واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تایلند و انتخاباتی که به تنش ها پایان نداد کوالالامپور – ایرنا - انتخابات تایلند به بیش از سه ماه تنش های سیاسی در این کشور پایان نداد و اکنون هر دو طرف منازعه خود را پیروز میدان نبردهای سیاسی می دانند.
به گزارش ایرنا، معترضان ضد دولت تایلند امروز(دوشنبه) درست یک روز پس از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی که با اختلال زیاد برگزار شد تاکید کردند با تظاهرات خیابانی فشار بر دولت را برای سرنگونی یینگلوک شیناواترا نخست وزیر موقت ادامه می دهند.
این معترضان پس از آن که موفق به اختلال در انتخابات پارلمانی و ممانعت از رای دهی میلیون ها نفر از مردم تایلند شدند - و دولت به این دلیل اکنون نمی تواند نتایج را اعلام کند - خود را پیروز میدان می دانند و بر ادامه بحران سیاسی به منظور رسیدن به اهدف خود تاکید دارند.
با شرایط موجود نشانه کمی از پایان بن بست و تنش های سیاسی در تایلند دیده می شود و حزب حاکم فئو تای و نخست وزیر موقت با توجه به شکایت های انجام شده باید خود را آماده چالش های جدید در دادگاه کنند.
شکایت های زیادی در مورد انتخابات از حزب حاکم فئو تای که سال 2008 میلادی فعال شد و در دوره قبل انتخابات پارلمانی در سال 2011 پیروز میدان بود، صورت گرفته است.
پارلمان در سال 2011 یینگلوک شیناواترا را به عنوان نخست وزیر برگزید.
کارشناسان معتقدند با این وضعیت تایلند گرفتار بن بست سیاسی شده است و احتمال مداخله قضایی در این کشور پادشاهی وجود دارد.
این بحران در کشوری اتفاق می افتد که تاکنون در چند دوره شاهد کودتاهای نظامی و مداخله دادگاه ها برای تغییر چشم انداز سیاسی بوده است.
تایلند به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جنوب شرقی آسیا با وجود این بحران و خشونت های سیاسی که دست کم 10 کشته برجای گذاشته اعتماد سرمایه گذاران را در اقتصاد از دست داده و بیش از یک میلیارد و 500 میلیون دلار در صنعت گردشگری ضرر دیده است.
سرمایه گذاران خارجی در مورد تنش های سیاسی تایلند که راه حلی برای آن متصور نیست نگرانند و کارشناسان پیش بینی کرده اند رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی از سه ممیز 9 به سه ممیز دو درصد کاهش یابد.
مخالفان نخست وزیر موقت تایلند معتقدند که یینگلوک شیناواترا عامل دست تاکسین برادر بزرگتر است که در سال 2006 توسط ارتش از نخست وزیری عزل شد و برای ادامه زندگی و فرار از زندان به دبی رفت.
حال یک روز پس از انتخابات، دهها تن از این مخالفان باردیگر با راهپیمایی در بانکوک جلب حمایت و کمک های مالی از مردم به منظور فعالیت در مبارزات انتخاباتی آینده و سرنگونی دولت را آغاز کردند.
تظاهرکنندگان تاکید دارند یینگلوک باید از پست نخست وزیری کناره گیری کرده و راه را برای تشکیل ˈشورای مردمیˈ غیرمنتخب به منظور نظارت بر اصلاحات و مقابله با فساد باز کند.
تاکنون آمار رسمی از میزان شمارش آرا انتخابات منتشر نشده است اما هر دو طرف تنش های تایلند مدعی موفقیت در انتخاباتی هستند که روز قبل از برگزاری آن تیراندازی صورت گرفت و ترس از درگیری جدی میان دو طرف رقیب را دامن زد.
مخالفان دولت اکنون بر ابطال انتخابات تاکید دارند در حالی که حزب حاکم می گوید بیش از نیمی از 44 میلیون تعرفه توزیع شده در صندوق های رای ریخته شده است و اختلال بیشتر در بانکوک و پایگاه های مخالفان در جنوب صورت گرفته است.
آبهیست وجاجیوا رهبر 54 ساله حزب مخالف دمکرات که طی سال های 2006 تا 2008 نخست وزیر تایلند بود، تاکید کرد که انتخابات غیرقانونی بوده و ˈعزم مردم را براساس قانون اساسی منعکس نمی کندˈ.
حال اگر یینگلوک برنده موقت انتخابات باشد و نقش سرپرستی نخست وزیری را تا زمان برگزاری انتخابات در حوزه های باقی مانده و حدنصاب رسیدن پارلمان ادامه دهد، قدرتش محدود خواهد بود و کارشناسان می گویند وی با این قدرت نه تنها توان پایان چالش های این کشور را ندارد، بلکه تنش های سیام افزایش می یابد.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]