واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرطان معده شایعترین نوع سرطان گوارشی در ایران است دزفول-ایرنا-پزشک فوق تخصص گوارش از سرطان معده به عنوان شایع ترین نوع سرطان های گوارشی در ایران نام برد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ˈپژمان خسرویˈ روز دوشنبه در همایش ملی جایگاه علم تغذیه در پیشگیری از بیماری های مزمن گوارشی وقلبی در سالن الغدیر دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود:سالانه 900 هزار مورد جدید سرطان معده در دنیا تشخیص داد می شود که در طول سال 700 هزار مرگ را به دنبال دارد.
وی اظهارکرد:متاسفانه تنها برای 15 درصد این سرطان ها می توان با کمک پزشک کاری از پیش برد و به دلیل نبود تشخیص به موقع منجر به مرگ می شوند.
خسروی گفت:سرطان معده به دلیل اینکه دیر تشخیص داده می شود به یک بیماری بسیار جدی تبدیل شده است.
وی افزود:50درصد سرطان هایی که در ایران منجر به مرگ می شوند مربوط به سرطان های گوارشی است، که 22درصد آنها سرطان معده هستند.
این فوق تخصص گوارش گفت:از هر 100 نفری که به دلیل سرطان در ایران می میرند 12 درصد سرطان معده دارند ،این درحالی است که سرطان ریه شایع ترین سرطان در دنیا به ویژه کشورهای غربی است.
وی عامل ژنتیک را در ابتلا به سرطان موثر دانست و اظهارکرد:در گذشته سرطان مخصوص افراد بالای 50 سال بود ولی اینک به پایین 50 سال رسیده است.
خسروی افزود:در کشور ژاپن به دلیل تشخیص به موقع بیماری سرطان از سال 1950 تا 1990 آمار ابتلا به سرطان کاهش یافته، ولی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران تا سال 2040 به صورت انفجار در خواهد آمد.
وی اظهارکرد:در یک تحقیق انجام شده کشور ایران دومین کشور پس از چین، از نظر شیوع سرطان معده قرار دارد و در تحقیق دیگر در جایگاه چهارم قرار دارد که هر دو آمار نگران کننده است.
این فوق تخصص گوارش گفت:سالانه 10 هزار مورد سرطان جدید در ایران تشخیص داده می شود که جنسیت نیز در ابتلا به سرطان موثر است به گونه ای که مردان بیش از زنان به این عارضه دچار می شوند.
وی افزود:عمل جراحی یکی از درمان های سرطان معده است ولی با جراحی، فرد بیمار به صورت قطعی بهبود نمی یابد زیرا سلول های سرطانی به دیگر نقاط بدن نیز رخنه می کنند.
خسروی،شیمی درمانی و آندوسکوپی را از دیگر راه های درمان سرطان معده دانست وگفت:با آندوسکوپی دقیق می توان این بیماری را به موقع تشخیص و با عمل جراحی سلول های سرطانی را از بدن خارج کرد.
این فوق تخصص گوارش،استعمال سیگار و دخانیات را در بروز سرطان موثر خواند و افزود:افرادی که دخانیات مصرف می کنند شش برابر بیشتر از افرادی که سیگار نمی کشند، شانس ابتلا به سرطان را دارند.
وی با اشاره به نقش تغذیه و عوامل محیطی موثر در بروز سرطان در کشورمان گفت:مصرف سبزیجات ،میوه به ویژه میوه های حاوی ویتامین cو مصرف ماهی تازه در جلوگیری از سرطان معده موثر است؛ و مصرف گوشت قرمز شانس ابتلا به سرطان را سه برابر، مصرف لبنیات شانس ابتلا را دو ونیم برابر،و مصرف نمک شانس ابتلا را سه برابر افزایش می دهد.
دکتر خسروی افزود:مصرف چای غلیظ و داغ نیز شانس ابتلا به سرطان معده را زیاد می کند.
این فوق تخصص تغذیه با اشاره به فرضیه هایی برای مقابله با این بیماری خطرناک گفت:نقش آسپرین در جلوگیری از سرطان به ویژه سرطان معده و روده بزرگ بسیار موثر است.
همایش یک روزه جایگاه علم تغذیه در پیشگیری از بیماری های مزمن گوارشی و قلبی در دزفول برگزار شد.ک/2
7278/648/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]