واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تشکیل شورای راهبردی سازمان منطقه آزاد اروند ضروری است آبادان- ایرنا - مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند و عضو شورای اسلامی شهر آبادان گفت: تشکیل شورای راهبردی سازمان منطقه آزاد اروند ضروری است.
ˈ حمید حنظل عیدانی ˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شورا می تواند اهداف مشترک مدیریت منطقه آزاد اروند، شورای شهر، فرماندار، امام جمعه و نمایندگان مجلس را همگرا کند.
وی با اشاره به تحولات شهرهای آبادان و خرمشهر با توسعه منطقه آزاد اروند گفت: برخی افراد بدلیل عدم شناخت از معنا و مفهوم منطقه آزاد فکر می کنند که توسعه منطقه آزاد اروند به کل آبادان و خرمشهر مفید نیست.
مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به تاسیس منطقه آزاد اروند در سال 1383 افزود: متاسفانه بدلیل عدم تعریف درست محدوده منطقه آزاد اروند، عملا منطقه آزادی شکل نگرفت.
وی محصور نشدن محدوده تصویب شده برای منطقه آزاد اروند را یادآور شد و گفت: این منطقه بدلیل محصور نشدن از مزایای منطقه آزاد بی بهره ماند و دچار برخی چالش ها شد.
حنظل عیدانی افزود: اکنون مطابق اعلام رییس جمهوری مبنی بر توسعه منطقه آزاد اروند به کل شهرهای آبادان و خرمشهر، امکان حصار کشی و استقرار گمرک ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: مردم با توسعه این منطقه می توانند از مزایای منطقه آزاد مانند استفاده از کالاهای خارجی بدون پرداخت عوارض گمرکی بهره مند شوند.
عضو شورای اسلامی شهر آبادان بر لزوم تدوین برنامه راهبردی برای کل منطقه آزاد اروند تاکید کرد و افزود: سه ناحیه قبلی منطقه آزاد اروند شامل ناحیه صنعتی، گردشگری و حمل و نقل باید بازنگری شوند.
وی گفت: مناطق آزاد تابع قوانین مشترکی هستند که از طریق دبیرخانه مناطق آزاد اعلام و باید در همه مناطق اعمال شوند.
حنظل عیدانی صادرات محصولات بدون پرداخت عوارض گمرکی را یکی از امتیازات مناطق آزاد دانست و افزود: معافیت مالیاتی 15 ساله و قابل تمدید به 30 سال به فعالان اقتصادی داده می شود.
وی تصریح کرد: ورود مسافران خارجی بدون روادید و عدم اخذ عوارض گمرکی برای واردات کالاهای خارجی از دیگر مزیت های مناطق آزاد می باشند.
مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه مزایای منطقه آزاد بیشتر از معایب آن است افزود: حقوق کارمندان تغییری نمی کند ولی تمایل افراد برای ورود به عرصه های تازه اقتصادی با توجه به رونق فضای کسب و کار بیشتر می شود.
وی موقعیت استراتژیک منطقه آزاد اروند را دلیلی مهم برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه خواند و اظهار داشت: بسیاری از کشورها می توانند از منطقه آزاد اروند مانند جبل علی، شارجه و دیگر بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان دپوی کالا و صادرات استفاده کنند.
وی افزود: باید مردم خرمشهر و آبادان را با منطقه آزاد آشتی داد زیرا این مردم در 9 سال فعالیت منطقه آزاد اروند، نعمت این منطقه را در سفره های خود مشاهده نکرده اند.
حنظل عیدانی گفت: منطقه آزاد اروند برای آشتی با مردم می تواند با توجه ویژه به وضعیت حمل و نقل شهری، ناوگان تاکسیرانی و اتوبوس ها را نو کند.
وی ضریب ماندگاری افرادی که از عراق وارد آبادان و خرمشهر می شوند را کمتر از یک روز دانست و افزود: این افراد برای زیارت و درمان وارد ایران می شوند.
عضو شورای اسلامی شهر آبادان اظهار داشت: می توان با تعریف بخش درمان در منطقه آزاد اروند به درمان عراقی ها در آبادان و خرمشهر پرداخت و بخش خدماتی منطقه شامل هتل ها، تاکسیرانی، رستوران ها و بازار را فعال کرد.
وی افزود: سازمان منطقه آزاد باید با برون سپاری فعالیت ها به جای تصدی گری، مدیریت و نظارت کند.
حنظل عیدانی با اشاره به اینکه خدمات شهری را می توان به شهرداری ها واگذار کرد گفت: شهرداری ها و شورای شهر باید متناسب با برنامه های مصوب منطقه آزاد فعالیت کنند.
وی افزود: سازمان منطقه آزاد اروند برای حرکت رو به جلو باید تعامل سازنده ای با دستگاه های اجرایی آبادان و خرمشهر داشته باشد.ک/3
7279/7103
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]