واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
120 طرح کشاورزی استان تهران در دهه فجر به بهره برداری می رسد تهران بزرگ- ایرنا-رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در دهه مبارکه فجر امسال 120 طرح کشاورزی با سرمایه گذاری یک میلیارد و 70 میلیون ریال در سطح شهرستان های استان تهران به بهره برداری می رسد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی استان تهران (صدای طبیعت)، ˈسید محمد موسویˈ در جلسه مطبوعاتی با حضور رسانه های دیداری و شنیداری به مناسب فرارسیدن دهه مبارکه فجر افزود: از کل سرمایه گذاری های صورت گرفته 55 درصد آورده مجریان، 35 درصد تسهیلات بانک و 10 درصداعتبارات تملکی سرمایه گذاری بخش کشاورزی به عنوان سهم دولت بوده است.
وی ادامه داد: از میان این طرح ها، طرح های آب و خاک که شامل اقدامات زیربنائی انتقال آب و آبیاری های تحت فشار می باشند با 25 درصد طرح های تولیدات گیاهی 40 درصد و مابقی را پروژه های مرتبط با تولیدات دامی تشکیل می دهند.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی ما جلوگیری از افت آب های زیرزمینی، اصلاح و مکانیزاسیون روش های داشت، تولید و برداشت است اظهار کرد: حفظ منابع آبی موجود در سطح استان برای امور کشاورزی اولویت بالائی دارد و به همین منظور سعی کرده ایم در طرح های کشاورزی نگاه ویژه ای به افزایش بهره وری در مصرف آب داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح های در حال بهره برداری ، گفت: امسال یک هزار 356 هکتار آبیاری تحت فشار و 4/37 کیلومتر کانال و لوله انتقال آب به مزارع و 260 هزار متر مربع گلخانه های صنعتی به بهره برداری می رسند.
موسو با تاکید براینکه بیشترین طرح های ایجاد شده به شهرستان پیشوا، ورامین و پاکدشت تعلق دارد، گفت: البته از لحاظ سرمایه گذاری، شهرستان های ورامین و فیروزکوه مقام های اول و دوم را دارا می باشند.
وی افزود: سالانه به طور متوسط بین 100 تا 150 هکتار تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان تهران صورت می گیرد.
موسوی در ادامه جلسه با درخواست از مطبوعات برای پیگیری و انعکاس موضوع تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفت:
یکی از مسائلی که در استان تهران باید بصورت ویژه بررسی شود بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی است ما از ابتدای سال 92 تاکنون یک هزار و 500 شکایت علیه سوء استفاده کنندگان به مراجع قضایی تحویل شده است و تا به حال حدود 500 حکم و دستور قضایی علیه متجاوزان و سوء استفاده کنندگان از دستگاه قضایی گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این تغییر کاربری ها بیشتر در حوزه شهرستان های دماوند و پاکدشت اتفاق می افتد اظهار کرد: ما مصمم هستیم که برای آینده کشور و فرزندان مان جلوی تغییر کاربری اراضی کشاورزی را بگیریم که این موضوع را با حمایت همه جانبه استاندار تهران، وزیرجهاد کشاورزی و دستگاه قضایی به طور جدی پیگیری این مسئله هستند.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران جلوگیری از کشت سبزی و صیفی، با آب فاضلاب را یکی دیگر از اقدامات این سازمان عنوان نموده و افزود: طرح ساماندهی تامین آب سالم، اصلاح نوع کشت و برخورد قانونی با تولیدکنندگان سبزی و صیفی با آب های نامتعارف از اقدامات دیگر ما می باشد.
باید گفت در استان تهران 211 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که 155هزارهکتار آن را اراضی زراعی تشکیل می دهد که از این میزان 22 هزار هکتار زیر کشت سبزی و صیفی با تولید سالانه 300 هزار تن انواع سبزی و صیفی می باشد.
موسوی راهکار اصلی و دائمی جلوگیری از کشت و زراعت با آب های فاضلاب را تصفیه آب و در اختیار قراردادن آن به کشاورزان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر حدود 214 هکتار سبزی و صیفی در استان تهران با آب های آلوده و ناسالم آبیاری می شود و تاکنون 22 کشاورز مختلف را به دستگاه قضائی معرفی کرده ایم که تعدادی از آن ها آب سالم داشتند، اما از آب های فاضلاب برای کشت خود استفاده می کردند.
وی افزود: این درحالی است که ما برای جلوگیری از تولید محصولات ناسالم بحث اصلاح الگوی کشت را برنامه ریزی کرده ایم و امیدواریم این مسئله هرچه سریع تر عملیاتی شود.
وی در ادامه نشست یکی از اقدامات ارزشمند و موفق جهاد کشاورزی استان تهران را طرح خودکفائی گوشت قرمز عنوان نموده و گفت: در استان تهران 10هزار واحد دامداری با ظرفیت پرواربندی 760هزار رأس گوساله و گوسفند وجود دارد که تا پیش از اجرای این طرح تنها 64 درصد از واحد ها با ظرفیت 40 الی 70 درصد فعالیت می کردند و 34 درصد بقیه غیرفعال بودند.
ما این طرح را با مشارکت واحدهای تولیدی و تشکل های تولید و توزیعی که قرارداد آن موجود است از ابتدای سال 92 شروع کردیم و در همین راستا اتحادیه های توزیعی گوشت قرمز در استان تهران متعهد شدند گوساله ها را با 40 درصد قیمت همان روز گوشت گاو در بازار و برای گوسفند 45 درصد قیمت بازار به طور زنده از دامداران خریداری کنند که متأسفانه اتحادیه های توزیع گوشت قرمز استان تهران تعهد خود را انجام نمیدهند.
موسوی در این رابطه گفت: با اجرای این طرح ثابت کردیم که در دامداری های استان تهران این ظرفیت وجود دارد که د رکوتاه ترین زمان ممکن در زمینه تولید گوشت قرمز خودکفا شویم.
تهرام564/1699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]