واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام مهر گزارش می دهد؛
بیشه دراز؛ مهد شهید و شهیدپروری/ روستایی یادآور خاطرات انقلاب و دفاع مقدس
دهلران - خبرگزاری مهر: در سلسه سفرنامه های خبرگزاری مهر این بار به روستای بیشه دراز واقع در 30 کیلومتری غرب دهلران از سمت مهران می رویم؛ روستایی که قبل از انقلاب به پایگاهی برای مبارزه با رژیم ستم شاهی تبدیل شده بود و بعد از انقلاب هم به پایگاهی برای دفاع و مقابله با رژیم بعث عراق تبدیل شد.
به گزارش خبرنگار مهر، این سفر نامه بر خلاف دیگر سفر نامه های خبرگزاری مهر که نوشتن از کمبود امکانات و... شهرستانها و روستا های این استان بود، گفتن از رشادت های شیر مردان و زنان روستایی است که در دوران دفاع مقدس 35شهید، یک جاوید الاثر و دهها جانباز را تقدیم این انقلاب کردند. مشکل است توصیف واژه های مقدسی چون "شهید وشهادت" ، برایم سخت است توصیف کنم که چگونه مردانِ مَرد، جان خود را به خطر انداختند و به میدانهای پر از دود وآتش قدم نهادند و با عشق و جهاد و شهادت حماسه آفریدند، آن هم در چه اوضاع و احوالی، در عنفوان نوجوانی وجوانی برای دفاع از کیان ایران اسلامی پای در جبهه های جنگ گذاشتند، جوانهایی که خیلی از آنها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. جوانانی که از قافله همرزمانشان به جا مانده اند خاطرات روزهای سخت، اسارت، مجروح شدن را به یاد دارند یادی که هنوز شهادت همرزمانشان بسیار برایشان دردناک بوده و هست در بین این رشیدمردان بی ادعا افرادی به درجه رفیع شهادت نائل شدند. سردار شهید هدایت صحرایی شهدایی که سرادر شهید هدایت صحرایی یکی از آنها بود شهیدی که قبل از انقلاب با حضور در تظاهراتهای اعتراضآمیز همراه با مردم و دانشآموزان شرکت می کرد و بعداز انقلاب و آغاز تجاوزات رژیم بعث علیه ایران به عنوان یكی از اولین پاسداران جذب سپاه شد و سپاه شهرستان های دهلران و آبدانان را تشکیل داد. سرداری که با حضور پررنگ خود در عملیاتی های فتح المبین، محرم، والفجر مقدماتی یک، والفجر مقدماتی سه دلیرمردانه حضور داشت و در عملیات والفجر سه در محور دوراجه که به عنوان فرمانده بود به درجه شهادت نائل شد و برای مصاحبه با همسر و دختر این شهید تلاش های فراوانی شد که خوشبختانه با کمک یکی از بستگان شهید صحرایی مصاحبه ترتیب داده شد. مهین بهمنی هسر سردار شهید صحرایی به خبرنگار مهر گفت: من در سال 1361 در سن 15 سالگی به عقد شهید هدایت که پسر خاله ام بود در آمدم. وی گفت: این شهید بزرگوار دارای خصوصیات و فضائل اخلاقی بسیار خوبی بود به طوری که اگر به مرخصی می آمد از اقوام سرکشی می کرد و اگر کمکی از دستش بر می آمد انجام میداد و از لحاظ شرعی در آن زمان شهید خمس خود را پرداخت می کرد. بی خبر از مجروحیت همسرم همسر سرار شهید صحرایی بیان داشت: من در کنار شهید هدایت یک زندگی بسیار ساده داشتم بطوری که دو خانواده با هم در یک اتاق زندگی می کردیم. وی افزود: صداقت شهید صحرایی و خستگی ناپذیری وی برایم بسیار جالب بود و در سرما و گرما دست از کار و ماموریت هایی که به وی محول می شود نمی کشید. این همسر شهید گفت: وی در عملیات محرم حضور فعال داشت و بعد از اینکه در این عملیات مجروح می شود حدود 24ساعت به خاطر بارندگی شدید در برابر زخم مجروحیت مقاومت می کند و توسط همرزمانش با هلیکوپتر به خاطر شرایط جسمانی که داشت به تهران انتقال یافت و خانواده وی از مجروح شدنش اطلاعی نداشت و از تهران تماس گرفتند که هدایت به خاطر مجروحیت در تهران بستری شده است. همسر سردار صحرایی اظهار داشت: بعد از مدتی که از بیمارستان برای استراحت به منزل ترخیص شده بودند بدون توجه به مجروحیت، مجدد با حضور در عملیات ها ی مختلف حضور فعال داشت چرا که وی مسئول عملیات اطلاعات شهرستان دهلران بود.
نام فرزندمان را خود شهید انتخاب کرد بهمنی همسر شهید صحرایی عنوان کرد: شهید هدایت با اینکه می دانست من باردار هستم فقط به این حرف بسنده کرد که اگر پسر بود اسمش را محمد مهدی و اگر دختر بود اسمش را محدثه بگذارید. وی تصریح کرد: بعداز حدود یک هفته از رفتن هدایت خبر شهادت شوهرم را فهمیدم، شهید شدن هدایت برایم بسیار سخت بود و از لحاظ روحی و روانی بسیار برایم سنگین تمام شد. هدایت تک فرزند و نورچشم خانواده پدریش بود و آن نور خاموش شد نوری که شش ماه بعداز شهادتش فرزند دخترمان به دنیا آمد و بنا به وصیت نامه همسرم اسمش را محدثه گذاشتم. همسر سردار شهید صحرایی گفت: بعد از شهادت همسرم تنها یادگار وی فرزندم بود و محدثه جای خالی پدرش را با صدای معصوم کودکانه خود پر می کرد و وقتی محدثه بزرگ شد مدام سراغ پدرش را می گرفت و من هم می گفتم پدر به جبهه رفته بر می گردد و همین باعث می شد وی همیشه دم در حیاط چشم انتظار پدر بماند. همسر این شهید بیان داشت: وقتی محدثه بزرگ شد و فهمید پدرش در جبهه شهید شده با این قضیه کنار آمد و فقط به این جمله بسنده کرد ای کاش برای یک بار اسم بابا بر زبانم می آمد و آغوش پدر را تجربه می کردم. همسر سردار شهید صحرایی بیان داشت: سعی کردم از همان کوچکی وی را با آموزه های دینی و همینطور فضائل اخلاقی پدرش بزرگ کنم که بتواند پیام آور خوبی برای پدرش باشد. این همسر شهید گفت: عشق به شهادت در وجود هدایت بود چرا که شهید معتقد بود که باید با اخلاص پاک در راه خدا جهاد کرد. پیشگویی شهادت خود وی یک ماه قبل از شهادت خود گفت خواب دیدم که ریش صورتم به خون آغشته خواهد شد که در عملیات والفجر سه دقیقا گلوله به صورت وی اصابت می کند و تمام صورت و ریش وی آغشته به خون شد، همان چیزی که خود قبل از شهادت گفته بود که این نشان از اخلاص پاک وی بوده است.
بخشی از وصيت نامه شهيد صحرايي كه درشب عمليات والفجر 3 نوشته شده است: ... آتشي در قلب من جاريست كه هيچ كس نمي تواند اين آتش را خاموش كند مگر جهاد در راه خدا. مادرم و خواهرانم در مرگ من ناراحت و گريان نشويد و سياه نپوشيد چون جنگ جنگ است چون شرف و عزت و ناموس ما در گرو همين جنگهاست ... دوستان و هم مكتبانم بدانند من مانند روزه داري بودم كه روزه دار هنگام غروب افطار مي كرد و نيرو مي گرفت و شاد مي شد من مانند اويم در راه خدا مادرم. ولايت فقيه نوري است كه خفاشها طاقت ديدن آن را ندارند ... نماز به پا داريد كه بلندترين فريادهاست مادرم مي دانم بعد از مرگ من فرزند پسري نداري ولي خدا يار و ياور شماست و به تو صبر عنايت مي فرمايد ، من به نداي امام حسين زمانم لبيك گفته ام و در ركاب او در حال جنگيدن هستم ....
۱۳۹۲/۱۱/۱۴ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]