تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826455637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرطان بیماری صعب العلاج ، عوامل بروز آن را جدی بگیریم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه هفته مبارزه با سرطان ، سرطان بیماری صعب العلاج ، عوامل بروز آن را جدی بگیریم رشت – ایرنا – سرطان بیماری نام آشنا و صعب العلاجی که از قرن ها پیش وجود داشته و علی رغم پیشرفت های قابل توجه علم پزشکی ، همچنان به عنوان یکی از بیماری های قرن حاضر مطرح است ، بنابراین دانستن عوامل بروز انواع سرطان ها و راههای پیشگیری از این بیماری بسیار مهم و با اهمیت است .


به رشد و تکثیر بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول های بدن سرطان گفته می شود ، علت این بیماری ناشناخته است اما عواملی از جمله رژیم غذایی و تغذیه ، کمبود فعالیت فیزیکی ، استرس شغلی ، سیگار ، الکل ، عفونت ، نور آفتاب ، ژنتیک و چاقی موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان می شود .
در رابطه با عوامل موثر بر ایجاد سرطان می توان گفت که یک سری از این عوامل شامل جنس ، سن و ژنتیک قابل تغییر نیستند اما عوامل دیگر موثر بر ایجاد سرطان شامل مصرف توتون و تنباکو ، رژیم غذایی ، الکل ، عفونت ، هپاتیت B و استرس شغلی قابل تغییرند .
به گفته پزشکان ، 90 درصد سرطان ریه ناشی از مصرف توتون و تنباکو است ، همچنین مصرف این مواد در ایجاد سرطان های حنجره ، حلق ، مری ، مثانه ، پانکراس ، کلیه و دهانه رحم نیز تاثیر دارد .
پزشکان می گویند : مطالعات نشان می دهد بیش از 20 نوع سرطان به نوعی با مصرف سیگار ارتباط دارد که سرطان ریه ، حجنجره ، مری ، مثانه ، کلیه، دهان ، حلق ، لوزالمعده ، معده ، خون ، دهانه رحم ، روده و کبد از جمله این سرطان ها است .
ˈاز دخانیات پرهیز کنید، اگر سیگار نمی کشید هرگز نکشید، اگر می کشید همین امروز ترک کنید موثرترین توصیه ها برای پیشگیری از سرطان از سوی پزشکان است .ˈ
به گفته آنان ، 30 درصد سرطان نیز به رژیم غذایی مربوط است ، غذاهای پر چرب موجب افزایش ابتلا به سرطان روده بزرگ و پستان ، غذاهای دودی و نمک سود شده ، ترشیجات و غذاهای کنسروی حاوی مواد نگهدارنده نیتراتی موجب افزایش سرطان مری ، معده و حلق می شود .
به گفته پزشکان و کارشناسان مبارزه با بیماری ها ، الکل موحب افزایش سرطان دهان ، حلق ، مری و کبد ، عفونت و هپاتیت B باعث افزایش سرطان کبد می شود .
اجتناب از سیگار کشیدن ، جلوگیری از چاقی ، فعالیت بدنی روزانه ، مصرف زیاد میوه و سبزیجات ، عدم مصرف الکل و واکسیناسیون علیه هپاتیت B توصیه های پزشکان در رابطه با کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها است .
در این رابطه مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان گیلان گفت : در زمان حاضر سرطان در کشورهای پیشرفته دومین و در کشورهای جهان سوم سومین علت مرگ و میر است .
دکتر ˈسید محمود رضوانیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : سرطان پوست ، پستان ، معده ، ریه، روده بزرگ ، دهانه رحم ، مری ، پروستات ، دهان ، حلق و کبد از شایع ترین سرطان ها هستند .
وی اظهار کرد : توده غیر طبیعی در سینه یا هر قسمت بدن ، خال جدید یا تغییر شکل خال های قدیمی ، زخمی که بهبود نمی یابد ، خشونت صدا یا سرفه های طولانی ، تغییر در اجابت مزاج یا دفع ادرار ، گیرکردن غذا در گلو ، کاهش وزن بدون توجیه و خونریزی و ترشحات غیر طبیعی از علایم سرطان است .
وی خاطر نشان کرد : افزایش سن به ویژه ˈ سن بالای 65 سال ˈ، سیگار ، نور خورشید ، اشعه های یونیزه کننده ، مواد شیمیایی خاص ˈ موادی که در زنگرزی ، نقاشی و ساختمان سازی استفاده می شود در طولانی مدت و در صورت عدم احتیاط مضرند ˈ ، تغذیه بد ، کم تحریکی و چاقی ˈرژیم پر چرب احتمال ابتلا به سرطان های پروستات ، روده بزرگ و رحم را افزایش می دهد ˈ ، سابقه فامیلی و مصرف مشربات الکلی ˈبه ویژه اگر همراه با کشیدن سیگار باشد خطر ابتلا به سرطان چندین برابر می شودˈ از جمله عوامل خطرساز سرطان ها است .
دکتر رضوانی به پیشگیری از سرطان با تغذیه صحیح اشاره و بیان کرد : تغذیه سالم و بهداشتی علاوه بر پیشگیری از سرطان ها ، خطر سایر بیماری ها ی مهم شامل فشار خون بالا ، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت را نیز کاهش می دهند .
وی پرخوری و چاقی را از عوامل موثر در بروز بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش ، پستان و رحم دانست و یادآور شد : گوشت قرمز و چربی ها باید کم مصرف شود زیرا این غذاها علاوه بر چاقی خطر بروز سرطان هایی مثل سرطان پستان ، پروستات و روده بزرگ را زیاد می کند .
وی خاطر نشان کرد : سبزی ها و میوه ها به دلیل داشتن انواع ویتامین ها ، مواد معدنی مفید و مواد ضد سرطان بسیار مفید هستند و از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری می کنند .
وی اظهار داشت : نگهداری غذاها در خارج از یخچال و برخی از روش های انبارکردن و نگهداری غیربهداشتی موجب آلودگی میکروبی و قارچی غذاها می شود و سموم تولید شده در این موارد می تواند سرطان های خطرناکی شامل سرطان کبد را موجب شود .
وی با بیان این که به جای سرخ کردن مواد غذایی در روغن از غذاهای آب پز استفاده شود ، تصریح کرد : از مصرف غذاهای دودی ، نمک سود و انواع شوری ها ، نوشانه و آب میوه های غیرطبیعی نیز باید خودداری شود .
وی در رابطه با درمان بیماری سرطان تصریح کرد : تخمین زده شده که حدود یک سوم از تمام موارد سرطان قابل پیشگیری و یک سوم دیگر نیز به شرط تشخیص سریع و زودهنگام قابل درمان و یک سوم باقیمانده نیز در صورت وجود تیم های درمانی و مراقبتی استاندارد می توانند طول عمر زیادی داشته باشند .
رضوانی با بیان این که سرطان ها نیز در صورت وجود برنامه مدون قابل پیشگیری است ، ادامه داد : شوک و استرس ناشی از بیماری معمولا قدرت تصمیم گیری افراد را در این موارد مختل می کند بنابراین مهمترین و مطمئن ترین کار اعتماد به پزشکان و پذیرش تصممیات آنها است .
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان گیلان با بیان این که هر نوع سرطان درمان خاص خود را دارد ، خاطر نشان کرد : جراحی ، شیمی درمانی ، ژن درمانی ، رادیوتراپی و هورمون درمانی از روش های اصلی درمان سرطان است .
وی با تاکید بر این که برخی از باورها بایستی برای مبارزه با سرطان تغییر کند ، خاطر نشان کرد : بیمار مبتلا به سرطان ، سرنوشت غم انگیزی دارد ، در مصرف کنندگان قلیان به علت عبور دود از آب خطری برای بروز سرطان وجود ندارد ، اگر در خانواده سابقه سرطان وجود ندارد ، شما نیز مبتلا نخواهید شد و جراحی موجب انتشار سرطان در بدن می شود از جمله این باورهای غلط است .
وی یاد آور شد : یک توده کوچک جای نگرانی ندارد ، می توان توده را تحت نظر گرفت و رفتن نزد دکتر را به بعد واگذار کرد ، باور نادرستی است زیرا توده سرطانی ممکن است در ابتدای ظهورش خیلی کوچک باشد .
دکتر رضوانی خاطر نشان کرد : اگر بیمار از تشخیص سرطان مطلع شود ، بیماری اش وخیم می شود ، نیز از باورهای نادرست دیگر است زیرا اطلاع به موقع فرد از بیماری ، نه تنها موجب بدتر شدن آن نمی شود بلکه موجب تسریع در بهبودی می شود .
در پایان توصیه های بهداشتی منشر شده از سوی کمیته کنترل سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان آورده شده که بنا به تاکید این کمیته در صورت وجود موارد زیر حتما باید به پزشک مراجعه کرد .
ˈ زخمی که بهبود نیابد ، تغییر رنگ پیدا کند ، زخمی شود و یا خونریزی نماید ، خونریزی یا ترشح غیر عادی از هر منفذی از بدن به طور مثال خون در ادرار ، مدفوع و یا عادت ماهانه مکرر ، یک توده یا تورمی که به طور پیشرونده بزرگ شود که ممکن است همراه با درد یا بدون درد باشد .
سوء هاضمه یا مشکل در بلعیدن غذا ، تغییر در عادت اجابت مزاج برای دو تا سه ماه ، تغییر واضح در اندازه یا ساختار زگیل یا خال، سرفه در فرد غیر سیگاری یا خشونت صدا که بیش از دو هفته طول بکشد و تشدید سرفه در فرد سیگاری .
خستگی غیر قابل توجیه و یا کاهش وزن بیشتر از 10 درصد از وزن بدن در یک دوره سه تا شش ماهه، درد دائمی یا احساس مشکلی در ناحیه شکم و تب غیر قابل توجیه . ˈ
در همایش سرطان که از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شده بود اعلام شد که سالانه یک هزار و 700 نفر به دلیل انواع سرطان ها در گیلان جانشان را از دست می دهند و آمار مبتلایان به سرطان نیز رو به افزایش است بنابراین با رعایت موارد پیشگیرانه می توان از بروز انواع سرطان ها جلوگیری کرد .
اصلاح باورها ، راه مبارزه با سرطان شعار هفته سرطان سال 1392 است .
هشتم تا پانزدهم بهمن ماه هفته مبارزه با سرطان نامگذاری شده است . ک / 4.
7286/604
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن