تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832174659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دور خیز نظامیان مصر برای به دست گرفتن قدرت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دور خیز نظامیان مصر برای به دست گرفتن قدرت تهران- ایرنا- طرح موضوع نامزدی وزیر دفاع مصر در انتخابات آتی ریاست جمهوری، از گرایش نظامیان برای دستیابی دوباره به قدرت نشان دارد.


دادگاه های محاکمه «محمد مرسی» نخستین رییس جمهوری مصر پس از انقلاب سال 1389، همیشه عرصه ای برای رویارویی هواداران با نیروهای امنیتی و مخالفان وی پدید می آورد.
مرسی در دوازدهم تیرماه امسال، حدود یک سال پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، به دست ارتش از قدرت برکنار شد.
هفت ماه بعد در دوازدهم بهمن ماه، سومین دادگاه مرسی و 14 تن از رهبران برجسته گروه اخوان المسلمین به اتهام کشتار معترضان در برابر کاخ «الاتحادیه» برگزار شد.
همزمان با برگزاری دادگاه، تدابیر امنیتی شدیدی در خیابان های اطراف ساختمان شماره هشت دانشکده پلیس قاهره برقرار بود؛ به طوری که بیش از چهار هزار افسر و سرباز، وظیفه تامین امنیت جلسه محاکمه را بر عهده داشتند. این نیروها از 30 خودرو زرهی و 30 دستگاه زره پوش نیز استفاده کردند.
حوادث کاخ الاتحادیه پانزدهم آذر پارسال رخ داد. در این روز مخالفان دولت مرسی از هواداران خود خواسته بودند در خیابان ها تظاهرات کنند. شمار زیادی از تظاهرکنندگان نیز به سوی کاخ الاتحادیه حرکت کردند و با تجمع در اطراف آن علیه مرسی و نخستین قانون اساسی مصوب پس از پیروزی انقلاب، شعارهایی سر دادند. در این زمان هواداران اخوان المسلمین نیز به رویارویی با آنان پرداختند و درگیری های دو طرف صدها کشته یا زخمی بر جای گذاشت.
نشست بعدی دادگاه، پانزدهم بهمن ماه برگزار می شود.
البته مرسی پرونده های دیگری از جمله جاسوسی برای گروه های خارجی و فرار از زندان «وادی النطرون» طی انقلاب مصر دارد که هشتم بهمن ماه موضوع دوم در دادگاه مطرح شد و زمان جلسه بعدی دادرسی سوم اسفندماه است.
دادگاه مربوط به اتهام جاسوسی هم بیست و هفتم بهمن ماه برگزار می شود.
در شرایطی بحث محاکمه مرسی داغ است که این روزها اخباری هم از مصر به گوش می رسد درباره به راه افتادن کارزار انتخاباتی به پشتیبانی از نامزدی ژنرال «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع و فرمانده ارتش مصر برای شرکت در انتخابات آتی ریاست جمهوری. این نشان می دهد نظامیان به طور جدی برای رسیدن به قدرت تلاش می کنند.
تاریخ مصر بارها کودتای نظامیان و به قدرت رسیدن آنان را تجریه کرده است.
*** تلاش نظامیان برای به دست گرفتن قدرت
این روزها زمزمه هایی برای حضور پر رنگ ژنرال السیسی در انتخابات ریاست جمهوری شنیده می شود؛ چهره ای که به غرب و رژیم صهیونیستی نزدیک است. مطرح شدن نامزدی وی نگرانی های جامعه مصر را نسبت به بازگشت دوباره هواداران «حسنی مبارک» رییس جمهوری سه دهه گذشته کشور، دوچندان کرده است.
در این پیوند، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» روز چهارشنبه نهم بهمن نوشت: با وجود اینکه عبدالفتاح السیسی وعده داده بود در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد، اما هم اکنون وی برای وارد شدن به رقابت انتخاباتی تلاش می کند.
روزنامه آمریکایی ˈکریستین ساینس مانیتورˈ هم همان روز تاکید کرد «زمزمه های نامزدی السیسی در انتخابات ریاست جمهوری دیگر نیروها و احزاب مصر را ناامید کرده است به طوری که می گویند بار دیگر نظامیان قدرت را در دست خواهند گرفت.
*** سیر مصر به سوی پرتگاه
برخی تحلیلگران معتقدند از زمان برکناری مرسی، حذف اخوان المسلمین به عنوان برنامه کلان نظامیان تعریف شده است. آنان بر این باورند که غیرقانونی و تروریستی خواندن فعالیت اخوان المسلمین، دستگیری رهبران برجسته آن، گنجاندن موادی در قانون اساسی برای ممنوع کردن فعالیت احزاب مذهبی و... از مسائلی است که به منظور حذف این گروه از صحنه سیاسی مصر انجام می شود.
شبکه خبری «الجزیره» روز جمعه بیست و پنجم دی ماه به نقل از روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» گزارش کرد: پلیس مصر هر روز شهروندان این کشور را گلوله باران می کند و شمار کسانی که در تظاهرات مسالمت آمیز کشته می شوند، رو به فزونی است.
به نوشته این روزنامه، چنین رخدادهایی که در بیشتر موارد هواداران مرسی را هدف قرار می دهند، لکه ننگی در تاریخ مصر است.
ایندیپندنت پیش بینی کرد ادامه سیاست سرکوب به دست ارتش، مصر را به سوی جنگی بلندمدت میان اسلام گرایان و نظامیان سوق می دهد و در پایان ساختار اجتماعی این کشور را ویران خواهد کرد.
شبکه خبری الجزیره روز جمعه بیست و پنجم دی ماه به نقل از روزنامه ˈتایمزˈ انگلیس نوشت: ارتش مصر با اقدام علیه مرسی، کشور را به سوی پرتگاه کشاند و عبدالفتاح السیسی عامل اصلی ناآرامی های مصر است.
به نظر می رسد مخالفان کودتا بر این باورند که دولت کنونی عامل اصلی خشونت ها و ناآرامی هاست و کودتاچیان تلاش می کنند به شهروندان مصری القا کنند که السیسی تنها کسی است که می تواند در برابر خشونت ها ایستادگی کند و بار دیگر امنیت را به مصر برگرداند.
در مقابل، هواداران ارتش، اخوان المسلمین را عامل ناآرامی ها معرفی می کنند.
برخی کارشناسان هشدار داده اند بدون توجه به اینکه چه جریانی عامل اصلی ناآرامی ها در مصر است، افزایش خشونت ها این کشور را به سوی آشوب سوق می دهد.
آنان می گویند بحران سیاسی در مصر هر روز پیچیده تر می شود و این کشور را در زمره کشورهای ورشکسته قرار می دهد.
*** کم تجربگی؛ عامل سقوط مرسی
برخی تحلیلگران بر این باورند که اخوان المسلمین در زمان حضور در صدر قدرت، به دلیل کم تجربگی و ناپختگی سیاسی، عملکرد موفقی نداشتند و این عامل زمینه سقوط این جریان را فراهم آورد.
«شاکر فرید حسن» نویسنده تارنمای خبری «امین» فلسطین نهم بهمن ماه در یادداشتی نوشت: اخوان المسلمین مصر به دلیل کم تجربگی، تعصب و تنگ نظری در دورانی که در صدر قدرت بودند، اشتباه های زیادی کردند.
به نظر این تحلیلگر، شیوه ناموفق حکومتداری اخوان المسلمین و انحصار طلبی در قدرت، این گروه را در اداره امور کشور ناکام گذاشت و زمینه سقوط آن را فراهم کرد.
*** فرجام سخن
تردیدی نیست خشونت هایی که در مصر رخ می دهد به طور مستقیم یا غیر مستقیم، با موضوع برکناری مرسی به دست ارتش در ارتباط است.
پس از این جریان نیمی از جامعه به هواداری از اخوان المسلمین و مرسی پرداختند و بقیه به پشتیبانی نظامیان برخاستند که این مساله شکاف را در جامعه مصر دو چندان کرد.
برخی تحلیلگران می گویند حوادث امنیتی پی در پی مصر نشان می دهد این کشور در آستانه یک دوره سخت و بی ثباتی است. آنان می گویند با توجه به اینکه جریان های رقیب در این کشور حاضر نیستند از موضع خود عقب بنشینند و منطق گفت و گو را جایگزین منطق خشونت کنند، هیچ بارقه امیدی برای حل بحران این کشور دیده نمی شود.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهش**9278**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




14/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن