واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سمینار علمی ژنتیک و ضرورتهای مطالعاتی و تشخیصی در اراک گشایش یافت اراک - ایرنا - سمینار علمی ژنتیک و ضرورتهای مطالعاتی و تشخیصی روز چهارشنبه با حضور پزشکان و متخصصان علم ژنتیک کشور در دانشکده علوم پزشکی اراک گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، متخصصان شرکت کننده در این سمینار دو روزه ، آخرین دستاوردها و برنامه ها در خصوص موضوعات ژنتیک و دیابت، روشهای تشخیصی پره ناتل، اصول مشاوره و ضرورتهای زیرساختی ژنتیک، بیماریهای نورومتابولیک، اختلالات کروموزمی جسمی و جنسی، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماریهای ژنتیکی قبل از تولد و بیماریهای نورومسکولار را ارائه می دهند.
دبیر علمی سمینار ژنتیک و ضرورتهای مطالعاتی و تشخیصی در آیین گشایش این نشست علمی گفت: این سمینار با هدف افزایش آگاهی پزشکان و کادر تخصصی ژنتیک و ارائه پیشرفتهای نوین این علم بویژه در حوزه پیشگیری برپا شده است.
دکتر «عبدالرحیم صادقی» افزود: استان مرکزی در زمینه ژنتیک و امکانات زیرساختی در زمره استانهای متوسط است و جذب متخصصان ژنتیک و ازمایشگاه پیشرفته در این منطقه ضروری است.
وی عنوان کرد: هم اینک در استان مرکزی دو پزشک متخصص ژنتیک و بصورت محدود از پزشکان آموزش دیده درحوزه ژنتیک فعالیت دارند که با توجه به گستردگی مباحث این حوزه نیازهای زیرساختی علمی و فیزیکی آن ضروری است.
دکتر صادقی اظهار کرد: تاکنون 21 هزار بیماری ژتیکی و 21 هزار ژن شناسایی شده که با توچه به پیچیدگی که این ژنها در بیماریها ایجاد می کنند توجه به سطوح پیشگیرانه و تقویت این بخش ضروری است.
وی ادامه داد: استفاده هوشمندانه از علم ژنتیک در شاخه های نوین علمی از موضوعاتی است که باید بصورت جدی به آن پرداخته شود.
دبیر علمی این سمینار گفت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی هر سال 10 میلیون کودک با بیماریهای ژنتیکی و ناهنجاری های مادرزادی در جهان به دنیا می ایند که 90 درصد انها در کشورهای توسعه نیافته و درحال توسعه است.
دکتر صادقی گفت: معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی یکی از چالشهای بهداشتی کشور است که علاوه بر مشکلات روحی و مالی متعدد برای خانواده ها هزینه های زیادی برای کشور نیز همراه دارد.
وی عنوان کرد: کمبود نیروی انسانی متخصص، ضعف غربالگری و کمبود امکانات تشخیصی اگرچه یکی از مشکلات جدی در حوزه ژنتیک است اما باید با استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیتهای موجود در پیشگیری از معلولیتها و بیماریها برنامه ریزی شود.
وی عنوان کرد : تقویت مطالعات پایه ژنتیک در بیماریها ، یکی از نیازهای کشور است که باید تلاش هدفمند در این حوزه صورت پذیرد.ک/2
560/ 556 /537
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]