فوت وی شد.
وی گفت: سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری، تاری دید، فلج شدن عضلات از جمله عضلات تنفسی و نهایتا اغما و مرگ از نشانه های مسمومیت با گاز مونواکسید کربن است.
وی به شهروندان توصیه کرد: نخستین و مهمترین اقدام در صورت مشاهده موارد گازگرفتگی، رساندن اکسیژن(هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس 115 است که باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام جهت بهبود حال فرد مسموم خواهد بود.
فراهانی ادامه داد: چک کردن مبادی ورودی و خروجی لوله های بخاری، روشن نکردن خودرو در پارکینگ و عدم استفاده از گازهای خوراک پزی برای گرم کردن کابین خودرو از مواردی است که رعایت آنها باعث کاهش آمار مسمومیتها خواهد شد.
وی گفت: رعایت اصول ایمنی و چگونگی تماس با اورژانس 115 به کودکان در موقع حوادث، عوارض و خسارات احتمالی را به حداقل کاهش دهند.ک/3
/7404/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]