تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830158368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جمع «ریاض»ی تروریزم در الانبار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جمع «ریاض»ی تروریزم در الانبار تهران - ایرنا - روزنامه « کیهان » در یاداشت روز سه شنبه نوشت : تحولات امنیتی عراق با جنگ تمام عیار «داعش» و ارتش عراق در استان الانبار وارد مرحله جدید و معانی جدید شده است.


در ادامه این مطلب که با عنوان « جمع «ریاض»ی تروریزم در الانبار» منتشر شد آمده است:بر این اساس به نظر می آید رخدادهای جاری و تحولات چند هفته آینده اثر عمیقی که توأم با شرایط جدیدی خواهد بود، برجای می گذارد و از آنجا که عراق دارای موقعیت خاصی در منطقه است، تأثیر این تحولات فراتر از عراق خواهد بود.
در این خصوص گفتنی هایی وجود دارد:
1- استان پهناور الانبار که به تنهایی نزدیک به یک سوم خاک عراق را دربر می گیرد، با سه کشور سوریه، اردن و عربستان هم مرز بوده و در مجاورت پایتخت عراق قرار دارد، از این رو می توان الانبار را به لحاظ سطح دسترسی به خارج، مهمترین استان عراق به حساب آورد.
البته از نظر جمعیتی این استان تنها بین 8 تا 9 درصد جمعیت عراق یعنی حدود سه میلیون نفر را شامل می شود و بخش اعظم جمعیت و شهرهای این استان در مناطق شمالی قرار دارد و این موضوع ارتباط جمعیتی این استان با جمعیت های کشورهای همجوار را تا حد زیادی محدود کرده است و از سوی دیگر امکان عملیات نظامی علیه معارضین را در بخش اعظم این استان به خصوص در مناطق همجوار با کشورهای همسایه تسهیل می کند.
2- عراق در فاصله سال های 2003 تاکنون درگیر عملیات های تروریستی بوده است، اقدامات تروریستی در سال های 2006 و 2007 به اوج خود رسید و پس از اعلام آمادگی آمریکایی ها برای امضای قرارداد خروج در سال 2007 اقدامات تروریستی در عراق محدود شد و این موضوع نشان داد که اشغال و تروریزم ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
اقدامات تروریستی در عراق بار دیگر طی دو سال اخیر به شدت از سر گرفته شده است و این اقدامات نیز ارتباط مستقیمی با سیاست عربستان سعودی برای براندازی دولت سوریه دارد، یعنی همزمانی افزایش اقدامات تروریستی در عراق و شکل گیری روند تروریستی در سوریه نشان می دهد که این بار نیز اقدامات تروریستی با مداخلات خارجی پیوند خورده است و از همین زاویه می توان گفت پایان اقدامات تروریستی در عراق و به خصوص در الانبار رابطه مستقیمی با شکست سیاست های ضد سوری عربستان دارد.
علاوه بر آن می توان گفت اقدامات مبتنی بر مهار تروریزم باید از خیابان های منتهی به کاخ ملک عبدالله در ریاض آغاز شود وگرنه هر اقدام ضد تروریستی با دشواری زیاد مواجه خواهد شد.
3- در حال حاضر تروریست های داعش بر شهر حساس فلوجه در شمال غرب استان الانبار و محلات ابوالفراج، حی الملعب، حی التمیم، حی الصناعی و حی الدوره سیطره داشته و بخش های جنوبی شهر رمادی مرکز استان نیز در دست داعش می باشد.
اسناد زیادی که بعضاً در رسانه های سعودی نیز منتشر شده بیانگر آن است که از نظر مالی و تسلیحاتی تروریست های داعش در الانبار متکی به عربستان سعودی هستند.
همانگونه که این قلم در یادداشت قبل نوشت، فعال شدن داعش در عراق نشان دهنده ناامیدی این گروه تروریستی از به نتیجه رسیدن در سوریه است.
بعضی خبرهایی که طی روزهای اخیر منتشر شدند، این تحلیل را که عربستان در تلاش است تا تاوان شکست در سوریه را با به دست آوردن نتایجی در عراق از جبهه مقاومت بگیرد قطعی کرد.
عربستان سعودی گمان می کند می تواند با سیطره تروریستی بر الانبار، موقعیت امنیتی و سیاسی پایتخت عراق را تهدید نماید، از این رو بعضی از رسانه های وابسته به عربستان از جمله «عکاظ» خبر از قریب الوقوع بودن سقوط پایتخت عراق داده اند و این در حالی است که تروریست ها در فلوجه و رمادی در محاصره ارتش عراق قرار داشته و پایتخت عراق به وسیله ارتش و نیروهای مسلح مردمی محافظت می شود.
در واقع سردمداران عربستان گمان کرده اند دلیل عدم سقوط سوریه طی حملات تروریستی 3 سال اخیر این است که کشورهای هم مرز سوریه حاضر به انجام اقدامات ویژه در حمایت از گروه های تروریستی نبوده اند و عربستان به دلیل اتصال به عراق می تواند نقشی را که به دلیل عدم همجواری نتوانسته در سوریه ایفا کند در عراق ایفا کند.
این در حالی است که اگر اوضاع شلوغ شود به ضرر عربستان و هم پیمانان تروریست آن در عراق تمام می شود چرا که استان های مجاور مرزهای عربستان و اکثر جمعیت های حاشیه مرز عراق - عربستان را شیعیان تشکیل می دهند و این شیعیان با شیعیان استان شرقی عربستان در مجاورت هم قرار دارند.
اگر عربستان به تجهیز و تسلیح تروریست های داعش و بعضی گروه های دیگر نظیر «انصار السنه» ادامه دهد هر اقدامی که از سوی شیعیان علیه تاسیسات و مراکز سعودی انجام شود، مشروع خواهد بود در واقع برخلاف آنچه عربستان تصور می کند کردها، شیعیان و اهل سنت عراق که نظم و قانون کنونی عراق مرهون توافقات آنان در فاصله 2004 تا 2010 می باشد، اقدامات تروریستی را بدون پاسخ نمی گذارند.
همین الان اهل سنت عراق در قالب تشکل هایی شبه نظامی در الانبار در مقابل مزدوران مسلح سعودی قرار دارند.
عراق از نظر جمعیتی دارای یک اکثریت یکدست 65 درصدی شیعی است جمعیت شیعه بغداد نزدیک به 70 درصد می باشد و مناطق شیعی نشین به هم پیوسته بوده و از مرزهای جنوبی عراق تا مناطق شمال بغداد امتداد یافته اند.
این جمعیت 7/22 میلیون نفری شیعه به تنهایی بر کل جمعیت واقعی عربستان که تنها 19 میلیون نفر (5/7 میلیون جعفری و زیدی و اسماعیلی و 5/11 میلیون نفر شافعی، مالکی، حنبلی و حنفی) غلبه دارد این در حالی است که روحیه سلحشوری در عراقی ها بسیار قوی تر از روحیه مردم عربستان می باشد و باید به این اضافه کرد ملتی که مورد ظلم و تجاوز قرار گرفته است از مردمی که حکومتشان به تجهیز تروریست ها علیه یک کشور اقدام کرده اند، مقاوم تر هستند.
عربستان سعودی در فاصله سال های 2003 تاکنون به توسعه تروریزم در عراق پرداخته و از این طریق بنا بر آمارهای موجود بیش از 300 هزار قربانی روی دست مردم عراق گذاشته است و از این رو این کشور نمی تواند از تبعات اقدامات تروریستی خود ایمن باشد.
4- ارتش عراق طی سال های اخیر و به خصوص طی سه سال گذشته در معرض اقدامات تروریستی بوده و قربانیان زیادی داده است، خود این موضوع نشان می دهد که ارتش عراق علیرغم تنوع قومیتی و مذهبی و علیرغم آنکه در دوره حاکمیت نظامی آمریکا بر عراق- 2003 تا 2011- به رسمیت شناخته نشده و دست بسته بوده است، قادر به مقابله مؤثر با تهاجمات درون و برون مرزی علیه سرزمین، ملت و حاکمیت عراق می باشد.
مشکل اصلی ارتش های کلاسیک این است که نوعاً برای مواجهه با دشمنی که رودررو می جنگد، ساخته شده و مدت زمانی طول می کشد تا بتواند خود را با شرایط دینامیکی وفق دهد.
این موضوع تا حد زیادی درگیری ها را طولانی می کند ولی از زمانی که ارتش شرایط جدید را درک و خود را برای مواجهه با آن آماده کند، صحنه دگرگون می شود.
این موضوع در سوریه قابل ارائه است.
ارتش سوریه در فاصله فروردین تا اسفند 90 که تروریست ها به صورت رویارو با ارتش می جنگیدند، موفق بود و اجازه نداد موفقیتی کسب کنند.
از اواسط اسفند 90 که روش تروریست ها از مواجهه نظامی به اقدامات تخریبی امنیتی تغییر یافت- یعنی در فاصله نیمه دوم اسفند 90 تا خرداد 1392- ارتش دچار مشکل شد چرا که نمی دانست باید تا کجا، کجا و چگونه بجنگد. این موضوع به تروریست ها فرصت داد تا مناطق آلوده را توسعه دهند اما ارتش از اواسط شهریور 1391 به مرور به ساز و کارهای مناسب خود دست یافت و توانست با افزودن بر توان اطلاعاتی و تغییر در ساختار نیروهای عملیاتی خود آرام آرام شرایط را به نفع خود تغییر دهد.
این تغییر از اوایل خرداد ماه که ارتش و نیروهای مرتبط با آن عملیات های موفقی را در حومه دمشق و استان های حلب، دیرالزور و رقه طراحی و اجرا کرد، برجسته شد به گونه ای که سه ماه بعد تمام کشورهای حامی تروریست ها دریافته و اعلام کردند که امکان شکست دادن اسد از طریق اقدامات نظامی و امنیتی وجود ندارد.
الان ارتش عراق با همان گروه هایی طرف است که ارتش سوریه در فاصله فروردین 91 تا اردیبهشت 92 با آنان مواجه بود، ارتش عراق اینک تجربه ارتش سوریه را دارد ضمن این که ارتش و دولت عراق حداقل از اوایل سال 1391 احتمال تکرار حوادث سوریه در عراق را جدی دانسته و خود را برای مواجهه با آن آماده کرده اند از این رو تروریست های داعش طی روزهای اخیر نه تنها هیچ پیشروی نداشته اند بلکه مناطق وسیعی از شهر رمادی را نیز از دست داده اند.
با این وصف عربستان به زودی طعم یک شکست سنگین را در عراق نیز خواهد چشید.
5- حوادث الانبار و حمایت صریح عربستان از تروریست های داعش و... این فرضیه را که تروریزم یک پدیده اجتماعی و ناشی از اختلافات مذهبی و قومیتی یا ناشی از جهل و فقر می باشد، باطل می کند.
این روند تردیدی باقی نمی گذارد که تروریزم یک پدیده سیاسی و بخشی از سیاست رسمی کشورها و بلوک های خاص است.
اضافه بر این پیوستگی کشوری مثل عربستان با غرب و به خصوص آمریکا مانع آن می شود که سیاست حمایت از تروریزم و استفاده از ترور به عنوان ابزار توسعه قدرت سیاسی را سیاستی منطقه ای و ناشی از رقابت های درون منطقه ای بدانیم.
اگر سیاست آمریکا و عربستان درباره تروریزم متمایز از یکدیگر است این باید در روابط واشنگتن-ریاض بروز و ظهور یابد نه اینکه روابط در همان سطح فعال باقی باشد و آمریکایی ها بگویند که از اقدامات داعش در عراق نگرانند!!
تروریزم و گستره وسیع آن در منطقه ما و طولانی شدن دوره درگیری آن در این منطقه به ما می گوید که سیاست های بین المللی و منطقه ای در هم تنیده شده و روندهای تروریستی را مدیریت می نمایند.
منتها، هر کدام در نقشی و با گفتمانی! تروریزم به همان میزان که برخاسته از مسائل اجتماعی نیست به همان میزان برخاسته از سیاست های منطقه ای هم نیست.
تروریزم روشی است برای اعمال قدرت توسط کسانی که در بستر طبیعی امکان موفقیت ندارند.
آیا در منطقه ما سعودی ها و آمریکایی ها به یک میزان در بستر طبیعی دچار مشکل نیستند؟
آیا میزان نفرت در منطقه ما علیه آمریکا و سعودی ها به یکدیگر نزدیک نیست؟
آیا پرونده آمریکایی ها در مقوله تروریزم سیاه تر از پرونده سعودی ها نیست؟
بنابراین نباید این دروغ غرب را باور کنیم که با سیاست حمایت از داعش و... موافق نیست.
*سعدالله زارعی
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن