واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
احتمال توافق اولیه درباره حل مساله قبرس قوت گرفته است آتن- ایرنا- رهبران دو بخش قبرس با فشار آمریکا و کشورهای اروپایی درآستانه دست یابی به چارچوبی مشخص برای توافق احتمالی درباره حل مساله قبرس قرار گرفته اند.
به گزارش روز پنجشنبه رسانه های خبری یونان و قبرس، احتمال توافق برای حل مساله قبرس قوت گرفته است.
سامانه خبری یونانی زبان ˈ کاتی مرینیˈ از نیکوزیا گزارش داد که با فشارمعاون وزیرامورخارجه آمریکا ودیگر کشورهای اروپایی رهبران دو بخش قبرس درآستانه دست یابی به چارچوبی مشخص برای حل مساله قبرس قرارگرفته اند.
این سامانه خبری همچنین گزارش داد که تعدادی ازاحزاب سیاسی قبرس( بخش جنوبی) نسبت به توافق عجولانه درباره حل مساله قبرس هشدار داده و ابرازنگرانی کرده اند.
این احزاب از رئیس جمهوربخش جنوبی و یونانی نشین قبرس خواسته اند که آنان را درجریان کامل روند مذاکرات و تصمیمات دولت قراردهد.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی یونان( آنا)، روند اوضاع به سرعت به سوی یک توافق اولیه درجریان است.
این گزارش افزود:ˈ نیکوس اناستاسیادیسˈ رئیس جمهور قبرس( جنوبی و یونانی نشین) صبح روز پنجشنبه روسای احزاب قبرس را درجریان روند مذاکرات دو بخش قبرس قرارداد و پس از آن برای رایزنی وهماهنگی با مقامات یونانی به آتن سفرخواهد کرد.
براساس گزارش این خبرگزاری ،ˈ نیکوس اناستاسیادیس ˈ رئیس جمهور قبرس بصورت اضطراری پنجشنبه عصرراهی آتن می شود وروز جمعه ( فردا) برای انجام هماهنگی های لازم باˈ اندونیس ساماراسˈ نخست وزیر یونان واونگلوس ونیزلوسˈ وزیرامورخارجه یونان دیدار و گفت وگو می کند.
براساس گزارش رسانه های خبری قبرس پس ازفشارهای آمریکا،
ˈ درویش اروغلو ˈرهبربخش ترک نشین قبرس ونیکوس اناستاسیادیسˈ رهبربخش جنوبی ویونانی نشین قبرس، درآستانه رسیدن به یک توافق مشترک وچارچوب جدید مذاکرات برای حل جامع وپایدارمساله دیرینه قبرس قرارگرفته اند.
رسانه های خبری با اشاره به تغییراتی سریع که درمورد روند مذاکرات با تعیین یک چارچوب مشترک برای حل مساله قبرس درجریان است، گزارش دادند که به احتمال زیادی روزشنبه ویا یکشنبه رهبران دوبخش قبرس، متن توافقنامه و بیانیه مشترکی را درمورد چارچوب مذاکرات برای حل پایدار و جامع قبرس اعلام خواهند کرد.
قبرس درسال 1974 میلادی ( 1353 ) با ورود ارتش ترکیه به بخش شمالی وترک نشین جزیره قبرس عملاً به دو بخش تقسیم شد و از آن زمان تاکنون تلاش های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای حل این مساله به نتیجه نرسیده است.
درسال 2004 اروپا، امریکا و روسیه با رایزنی با شورای امنیت سازمان ملل متحد طرحی را که بعداً به طرحˈ کوفی عنان ˈ معروف شد، برای حل مساله قبرس ارایه کردند که در یک رفراندم عمومی شهروندان قبرس جنوبی( یونانیان) با 65 درصد آراء این طرح را رد ولی شهروندان بخش شمالی جزیره قبرس( ترک ها) با 56 درصد آراء آن را پذیرفتند وبدین ترتیب این طرح نیزبا شکست مواجه شد.
این امرباعث خشم کشورهای اروپایی وآمریکا شد و بخشی ازتحریم های بخش شمالی قبرس( ترک نشین) را لغو کردند و در ابتدا تا حدودی مذاکرات متوقف شد و سپس به کندی ادامه یافت که تا به حال هیچ نتیجه ای برای حل مساله قبرس درپی نداشته است.
بخش جنوبی قبرس( یونانی نشین) ازحمایت آتن وبخش شمالی( ترک نشین) ازحمایت آنکارا برخوردار است.
اروپام**2170**1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]