واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عشایر ایلام جشن های دهه فجر را دیدنی تر کردند ایلام- ایرنا- جشن ها و آیین های عشایر ایلام به علت زیبایی، تنوع و غنای فرهنگی در دامن پاک و سبز طبیعت همواره برای جامعه شهری جذابیت فراوانی داشته و هر گاه و هر جا که محل جشنی در مناطق عشایری بوده آنان یکپارچه و با شور و نشاط خود را به آنجا رسانده اند.
این روزها که آیین های جشن و شادی دهه فجر در سراسر ایران اسلامی در حال برگزاری است، فرصت مغتنمی فراهم آمده تا جامعه عشایری استان ایلام بار دیگر سنت ها و خرده فرهنگ های خود را پاس دارند و با برگزاری برنامه های محلی و کهن، تاریخ پرافتخار و اصالت خویش را به رخ همگان بنمایانند.
عشایر ایلامی از همان نخستین روز آغاز دهه فجر با برگزاری آیین های دیدنی جشن و سرور محلی از دیگر قشرهای اجتماعی سبقت گرفتند و منطقه و محل اسکان خود را سرشار از شادی و شعف کردند.
این روزها که در پرتو الطاف بیکران الهی، باران این رحمت خداوندی همه جای دشت ها و کوه های استان را سرسبز و خرم کرده و نشاط و طراوت وصف ناپذیری به استان بخشیده، عشایر نیز با اجرا و برپایی آیین های سنتی و محلی در دامن زیبا و بکر طبعیت جشن پیروزی انقلاب را بسیار با شکوه تر و دیدنی تر از هر جای دیگری برگزار می کنند.
نواختن سازهای کمانچه، دوزله، سرنا و دهل با همراهی رقص محلی کردی و انجام حرکت های موزون سنتی و پایکوبی مردان و زنان ایل و ظایفه در کنار برگزاری بازی های محلی با هم آوایی سیاه چادرها این روزها چهره ای زیبا به مناطق عشایری ایلام بخشیده و با این کار شادمانی خویش نثار انقلاب اسلامی می کنند.
اجرای موسیقی سنتی همراه با رقص کردی، مسابقه اسب سواری، تیراندازی و بازی های سنتی مانند ˈزورانˈ (کشتی)، ˈدال پلانˈˈ، ˈکلاو روانˈ و ˈقولانˈ در اتراق گاه های عشایری استان ایلام جلوه ای بدیع و چشم نواز به جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بخشیده است.
بدون تردید این جشن و شادی که همه به شکل خودجوش و با برنامه ریزی خود عشایر انجام می شود نمونه و نشانه ای است از رضایت تام و تمام این قشر مولد از خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی، خدماتی که به عشایر هویت جدیدی داده و آنان را بر خلاف نظام طاغوت همپا و همتراز آحاد ملت می داند و به همین علت است که با پیروزی انقلاب توجه مسوولان و کارگزاران نظام بیشتر از هر جای دیگر معطوف و متوجه عشایر می شود.
عشایر که از همان آغاز انقلاب و تاکنون در مرکز توجه نظام بوده اند خدمات ارزنده و قابل توجهی دریافت کرده اند و اکنون که دهه فجر فرا رسیده به پاسداشت این همه خدمت و تکریم بر طبل شادی می کوبند و این چنین یکپارچه و زیبا سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می گیرند.
ˈمحمد صادقیˈ از عشایر منطقه میمک شهرستان ایلام می گوید: با وجودی که این انقلاب ریشه در قلب همه ملت دارد ولی عشایر بیشتر از دیگر قشرهای اجتماعی خود را مدیون خدمات نظام می دانند.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظام جمهوری اسلامی از همان نخستین روزهای انقلاب اسلامی عشایر را بهترین سرمایه کشور معرفی کرد و تاکنون با حمایت و توجه به این قشر تولیدکننده امکانات و خدمات بی سابقه ای در اختیار آنان قرار داده است.
یکی دیگر از عشایر منطقه ˈ چالاب و چنگولهˈ شهرستان مرزی مهران گفت: با وجود دستاوردها و خدمات چشمگیر نظام به عشایر کشور، این قشر باز هم نیاز به حمایت دارد.
ˈشاه محمد یاریˈ اظهار کرد: ساخت جاده دسترسی، بازسازی جاده های روستایی، آب رسانی، ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی و ساخت سکونت گاه های مجهز تنها بخشی از فعالیت های ارزنده نظام و دولت در راستای خدمتگزاری به عشایر زحمتکش و سختکوش است.
وی ادامه داد: تمام ملت از شهری گرفته تا روستایی و عشایر به خوبی قدردان این انقلاب و دستاوردهای ارزنده آن هستند و در طول عمر پربرکت نظام از خدمات رسانی مناسب و گسترده بهره مند شده اند.
وی بیان کرد: پیش از انقلاب اسلامی از ارائه این گونه خدمات رسانی ها به مردم عشایرنشین هیچ خبری نبود و مردم در تنگنای مشکلات بهداشتی و آموزشی و رفاهی قرار داشتند.
یکی از عشایر منطقه ˈمیمه زرین آبادˈ شهرستان دهلران نیز گفت: جامعه عشایر استان ایلام و کشور تا پیش از انقلاب از نبود امکانات رنج می بردند و حتی امکان دسترسی به آموزش ابتدایی هم نداشتند اما امروزه به برکت انقلاب و نظام اسلامی بسیاری از جوانان عشایر مدرک و رتبه دانشگاهی کسب کرده اند.
ˈفهیمه نصیریˈ افزود: سه دختر و دو پسر دارد که همگی اکنون در دانشگاه تحصیل می کنند که این از برکت ها و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است.
وی اظهار کرد: برخورداری از آب آشامیدنی سالم، حمایت ها و کمک های بهداشتی، آموزشی، درمانی و دریافت سوخت و اقلام خوراکی پر مصرف از جمله دیگر خدمات نظام و دولت به جامعه عشایری است.
سرپرست اداره کل امور عشایری ایلام نیز در این مورد گفت: نظام و انقلاب متعلق به همه مردم و اقشار مختلف است و همه در پیروزی آن سهیم بوده اند.
ˈعلی سلیمیˈ افزود: عشایر ایلام و کشور در تمام عرصه ها و صحنه ها به خوبی از نظام جمهوری اسلامی پشتیبانی کرده اند و در اهمیت جایگاه این قشر همین بس که امام راحل از عشایر به عنوان ˈذخیره انقلابˈ نام بردند.
وی ادامه داد: نیروی شجاع عشایر استان در دوران دفاع مقدس افتخارهای بی نظیری برای کشور کسب کردند که به عنوان مثال می توان به حماسه آزادسازی بلندی های راهبردی میمک ایلام از اشغال نیروهای رژیم بعث توسط عشایر ایل خزل و دیگر ایل های استان اشاره کرد
سلیمی بیان کرد: عشایر هماره قدردان نظام و انقلاب بوده اند و از آزادی و شرف و استقلال کشور دفاع کرده اند.
سرپرست اداره کل امور عشایری ایلام افزود: جشن های دهه مبارک فجر در مناطق عشایرنشین استان هر سال به صورت خودجوش از نخستین روز این دهه آغاز می شود و تا پایان نیز ادامه دارد.
وی تاکید کرد: جامعه غیور و فهیم عشایر ایلام همیشه به انقلاب و نظام علاقه فراوان و ارادت ویژه داشته و همواره پشتیبان ولایت و نظام بوده اند.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای 11 هزار خانوار عشایری از جمله شامل ایل های بزرگ خزل، ارکوازی، ملکشاهی، شوهان، کرد، دهبالایی، عالی بیگی، علی شروان، بدره ای، زنگوان، میشخاص و کلهر است.
عشایر ایلام با داشتن حدود دو میلیون راس دام سبک، مهمترین قشر اجتماعی، اقتصادی مولد ایلام به شمار می روند که افزون بر رفع نیازهای مردم استان به گوشت قرمز و فرآورده های شیری بخش بزرگی از نیاز استان های مختلف کشور به این مواد را تامین می کنند. ک/4
7177/565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]