واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
بحران سفید/ پرونده ای درباره برفی که شمالی ها را گرفتار کرد جامعه > شهری - پس از چندسال خشکسالی، آسمان به ایران رو کرد. اما نعمت، نغمت شد.
امید کریمی: زمستان ۸۶، واپسین خاطره ایرانی ها از برف سنگین بود. برفی که تهران را تعطیل کرد و زندگی در چند استان مختل شد؛ برای ۱۰-۱۵ روز. از آن سال هرچه بوده، سوز سرما بوده و سرمای خشک. حتی در زمستان ۹۱ خیلی ها لباس گرم را از چمدان در نیاوردند. اما پس از ۶-۷ سال، دوباره آسمان به ایران رو کرد. این بار هم در ابتدای زمستان هم در میانه اش. کمتر کسی یادش می آید در بهمن ماه، همه ایران برفگیر شده باشد، اما برف در روز ۱۱ بهمن وارد ایران شد (اینجا و اینجا) پیش بینی ها هم برای یخبندان در شمال کشور بود. روز بعد در ۱۰ استان برف و کولاک شروع شد و همین آغازی بود بر بحران برف (اینجا) سردترین شب زمستان سال ۹۲ فرا رسید (اینجا) ۲۷ استان یخ زد و برف و همچنان می بارید (اینجا) بحران اما از شنبه شب خودی نشان داد؛ جاده چالوس بسته شد (اینجا)، برف و سرما سپس مدارس ۱۳ استان را تعطیل کرد (اینجا و اینجا) به تهران که رسید، ابتدا سعدآباد را تعطیل کرد (اینجا) پس از آن ۱۸ استان برفی و ۶۳۰۰ نفر هم در کولاک گرفتار شدند (اینجا) اوج بحران اما در دو استان گیلان و مازندران بود (اینجا). نکته اینجا بود که روایت های رسمی با آنچه که مردم می گفتند، بسیار تفاوت داشت (روایت رسمی تا روز دوشنبه را اینجا بخوانید و ببینید) اما مردم از گرفتار شدن در برف می گفتند و حتی پیام های درخواست کمک هم رسید (اینجا، اینجا و اینجا) مدارس بازهم تعطیل شد (اینجا و اینجا) سرما آنقدر شدید و ادامه دار بود (اینجا) که سازمان محیط زیست نسبت به یخ زدن حیوانات هشدار دارد (اینجا) آب، برق و گاز در برخی مناطق استان های شمالی قطع شد. نان به عنوان پرمصرفترین خوراک ایرانی ها، کالای نایابی شد، پروازهای چند استان لغو شد (اینجا) و مدارس هم همچنان تعطیل (اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا) توصیه شد مردم از سفرهای غیرضروری در تمام ایران خودداری کنند (اینجا) چه اینکه برف تا زاهدان هم رسیده بود (اینجا). در گیلان سقف چند مدرسه به دلیل برف فرو ریخت (اینجا) اما تا وقتی رییس جمهور دستور ویژه برای رسیدگی به بحران برف نداده بود (اینجا و اینجا) بحران از سوی مسوولان دیگر جدی گرفته نشده بود. پس از آن همه بسیج شدند؛ شورای عالی مدیریت بحران تشکیل شد (اینجا) وزیر کشور از نیروهای مسلح درخواست کمک کرد (اینجا و اینجا) سپس وزرای نیرو و راه و شهرسازی به مناطق بحران زده گیلان و مازندران رفتند (اینجا و اینجا) اما درحالی که روز سه شنبه گفته شد، برف تلفات انسانی نداشته است (اینجا) روز چهارشنبه از مرگ ۹ نفر خبر رسید (اینجا و اینجا) اوضاع آنقدر خراب بود که روایت های تاسف باری از برخی اتفاقات در شمال شنیده شد، کرایه های ۳۰۰ هزار تومانی و برف پارو کردن های یک میلیون تومانی (اینجا) همچنین در اقدامی بی سابقه، کنکور کارشناسی ارشد به مد ت یک هفته به تعویق افتاد (اینجا) امداد هوایی هلال احمر مردم خیلی از مناطق شمالی را به زندگی امیدوار کرد (اینجا) وزیر بهداشت هم از شروع به کار بیمارستان ها خبر داد (اینجا) هرچند که در استان های شمالی کمبود خون اعلام شد (اینجا) هرچند برف و باران پایان یافته (اینجا) بحران سفید هنوز هم دست از سر گیلان و مازندران برنداشته است (اینجا) برفی که به ارتفاع یک متر و ۷۰ سانتیمتر رسید (اینجا) و از سیبری آمده بود (اینجا) اما تازه هشدارهایی برای شیوع عفونتهای ویروسی دراین مناطق داده شده (اینجا) ضمن اینکه گفته شده مردم شمال باید مراقب سیلاب های احتمالی به دلیل آب شدن برف ها هم باشند (اینجا)
غیر از این کشاورزی و دامداری در مناطق شمالی در این برف بسیار آسیب دیده، هرچند که رییس جمهور دستور داده خسارت ها برآورد و به مردم کمک شود. اما این بحران نشان داد، زیرساخت های پرترددترین و پرطرفدارترین مقاصد گردشگری ایران، چندان مناسب نیست و به شدت آسیبپذیر است.
۴۷۴۷
پنجشنبه 17 بهمن 1392 - 12:20:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]