واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ستاری در گفتگوی ویژه خبری:
مخترع باید بتواند نیازهای بازار را جوابگو باشد/ ضرورت تقویت کریدورهای تجاری سازی
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه وظیفه اصلی بنیاد ملی نخبگان توانمندسازی مخترعین و نخبگان جامعه است، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور درصدد تقویت کریدورهای تجاری سازی است.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی شب گذشته (14 بهمن ماه) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "سورنا ستاری" معاون علمی فناوری رئیس جمهور، باقری و پناهیان ، مخترعان جوان کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ستاری در ابتدا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در سال جاری چه روش های جدیدی را برای تجاری سازی، اختراعات در نظر گرفتهاید؟ گفت: باید نخبگان در کشور به خوبی مورد حمایت قرار بگیرند که این اقدام توسط بنیاد نخبگان در کشور انجام میشود.
وی با اشاره به برگزاری ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی افزود: امیدواریم در کنار این جشنواره قراردادهای بسیاری بسته شود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: برای اینکه یک مخترع بتواند محصولش را به بازار عرضه کند احتیاج به یک کریدور تجاری سازی دارد.
ستاری با اشاره به اینکه اشخاصی باید باشند که به نخبگان در کریدورهای تجاری سرویس دهی کنند، افزود: فاصله ایده تا محصول درهای است که باید افراد توسط کارگزاران و تسهیل کنندگان مورد راهنمایی قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه نخبگان این توانایی را دارند که بتوانند اختراعات خود را به بازار عرضه کنند، ادامه داد: بخش خصوصی باید بتواند در حوزه اختراعات ورود پیدا کند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور از کلیه مخترعینی که ایده هایشان مورد پذیرش قرار گرفته شده حمایت مالی می کنند، گفت: حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از نخبگان از طریق کریدورهای تجاری سازی صورت می گیرد.
*مخترع باید بتواند نیازهای بازار را جوابگو باشد
وی با اشاره به اینکه مخترعین از طریق مکانیزمهایی که در نظر گرفته شده مورد حمایت قرار میگیرند، ادامه داد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با حمایت نخبگان از طریق تجاری سازی تلاش میکند تا محصولات مخترعین به بازار عرضه شود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه تضمینی برای عبور افراد از مرحله تجاری سازی وجود دارد؟ گفت: مخترع باید بتواند نیازهای بازار را جوابگو باشد، این در حالیست که بازار هم باید بتواند به مخترع اعتماد کند، پس باید گفت این اعتماد باید دوسویه باشد.
ستاری با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ریسک های موجود در بازار را برعهده می گیرند، گفت: کار معاونت علمی فناوری ریاست جمهور تنها برگزاری جشنواره اختراعات نیست، بلکه این موضوع تنها یکی از مکانیزم هایی است که برای حمایت از نخبگان صورت می گیرد.
*باید ایده مخترع تجاری سازی شود
وی با اشاره به اینکه معاونت علمی فناوری ریاست جمهور از ایده تا ارائه محصول به بازار وارد عمل شده است، اظهار داشت: باید ایده مخترع تجاری سازی شود تا در نهایت ایده توانایی رسیدن به محصول را در بازار داشته باشد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی بنیاد نخبگان توانمندسازی مخترعین است، خاطرنشان ساخت: باید جوانان را به گونهای مورد آموزش قرار دهیم که آنها برای جامعه اثرگذار باشند.
* باید نخبگان مورد توانمندسازی قرار بگیرد
ستاری تنها وظیفه بنیاد ملی نخبگان را در دادن حقوق ماهانه به افراد نخبه ندانست و گفت: وظیفه اصلی بنیاد نخبگان توانمندسازی مخترعین و نخبگان است. زمانی توانمندسازی نخبگان انجام میشود که آنها به این نتیجه برسند وظیفهای نسبت به جامعه برعهده دارند، به طوری که باید گفت این وظیفه باید در قالب ارزش افزوده صورت گیرد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا بنیاد علمی نخبگان میتواند به عنوان اعتبار برای مخترع محسوب شود؟ افزود: بنیاد علمی نخبگان به مخترعین واجد شرایط تائیدیه صادر میکند، اما باید گفت کسی نمیتواند دیگری را به خرید محصول اجبار کند.
ستاری با اشاره به اینکه باید کریدورهای تجاری سازی مورد تقویت قرار بگیرد، خاطرنشان ساخت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور باید کریدورهای تجاری سازی را مورد تقویت قرار دهد.
این خبر در حال تکمیل است...
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]