تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه يكى از شما به خانه خود وارد مى‏شود، سلام كند، چرا كه سلام بركت مى‏آورد و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848409700




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سه نگاه به سبد کالا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/سه شنبه 15 بهمن 1392 سه نگاه به سبد کالا تهران-ایرنا-طبق روال روزهای گذشته، امروز نیز «سبد کالا» یکی از موضوع های مورد بحث در یادداشت ها و مطالب تحلیلی روزنامه ها بود که می توان آنها را در سه دسته ی عمده تقسیم بندی کرد.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز سه شنبه پانزدهم بهمن ماه 1392 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

***سه نگاه به سبد کالا
گزارش ها و یادداشت های روزنامه های امروز درباره ی سبد کالا را می توان به سه دسته ی عمده تقسیم کرد؛ دسته ی نخست مطالبی بودند که با نگاهی صد در صد انتقادی، به این طرح نگریستند و آن را اقدامی اشتباه و ناکام از سوی دولت دانستند.
دسته ی دوم اما شامل مطالبی می شود که جهت اصلی آنها نقد رفتار و عملکرد برخی از منتقدان این طرح بود؛ به طوری که این انتقادها را سیاسی دانستند.
اما دسته ی سوم یادداشت هایی است که رویکردی بینابین داشتند؛ به گونه ای که هم از رویکرد کلان اقتصادی دولت حمایت کردند و در عین حال نسبت به این طرح و بویژه نحوه ی اجرای آن انتقادهایی را وارد دانستند.
روزنامه ی «کیهان» با انتخاب عنوان «یک سبد کالا با هزار و یک حاشیه» برای گزارش نخست خود، به طور کامل رویکردی انتقادی نسبت به این طرح داشت و آن را آزمون ناموفق دولت تدبیر دانست.
در بخشی از گزارش کیهان آمده است: دولت یازدهم با هدف کمک به اقشار محروم چندی پیش تصمیم به توزیع سبد کالایی گرفت، اما ابهامات و سؤالات حاشیه ای این طرح آن قدر فراوان بود که هر چه به زمان توزیع نخستین سبد نزدیکتر می شدیم بر دامنه این ابهامات افزوده می شد. از ماجرای پیامک های واقعی و تقلبی گرفته تا تشخیص واجدین شرایط دریافت سبد و تبعیض آشکار میان کارگران و کارمندان و... خلاصه اشکالات سبد کالایی زمانی شکل عینی به خود گرفت که از روز 13 بهمن ماه فروشگاه های زنجیره ای در سراسر کشور اقدام به توزیع نخستین سبد کردند.
کیهان در ادامه نوشت: از صبح همان روز صف های طویل در برابر این فروشگاه ها آن هم در سرمای شدید زمستان شکل گرفت و هرچه زمان هم گذشت بر تعداد متقاضیان افزوده شد. کمبود مکان های توزیع، بی کیفیتی برخی کالاهای سبد، اطلاع رسانی ضعیف و تبعیض آشکار میان حقوق بگیران دولتی و غیردولتی، کارمند و کارگر، بازنشسته و شاغل، عدم حفظ کرامت شهروندان و... همگی از جمله مشکلات طرح سبد کالا بود که با شروع کار نمایان شد.
در همین حال روزنامه ی «اطلاعات» در یادداشتی با عنوان « حمایت مشروط و سبد کالایی!» نسبت به انتقادهای بی رویه درباره ی طرح سبدکالای دولت انتقاد کرد و نوشت: این روزها طرح ارائه سبد کالا به مردم اجرا شد و در اجرا با مشکلاتی مواجه گردید. همان خط سیاسی که تا دیروز از طریق رسانه ملی به دولت اعتراض می کرد که چرا به وعده خود برای اجرای این طرح در آغاز بهمن ماه عمل نکرده است، مردم در انتظارند و دولت خلف وعده می کند، حالا مشکلات اجرایی این طرح را به صورت دولت می کوبد و در ذیل همان شعار «حمایت مشروط» دولت را مورد سئوال و نقد قرار می دهد.
اطلاعات در ادامه نوشت: اگر ایرادی به دولت وارد باشد، این است که در مدت کوتاه مجال نیافت تا مزایای توزیع کالا به جای پول را تشریح کند. سه ماه بعد از وعده رئیس جمهوری در گزارش 100 روزه خود به مردم، از دیروز توزیع چند قلم کالای معیشتی در قالب ارائه سبد کالایی آغاز شد. اگرچه اجرای این طرح نیازمند تدارک و همراهی همه رسانه ها و پشتیبانی بهتر دستگاه های اجرایی در سطح مطلوب بود، اما شتاب زدگی در اجرا برای برخی موضوع روز شده است تا بار دیگر به میدان تسویه حساب سیاسی با دولت بیایند و البته با شعار «حمایت مشروط» دولت جدید را به نقد منفی بکشانند. این افراد به پرسش «چرا چشم مردم باید به انتظار دریافت این سبد باشد»، پاسخ نمی دهند. این را نمی گویند که از چه زمانی و در دوره کدام دولت و هواداران آن در مجلس، معیشت مردم به دریافت چنین سبدهایی وابسته شد!؟ به جای نقد گذشته، ایرادهای توزیع سبد کالایی را چنان بزرگ می کنند تا جامعه فراموش کند که چرا باید معیشت بخشی از مردم، وابسته به دریافت سبد کالایی باشد.
از سوی دیگر روزنامه ی «شرق» در سرمقاله ی خود با عنوان «در چاله نیفتید» و به قلم «بایزید مردوخی» در عین حال که روند تصمیم گیری های اقتصادی دولت یازدهم را امیدوارانه خواند، از طرح سبد کالا انتقاد کرد و به دولت نسبت به آنچه افتادن در ورطه ی تصمیم های عجولانه خواند، هشدار داد.
در بخشی از یادداشت روزنامه ی شرق آمده است: توجه به زبان اقتصاد و اهمیت احیای بدنه کارشناسی، برای دولت دارای اهمیت است و این، حلقه مفقوده سال های گذشته دستگاه اجرایی بود. با این حال اجرای طرح موسوم به «سبد کالا» سبب شده تا برخی ناهماهنگی ها در اجرا و از قلم افتادن بخش هایی از هموطنان که باید در فهرست گروه هدف این طرح قرار می گرفتند از یک سو و بزرگ نمایی کاستی های اجرایی این طرح از سوی مخالفان سیاسی دولت - که در مقابل عجایب و غرایب اقدامات دولت گذشته، رویه سکوت یا تمجید پیشه می کردند- از سویی دیگر، لزوم پرهیز از افتادن به ورطه تصمیمات عجولانه را گوشزد می کند.

***فصل جدید در روابط ایران و اروپا
تعدد سفر هیات های دیپلماتیک و اقتصادی به ایران در روزهای گذشته و پیش رو، باعث شد تا موضوع سرمایه گذاری خارجی و الزام های آن مورد توجه روزنامه های امروز قرار بگیرد.
آغاز فصل جدید در روابط تجاری ایران با کشورهای جهان و ضرورت توجه بیشتر به سرمایه گذاری خارجی هدفمند در کشور و پرهیز از اشتباه های گذشته، بن مایه ی اصلی یادداشت های روزنامه ها در این ارتباط بود.
روزنامه ی «دنیای اقتصاد» در گزارش نخست خود با عنوان «آغاز مسابقه برای سرمایه گذاری در ایران؛ نخستین خارجی ها از فرانسه آمدند» از تعدد سفر سرمایه گذاران خارجی به ایران گفت و نوشت: هیات های تجاری و دیپلماتیک اروپایی برای به دست آوردن بازار تجاری ایران وارد رقابتی شدید با یکدیگر برسر ایران شده اند. دیروز، نمایندگان بیش از 100 شرکت فرانسوی برای دیداری سه روزه به ایران آمدند تا با مسوولان سیاسی و تجاری ایران ملاقات و مذاکره کنند. این سفر بزرگ ترین نشانه آمادگی غرب برای از سرگیری سرمایه گذاری در ایران در یک دهه گذشته است. همزمان خبرگزاری ها از سفر قریب الوقوع یک هیات تجاری آلمانی به ایران خبر دادند. همچنین قرار است یک هیات هلندی نیز به زودی وارد ایران شود.
این روزنامه در سرمقاله ی خود با عنوان «امیدهای سفر هیات اروپایی به تهران» سفر هیات فرانسوی به ایران را آغاز عصر تازه ای از روابط تجاری کشورمان با دنیا دانست و نوشت: بازگشت شرکت های فرانسوی به ایران را که سرآغاز گشایش و گسترش مبادلات اقتصادی و تکنولوژیک با کشورهای پیشرفته است، به فال نیک می گیریم. البته انتظار می رود که نهادهای دولتی و شرکت های داخلی با درس گرفتن از تجارب پیشین، چارچوب همکاری های خود را به گونه ای تعریف کنند که دربرگیرنده منافع بیشتری برای کشورمان و انتقال فناوری های نوین به ایران باشد. همچنین با ایجاد تنوع بیشتر در شرکای تجاری خارجی، باید به گونه ای عمل کنیم که فضای کمتری به بدخواهان بین المللی برای اعمال فشار سیاسی از طریق اعمال محدودیت های تجاری و اقتصادی بر کشورمان داده شود.
در مطلبی همپیوند روزنامه ی «مردمسالاری» نیز در ذیل گزارش خود درباره ی دیدار وزیران امور خارجه برخی از کشورها با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ی کشورمان نوشت: باید بپذیریم که مذاکرات تیم هسته ای کشورمان نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز نتیجه داده است. اگر چه عده ای افراطی قصد دارند چنین القا کنند که این مذاکرات نتیجه خوبی نداشته است، اما لازم است این افراد بدانند که در وهله اول نتیجه مذاکرات به سرعت در سبد خانواده ها نمایان نمی شود و در وهله دوم باید نتایج آنرا در ابعاد سیاست خارجی مشاهده و بررسی کرد. در این رابطه شاهد بودیم که برگزاری اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ به تریبونی برای ایران تبدیل شد. به نوعی که وزرای خارجه و مسوولان کشورهای حاضر در این اجلاس با وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفت وگو کردند. در این رابطه محمد جواد ظریف با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه آخرین تحولات روابط دوجانبه میان تهران - پاریس و امکانات بالقوه همکاری ها ی اقتصادی و فنی دو کشور را بررسی کردند. ظریف در این دیدار ضمن مرور آخرین تحولات روابط دو جانبه ایران و فرانسه و امکانات بالقوه همکاری ها ی اقتصادی و فنی دو کشور، فضای ایجاد شده پس از توافق ها ی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 را فرصتی استثنایی برای منافع دو کشور و بهره برداری از ظرفیت ها ی موجود توصیف کرد. وزیر خارجه فرانسه نیز در این دیدار با مهم قلمداد کردن توافق ها ی طرفین در مسایل هسته ای اظهار امیدواری کرد دو طرف بتوانند با برداشتن گام ها ی موثر فضای اعتماد متقابل را بیش از پیش مهیا کنند.

*دولت یازدهم و احزاب
امروز قرار است «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور با نمایندگان احزاب برای بررسی مسایل احزاب نشست مشترکی را برگزار کند. این موضوع باعث شد تا یادداشت هایی درباره ی رابطه ی احزاب در دولت یازدهم و الزام های ارتقای فعالیت های حزبی در برخی از روزنامه ها منتشر شود.
«لبخند دوباره احزاب و وزارت کشور» عنوان یادداشت روزنامه ی «آرمان» به قلم «احمد حکیمی پور» دبیرکل حزب اراده ی ملت بود که در آن با اشاره به جلسه مشترک وزیر کشور و فعالان حزبی، آن را نشانگر رویکرد مثبت دولت تدبیرو امید به تعامل و همدلی با تشکل های سیاسی و احزاب دانست و نوشت: در 8 سال گذشته مشکلات بسیاری در رابطه با فعالیت احزاب و تشکل های سیاسی با دولت گذشته شکل گرفت و فعالان حزبی با مشکلات فراوانی در این زمینه روبه رو بودند. این نشست ها شروع خوبی برای همکاری میان دولت و احزاب خواهد بود که ورود جدی تر احزاب در حوزه هایی که قانون اساسی برای آن ها مشخص کرده است را فراهم می کند. پیش گرفتن اینگونه رویکردها باعث جلب اعتماد احزاب و فعالان آن ها خواهد شد و زمینه را برای همدلی دولت و تشکل ها فراهم خواهد کرد.
«فاطمه راکعی» دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش و نماینده ی مردم تهران در مجلس ششم نیز یادداشتی را با عنوان « نشست امروز وزارت کشور و چند دستور کار» در روزنامه ی «اعتماد» نوشت که در آن ضمن استقبال از رویکرد دولت یازدهم نسبت به احزاب به ضرورت احیای خانه ی احزاب و حل مسایل حقوقی آن و نیز وضعیت یارانه ی احزاب اشاره کرد و نوشت: یکی از مسائلی که قرار است در نشست امروز در مورد آن صحبت شود موضوع خانه احزاب است. من به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی خانه احزاب امیدوارم در این جلسه به یک نتیجه اصولی برسیم. بسیار مهم است که مجمع عمومی خانه احزاب سریعا تشکیل شود و برخوردی که در سال های گذشته با این خانه که خانه صنفی و مدافع مسائل احزاب است به نحو درستی جبران شود. امیدواریم مدارک و اسنادی که مسوولان وزارت کشور در دولت سابق از این خانه برده اند سریع تر بازگردانده شود تا بتوانیم هر چه سریع تر با استفاده از این اسناد و مدارک مجمع را تشکیل دهیم.

***بحران برفی در مازندران
بارش سنگین برف در بخش هایی از کشور از جمله استان مازندران مشکلاتی را در این مناطق ایجاد کرده است. این موضوع امروز دستمایه گزارش ها و یادداشت های برخی از روزنامه های کشور بود که بیشتر آنها نسبت به مدیریت وضعیت کنونی انتقادهایی را مطرح کردند.
«بارش سفید، وضعیت قرمز؛ بحران در مازندران» گزارش نخست روزنامه ی «قانون» است که در آن به تشریح وضعیت دشوار استان مازندران پس از بارش های روزهای گذشته پرداخته شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: بارش برف سنگین و کم سابقه در شمال کشور برخی شهرهای استان مازندران را با وضع وخیم و بحرانی مواجه کرد. گزارش های رسیده از شهرهای استان مازندران حکایت از آن دارد که بارش برف سنگین یک و نیم متری در برخی مناطق، آب و برق را از مدار خارج کرده و اکنون شهروندان با شرایطی سخت برای مقابله با سرما مواجه هستند. بخش وسیعی از شهروندان تنکابن و رامسر در غربی ترین مناطق استان مازندران طی 48 ساعت گذشته از داشتن آب و برق محروم شده و به دلیل تعطیلی فروشگاه ها و نانوایی ها در تامین نیازهای غذایی با مشکل مواجه شده اند.
«در کجای دنیا برف بحران می شود؟» عنوان یادداشت اول روزنامه ی «تهران امروز» به قلم «محمد دامادی» نماینده ی ساری در مجلس شورای اسلامی بود که با اشاره به وضعیت ویژه استان مازندران به دلیل بارش برف، به طرح انتقادهایی از نحوه ی مدیریت بحران در وضعیت کنونی پرداخت و نوشت: بارش سنگین برف در مازندران، مدیران را زمینگیر کرد در حالی که حتی اگر نگاه مان این باشد که این برف خیلی سنگین تر از سایر دفعات بوده باز هم ضعف های مدیریتی قابل توجیه نیست زیرا این اولین بار نیست که در مازندران برف می بارد و آخرین دفعه هم نخواهد بود. در کشورهای سردسیر دنیا نه به اندازه مازندران که چند ده برابر این میزان بارش برف و باران گزارش می شود، اما نه برقی به این شکل قطع می شود، نه فشار گاز افت می کند، نه مغازه ها گرانفروشی می کنند و نه آب شرب دور از دسترس می شود که علت همه این موارد برنامه ریزی و مدیریت صحیح است و این همان چیزی است که نه تنها در استان مازندران بلکه در کشور در زمان وقوع بحران نداریم.

***نگاه دولت یازدهم به مقوله ی امنیت
سخنان روز گذشته ی «حسن روحانی» رییس جمهوری در جمع مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات و تاکید وی بر ضرورت وجود آرامش و امنیت در جامعه در روزنامه های امروز بازتاب گسترده ای پیدا کرد.
افزون بر این روزنامه ی اعتماد نیز گفت و گوی اختصاصی با «علی یونسی» وزیر پیشین اطلاعات و مشاور ویژه ی رییس جمهوری در امور اقلیت ها انجام داده است که بیش از پیش نگاه امنیتی دولت تدبیر و امید را بازگو می کند.
در گزارش روزنامه ی اعتماد درباره ی این گفت و گو آمده است: وزیر اطلاعات نشد اما این روزها گویا از تمام تجربیات امنیتی و لینک های اطلاعاتی اش استفاده می کند تا بتواند اقدامات نسبتا خوبی در مورد مشکلات انجام دهد.کلیمی هایی که دیگر می توانند شنبه ها به مدرسه و اداره نروند تا مندایی هایی که حتی برای مناسک شان، امکانات می گیرند. می گوید گزارش های ناصحیحی که به قم می رسید، سبب ایجاد بدبینی هایی شده بود که او و تشکیلاتش در ماه های گذشته تاحدودی موفق به تغییر نظر علما در مورد بسیاری از موارد شدند. یا برخوردهای سلیقه یی از سوی برخی نهادهای امنیتی صورت می گرفت که با همکاری آقای علوی، وزیر اطلاعات، مسیر تندروها بسته شده است.
اعتماد در ادامه نوشت: گفت وگو با دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقلیت ها، شامل سه محور است: نخست تشریح و دادن تصویری از اینکه حقوق اقلیت های مذهبی به طور مصداقی در چه شرایطی است و چه مشکلاتی دارند و تندروهای خواهان این برخوردها، قرار است چگونه کنترل شوند. در محور دوم، به بررسی دلایل برخورد امنیتی با اقوام و اقلیت های مذهبی و سیاسی پرداخته ایم. از نگاه نگران مراجع قم تا برخوردهای امنیتی که یونسی معتقد است بعضا حتی نه از سوی قوه قضاییه بلکه از سوی ضابطین امنیتی صورت می گرفت و با حضور آقای علوی، محدود شده است و افراد خاطی به حاشیه رانده شده اند. بخش سوم گفت وگو هم در مورد تجربیات یونسی، وزیر اطلاعاتی است که روزگاری در وزارت اطلاعات توانست برخورد مناسبی با افراد خاطی داشته باشد. او در این بخش به روایت از نهادهای امنیتی موازی می پردازد و اینکه مرز رقابت دو نهاد امنیتی سپاه ووزارت، در چه جاهایی می تواند به نفع امنیت ملی کشور باشد و کجا دست اندازی در مسیر وزارت اطلاعات محسوب می شود. انتقال ماموریت ها و افراد از وزارت به نهاد دیگر با تغییر وزیر، موضوعی است که یونسی خود تجربه اش را داشته و امروز تشریح می کند چطور می توان مانع شد تا برخوردهای امنیتی از زیرمجموعه وزارت به نهادهای دیگر شیفت نشود.

*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن