تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842103169




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مفاسد اقتصادی زیر ذره بین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/ شنبه 12 بهمن 1392 مفاسد اقتصادی زیر ذره بین تهران-ایرنا-اهتمام دولت یازدهم برای مبارزه با ویژه خواری و فساد اقتصادی و تازه ترین اظهارات مسوولان دولتی و قضایی در این ارتباط در حالی مورد استقبال روزنامه های امروز قرار گرفت که بیشتر مطالب به ریشه یابی این معضل و حمایت از برخورد با آن پرداختند.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز شنبه دوازدهم بهمن ماه 1392 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** مفاسد اقتصادی زیر ذره بین
امروز موضوع فساد اقتصادی، محور اصلی خبرها و یادداشت های روزنامه ها را تشکیل داد. برخی از روزنامه ها ضمن تحسین تصمیم دولت تدبیر و امید در مبارزه با فسادهای مالی، گفته های «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری مبنی بر مبارزه با ویژه خواری را محور اصلی خبر ها و تحلیل های خود قرار دادند و پرسش هایی را درباره ی چرایی و زمان رخ دادن فسادهای مالی مطرح کردند.
برخی دیگر هم به صحبت های حجت الاسلام والمسلمین «غلامحسین محسنی اژه ای» دادستان کل کشور درباره ی پرونده ی «بابک زنجانی» میلیاردر معروف و بازگرداندن اموال وی اشاره و گزارش هایی در این ارتباط منتشر کردند.
ستون یادداشت «مهمان امروز» روزنامه ی «قانون» به مطلبی با عنوان «گزارش ویژه خواری و انبوهی چرا» از «مهدی تقوی» استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل اقتصادی اختصاص پیدا کرد.
وی در این یادداشت، ضمن تایید تصمیم دولت برای تدوین گزارش های مربوط به فسادهای مالی، نکاتی را برای تاثیرگذاری هر چه بیشتر این گزارش ها بیان کرد.
ضرورت قرار گرفتن گزارش ها در اختیار قوه قضاییه و نهادهای نظارتی، تدوین گزارش ها به صورت محرمانه و خطاب به نهادهای خاص، لزوم توضیح اینکه کی و چرا بانک ها به افرادی خاص وام های کلان بدون وثیقه داده اند، دوری جستن دولت از مانورهای تبلیغاتی در مساله ی مبارزه با فساد و تقویت نهادهای نظارتی برای رفع چاله های قانونی از توصیه های این تحلیلگر اقتصادی برای نتیجه دهی پیگیری دولت در پرونده ی ویژه خواران بود.
قانون در پایان نوشت: یک روز گزارش سوء استفاده های «آقازاده ها» در کشور مطرح می شود و یک روز درباره «رانت خواران» بحث می کنیم و یک روز درباره ویژه خواران. اسم ها تغییر می کند اما نتیجه همان است که بود. قانون دور می خورد و جیب های برخی پر می شود و مشکلات پا برجا می ماند. دولت باید ریشه ها را شناسایی کند و به «چراها» اهمیت دهد والا از این اسامی و از این دست گزارش ها با سر و صدای زیاد می آیند و در سکوت در بایگانی جا خوش می کنند.
روزنامه ی «کیهان» هم مطلب ستون «یادداشت روز» خود را به یادداشتی با عنوان «آنها کجا هستند؟!» به قلم «حسین شریعتمداری» مدیرمسوول این روزنامه، اختصاص داد و در آن ضمن قدردانی از مسوولان دولتی و قضایی برای پیگیری پرونده های فساد اقتصادی، پرسش هایی را در این ارتباط مطرح کرد.
کیهان نوشت: چرا باید اینگونه مفاسد کلان اقتصادی، سال ها بعد از شکل گیری و فقط هنگامی که به اوج رسیده است کشف شود؟! آیا هر یک از این موارد یا نمونه های مشابه آن، در همان اولین هفته ها، ماه ها و یا سال های شروع قابل درک و کشف نیستند؟! اگر پاسخ این سوال مثبت است، چرا مفاسد کلان اقتصادی - تقریبا تمامی نمونه ها و موارد آن- بعد از آن که در سطح گسترده ای شکل گرفته و ریشه دوانیده و خسارات جبران ناپذیری به چرخه اقتصادی کشور - بخوانید مردم مظلوم - تحمیل کرده است، شناسایی شده و مسئولان محترم به فکر چاره افتاده اند؟!
در این میان برخی از روزنامه ها هم به پرونده ی بابک زنجانی اشاره کردند و با تکیه بر اظهارات محسنی اژه ای تیترهای مختلفی را برای گزارش های خود برگزیدند.
روزنامه ی «اعتماد» در گزارشی با تیتر «توقیف اموال بابک زنجانی» نوشت: مردی که داعیه قهرمانی داشت حالا در مراحل بازپرسی و بازجویی قرار دارد. بنا بود تحریم ها را دور بزند ولی می گویند مسوولان را هم دور زده است. می گویند ثروت اش برای پرداخت بدهی هایش کافی است و شاید ضمانتی باشد برای آزادی اش.
روزنامه های «ابتکار» با تیتر «بابک زنجانی با دولت یر به یرمی شود»، «مردم سالاری» با تیتر «پرونده 8 هزار میلیارد تومانی در قوه قضاییه»، «آرمان» با عنوان «ارائه گزارش ویژه خواران به رئیس جمهور» و «شرق» با تیتر «8هزارمیلیاردتومان پول دولت در حساب یک نفر» به بازتاب این خبر پرداختند.

*** یک استعفا و چند تحلیل
استعفای «محمد علی نجفی» رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکی از موضوع های مورد توجه روزنامه های امروز بود و علاوه بر انعکاس خبری، دستمایه ی یادداشت های تحلیلی هم شد.
برخی از روزنامه های امروز به بهانه ی استعفای نجفی به بررسی فرهنگ استعفا در ایران پرداختند و بیان کردند که بر خلاف سایر کشورها، استعفاهایی نظیر این در کشور کمتر به چشم می خورد. برخی دیگر نیز لزوم هوشیاری رسانه های وابسته به دولت در جلوگیری از پخش شایعه ها را خواستار شدند.
روزنامه ی آرمان امروز پُر از یادداشت ها و گزارش هایی در باره ی استعفا بود.
این روزنامه یادداشتی با عنوان «استعفا؛ مسئولیت پذیری» به قلم «نجفقلی حبیبی» فعال سیاسی و استاد دانشگاه منتشر کرد.
حبیبی با اشاره به فرهنگ استعفا در ایران و سایر کشورها، استعفای محمدعلی نجفی از ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را اقدام مناسبی عنوان کرد و نوشت: براساس آنچه از ظواهر امر بر می آید دکتر نجفی قصد برخورد با انحرافات (درون سازمان میراث فرهنگی) را داشتند. به هر حال امیدوارم فرهنگ استعفا دادن در جامعه نهادینه شود و مدیران ایرانی به پست ها و صندلی هایی که در آن قرار داده شده اند نچسبند و اگر توانایی انجام کاری را ندارند خود را کنار بکشند تا افرادی که بهتر می توانند در آن مسئولیت قرار بگیرند برنامه هایی به سود مردم اجرا کنند.
آرمان سرمقاله ی خود را نیز به قلم «عماد افروغ» جامعه شناس به این موضوع اختصاص داد و از اینکه «چرا فرهنگ استعفا در ایران وجود ندارد؟» سخن گفت.
وی علت این چرایی را در 6 نکته ی تبیین نشدن مفهوم رابطه قدرت-مسوولیت، قایم به شخص بودن مدیریت، سرنوشت گرایی و تصادف گرایی، استفاده ی غلط از مفهوم توطئه ی بیرونی ها، جهان گرایی و فضای بسیار پررنگ مصلحت گرایی دید.
روزنامه ی اعتماد هم در ستون نگاه سردبیر از «جای خالی دیالوگ در یک استعفا»، سخن گفت و با اشاره به خبرهای ضد و نقیض پیش از استعفای نجفی نوشت: چه آقای نجفی که به هر دلیل استعفا داد چه رییس جمهوری که استعفا را پذیرفت هر دو شایسته عنوان سیاست ورزی اند. ... آنچه آزردگی و ضعف و انتقاد را در پی دارد نوع اطلاع رسانی و روشنگری در این موضوع است.... ناشفاف بودن فضای فعالیت نجفی چنان بود که در این ماه ها و روزها برای مردم و اصحاب رسانه پرسش های ملامتگرانه بسیاری به وجود آمده، امروز همه می پرسند چرا این استعفا رخ داد؟
به نوشته ی اعتماد، سخنگویان اطلاع رسانی دولت با سکوت یا تاخیر به ابهام ها در این افزوده اند.
روزنامه ی ابتکار هم در مطلبی با عنوان «چرا نجفی از میراث رفت؟» به شرح آنچه در هفته های گذشته در خصوص انتشار شایعه ها و نیز به واقعیت تبدیل شدن شایعه استعفای نجفی از سازمان میراث فرهنگی به دلیل سلامتی رخ داده است، پرداخت و لزوم اطلاع رسانی صحیح از دولت برای پیشگیری از این دست موضوع ها را متذکر شد.
ابتکار با اشاره به شایعه سازی برخی از رسانه ها علیه دولت نوشت: یکی از افراد نزدیک به دولت احمدی نژاد با انتشارمطلبی این اتفاق را به برخی رقابت ها در دفتر رییس جمهوری نسبت می دهد.موضوعی که به نوشته این فرد در آینده نیز تکرار خواهد شد. این سخنان اگرچه از سوی یک فرد نزدیک به دولت احمدی نژاد مطرح شده و نمی تواند چندان مورد استناد قرار گیرد، اما بدون تردید به همراه برخی دیگر از شایعات مخالفان دولت،می تواند دستمایه ای برای هجمه تبلیغاتی علیه دولت باشد و در این راه تنها شفافیت دولت در ارائه اطلاعات صحیح می تواند از آن جلوگیری کند.

*** «سلام سینما» در آغاز متفاوت جشنواره ی فیلم فجر
آغاز سی و دومین جشنواره ی فیلم فجر و اجرای متفاوت این مراسم در دولت یازدهم، موجی از رضایت را در میان اهالی رسانه و هنرمندان به همراه داشت. شبی که برخی از روزنامه ها آن را «متفاوت از سال های قبل» تعبیر کردند. از سویی دیگر طرح سلام سینما و اجرایی شدن آن در پنجشنبه گذشته حاشیه هایی را به همراه داشت. استقبال و ازدحام فراوان مردم از سینماهای ایران صحنه های نه چندان زیبا و خوشایندی را سبب شد و در این ارتباط روزنامه های امروز هم مطالبی انتقادآمیز منتشر کردند.
روزنامه ی قانون گزارشی با عنوان «پرواز سیمرغ در آسمان اعتدال» منتشر کرد و از شب متفاوت سینمای ایران سخن گفت.
قانون نوشت: پس از رخوت 8 ساله سینمای ایران دیشب شب متفاوتی را تجربه کرد. این تفاوت را می شد از همان ابتدای مراسم با اجرای نمایش و همچنین اجرای گروه موسیقی احساس کرد. بسیاری از آنانی که چند سال آخر دولتی های نهم و دهم غایبین بزرگ جشنواره محسوب می شدند در کنار یکدیگر حاضر شدند.
روزنامه ی «ایران» نیز با اختصاص دو صفحه به جشنواره ی فیلم فجر نوشت: علیرضا رضاداد دبیر جشنواره به همراه جمعی از مدیران باتجربه سینما تلاش می کند جشنواره ای متفاوت داشته باشد. جشنواره امسال نخستین تجربه دولت تدبیر و امید است و به نظر می رسد حضور و مشارکت بسیاری از سینماگران نشانه ای بر اعتماد اهالی سینما باشد.
روزنامه مردم سالاری هم در مطلبی با اشاره به انتظار یکی از فیلم ها برای اجرا در جشنواره ی متفاوت امسال نوشت: سی و دومین جشنواره فیلم فجر، در فضای متفاوت آغاز به کار کرد. فضایی که در آن امیدواری حرف اول را می زد . هرچند اما و اگرهایی همچنان بر سر جشنواره سنگینی می کند، اما حضور چهره های سرشناس سینمای ایران جشنواره سی و دوم را دیدنی می کند.
برخی از روزنامه ها هم نامگذاری روز «سلام سینما» را به بوته ی تحلیل و بررسی بردند.
روزنامه شرق در این زمینه مطلبی را با عنوان «زشت و زیبای سلام سینما» منتشر کرد و به جنبه های منفی و مثبت این ایده پرداخت.
شرق با اشاره به خسارت های وارد شده بر برخی سینماها در روز سلام سینما نوشت: نکته مثبت آن، از این نظر است که مسوولان فعلی سینما قصد دارند به طور جدی مشکل مخاطب فیلم های ایرانی را حل کنند و با این تمهید علاقه مندند مردم به سینما ها کشیده شوند و نکته منفی آن این است که قبل از هرچیزی باید روی این مساله کار کارشناسی بیشتری انجام می شد و از گروه های مختلف اعم از صاحبان سالن سینما و تهیه کنندگان مشورت می گرفتند.
تهران امروز هم در یادداشتی با عنوان «سلام برهجوم به سینما!» از اما و اگرهای ایده و طرح سلام سینما گفت و نوشت: هجوم مردم برای تماشای فیلم رایگان این نکته را به همراه دارد که بهای بلیت سینماها مناسب خانواده ها نیست.
این روزنامه در پایان افزود: تجربه پنج شنبه گذشته برای سینمای ایران یک پیام مشخص را با خود به همراه داشت و آن اینکه در نگرش کنونی به اقتصاد سینما و سالن های سینمایی نیازمند نوعی بازنگری و بازبینی اساسی هستیم.
روزنامه ی «جوان» هم در گزارشی با عنوان «سلام سینما، خداحافظ سینما» نوشت: با وجود تلاشی که ایل بیگی برای مثبت نشان دادن نتایج این طرح داشت آنچه مسلم است این است که نتیجه روز سلام سینما خارج از برنامه ریزی های اولیه بوده است. صحنه های تأسف آور هجوم مردم برای ورود به سینما، خسارت های وارده به سالن ها و درگیری های فیزیکی بین مردم نشان دهنده یک معضل اجتماعی است. همانطور که در مورد ورزش جمله کلیشه ای ما بهترین تماشاگران دنیا را داریم و در اکثر بازی ها به دلیل رفتار های زشت همان تماشاگرها شرمنده می شویم، باید گفت ما بهترین مردم سینما دوست جهان را داریم اما از رفتار ها و رخداد های روز سلام سینما شرمنده می شویم.

*** فجر36
دوازدهم بهمن ماه هر سال آغاز حماسه ای را یادآوری می کند که با قدم بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به خاک میهن رقم خورد.
امروز روزنامه ها هم حال و هوای انقلابی داشتند و ضمن گرامیداشت دهه ی فجر به بررسی زوایای انقلاب و چرایی آن پرداختند.
در این میان سرمقاله ی روزنامه ی «جمهوری اسلامی» ضمن پاسداشت مقام امام خمینی«ره» از اینکه توجه کافی و وافی به شخص امام کم رنگ شده است، انتقاد کرد.
به نوشته جمهوری اسلامی کاری که امام خمینی انجام داد بسیار فراتر و با عظمت تر از آنچه در ایران رخ داده است، بود اما با این وجود ما عادت داریم وقتی دهه فجر می شود از امام خمینی به خاطر اینکه انقلاب اسلامی ایران را رهبری کرد و نظام جمهوری اسلامی را در ایران بنیان نهاد تجلیل می کنیم که کامل و کافی نیست.
روزنامه ی شرق هم به مناسبت آغاز دهه فجر سرمقاله خود با عنوان «چرا انقلاب؟» به قلم «رسول منتجب نیا» فعال سیاسی را به این موضوع اختصاص داد.
رای و اراده ی مردم، ظلم و ستم های اعمال شده، ظرفیت های دین و هنر امام خمینی «ره» در گردهم آوردن همه ی افراد زیر یک چتر از مولفه های برشمرده شده از سوی روزنامه ی شرق در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران بود.

*** وحشت موش های گوشتخوار بر اندام نجف آبادی ها
حتی فکرش مو را بر اندام انسان راست می کند. موش های گوشتخوار! چند وقتی است که موش های «جربیل» بلای جان روستاییان نجف آباد شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی شده اند. هرچه دم دستشان باشد می جوند از در و دیوار گرفته تا لباس و رختخواب؛ حتی به گورستان روستا نیز حمله کرده اند.
حیواناتی که حتی به همنوع خود نیز رحم نمی کنند می توانند فراتر از تصور خطرناک باشند. جان اهالی روستای نجف آباد در خطر است و نیازمند یاری هر چه سریعتر مسوولان!
گزارش امروز شرق به این موضوع اختصاص داشت.
این روزنامه در گفت و گو با مسوولان شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی به بررسی اقدام های صورت گرفته در حل این معضل پرداخت. در این ارتباط دهیار روستای نجف آباد از کمبود بودجه و وعده های مختلف ارگان ها و سازمان ها برای حل این مساله خبر داد.
بر اساس این گزارش کمیته ی بحران استانداری خراسان رضوی نیز اقدام هایی مانند تامین هزینه برای خرید و توزیع سموم کم خطر برای انسان، لوله گذاری قنات روستا، بهسازی اماکن دامی، تخریب بافت قدیمی و بهسازی فاضلاب های روستا، جمع آوری کودهای دامی از سطح روستا و ساخت انبارهای موادغذایی محکم برای دام ها در دستور اجرا قرار داده است اما با این حال عده ای مجبور به ترک خانه های خود شده اند.

*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**9283**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن