واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مخالفان دولت اوکراین خواستار کمک مالی غرب شدند تهران - ایرنا - گروه مخالف اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که از کشورهای غربی که به حمایت از جنبش اعتراضی علیه رییس جمهوری این کشور وعده داده اند، درخواست کمک مالی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیف، ˈآرسنی یاتسنیوکˈ رهبر مخالفان دولت اوکراین و وزیر امور خارجه پیشین این کشور در این خصوص گفت: ما با شرکای غربی مان صحبت کرده ایم و به آنها گفته ایم که به کمک مالی واقعی نیاز داریم.
وی با اعلام اینکه منظورش از ˈماˈ،مردم اوکراین است، افزود: این کشورها آماده این کار هستند.
ˈویتالی کلیچکوˈ دیگر رهبر مخالفان دولت اوکراین نیز روز یکشنبه اعلام کرد که سران گروه مخالف خواستار میانجیگری بین المللی در مذاکرات با ˈویکتور یانوکوویچˈ رییس جمهوری این کشور شده اند.
وی خاطر نشان کرد که در کنفرانس امنیتی مونیخ در روز گذشته (شنبه) که ˈجان کریˈ وزیر امور خارجه آمریکا نیز در آن حضور داشت، ˈدر مورد میانجیگری بین المللی در مذاکرات مان با یانوکوویچ گفت و گو کردیم.ˈ
کلیچکو و یاتسنیوک درکنفرانس امنیتی مونیخ شرکت داشتند.در این کنفرانس،بین مقامات اروپایی و آمریکایی با طرف روسی بر سر اوکراین جدال لفظی رخ داد.
در این میان،دفتر رییس جمهوری اوکراین اعلام کرد که وی پس از چند روز غیبت از کار به دلیل بیماری، فردا (دوشنبه) به دفتر کار خود باز می گردد.
گروه مخالف خواستار امیتازدهی بیشتر یانوکوویچ از جمله آزادی فوری و بی قید و شرط همه معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات است.
یانوکوویچ طی چند روز گذشته با استعفای نخست وزیر خود موافقت و قوانین جنجال برانگیز ضد اعتراضات را لغو کرد.
با این حال، مخالفان دولت اوکراین همچنان مطالباتی دارند که از جمله آن بازبینی قانون اساسی است که در صورت تحقق، بخشی از قدرت گسترده رییس جمهوری از وی سلب خواهد شد.
جنبش اعتراضی اوکراین همچنین می خواهد انتخابات ریاست جمهوری سال 2015 در سال جاری برگزار شود و حال آنکه معترضان در خیابان ها خواستار استعفای بی درنگ یانوکوویچ هستند.
اعتراضات در اوکراین که این کشور را دستخوش شدیدترین بحران از زمان استقلال در سال 1991 کرده است، زمانی شروع شد که یانوکوویچ از امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا خودداری کرد.
براساس آمار رسمی منتشر شده، چهار نفر از جمله دو معترض و دو افسر پلیس در درگیری های اخیر اوکراین کشته شده اند.
گروه مخالف در مورد احتمال وضع قانون وضعیت فوق العاده با مداخله نظامی هشدار داده اند، اما تحلیل گران این مساله را بعید می دانند، زیرا نظامیان نگرانند که این اقدام، افراد بی طرف را با معترضان همسو کند.
مترجمام**9109 **1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]