واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مشکل گردشگری ایرانکجاست؟ درباره گردشگری ایران در جایی خواندم که حدود یکمیلیون گردشگر سالانه از این کشور بازدید میکنند، تعجب کردم. وسعت ایران به اندازه آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیاست.
ایران کشوری است با حدود 75 میلیون نفر جمعیت و تاریخی چند هزار ساله و با جاذبه هایی غیرقابل تصور برای جذب گردشگران، اما کشور من در سال 2013 میلادی توانسته از حدود 16 میلیون گردشگر پذیرایی کند، با وسعتی کمتر از ایران و جمعیتی حدود 40میلیون نفر، یعنی چیزی حدود یک سوم جمعیت کشور توانسته ایم گردشگر جذب کنیم. حالا ایران با 75 میلیون نفر جمعیت، تنها یک میلیون نفر. فکر می کنید مشکل کجاست؟ به عقیده من، با توجه به تمدن تاریخی ایران، هیچ عددی برای گردشگران ورودی به ایران نمی توان تصور کرد، چون بی نهایت جاذبه در ایران هست که می تواند میلیون ها نفر را هر سال به این کشور دعوت کند.
اولین مشکل مربوط می شود به حوزه دیپلماتیک. دومین مورد تصویر غیرواقعی ساخته شده توسط رسانه ها از ایران است، اما می توان به زیرساخت های گردشگری ایران هم اشاره کرد که هنوز برای پذیرایی از حجم بالای گردشگران مهیا نیست.
در این زمینه با این که ایرانی ها مهمان نواز هستند، اما در زمینه گردشگری و خدمات آن باید تغییرات عمده ای به وجود آورند. به عنوان مثال در ارائه خدمات رستوران ها، هتل ها و خدمات تفریحی باید تغییراتی اساسی صورت گیرد.
صنعت گردشگری، صنعتی بین المللی است که نیازمند روش های جهانی و البته ارائه خدمات نوین است. بنابراین اگر نتوانستیم بخوبی خدمات رسانی کنیم، هیچ گردشگری هم وارد منطقه نخواهد شد و درآمدی هم در کار نیست.
گردشگری یعنی تبادل فرهنگ و همکاری های متقابل. در سطح جهان شرکت های بین المللی هستند که می توانند جریان حرکت گردشگران را به مقاصد مختلف جهان تعیین کنند. آنها گردشگر را به آفریقا، اسپانیا و آمریکا می فرستند. ایران هم می تواند با آنها تعامل داشته باشد و از خدمات و تجربیات آنها استفاده کند و پذیرای میلیون ها گردشگر باشد. اگر ایران قصد دارد رونق گردشگری خود را تجربه کند، باید بیش از پیش با این شرکت ها ارتباط برقرار کنند. به هر حال تصمیم با مسئولان و فعالان گردشگری ایران است که آیا واقعا قصد درآمدزایی از گردشگری دارند یا خیر؟
کشور من منابع نفتی ندارد و بشدت به درآمد صنعت گردشگری وابسته است. دیدیم حتی بدون نیاز به منابع نفتی و با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر توانسته ایم درآمد مناسبی از این صنعت برای کشورمان داشته باشیم. بنابراین اگر ایرانی ها نیز به این باور برسند که می توان بدون محاسبه درآمد نفتی از گردشگری درآمد کسب کرد، شاهد تحولی در صنعت گردشگری ایران خواهیم بود، اما هنوز ایران اقتصادش را بر مبنای درآمدهای نفتی بنا کرده است. اسپانیا تنها با ده درصد از درآمد ناخالص کشور که از صنعت گردشگری به دست آورده، می تواند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت درآورد. پس درآمد صنعت گردشگری واقعا قابل ملاحظه است و می تواند اقتصاد کشورها را اداره کند. پس اگر اسپانیا گردشگری نداشته باشد، با مشکل مواجه می شود و باید آن را همیشه رونق دهد، اما ایران یک گزینه پیش رو دارد، آن هم درآمدهای نفتی که بسادگی قابل استفاده است. پدروونیا -سفیر اسپانیا در ایران
چهارشنبه 16 بهمن 1392 2:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]