محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843427745
ماجرای گوشت های وارداتی آلوده به رادیو اکتیو
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: ماجرای گوشت های وارداتی آلوده به رادیو اکتیو
ماجرای گوشت های آلوده به مواد رادیو اکتیو که توسط بهمن علی ایرانپور نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان شد به بحثی ضد و نقیض میان کارشناسان و مسئولان بخش گوشت در کشور تبدیل شد. مساله ای که گویی همه ابعاد آن قرار نیست فاش شود تا این ماجرا در پس پرده باقی بماند.
به گزارش «پیام نو» اظهار و نظرهای ضد و نقیض مسئولان در برابر انتشار این خبر شاید خبرسازترین بخش این ماجرا باشد. صمد یگانه رئیس کل قرنطینه سازمان دامپزشکی به پیام نو از ورود ۹ کیلوگرم گوشت به عنوان نمونه برای انجام آزمایش به سازمان انرژی اتمی از اوکراین می گوید و محسن مشکات، معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از سفارش ۲۰ تنی این گوشت ها خبر می دهد و هردوی آنها تاکید دارند ورود این گوشت ها به ایران متوقف شده است. از سوی دیگر علی محمد رستمی، رئیس اتحادیه واردکنندگان گوشت قرمز و سفید می گوید که این گوشت ها وارد ایران شده است.
ماجرا از آنجا شروع شد که هفته پیش بهمن علی ایرانپور نماینده مجلس به طور سربسته به وارد شدن گوشت های آلوده به مواد رادیو اکتیو اشاره کرد. البته این اظهارات چندان مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت و خود این نماینده مجلس هم توضیح بیشتری درباره این خبر نداد. اگرچه این خبر دررسانه های روسیه با عنوان نگرانی مقامات ایرانی از وارد شدن گوشت اوکراینی بازتاب داشت. با توجه به اهمیت موضوع، خبرنگار پیام نو با ایرانپور تماس گرفت اما وی نکته جدیدی بر آنچه قبلا گفته بود اضافه نکرد و صرفا بر ادعایش تاکید کرد و گفت که برای این ادعا اسناد و مدارکی را هم در اختیار دارد. وی گفت که پس از پایان مباحث مربوط به بودجه ادعای خود را پیگری می کند.
پیگیری های خبرنگار پیام نو از منابع دیگر به هم اینجا رسید که منظور از گوشت آلوده به مواد رادیو اکتیو همان گوشت های اوکراینی است که پیش از این نیز در رسانه ها مطرح شده بود. نکته جدید و البته عجیب ماجرا اظهارات ضد و نقیض مسئولان درباره میزان گوشت های اوکراینی وارد شده، آلوده بودن یا نبودن آنها و همچنین توزیع یا عدم توزیع آن در کشور است.
۹ کیلو یا ۲۰ تن گوشت اوکراینی؟
در همین رابطه صمد یگانه، رئیس کل قرنطینه سازمان دامپزشکی می گوید: «تاکنون هیچ گوشت آلوده ای از اوکراین به ایران وارد نشده است. تنها یک نمونه ۹ کیلوگرمی برای بررسی توسط کارشناس سازمان دامپزشکی به ایران ارسال شد. این نمونه به سازمان انرژی اتمی فرستاده شد تا مشخص شود که آیا گوشت های اوکراینی به مواد رادیو اکتیو آلوده هستند یا خیر. جواب نیز منفی بود.
محسن مشکات، معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز در گفت و گو با پیام نو با تایید وارد شدن ۹ کیلو گرم گوشت اوکراینی به کشور، می گوید که این گوشت برای بررسی مخاطرات به سازمان انرژی اتمی ارسال شده است. وی می گوید: «واردات گوشت قرمز براساس سیاست هایی که برای تنظیم بازار هست مشخص می شود. اینکه واردات باشد یا نباشد و میزان چقدر باشد توسط دستگاه هایی مسئول تنظیم بازار مشخص می شود. تاجران وارد کننده گوشت، منابع تولید گوشت را در کشورهای مختلف مشخص می کنند و متقاضی واردات گوشت از آن کشورها می شوند. سازمان دامپزشکی مسئول بهداشت فرآوده های خام دامی است و بر این اساس یک ارزیابی خطر در مورد تقاضاهای ارائه شده انجام می دهد. در واقع سازمان دامپزشکی مخاطراتی که این تقاضا می تواند برای جمعیت دامی کشور داشته باشد را بررسی می کند و بر مبنای آن مجوز بهداشتی یا دامپزشکی برای واردات صادر می کند.»
مشکات می گوید که واردات گوشت از اوکراین نیز بر همین منوال است و توضیح می دهد: «در مورد گوشت اوکراینی هم یک شرکت تقاضایی واردات گوشت داد و سازمان دامپزشکی این تقاضا را بررسی کرد. دلیل این بررسی هم وقوع انفجار راکتور اتمی چرنوبیل در اوکراین بود که ۲۸ سال پیش اتفاق افتاد. سازمان انرژی اتمی به عنوان مسئول اظهار نظر در مورد آلودگی مواد به رادیو اکتیو اعلام کرد که این سازمان نزدیک به ۲۱ سال _از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۶_ نمونه های گوشتی که از اوکراین آمده، رصد شده اند و هیچ گونه مخاطره ای وجود ندارد. برهمین اساس آنها به گمرک اعلام کردند که اصلا نیازی به نمونه برداری و انجام آزمون مجدد نیست. به استناد همین بحث سازمان دامپزشکی با تولید یک کانتیر گوشت در کشور اوکراین کشورموافقت کرد.
مشکات در حالی درباره قیمت پایین گوشت اوکراینی اظهار بی اطلاعی کرد که قیمت ین گوشت به دلیل انفجار اتمی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ پایین تر از قیمت جهانی گوشت خرید و فروش می شود.
وی در ادامه می گوید:« سازمان دامپزشکی ناظر بهداشتی خود را به اوکراین اعزام کرد که بر مراحل تولید نظارت داشته باشد. بعد از تولید یک کانتینر، یک کارتن به اندازه ۹ کیلوگرم گوشت از کشور اوکراین به ایران ارسال شد و این نمونه در اختیار سازمان انرژی اتمی قرارگرفت که نتیجه هم منفی بود.»
وی تاکید می کند که علی رغم این آزمایش ها اما تاکنون هیچ گونه واردات گوشت قرمز از اوکراین به ایران صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی مجوز تولید آزمایشی یک کانتینر به حجم ۲۰ تن را هم داده است، می گوید: «به دلیل نگرانی هایی که در رسانه ها مطرح و در جامعه منعکس شد و از آنجایی که سازمان دامپزشکی هم نمی خواهد به این جو نگرانی دامن بزند، تاکنون این کانتینر اجازه ورود نداشته است.»
اظهارات ایرانپور درباره واردات گوشت آلوده به مواد رادیو اکتیو قاعدتا ناظر به همین ۲۰ تن گوشتی است که بنابر ادعای مشکات تاکنون اجازه ورود به آن داده نشده است اما اگراین ادعا درست باشد پس ایرانپور از واردات کدام گوشت آلوده صحبت می کند؟! آیا ایرانپور مدارک دال بر واردات همین ۲۰ تن گوشت اوکراینی دارد یا مدارک وی درباره واردات دیگری است؟ یا اساسا ایرانپور آنطور که ادعا می کند مدارکی در اختیار ندارد و صرفا با اهداف خاص قصد انجام یک عملیات روانی و تبلیغاتی را داشته است؟
گوشت آمده اما آلوده نیست!
در این میان اما علی محمد رستمی، رئیس اتحادیه واردکنندگان گوشت قرمز و سفید ابهام تازه ای به داستان واردات گوشت می افزاید و از ورود دو کامیون گوشت از اوکراینی خبر می دهد و می گوید: «اگر گوشت ها آلوده بود که دامپزشکی اجازه ترخیص نمی داد.»
رستمی می گوید:« با توجه به انعقاد پروتکل میان سازمان دامپزشکی و اوکراین و براساس آن گوشت نمونه ارسال شد. براساس شنیده های من یک یا دو کامیون برای نمونه به ایران آمد که نهایتا دامپزشکی هم اجازه ترخیص داد. اما اگر گوشت آلوده باشد سازمان دامپزشکی اجازه ورود نمی هد. بنابراین آنهایی که ادعا کردند این گوشت ها آلوده است باید بگویند مشکل چه بوده است و اینکه آیا ماخذ و مدارکی داشته اند.»
به عبارت دیگر رستمی می گوید گوشت اوکراینی ۹ کیلو نبوده بلکه دو کامیون بوده است و بر خلاف ادعای آقای مشکات این گوشت اجازه ورود گرفته است. رستمی در بخش دیگری از صحبت هایش تاکید می کند: «اگر گوشت ها آلوده باشد سازمان دامپزشکی آنها را معدوم می کند.»
دامپزشکی مخالف واردات دام است
برخی کارشناسان و فعالان حوزه صنعت گوشت می گویند که انتشار خبر مربوط به واردات گوشت آلوده به مواد رادیو اکتیو و نظایر آن در سال گذشته جنبه جنگ روانی هم دارد و در واقع گروه های ذینفع در این حوزه با انتشار اخبار این چنینی سعی دارند به رقیب خودشان ضربه بزنند و سهم بیشتری از بازار را داشته باشند. بررسی خبرنگار پیام نو نشان می دهد که حداقل ۲ گروه در این حوزه در حال رقابت هستند؛ گروه اول به دنبال وارد کردن دام زنده از شرق کشور است و گروه دوم بیشتر به دنبال وارد کردن گوشت سرد است. محتمل است که بخشی از اخبار و جریان سازی های خبری درباره گوشت های آلوده ناشی از جنگ تبلیغاتی این ۲ گروه باشد.
صمد یگانه، رئیس کل قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور مقصر ورود دام های قاچاق از شرق کشور را مقررات مرزی عنوان می کند و می گوید: «این دام های غیر مجاز از مرزهایی وارد می شود که کنترلش کم است.»
وی ادامه می دهد: «دام هایی که وارد می شوند قرنطینه و بعد کشتار می شوند. اگر این دام ها قرنطینه نشوند، واردکنندگان به هر کلکی که شده این دام ها را به سطح کشور ارسال می کنند. به همین دلیل کشتارگاه های صنعتی در استان ها احداث شده تا بعد از کنترل سلامت دام ها، گوشت به صورت بسته بندی در سطح کشور توزیع شود.»
محسن مشکات، معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به مخالفت این سازمان با واردات دام از شرق کشور می گوید: «از گذشته تاکنون همیشه یک تفاوت قیمت میان قیمت دام در کشور و مرز شرقی وجود داشته است. از آنجایی که قیمت گوشت در ایران گران تر از قیمت گوشت در افغانستان و پاکستان است همواره شاهد ورود غیرمجاز این دام ها بوده ایم.»
وی با اشاره به اینکه ایران در بخش شرقی با کشورهای همسایه هزاران کیلومتر دارد، می گوید:« سازمان دامپزشکی در مرزها پست های دامپزشکی را در کنار نیروی انتظامی یا بازارچه مرزی و گمرک دارد اما در طول مسیر قادر به نظارت و جلوگیری نیست. هر دستگاهی مسئولیتی را برعهده دارد اما دامپزشکی تا جایی که ممکن است از واردات دام جلوگیری می کند. اگر هم دامی به صورت غیررسمی وارد می شود از حوزه عمل و قدرت ما خارج است. یعنی ما قادر نیستیم جلوی این مساله را بگیریم.»
البته کمتر مسئولی است که حاضر باشد درباره مافیای گوشت و دست های پشت پرده این بازار پرشود حرفی بزند. «نمی دانم» رایج ترین جواب مسئولان به پرسش درباره ماهیت مافیای گوشت در ایران است آن هم در جامعه ای که سرانه سالانه مصرف گوشت قرمز در آن بین ۱۰ تا ۱۲ کیلو گرم است و واردات گوشت می تواند سود کلانی داشته باشد. به ویژه آنکه قیمت این گوشت نسبت به کشورهای همسایه گران تر هم باشد.
به رغم همه انتقادهایی که مسئولان به واردات دام و گوشت قاچاق به کشور دارند اما گویی سدی مقابل این واردات نیست. شاید اینجا حرف پیام محبی نائب رییس دامپزشکان ایران کمترین اما حداقل توضیح موجود باشد:« خیلی نمی شود وارد این موضوع شد… مافیای قدرتمندی در کار است».
چهارشنبه, 16 بهمن 1392 ساعت 15:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
افرادی که ید رادیو اکتیو دریافت کردهاند تا دو هفته نکات لازم را رعایت کنند
جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۲۹ یک متخصص پزشکی هستهای با اشاره به اینکه ید رادیواکتیو برای منهدم کردن و از بین بردن سلولهای سرطانی تیروییدی تجویز میشود گفت افرادی که ید رادیو اکتیو دریافت کردهاند باید به مدت دو هفته نکات بهداشتی را رعایت کنند دکتر سعید زنگنه در گفت وگو با خبرنگارییس ایمنی هستهیی ورود هرگونه غبار آلوده به رادیواکتیو به کشور را تکذیب کرد
سهشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۰ رییس نظام ایمنی هستهیی کشور وجود هرگونه غبار آلوده به مواد رادیواکتیو به کشور را تکذیب کرد ناصر راستخواه در گفتوگو با خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر احتمال ورود غبار آلوده به اورانیوم به کشورتکذیب ورود هرگونه غبار آلوده به رادیواکتیو به کشور
تکذیب ورود هرگونه غبار آلوده به رادیواکتیو به کشورتاریخ انتشار سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵ ۰۱ رییس نظام ایمنی هسته یی کشور وجود هرگونه غبار آلوده به مواد رادیواکتیو به کشور را تکذیب کرد ناصر راستخواه در گفتوگو با ایسنا درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر احتمالپیرمردی که در رادیواکتیوترین منطقه جهان زندگی میکند+عکس
پیرمردی که در رادیواکتیوترین منطقه جهان زندگی میکند عکس این مرد تنها در منطقهای زندگی میکند و همسایهای ندارد و برای خرید مواد غذایی از آنجا خارج میشود اما پزشکان میزانی از تشعشعات خارج از حد مجاز را در بدن او شناسایی کردهاند پس از وقوع سونامی در ژاپن در سال 2011 مناطق اطرافورود سازمان بازرسی به ماجرای آب آلوده شهر پردیس
ورود سازمان بازرسی به ماجرای آب آلوده شهر پردیسجهت بررسی آلودگی آب شرب شهر پردیس در استان تهران هیأتی ویژه از سوی سازمان بازرسی کل کشور تعیین شد به گزارش خبرگزاری فارس هیأتی ویژه به دستور رئیس سازمان بازرسی کل کشور آلودگی آب شرب شهر پردیس استان تهران و عملکرد مسئولین در این زمگوشتهای وارداتی تحت نظارت دامپزشکی ایران تولید میشود
دوشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۲ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد تاکید کرد گوشتهای وارداتی تحت نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی تهیه و توزیع میشود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه یزد دکتر محمد رضا متوسل الحسینی با بیان این که به منظور تأمین بخشی از نیازهایتشریح سفر 6 روزه 18 مسئول به هند برای بررسی آلوده بودن برنج وارداتی
نوروزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد تشریح سفر 6 روزه 18 مسئول به هند برای بررسی آلوده بودن برنج وارداتی عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی سفر 6 روزه 18 مسئول از جمله 4 نماینده به هند برای بررسی آلودگی برنج وارداتی به ایران را تشریح کرد رحمتالله نوروزی نماینده مردم علیصدور حکم برای فروشندگان گوشت های آلوده در بهبهان
استانها جنوب خوزستان صدور حکم برای فروشندگان گوشت های آلوده در بهبهان بهبهان - خبرگزاری مهر رئیس دادگستری شهرستان بهبهان از صدور حکم برای فروشندگان گوشت های فاسد در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر ابوذر کریمی پور اظهار داشت اواخر شهریور ماه امسال دو نفر متهم بهبرندی که سیگار حاوی مواد رادیواکتیو به خورد سیگاریها میدهد
مدیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس برندی که سیگار حاوی مواد رادیواکتیو به خورد سیگاریها میدهد مواد تشکیل دهنده یکی از برندهای سیگار دنیا آلوده به مواد شیمیایی و رادیواکتیو است دکتر معدنی مدیر فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنزندگی در رادیواکتیوترین منطقه جهان +عکس
زندگی در رادیواکتیوترین منطقه جهان عکس به گزارش سرویس کشکول جام نیوز یک کشاورز 59 ساله ژاپنی به نام آقای Masami yoshi zawa به منظور تشعشعی اطراف نیروگاه فوکوشیما که در سال2011 در اثر سونامی دچار نشست مواد رادیواکتیو شد رفته و در آنجا به کارگاهداری مشغول است گفتنی است درگوشت های وارداتی تحت نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی است
گوشت های وارداتی تحت نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی است یزد - ایرنا - به منظور تأمین بخشی از نیازهای پروتئینی جامعه گوشت های وارداتی تحت نظارت دامپزشکی از سایر کشورها خریداری و وارد چرخه مصرف مردم می شود به گزارش ایرنا محمد رضا متوسل الحسینی معاون سلامت دامپزشکی یزد گفت از آن جکشف بیش از 500 کیلوگرم گوشت آلوده در "برخوار" اصفهان
شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۳۶ مأموران انتظامی شهرستان برخوار با توقیف و بازرسی از یک دستگاه خودرو وانت مزدا موفق به کشف بیش از 500 کیلوگرم گوشت آلوده شدند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان سرهنگ ناصر بیگلری فرمانده انتظامی شهرستان برخوار اظهاربخشی از سایت هستهای «سلافیلد» انگلیس در پی افزایش تشعشات رادیواکتیو تخلیه شد
بخشی از سایت هستهای سلافیلد انگلیس در پی افزایش تشعشات رادیواکتیو تخلیه شدکارکنان غیرضروری سایت بازفرآوری هستهای سلافیلد انگلیس در پی افزایش سطح تشعشعات رادیواکتیو موقتا از رفتن به محل کار منع شدهاند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه راشاتودی در پی افزایش غیرمعمول تشعشااز تمیز کردن گوشتان خودداری کنید!
جرم موجود در گوش دارای خاصیت چربی و اسیدی است چربی موجود در گوش از ترک خوردن پوست گوش جلوگیری کرده و سبب نرمی پرده آن میشود جام جم سرا خاصیت اسیدی جرم موجود در گوش از رشد قارچها و باکتریها در گوش نیز پیشگیری میکند اگر چه رعایت بهداشت فردی از مهمترین وبسته ویژه مشاور سلامت چگونگی ورزش در هوای آلوده/سم های موجود در سوسیس و کالباس/ علت شوره سر و عواقب محرومیت از
بسته ویژه مشاور سلامتچگونگی ورزش در هوای آلوده سم های موجود در سوسیس و کالباس علت شوره سر و عواقب محرومیت از محبت والدینگروه مشاوران سلامت این بار بسته ویژهای را در پاسخ به پرسشهای تلفنی شهروندان به ارمغان آوردهاند که توصیه های یک پزشک درباره ورزش در هوای آلوده سموم خطرناک موانتقاد رئیس سازمان انتقال خون: داروهای وارداتی مشتق از پلاسما راه بیماریهای نوظهور را باز میکند
انتقاد رئیس سازمان انتقال خون داروهای وارداتی مشتق از پلاسما راه بیماریهای نوظهور را باز میکندرئیس سازمان انتقال خون با انتقاد از ورود بیرویه داروهای مشتق از پلاسما به کشور گفت داروهای وارداتی مشتق از پلاسما راه بیماریهای نوظهور را باز میکند به گزارش خبرگزاری فارس پورفتحنیاز به 5 هزار دستگاه رادیوتراپی در کشور
متخصص فیزیک هسته ای خبر داد نیاز به 5 هزار دستگاه رادیوتراپی در کشور تهران-ایرنا-متخصص فیزیک هسته ای گفت دستگاه های رادیوتراپی توانایی درمان 50 درصد سرطان ها را دارد و در حوزه درمان سرطان در کشور نیاز به 5 هزار دستگاه رادیوتراپی است به گزارش خبرنگار علمی ایرنا دکتر علی اصغر-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها