تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هنگام بى نيازى شكر مى گزارد و منافق هرگاه بى نياز شود طغيان مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802400659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس با افزایش قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی موافقت کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مجلس با افزایش قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی موافقت کرد تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در سال آینده موافقت کردند به شرط آنکه این قیمت گذاری از 15 سنت در هر متر مکعب کمتر نباشد.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در نوبت بعد از ظهر جلسه علنی روز سه شنبه مجلس و در ادامه رسیدگی به بندهای درآمدی لایحه بودجه 1393 کل کشور به بررسی تبصره الحاقی 21 این لایحه پرداختند.
مهمترین بخش این تبصره الحاقی به بند (ج) آن باز می گشت که در آن نحوه قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی را تعیین می کرد و قیمت کنونی آن را از 6/2 سنت فعلی به حدود 5/15 سنت می رساند.
سید موید حسینی صدر عضو کمیسیون انرژی مجلس پیشنهاد حذف این بند را مطرح کرد زیرا معتقد بود که افزایش قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی تا 15 سنت، این واحدها را از صرفه اقتصادی دور می کند.
وی با تاکید بر این که نباید گاز را به طور مجانی به واحدهای پتروشیمی داد، گفت: قیمت گذاری نباید به گونه ای باشد که صنعت پتروشیمی زمین گیر شود.
جعفر قادری عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مخالفت با حذف آن اظهار داشت: این تبصره الحاقی نتیجه ساعت ها کار کارشناسی است و هم به قیمت گذاری پرداخته و هم مشوق هایی را برای سرمایه گذاران پتروشیمی در مناطق محروم لحاظ کرده است.
وی با اشاره به بررسی های صورت گرفته در مرکز پژوهش های مجلس اظهار داشت: طبق نظر انجمن واحدهای پتروشیمی و کارشناسان وزارت نفت تعیین 25 درصد نرخ بازدهی برای تعیین خوراک این واحدها مناسب است.
به گفته وی، در صورت تصویب این تبصره، قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی بین 10 تا 15 درصد در نوسان خواهد بود و واحدهایی که اشتغال بیشتری ایجاد می کنند نرخ کمتری می پردازند.
رضا عبداللهی دیگر عضو کمیسیون تلفیق در موافقت با حذف این بند گفت: نحوه قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در قانون هدفمندسازی یارانه ها مشخص شده است و دولت باید در 10 سال آن را به 65 درصد قیمت صادراتی برساند.
وی با یادآوری این که ایران برای 128 سال گاز در اختیار دارد و باید از این ثروت برای اشتغال و صادرات بیشتر استفاده کند، اظهار داشت: اگر رقم 6/2 سنت فعلی هر متر مکعب گاز فروخته شده به پتروشیمی ها افزایش یابد، این کار به پای مجلس نوشته می شود و از نظر اقتصاد سیاسی نیز به صلاح نیست.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس با اشاره به گفت و گوی اخیر خود با وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت نعمت زاده نیز با این تبصره به شدت مخالف بود و می گفت بگذارید دولت خودش درباره واحدهای پتروشیمی و قیمت گذاری ها تصمیم بگیرد.
عبداللهی یادآور شد که قطر 9/4 سنت، عربستان 6/2 سنت، الجزایر 9/1 سنت، روسیه 9/13 سنت و ونزوئلا 9/4 سنت هر متر مکعب گاز را به واحدهای پتروشیمی می فروشند و به صلاح نیست که ایران به یکباره این قیمت را به حدود 15 سنت برساند زیرا امکان رقابت در بازارهای خارجی از فعالان این بخش سلب می شود.
وی تاکید کرد افزایش 300 تا 400 درصدی قیمت در این بخش به مصلحت نیست؛ ما باید به بازار داخلی جواب مثبت دهیم و رقابت پذیری را در بازارهای خارجی فراموش نکنیم.
عبداللهی یادآور شد: بیش از یک ماه است که گاز واحدهای پتروشیمی قطع است.
الیاس نادران نایب رییس کمیسیون تلفیق بودجه و عضو کمیسیون انرژی مجلس با اعلام مخالفت کمیسیون تلفیق با پیشنهاد حذف این تبصره الحاقی اظهار داشت: پیشنهاد دهنده اعلام کرده است که رقم اعلامی از سوی کمیسیون تلفیق کم است اما موافق حذف می گوید که نباید نرخ را بالا برد در حالی که با حذف این تبصره نظر پیشنهاد دهنده تامین نمی شود.
وی یادآور شد: در مرکز پژوهش های مجلس، مسوولان انجمن پتروشیمی و وزارت نفت حضور یافتند و اعلام کردند که اگر نرخ این قیمت گذاری 25 درصد باشد هم، سرمایه گذاری مقرون به صرفه است.
نماینده مردم تهران در مجلس با طرح این سوال که کدام فعالیت اقتصادی در کشور می تواند نرخ سود ارزی 25 درصدی را تحمل کند و باز هم سودآور باشد، اظهار داشت: فرمول ارایه شده در این تبصره فنی و منطق است و حمایت مرکز پژوهش های مجلس، انجمن پتروشیمی و وزارت نفت را دارد.
نادران تاکید کرد: بحث رقابت پذیری یک مساله فرعی است زیرا هر کشوری نسبت به صنایع خود قیمت گذاری و سیاست گذاری می کند و این کار منحصر به قیمت گذاری در خوراک واحدها نیست.
وی یادآور شد که در ایران صنایع مالیات صادرات و عوارض نمی پردازند.
به گفته نادران در صورت حذف این بند قیمت ها به حالت قبل باز می گردد در حالی که سیاست های تشویقی واحدهای پتروشیمی برای سرمایه گذاری در مناطق محروم و اشتغال زایی برای جوانان نیز کنار گذاشته می شود.
پیشنهاد حذف این بند از جمع 204 نماینده حاضر در صحن تنها 20 موافق در مجلس داشت و 138 نماینده با آن مخالفت کردند و 12نماینده نیز رای ممتنع دادند.
در نهایت مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه با اصلاحاتی در مجلس به تصویب رسید که بر اساس آن، قیمت پایه خوراک واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمند کردن یارانه ها به گونه ای تعیین می شود که نرخ بازدهی داخلی ارزی سرمایه گذار این واحدها تا 25 درصد باشد به شرط آن که از 15 سنت در هر متر مکعب کمتر نباشد.
همچنین با تصویب مجلس انکان تخفیف در قیمت خوراک گاز به صورت پلکانی به واحدهای پتروشیمی در سال آینده فراهم شد.

** تعیین سقف 100 میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری بیع متقابل
در بند (الف) این تبصره الحاقی که به تصویب مجلس رسید وزارت نفت از طریق شرکت های دولتی تابعه در سال آینده می تواند تا سقف 100 میلیارد دلار به صورت ارزی یا معادل ریالی آن با رعایت قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی اقدام به سرمایه گذاری به روش بیع متقابل کند.
همچنین در بند (ب) این تبصره الحاقی که در مجلس تصویب شد، قیمت نفت خام و میعانات گازی برای واحدهای جدید پالایش و یا توسعه کمی واحدهای موجود غیردولتی در داخل بین 90 تا 95 درصد قیمت صادراتی پایه خلیج فارس تعیین شد.
این قیمت گذاری بر اساس دستورالعملی خواهد بود که توسط وزارت نفت اعلام می شود و برای حداقل 10 سال پس از بهره برداری تعیین می گردد.
با تصوب بند (ه) این تبصره، وزارت نفت می تواند با ایجاد شرکت های پروژه برای فازهای باقیمانده پارس جنوبی و سایر میادین مشترک و فروش آنها اقدام کند.
سیام**2025**2021 ** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن