تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833964672
بررسی ورود زودهنگام انتخاباتی از سوی برخی جریانها/ ناگفتههایی از انتخاب دبیر کل جبهه پیروان/ واکاوی فتنه و فتنه گران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوي تفصيلي "محمدنبی حبيبي" با باشگاه خبرنگاران تشريح شد
بررسی ورود زودهنگام انتخاباتی از سوی برخی جریانها/ ناگفتههایی از انتخاب دبیر کل جبهه پیروان/ واکاوی فتنه و فتنه گران
در گفتگوي تفصيلي با دبيركل حزب موتلفه اسلامي، جايگاه كنوني احزاب سياسي در كشور، آسيبهاي جريان اصولگرايي، برنامهها و فعاليتهاي حزب موتلفه براي آينده، تداوم نقشههاي فتنهگران عليه كشور، تاثیرات و علت اعمال تهديدهاي آمريكا عليه نظام، چگونگي واكنش اصولگرايان به جريان انحرافي و نحوه انتخاب دبيركلي حزب موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری... مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
با حضور در ساختمان قديمي دفتر موتلفه اسلامي به منظور بررسي موضوعات مختلف سياسي به سراغ دبيركل حزبي رفتيم كه فعاليت آن قبل از انقلاب (سال 1342 ) با حضور شخصيتهاي مهم و بزرگ و تاثيرگذار همچون مرحوم "حبيباله عسگر اولادي" براي حفظ ارزشهاي اسلامي آغاز شد.
گفتگوي گرم سياسي با "محمدنبي حبيبي" دبيركل حزب قديمي اصولگراي كشور با صبر و حوصله زياد وي بيش از يك ساعت و نيم به طول انجاميد كه در آن علاوه بر بررسي موضوعات مختلف از تاثيرات مثبت و به ياد ماندني مرحوم "حبيبالله عسگراولادي" در عملكرد و شاكله حزب موتلفه اسلامي سخن به ميان آمد.
در گفتگوي تفصيلي خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، با دبيركل حزب موتلفه اسلامي، جايگاه كنوني احزاب سياسي در كشور، آسيبهاي جريان اصولگرايي، برنامهها و فعاليتهاي حزب موتلفه براي آينده، تداوم نقشههاي فتنهگران عليه كشور، تاثیرات و علت اعمال تهديدهاي آمريكا عليه نظام، چگونگي واكنش اصولگرايان به جريان انحرافي و نحوه انتخاب دبيركلي حزب موتلفه و جبهه پیروان خط امام و رهبری... مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
متن كامل مصاحبه "محمدنبي حبيبي" به شرح ذيل است:
باشگاه خبرنگاران: برگزاري نشست همانديشي وزير كشور با احزاب را تا چه اندازه در حل مشكلات تحزب در كشور موثر ميدانيد؟
حبیبی: در جلسه هماندیشی احزاب هم این نکته را عرض کردم که کار وزیر کشور در اين خصوص اقدام قابل تقدیری است، اما این اقدام باید استمرار داشته باشد و البته جای چنین جلساتی در دورههای گذشته وزارت کشور واقعا خالی بود. این موضوع که وزارت کشور با احزاب ارتباط کم داشته باشد و یا نداشته باشد، واقعا جای تعجب دارد. در كل اصل جلسه را مفید میدانم و معتقدم که در همین جلسه نقطه نظراتی که از سلایق مختلف عنوان شد میتواند برای شرکتکنندگان در جلسه و برای وزارت کشور هم مفید باشد. این نوع جلسات میتواند در تعمیق و توسعه فرهنگ تحزب در کشور اثر مثبت داشته باشد، بنابراین همانطور كه خواست اتفاق آرای اعضای جلسه بود، انتظار داریم که این جلسه مقدمهای برای تشكيل جلسات بعدی باشد و همچنين جلساتی با سران قوا با گروههاي سياسي هم برگزار شود تا از طریق مجموعه احزاب نقطهنظرات مسئولان قوای سهگانه و مسئولان احزاب بیشتر از گذشته مورد ارزیابی قرار بگیرد.
باشگاه خبرنگاران: آيا حزب موتلفه اسلامي به منظور ارتقاء احزاب در كشور و جايگاه جريان اصولگرايي ايدههاي متفاوتي از خود دارد؟ به عنوان مثال جبهه پیروان قرار است که پیشنهاد تشکیل حزب فراگیر را به وزارت كشور بدهد؟ حبیبی: بنده راجع به حزب فراگیر معتقدم که تشکیل چنين حزبي با توجه به وضعيت كنوني احزاب در کشور نه در جریان اصلاحطلبی و نه در جریان اصولگرايی شکل نخواهد گرفت، اما مطمئنا ائتلاف ميان احزاب هم سلیقه در دورههای انتخاباتی یک موضوع قابل تحقق است. در واقع تشکیل حزب فراگیر با ائتلافهای انتخاباتی دو مقوله کاملا جداست و معتقدم که از همین اكنون احزاب اصولگرا مصلحتشان این است که موانع یک ائتلاف بزرگ را از ميان بردارند و با یک ائتلاف جامع وارد میدان انتخاباتی شوند. باشگاه خبرنگاران: حزب موتلفه اسلامي چه زماني نظرات خود را در خصوص پيشنويس لايحه تاسيس و فعاليت احزاب كه از سوي وزارت كشور خطاب به گروههاي سياسي منتشر شد را ارائه ميدهد؟ حبیبی: راجع به قانون احزاب معتقدم که این قانون، همانطور که مسئولان وزارت کشور تشخیص دادند بایستی یکبار دیگر مورد مطالعه قرار گیرد. نقطه نظرات صاحبنظران گرفته شود و پیشنهاد وزارت کشور در این رابطه در مورد تجدیدنظر برخی از مفاد قانون احزاب باید یک پشتوانه قوی کارشناسی داشته باشد. تعدادی از احزاب به این دلیل که خودشان مشغول فعالیت حزبی هستند، نظرشان میتواند برای اصلاح قانون احزاب موثر باشد. در هر صورت معتقدم که وجود قانون احزاب در کشور، به عنوان قانونی که نقص کمتری داشته باشد و مشکلات گذشته را رفع كند یک موضوع بسیار ضروری برای موضوع تحزب در کشور است.
باشگاه خبرنگاران: حزب موتلفه اسلامي نظرات پیشنهادی خود را در مورد پیشنویس لایحه تاسیس و فعالیت احزاب به صورت مستقل و یا به همراه جبهه پیروان خط امام و رهبری ارائه میدهد؟ حبیبی: براي ارائه نظرات كارشناسي هر دو روش میتواند مفید باشد، به هرحال اگر وزارت کشور هرکدام از احزاب نظر خواسته باشد، معتقدم که این حزب مورد خطاب وزارت کشور باید پاسخ خودش را وزارت کشور بدهد اما این مسئله مانع این نیست که به اصطلاح جبهههایی مثل جبهههای پیروان خط امام و رهبری هم نظر مشترکی به وزارت کشور اعلام کنند. در هر صورت ما پاسخ مستقل خود را خواهیم داشت. پاسخی که مجموعه نظرات اعضای جبهه پیروان را در برداشته باشد و آنرا در ايجاد يك نظر مشترک سهیم خواهیم دانست. باشگاه خبرنگاران: آیا تاکنون حزب موتلفه اسلامي در خصوص نظرات كارشناسي لايحه پيشنهادي به اجماع رسیده است؟ حبیبی: بخشهای کارشناسی ما اقداماتی را در این خصوص انجام داده و البته من شخصا ضرورتی نمیبینم که در مرحله کارشناسی حزب ورود پیدا کنم. طبیعتا نظر نهايي را بعد از جمعبندی ايدههاي كارشناسي به عنوان نظر حزب اعلام خواهیم کرد. باشگاه خبرنگاران: فکر میکنید حزب موتلفه اسلامی در چه زمانی نظر نهايي خود را به وزارت کشور ارائه میدهد؟ حبیبی: البته وزارت کشور یک نظرخواهی کلی را ارائه داده و باید ما هم هرچه زودتر نظرات خود را ارائه دهیم.
باشگاه خبرنگاران: به اعتقاد شما فعالیت احزاب منحله مشارکت و مجاهدین انقلاب اسلامی در شرایط کنونی به مصلحت است؟
حبیبی: همه ما باید تسلیم قانون باشیم، اینکه یک حزبی میتواند یا نمیتواند فعالیت کند را قانون مشخص میکند اگر ادعای قانونگرایی داريم هر حکمی را که قانون ولو علیه ما باشد صادر شود باید به آن تمکین کنیم.
در مورد احزابی که فعالیت آنها متوقف شده یا منحل اعلام شده، معتقدیم که آنچه را که قانون حکم صادر کند لازمالاجرا است ولو اینکه ما به عنوان حزب با آن حکم موافق نباشیم در واقع ملاک در این رابطه قانون است نه احزاب.باشگاه خبرنگاران: در صورت بازگشايي خانه احزاب، عملكرد حزب موتلفه به چه صورت خواهد بود؟ با توجه به اختلافاتي كه ميان جريانهاي سياسي موجود در كشور درباره نحوه اداره و رياست خانه احزب پيش آمده بود؛ ايده شخص شما به عنوان دبيركل حزب موتلفه اسلامي براي بازگشايي خانه احزاب چيست؟
حبیبی: اگر خانه احزاب یک محلی برای غلبه یک جناح خاص باشد به سرنوشت فعلی دچار میشود. خانه احزاب محل غلبه جناح خاصي از کشور نباید باشد بلکه به معنای واقعی کلمه مدیریت آن بایستی فراجناحی باشد در غیر این صورت به خانه جناح تبدیل میشود.
اصلاحطلبان در گذشته اشتباهی مرتکب شدند. آنها خانه احزاب را به خانه جناح اصلاحطلبان تبدیل کردند و نتیجه آن این شد که اكنون مشاهده ميشود. ما منشوری در خانه احزاب داریم که حزب موتلفه در تدوین آن هم دخیل بود متاسفانه برخی اصلاحطلبان با پشتوانه خانه احزاب در فعالیتهای حزبی از برخی بندهای منشوری که امضا کرده بودند عدول کردند لذا خانه احزاب باید محلی باشد که همه سلیقههای حزبی در آن حضور داشته باشند و یک مقامی بالاتر از جناحها و احزاب را در مدیريت داشته باشد اگر چنین اتفاقی بیافتد قطعا خانه احزاب میتواند مفید باشد.
باشگاه خبرنگاران: در صحبتهای خود به موانع موجود برای ائتلاف اصولگرایان اشاره کردید؟ موانع و آسیبهای این جریان را بعد از انتخابات ریاستجمهوری در چه مسائلی میدانید؟
حبیبی: اینکه تشکلهای اصولگرا در روشها اختلاف سلیقه داشته باشند یک موضوع غیر عادی نیست، در جریان اصلاحطلبی هم وضعيت به اين شکل است، اما معتقدم به اينکه احزاب و تشکلها قرار است یک رقابت جدی را با طیف رقیب مقابل در ادامه مسير انجام دهند، لذا گروههاي سياسي بایستی راهی را آغاز و به نتيجهاي مطلوب برسانند. به عنوان مثال اگر مصداقی بخواهیم صحبت کنیم در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری، جريانها و گروههاي سياسي نهایتا در اجماع افراد به یک نفر مشخص برسند. یعنی در انتخابات مجلس در حوزههای انتخابیه ممکن است که نامزدهای متعدد اصولگرا وجود داشته باشد، وقتی که این تعدد نامزدها در یک حوزه اتفاق بیفتد و نامزدهای متعدد به میدان بیایند، اصولگرایان رأیشان خواهد شکست و بین چند نفر تقسیم میشود. در دورههای قبلی انتخابات هم بارها این موضوع را شاهد بودیم، یعنی در یک حوزه انتخابیه یک نفر از رقبای اصولگرایان به میدان آمده و چند نفر از اصولگرایان نامزد شدند با وجود اینکه آراي اصولگرایی در آن حوزه انتخابیه بیش از رأی اصلاحطلبان بوده، اما به دلیل اینکه متعدد وارد میدان شدند، رأیشان شکسته و جریان اصلاحطلبی با رأی کمتر به جریان اصولگرایی تفوق پیدا کرد. به خاطر دارم که در انتخابات دوم شورای شهر تهران همین اتفاق برای جریان اصلاحطلبی شکل گرفت، یعنی جریان اصولگرایی با پانزده نفر نامزد مشترک وارد میدان شد و تشکلهای وابسته به اصلاحطلبان، ضمن اینکه مشترکاتی با هم داشتند با تفاوتهایی به میدان آمدند، یکی از دلایل شکست اصلاحطلبان به طور کامل در انتخابات شورای شهر دوم تهران، تفاوت نظر اصلاحطلبان با هم و اتفاق نظر اصولگرایان با يكديگر بود. این قاعده در تمام دورههای انتخاباتی مسلما پابرجا خواهد بود، یعنی فرقی نمیکند کدام انتخابات و چه سال و دورهای؟ تعدد نامزدها علیالقاعده یکی از عوامل شکست هر جریانی است که با نامزدهای متعدد وارد میدان میشوند. اینجا عقل تشکیلاتی حکم میکند که سلیقههای یک جریان انتخاباتی به هم نزدیک و تبدیل به یک نظر شوند و با آن یک نفر هم به میدان انتخابات ورود پیدا کنند.
این سوال را همیشه در دورههای مختلف انتخاباتی برای جمع اصولگرایان در نقاط مختلف کشور مطرح و تاكید میکنم كه اگر از تشكيلات يك حزب، حتي يك نفر هم وارد مجلس شورای اسلامي شود اما جریان اصولگرایی غلبه پیدا کند، اين امر در مجلس یک بخش کار است. بخش دوم این است که یک تشکل اصولگرا تعداد قابل توجهی حتی ۵۰ نفر را هم وارد مجلس کند ولی غلبه با رقبای اصولگرا در همان مجلس باشد. معتقدم که شرط پایبندی به اصولگرایی این است که ما برای موفقیت این جریان تلاش کنیم ولو اینکه خود ما به عنوان یک تشکل در انتخابات مجلس یا شوراهای شهر و روستا سهم حزبی مستقل نداشته باشیم. مهم این است که جریان اصولگرایی در انتخابات غلبه پیدا کند و اگر لازمه موفقیت یک تشکل وابسته به جریان اصولگرایی، شکست اين جریان باشد، به نظر من این تشکل دیگر نمیتواند نام خود را اصولگرا بگذارد. بنابراین معتقدم که همه ما بایستی دغدغه موفقیت جریانی به اسم جریان اصولگرایی را داشته باشیم که خودمان را وابسته به آن اعلام کنیم. بنده معتقدم که در همین انتخابات یازدهم ریاستجمهوری که مجموعه جریان اصولگرایی نتوانست هیچ کدام از نامزدهایش را به عنوان رئیسجمهوری مورد رای اکثریت قرار دهد، همین تفرقي بود که در بین اين جريان سياسي وجود داشت، یعنی با چند نامزد وارد شدند و جریان رقیب تقریبا با یک نامزد به انتخابات ورود پیدا کرد. البته من "حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی" را تنها نامزد عدهای از اصلاحطلبان نمیدانم. معتقدم عدهای از اصولگرایان هم به آقای روحانی رأی دادند و اینکه جریان اصلاحات بخواهد آقای روحانی را به عنوان رئیسجمهور به نفع خود مصادره کند، به نظر من این یک مصادره غاصبانه است و البته تاكنون از خود آقای دکتر روحانی هم نشنیدهام که اعلام کند من وابسته به جریان اصلاحات هستم، بلكه ميخواستند كه خود را بيشتر به عنوان یک نامزد فراجناحی مطرح کنند. اما در هر صورت آن دسته از اصلاحطلبانی که چه فرد و چه تشکل آنها با قبول نظام جمهوری اسلامی، فصلالخطاب بودن ولیفقیه، اعتقاد به مبانی ولایتفقیه وارد جریان انتخابات شوند و رقیب جدی برای اصولگرایان شود را رقابت نادرستی نمیدانم. حرف ما در این موضوعات با کسانی است که با بهانه اصلاحطلبی، فتنهگری کردند. ما هر اصلاحطلبی را الزاما فتنهگر نمیدانیم، ولی اين جریان باید مراقب باشد که اگر لکه فتنه ۸۸ به دامن اصلاحطلبی مقداری وارد شده، حتما پاک شود.
چون موضوع فتنه ۸۸ با موضوع رقابت اصلاحطلبان داخل نظام با جریان اصولگرایی دوتا مقوله کاملا جدا هستند اما در هر صورت ما با همان اصلاحطلبان هم رقیب هستیم، یعنی اصلاحطلبانی که نظام را قبول دارند رقیب جریان اصولگرایی هستند. در اصل این رقابت هیچ مانع و مشکلی وجود ندارد، بلکه آن را لازم هم میدانيم. به هرحال عدهای در جامعه طرفدار اصلاحطلبان هستند و در دورههای انتخاباتی و با جذب تودههای مردم با سلیقههای مختلف در پای صندوقهای رأی، حضور داشتند و یک اولویتی را كه مربوط میشود به مصلحت کل نظام اسلامی برای اين جريان قائل هستیم. چراكه اهمیت مصلحت کل نظام اسلامی برای ما از مصلحت کل اصولگرا بسیار بالاتر است. به صراحت میگویم که آمدن آن دسته از اصلاحطلبانی که اصل نظام را قبول دارند در رقابتهای انتخاباتی نه تنها ضرری ندارد، بلکه سودمند و پرفایده هم است. در هر صورت همه باید بپذیریم که سلیقههای بیش از ۴۵ میلیون رأی دهنده در کشور متفاوت است. این تفاوت تا جایی که اصل نظام، ولایتفقیه، فصلالخطاب بودن ولیفقیه مورد قبول باشد هیچ مشکلی برای جمهوری اسلامی به وجود نخواهد آورد و شریک بودن مردم را با سلیقههای مختلف در انتخابات بیشتر توسعه میدهد.
باشگاه خبرنگاران: اخيرا "محمدرضا عارف" اظهارنظری داشته مبنی بر اینکه «حوادث ۸۸ نباید چماقی برای حذف و طرد عدهای شود، اصولگرایان بپذیرند در اتفاقات سال ۸۸ اشتباه کردند» نظر شما در اين مورد به چه صورت است؟ فکر نمیکنید بحث ورود زودهنگام به انتخابات در دفاع از فتنه در اين ميان مطرح باشد؟ حبیبی: خواسته ما از آقای عارف که او را یک اصلاحطلب داخل نظام میدانیم این است که اولا فتنه و عوامل آن را حتما محکوم کنند و منکر اصل فتنه در موضوعات و رقابتهای انتخاباتی نشوند. بنده خدمت آقای عارف و دوستانشان عرض میکنم که فتنه واقعا وجود داشته، فتنه واقعا ریشه خارجی داشته، فتنه واقعا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی شکل گرفته و عدهای هم در اين مسير به عنوان همراهی با فتنه مرتکب خیانت و جنایت شدند. من معتقدم که اصلاحطلبان واقعی مثل آقای عارف و اصولگرایان در طرد و محکوم کردن فتنه هیچ وقت به خودشان تردید راه ندهند. حال ممکن است در برخي مواقع، کسانی از يك موضوع سوءاستفاده کنند و البته باب این مباحث همیشه در همه جا باز بوده و هست. فتنهگران از کلمه مقدس "آزادی" نهایت سوءاستفاده را به عمل آوردند بنابراین نمیتوانیم ضرورت اصل آزادی را منکر شویم برخی از فتنهگران گفتند رأی مردم اهمیت دارد. بله رأی مردم اهمیت دارد اما اگر در موضوعات مختلف مثل آزادی و اهمیت آرا در جهت براندازی نظام استفاده شود. آنجا است که سیاستمداری مثل آقای عارف بایستی خط مرزها را کاملا مشخص کند. البته در ميان جریان اصولگرایی و اصلاحطلبانی که در داخل نظام هستند، ممکن است برخی مواقع اشتباهاتی را مرتکب شده باشند در واقع برای این دو جریان نمیتوان معصومیت قائل شد.
بنده برای اطلاع آقای عارف میگویم که برای جریان اصولگرایی، عصمت قائل نیستیم. بنابراین ممکن است که اتفاقاتی هم افتاده باشد. اما عرض میکنم فتنه یک چیزی بالاتر از چماق و شمشیر است. شمشیر و چماق لغاتی نیستند که فتنه و فتنهگری را بتوانند توصیف کنند. اینها لغاتیاند که غنای کامل را برای توصیف فتنه، فتنهگران ندارند. بنابراین خوب است که دوستان ما در جریان اصلاحطلبی واقعا به صراحت مرز خودشان با فتنهگران را مشخص کنند. برای اطلاع آقایان عرض میکنم كه هماكنون استخوان لای زخم ماندن موضوع فتنه و اصلاحطلبی وجود دارد بنابراین اصلاحطلبان باید اين استخوان را از این زخم جدا کنند.
باشگاه خبرنگاران: در حال حاضر بسیاری از افراد در داخل و خارج از کشور از نحوه محاکمه سران فتنه و رفع حصر، محاکمه همزمان فتنهگران با احمدینژاد سخن میگویند. نظر شما نسبت به نحوه محاکمه سران فتنه به چه صورت است؟ حبیبی: برخی از کسانی که میخواهند موضوع فتنه را از صفحه تاریخ پاک کنند در اشتباه محض به سر میبرند آنها بايد بدانند این لکه ننگ هرگز در صفحه تاریخ ایران محو و فراموش نخواهد شد. ما موضوع فتنه، فتنهگری و فتنهگران را باید در ذهن و تاريخ خود دائما زنده نگه داریم چون اینها در سال 18 تیر 1378 اظهار وجودی کردند و 23 تیر مردم پاسخ آنها را دادند. در جریان فتنه 88 عدهاي باز هم اظهار وجودهایی در چارچوب مخالفت با ائمه و عاشورا کردند اما مردم در 9 دی همان سال پاسخ آنها را دادند. بنابراین کسانی که سعی میکنند که موضوع فتنه را یک مقوله فراموش شده عنوان کنند باید بدانند که اصولگرایان هرگز اجازه نخواهند داد که این موضوع از صحنه تاریخ ایران محو شود. علت هم این است که ما تا زمانی که پایبند به اصول انقلاب هستیم و قصد توسعه و تعمیق تفکر انقلاب اسلامي را داریم هرگز نباید باور کنیم که فتنه یکبار در سال 88 اتفاق افتاد و براي هميشه تمام شده است. من معتقدم که فتنهگران قطعا کارشان را ادامه خواهند داد به همین دلیل بايد معتقد به زنده نگه داشتن موضوعات انقلاب برای جلوگیری از فتنههای آینده باشیم. اما اینکه سران فتنه باید محاکمه شوند، به نظرم نظام در موقع مقتضی این اقدام را صورت خواهد داد. اما معتقدم رفتار نظام اسلامی در مورد سران فتنه با دید رأفت و ترحم بود. در هر نظام دیگری که برای براندازی آن نظام بدین شکل به میدان میآمدند، مجازاتهایی بسیار شدیدتر از آنچه که جمهوری اسلامی اعمال کرده انجام میدادند. اخیرا ما شنیدیم برخی از کسانی که میخواهند موضوع فتنه را از صفحات تاریخ کشور پاک کنند، طلبکار هم شدند. میگویند ما حاضریم نسبت به خطاهایی که در مورد ما شده گذشت کنیم. ما از آنها خواهش میکنیم که هرگز گذشت نکنند و بلکه از نظام تقاضا داریم که این افراد مدعی را حتما به مجازاتهای لازم با موازین اسلامی برسانند.
باشگاه خبرنگاران: شما بارها به پایبندی اصولگرایان به مبانی فکری این جریان اشاره داشتید؟ با توجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و آغاز فعالیت انتخاباتی از سوي اصلاحطلبان، استراتژی سیاسی جریان اصولگرایی در اين هنگام چه باید باشد؟ حبیبی: اگر مقوله انتخابات را براي تعین روشهای کار سیاسی اصولگرایان معیار قرار دهیم، معتقدم که همه ما باید به طرف یک ائتلاف مقدس بزرگ پیش برویم و سعی کنیم که در انتخابات مجلس آینده، در حوزههای انتخابیه با نامزد واحد وارد میدان شویم. در غیر این صورت باید قبول کنیم که در مقابل رقبا توفیقی نخواهیم داشت. البته این درخواست من از اصولگرایی موضوعی نیست که فقط مخصوص این جریان باشد. جریان اصلاحطلبی هم اگر به جای ائتلاف به صورت تفرق پیش برود امید پیروزی نمیتواند داشته باشد. بنابراین اکنون مهمترین مقوله استراتژی را به خصوص برای انتخابات مجلس ائتلاف سراسری اصولگرایان میدانم. باشگاه خبرنگاران: آقایان "محمدرضا خاتمی" و "محمدرضا عارف" از ائتلاف اصلاحطلبان با اصولگرایان دلسوز نظام و خردگرا سخن گفتهاند. ارزیابی شما از چنین ائتلافی برای ساختن کشور بنا به اظهارات آنان در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی چیست؟ آیا چنین ائتلافی با دو مبانی سیاسی متفاوت در كشور میتواند محقق شود؟ حبیبی: اینکه با شرایط فعلی جریان اصلاحطلب و اصولگرا راجع به انتخابات مجلس شورای اسلامی به ائتلاف برسند، آنرا یک موضوع غیرعملی میدانم. چنین اتفاقی را اصلا پیشبینی نمیکنم که به واقعيت بپيوندد. جریان اصولگرایی در سلیقهها و اداره کشور و در نوع استفاده از نیروهای انقلاب مبانی دارد که ممکن است در مواقع و مواردی با آنچه که اصلاحطلبان دنبال میکنند، متفاوت باشد. اما اینکه جریان اصولگرا و اصلاحطلب در مواردي كه ما به عنوان خط قرمز نظام ميدانيم وارد خط قرمزها نشوند در اين موارد ميتوانيم حتي ارتباطاتي هم با هم داشته باشيم. در خانه احزاب منشوري را مجموعه سلايق اصلاحطلب و اصولگرا به عنوان احزابی که در تدوین منشور سهیم بودند مشترکا به نتیجه رساندند. این موضوع میتواند در مواردی که لازم است ارتباطی را بین اصلاحطلبان و اصولگرایان محقق كند. به خاطر دارم چند سال پیش با ابتکار حزب موتلفه اسلامی یک همایش راجع به حمایت از مقاومت فلسطین. به طور مشخص حزبالله، حماس تشکیل داديم. من خودم شخصا با چند نفر از مسئولان اصلاحطلب صحبت کردم و گفتم شماها تشویق کنید که اين همایش تشکیل شود و هزینه آن همایش را هم حزب موتلفه اسلامی پرداخت كه در نهايت در میان دو جریان سياسي كشور مورد استقبال قرار گرفت. چهرههای دو جریان در آن همایش انصافا دیدنی بود و برخی از اصلاحطلبان، حتي نطقهایی تندتر از اصولگرایان علیه اسرائیل و مقاومت ایراد کردند. این خود نیز یک تجربه خوب و مثبت است اما با اين حال در جریانهای مختلف سیاسی ممکن است که راجع به سلیقههای اداره کشور مثلا در مقوله اقتصاد تفاوت نظر داشته باشیم. من این نوع تفاوت را مضر نمیدانم بلكه هر وقت آنها توانستند با تبیین این سلیقهها در انتخابات پيروز شوند، یعنی اینکه مردم به آن سلیقه رآی دادند خب آنها باید ايده خاص خود را در کشور پیاده کنند. اگر سلیقه ما در آن موضوع اقتصادی با اصلاحطلبان تفاوت داشت و مردم به سلیقه ما رای دادند طبیعی است که وقتی جریان اصولگرایی میخواهد متصدی امر اقتصاد کشور شود، ايدههای خود را اعمال میکند در عین حال که هیچگاه هم از اطلاع یافتن سلیقههای مخالف با خود بینیاز نخواهد بود. هر رقابتی را نباید دشمنی و مخالفت فرض کرد اما در هر صورت ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در یک خانوادهای که متشکل از یک پدر و مادر و فرزند است نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که در هیچ موردی میان این چند نفر اختلافی وجود نداشته باشد اما میتوانیم انتظار درستی داشته باشیم که هر وقت کیان آن خانواده مورد حمله و خطر قرار میگیرد همه خانواده با تمام وجود اختلاف سلیقههایی که دارند به میدان بیایند و از کیان خانواده دفاع کنند. ما حرفمان این است وقتی که مثال میزنم جریان فتنهگر در کشور حرکتهایی را آغاز میکنند و به خصوص اینکه عدهای از آنها خود را اصلاحطلب اعلام کردند جریانی که بايد در اين ميان با آنها مقابله کند جریان اصلاحطلبی است چراكه به نام این جریان، عدهای فتنهگری کردند. اینکه اصولگرایان با آنها مخالفت کنند یک مسئله طبیعی است اما برخی اصلاحطلبان که در حسن نیت آنها هم تردید نداریم تاکنون حساب خود را از جریان فتنه جدا نکردند و این مسئله مورد سوال است که بعد از گذشت 4 سال از فتنه، چطور برخی از اصلاحطلبان که داعیه مدیریت یک تشکل را هم دارند به صراحت فتنه را محکوم نکردند. طبیعتا اگر آنها بخواهند با این سکوتی که در مقابل فتنه و فتنهگری کردند توقع داشته باشند که اصولگرایان هم با آنها و همه موارد به ائتلاف برسند این یک آرزویی است که بیانش هم بد نیست اما به نظر من نشدنی است.
باشگاه خبرنگاران: فکر میکنید در بین نیروهای اصولگرا کسانی هستند که خردگرا و دلسوز نباشند یا همگی در یک مسیر و خط حرکت میکنند؟ حبیبی: خير. در جریان اصلاحطلبی و اصولگرایی، مسلما اشخاص و سلیقههای متفاوتی بروز و ظهر کردند که با خود آن جریان خیلی سازگاری هم نداشتند. من معتقدم که جریان فتنه با جریان اصلاحطلبی نباید سازگاری داشته باشد و البته در خیلی موارد هم نداشته است. وقتی تفکراتی در جریان اصولگرایی نظیر آنچه که در دوره آقای احمدینژاد به عنوان طرز فکر مشایی پیش آمد اولین کسانی که در اين ميان به جد مخالفت کردند همانهایی بودند که قبلا از احمدینژاد دفاع میکردند. یعنی اصولگرایی و اصلاحطلبی به نظرم بایستی یک عقد اخوت با کسانی که مدعی هستند ببندند، يعني كسانی که ادعای طرفداری از جریانی را دارند ازهمه بیشتر خود اصولگرایان و اصلاحطلبان باید مراقب باشند که این مدعی هر وقت از خط مشی اصلی منحرف شد با آن برخورد کنند. در جریان اصولگرایی هم این اتفاق افتاد و معتقدیم که اقدامات جريان انحرافی که در حال رخ دادن بود از فتنه کمتر نبود یعنی در آینده میتوانست چیزی بالاتر از فتنه در كشور و نظام درست کند اما اصولگرایان در این مورد همت کردند و اين جریان را با شجاعت و صراحت طرد کردند. هنوز دیر نشده که جریان اصلاحطلب و اشخاصی که سردمداران این جریان سیاسی هستند، فتنه را محکوم کنند. کلمه محکوم کردن با انتقاد کردن دو مقوله جدای از هم هستند. انتظار ما اين است كه جریان فتنه از طرف سران اصلاحطلب صریحا محکوم شود اما متاسفانه در اين ميان عدهای از سران اين طيف سياسي در محکوم کردن صریح فتنه و فتنهگران خودداری کردند. باشگاه خبرنگاران: نظر شما در خصوص طرحهاي مختلفي كه از سوي اصلاحطلبان همچون "غلامحسين كرباسچي" بر سر اجماع شخصيتهاي اصولگرا مثل "حجتالاسلام والمسلمين ناطقنوري" مطرح ميشود چيست؟ حبیبی: در انقلاب شخصیتهایی داریم که مورد قبول اصلاحطلبان داخل نظام و اصولگرایان هستند. اين را هم بگويم كه من وقتی با لحن موافقت با جریان اصلاحطلبی دم از اصلاحطلبی میزنم منظورم منحصرا اصلاحطلب و اصلاحطلبی داخل نظام است و منظورم از داخل نظام بودن این است که قانون اساسی، ولایتفقیه و فصلالخطاب بودن ولیفقیه را قبول داشته باشند و این اصلاحطلب و اصلاحطلبي ميتواند مورد قبول باشد. اما شخصیتهایی از جريانهاي مختلف هستند که نمیخواهند وابسته به جریان خاص باشند. اگر اصولگرایان و اصلاحطلبان از وجود و حضور این اشخاص، قصد استفاده را دارند و به نيروهاي فراجناحي در كشور اهميت دهند نه تنها عیب نیست، بلكه یک حسن است. هر کسی هم بتواند از این حسن برخوردار باشد روش مناسبی را در پیش گرفته است. باشگاه خبرنگاران: بحث بر سر ليدري اشخاصي همچون "آيتالله هاشمي رفسنجاني"، "حجتالاسلام والمسلمين ناطقنوري" و "حجتالاسلام والمسلمين خاتمي" در صورت تشكيل حزب فراگير مطرح است. شما به عنوان شخصي كه سابقه طولاني در فعاليت حزبي داريد فكر ميكنيد تمامي احزاب و جريانهاي سياسي حاضر به پذيرش اين مسئاله در عمل خواهند بود؟ حبیبی: تشکیل حزب فراگیر را در شراط حال حاضر كشور غیرممکن میدانم وقتی دم از حزب فراگیر در جریان خاص میزنیم یعنی اینکه از احزاب اصولگرا بخواهیم که خودشان را در آن حزب فراگیر ادغام کنند. به نظرم چنین اتفاقی نخواهد افتاد و اصل تشکیل حزب فراگیر را تحقق نیافتنی میدانم. راجع به اینکه این حزب لیدرش چه کسی باشد تاکنون ذهنم را مشغول نکردم چون اصل موضوع را نشدنی میدانم. اصولا اینکه فقط به وجود و تشکیل یک حزب اکتفا کنیم و اینکه بگوییم در جریان اصولگرایی یک حزب درست کنیم و همه هم مقید به آن حزب باشند اصل این کار نادرست و نشدنی است. احزاب میتوانند فعالیت مستقل خود را داشته باشند، ایدهها و مدیران خود را به مردم معرفی کنند و یک جریانی در فصلهای انتخاباتی ميتواند ائتلافی در جریانهای خود داشته باشند. به جای لیدر تشخیص میدهم که از واژه "نامزد" اسم ببرم یعنی در یک حوزه انتخابیه جریان اصولگرا به یک نامزد برسد این نامزد الزاما لیدر جریان اصولگرایی ممکن است نباشد ولی میتواند مورد رأی اکثریت قرار بگیرد اما این موضوع لیدر بودن و نامزد بودن را بايد از هم تفکیک کنیم. باشگاه خبرنگاران: با توجه به تاكيد اصولگرايان بر حفظ وحدت و انسجام، جلسهاي تحت عنوان شوراي هماهنگي اصولگرايان به ميزباني "حجتالاسلام سيدرضا تقوي" تشكيل شده آيا از شما براي شركت در اين جلسه دعوت به عمل آمد؟ حبیبی: این جلسه که با دعوت آقای تقوی شکل گرفته فعلا در حال طی کردن مراحل مقدماتی است. به همین دلیل سعی شده که از سلیقههای مختلف اصولگرایی در این جلسه دعوت شود و تا این تاریخ هیچ تصمیم مشترکی از سوي شركتكنندگان جلسه اتخاذ نشده و بیشتر مباحث و گفتگوها در جهت حرکت به سوي ائتلاف در جريان اصولگرايي در قالب ائتلاف بود. من اصل این اقدام را از طرف هر اصولگرایی که انجام شود، درست میدانم و در اين جلسه هم دعوت شده بودم. منتهی معتقدم که بایستی در فرصتهای آینده، حرکتمان در این نوع جلسات که الزاما محدود هم نیست گسترش يابد. مثلا جلسات جبهه پیروان خط امام و رهبری با 16 تشکل یک نمونه كامل در اين زمينه است. برگزاري این نوع جلسات اقدامی پسندیده و خوب است به شرطی که ما در هر کدام از جلسات افق دیدمان رسیدن به یک ائتلاف بزرگ در جریان اصولگرایی باشد. باشگاه خبرنگاران: شما از تجربه خوب اصولگرایان با اصلاحطلبان در برگزاری همایش در حمایت از مقاومت یاد کردید آیا ارائه ایدههای اینچنینی در برگزاری همایشها و نشستهای سیاسی دو جریان سیاسی کشور میتواند مثمرثمر باشد؟ حبیبی: من دور بودن صاحبان سلیقههای متفاوت که وابسته به انقلاب هستند را مضر میدانم و بلكه نزدیک بودن آنها امری مفید است ولو اینکه از تفاوت سلیقهها از قبل مطمئن باشیم. ما اعتقاد خود را در آن همایش عملا به میدان سیاست وارد کردیم. یعنی در جلسات موتلفه به این نتیجه رسیدیم که اسرائیل دشمن مشترك مسلمانان است و رشد مقاومت برای مقابله با این رژیم یک منفعت برای کل جهان اسلامی است بنابراین یک موضوع بینالمللی برای جهان اسلام است و وجود ارتباطات را بین سلیقههای مختلف داخل خیمه انقلاب ضروری میدانم. باشگاه خبرنگاران: ایده حزب موتلفه اسلامي برای ارتقاء جایگاه اصولگرایان چیست؟ حبیبی: اصولگرایان ثابت کنند که دغدغهای جز مصلحت مردم و نظام ندارند و به مصلحت گروههای خود ترجیح میدهند. البته این کار را تا حد قابل توجهی اعمال کردهاند. بایستی این موضوع را رشد دهند که اولا تودههاي مردمي بپذیرند مصلحت خود مردم به مصلحت حزبی میچربد دوم اینکه اصولگرایان با درسی که از گذشته گرفتند سعی کنند به ائتلاف برسند. باشگاه خبرنگاران: تاکید حزب موتلفه بر اصل جوانگرایی از چند سال گذشته مطرح بوده اقدام حزب تاكنون در این خصوص به چه صورت است؟ حبیبی: مقوله جوانگرایی از پیش از 10 سال پیش به عنوان یک موضوع مهم و عملی براي ما مطرح بوده است. بیش از 10 سال پیش سن قشر غالب در موتلفه بین 40 تا 50 سال بود اما این معدل با كاهش ده ساله به 30 تا 40 سال رسیده است. من برای اینکه کلیگویی نکرده باشم با توجه به آماری که در اختیار دارم میگویم، ما در عضویت شورای مرکزی و در سپردن کارهای اجرایی مهم به طبقات جوان اصلا به خود تردید راه ندادیم. معاون تبلیغاتی که با خبرنگاران در ارتباط هستند بررسی کنید که تصمیمگیران تبلیغات ما چه سنی دارند؟ معاونت آموزش ما هم جوانگرایی کرده است. باشگاه خبرنگاران: عملكرد حزب موتلفه اسلامي در حوزه بانوان در اين چند سال به چه صورت بوده است؟ حبیبی: ترجیح میدهم با اعداد و ارقام با شما در اینباره سخن بگویم. در سال 75، پنج درصد اعضای ما از بانوان بودند. کم بودن این درصد از 10 سال پیش مورد توجه مدیران موتلفه قرار گرفته و در 8 سال اخیر درصد جذب حزب در حوزه بانوان 35 درصد است كه البته این رقم را هم ما کافی نمیدانیم اما در كل گرایش به حزب بانوان نتیجهبخش بوده است. بنابراین دو مقوله جوانگرایی و حزب بانوان دو مقوله مهم و مورد توجه برنامهریزان حزب موتلفه اسلامی بوده است ما جوانگرایی را به عنوان یک تعارف به جوانان مهم نمیدانیم که البته آن هم اهمیت دارد. حزبی که جوانگرایی نکند به نظرم مرگ خود را امضا کرده است. کدام یکی از ما میتوانیم به افول حزب موتلفه اسلامی رضایت دهیم؟ كسانيكه در حزب سنین بالا هستند در هر صورت از دور خارج خواهند شد. ما ضایعه بزرگی مثل رحلت حاج آقا مرحوم "عسگراولادی" را در اين مدت داشتيم و اين یک ضایعه جبرانپذیر در حزب موتلفه نیست. آقای عسگراولادی در زمانی که دبیرکل حزب موتلفه اسلامی بودند پیش از 10 سال پیش از آن زمان برای اینکه دبیرکل نباشند و فرد جوانتری جانشين وي شود، در اين مسير سرمایهگذاری کردند كه در نهايت نیتشان منجر به تغییر دبیرکل حزب شد هرچند شورای مرکزی حزب در آن زمان به شدت با تغییر دبیرکلی مخالف بود.
در یک مقطعی حاج آقا گفتند اگر دبیرکلی را انتخاب نکنید چه بخواهید چه نخواهید من کنار خواهم رفت و بنابراین جوانگرایی را به سطح دبیرکل رساندند چون تفاوت سنی من با مرحوم عسگراولادی حدود 14 سال بود این اقدام را وي 10 سال پیش انجام دادند که فردی 14 سال جوانتر از وی در آن زمان اين مسئولیت بپذیرد. اشخاصی مثل بنده قابل مقایسه با مرحوم عسگراولادی نیستيم. یعنی اگر وی بنده را به عنوان یک شاگردی بسیار بسیار کوچک و کوچکتر از همه شاگردانش پذیرفته باشند به من امتیاز داده شد. اما حزب مقوله گرایش به جوانان را در حد تعارف نمیتواند عنوان کند. باید به مرحله عمل در میآورد که به نظرم راه را در همان 10 سال پیش آغاز کردیم و در استانها و شوراهای مرکزی و معاونتهایی که داریم چهره روشن جوانگرایی را به سهولت میتوان ديد. باشگاه خبرنگاران: در همايش سراسري حزب موتلفه اسلامي در سال جاري درصد حضور جوانان بسيار كمتر مشاهده ميشد؟ آيا وضعيت هميشه بدين صورت است؟
حبيبي: البته در برخی از جلسات ممکن است که به دلیل ماهیت آن جلسه، چهره جوان خیلی نمود نداشته باشد اما سن قشر غالب ما در موتلفه 10 سال کاهش یافته و اين مسئله نتیجه کارهایی است که در این رابطه انجام گرفته است. باشگاه خبرنگاران: چرا شما به عنوان جانشین حاج آقا عسگراولادی در جبهه پیروان خط امام و رهبری با توجه به کسوت و تجربهای که دارید انتخاب نشدید؟ هرچند در تواناییهای آقای باهنر هیچ شکی نیست اما اساس کار جبهه برای انتخاب دبیرکل جدید به چه صورت بود؟ حبیبی: خود آقای "محمدرضا باهنر" اصرار داشتند که بنده نامزد دبیرکلی جبهه پیروان باشم. من از ابتدا بعد از ارتحال حاج آقا عسگراولادی و زمانی که بحث جانشینی وی مطرح بود اعلام کردم که مطلقا نامزد نیستم و در جلساتی که پیش مقدمه بود و هم در جلسات جبهه نه یکبار بلکه چندین باراين مطلب را عرض کردم که بنده به هیچ وجه نامزد دبیرکلی جبهه نخواهم شد و باهنر را نسبت به خودم برای دبیرکلی جبهه پیروان ارحج میدانستم.
گفتم اگر غیر از باهنر هم اشخاصي ديگر نامزد باشند جزو آن اشخاص نخواهم بود و مطلقا نامزد نشدم و معتقدم که بهترین انتخاب هم با برگزیدن باهنر صورت گرفت. یکی از دلایل من در عدم پذیرش نامزدی دبیرکل جبهه پیروان، اشتغالات کاری من در حزب موتلفه است و لذا حجم کاری وقتی برای من باقی نمیگذارد که چنین مسئولیتی را بپذیرم. باشگاه خبرنگاران: دلایل دیگری هم وجود داشت برای عدم پذیرش نامزدی دبیرکلی جبهه پیروان؟ به هر حال شخص آقای باهنر هم حجم کاری بالایی را به عنوان نماينده مجلس، دبيركلي جامعه مهندسين، عضويت تشخيص مصلحت نظام دارند؟ حبیبی: من خودم را با کسی مقایسه نمیکنم ولی تمام وقتم هر روز صرف کارهای موتلفه اسلامی میشود. اعتقاد دارم که اگر وقت خود را در چند جا تقسیم کنیم به هیچ کدام درست نمیتوانیم برسیم. اگر چنین باوری را بنده ادعا میکنم دارم باید واعظ غیرمتعظ نباشم من اگر تمام وقتم را صرف حزب بکنم که از 15 سال پیش اينكار را میکنم بازهم با کمی وقت مواجه ميشوم. باشگاه خبرنگاران: حاج آقا عسگراولادی در زمان حیات خود در مورد جانشینی جبهه پیروان نظر خاصی از خود ارائه دادند؟ حبیبی: به هيچ وجه. مطلقا نظر ندادند. در مورد حزب موتلفه هم بگویم که ده سال پيش هم مطلقا حاج آقا نظري راجع به هیچ شخصی براي انتخاب جانشين خود ندادند. وي گفتند من اصل تغییر را لازم میدانم و شورای مرکزی شخص جانشین را انتخاب کند. باشگاه خبرنگاران: حتی حاج آقا عسگراولادي پیشنهادی هم در این خصوص براي انتخاب دبيركل جديد به شورای مرکزی ارائه ندادند؟ حبیبی: آقای عسگراولادی هیچ فردی را به شوراي مركزي پیشنهاد ندادند و شورای مرکزی، درباره اصرار حاج آقا مبني بر دبيركل نبودن حزب بعد از سه دوره زیر بار نرفت. حاج آقا تصميم مذكور را از 15 سال پیش آغاز کردند و در واقع 5 سال زحمات وی طول کشید. بد نیست بگویم که در خیلی از احزاب ممکن است سر دبیرکل شدن دعوا شود اما اینجا حاج آقا عسگراولادی سر دبیرکل نبودن دعوا میکردند. واقعا دعوا میکردند که چرا حرف من را گوش نمیکنید. در هر صورت وي که تصمیم گرفتند تا کنار بروند، شورای مرکزی را تهدید کردند که «اگر شخصي را به عنوان دبیرکل انتخاب نکنید، بخواهید کنار میروم. نخواهید هم کنار میروم.» منتهی گفتند برای اینکه شما پخته عمل کنید در آخرین دوره شورای مرکزی در ده سال گذشته شش ماه فرصت میدهم و جالب اینجاست که با گذشت 6 ماه یادش بود و در جلسه شورای مرکزی گفت: «من شش ماه پیش مطلبی را اعلام کردم که دبیرکل نخواهم بود و الان زمان تمام شده است. بنابراین شما بدانید که اگر دبیرکل انتخاب نکنید من استعفا میکنم». در نتيجه شورای مرکزی چارهای جز انتخاب دبیرکل جدید نداشت.
آقای عسگراولادی در جلسه پیشنهادي را مطرح کردند و گفتند که «اعضای شورای مرکزی هر کسی را که مایل است به جای من دبیرکل باشد محرمانه روی کاغذ بنویسد و به رئیس جلسه بدهد.» در این مرحله خودش نام هیچ کسی را ننوشتند، گفتند: «برای اینکه اگر من در این مرحله اولیه اسم کسی را بنویسم عدهای ممکن است که هرچه را که من مینویسم در برگه ذکر کنند و با وجودی که میگویم شما نام هرکسی را که میخواهید بنویسید نام هیچ شخصي را من مطرح نمیکنم.» بنابراین در یک انتخاب صد در صد آزاد هر کدام از اعضای 30 نفره شورای مرکزی نام نامزد دبیرکل جدید را نوشتند اسامی که نوشته شد 6 نفر در جلسه اول انتخاب و قرار شد که در جلسات بعدي شوراي مركزي بررسيهاي لازم را روي این اعضاء انجام دهد، شاید 5 جلسه هیئت دبیران و شورای مرکزی برای این موضوع تشکیل شد تا نظرات با هم تضارب پیدا کند و نهایتا به یک نظر واحد برسند البته حاج آقا در این مرحله باز هم نام کسی را نبردند و به نوعی عضو ناظر بودند و گفتند: که «من نمیخواهم نه من باشم و نه کسی که من میگویم باشد و شخصی که شورای مرکزی میگوید باید باشد». این 6 نفر به چهار، دو، نهایتا به يك نفر تبدیل شد در این مراحل باز هم اظهارنظري نکردند اما زمانی که به 1 نفر رسید آن وقت جز اولین کسانی که به فرد جدیدی را که من بودم رأی دادند. این کار را به این دلیل کردند که به قول خودشان موتلفه به سیستم متکی باشد نه به فرد و شخص آقای عسگراولادی. موضوع گرایش به افزایش جذب بانوان به نظرات آقای عسگراولادی و دیگر عزیزان برمیگردد. عسگراولادی از قول امام(ره) گفتند و مستند آن را در صحيفه نور مشاهد کردم و وي تاكيد داشت كه برای توسعه جذب بانوان در حزب باید تلاش کنیم. در اين زمينه امام خميني(ره) فرمودند: «نقش بانوان ما از نقش آقایان در پیروزی انقلاب مهمتر است حتی گفتند که شما خيال كرديد كه اعلاميهها و منبرهاي من و شما انقلاب را درست کرد این بانوان بودند که سبب پیروزی انقلاب شدند.» حزب موتلفه به این مقوله در اهمیت بانوان به این موضوع پرداخته و در اکثریت شعب و دفاتر حزبی در شهرستانها بانوانی داریم که مسئوليتهاي مهمي دارند و حتي جلساتی که بانوان تشکیل میدهند برای کارهای تشکیلاتی در مواردی از جلسات آقایان جدیتر است. بنابراین میخواهم عرض کنم که میراثهای فراوانی از مرحوم عسگراولادی در حزب موتلفه اسلامی به جای مانده از جمله جوانگرایی و جذب بانوان به عنوان نيروهاي تاثيرگذار در انقلاب و حزب. باشگاه خبرنگاران: حاج آقا عسگراولادی به دلایل دیگری هم در کنارهگیریاش از دبیرکل حزب موتلفه به شورای مرکزی اشاره داشتند؟ حبیبی: وی معتقد بود که حزب به هیچ شخصی نباید متکی باشد حتی اگر این شخص حبیبا... عسگراولادی باشد. حزب باید به سیستم خودش متکی باشد بنابراین اینکه من تا پایان عمرم دبیرکل حزب باشم یعنی حزب تا آخر عمر من به من متکی باشد و این برای حزب موتلفه اسلامی خطرناک است. بنابراین باید ترتیبی دهیم که حزب به جای تکیه بر شخص به سیستم متکی باشد. وی در این چارچوب انصافا تلاشهایی را اعمال کردند یعنی شورای مرکزی در آخرین جلسهای که تسلیم نظر آقای عسگراولادی شد قبول نداشت به جای عسگراولادی شخص دیگری انتخاب شود منتهی وی تهدید کرد که اگر این کار را نکنید من کنار میکشم.
باشگاه خبرنگاران: برنامههاي حزب موتلفه اسلامي براي انتخابات دهمين دوره از مجلس شوراي اسلامي به چه صورت است و در چه زماني قصد ورود به فعاليتهاي انتخاباتي را داريد؟
حبیبی: برای انتخابات مجلس آینده مقدمتا به دبیران استانها و شهرستانها گفتیم که مطالعات لازم را برای چگونگی ورود به انتخابات انجام دهند و البته فعاليتها را در قالب مطالعات و فعاليتها كارشناسي را از دو ماه پیش آغاز کردیم اما تاكنون نتیجه این مطالعات را جمعبندی نکردیم ولی در راس فهرست کارهای مهمي است كه برای انتخابات داريم. در حال حاضر در موتلفه اسلامی به سوي ائتلافي بزرگ با اصولگرایان دست پیدا کنیم. باشگاه خبرنگاران: فکر میکنید تا پایان سال جاري به نتیجهای خاص میرسید؟ حبیبی: خير. ما مطالعاتمان را تا پایان سال و بعد از سال آینده ادامه میدهیم الان عجلهای برای رسیدن به یک جمعبندی مشخص در مورد نامزدها نداریم چون ورود به انتخابات از هماكنون بسیار زود است اما قدمهایی را در مسیر ائتلاف اصولگراییان به عنوان يك مسئله تعيينكننده بر میداریم. باشگاه خبرنگاران: شما به عنوان دبيركل حزب موتلفه اسلامي براي انتخابات مجلس شوراي اسلامي در سال 1394 شركت ميكنيد؟ حبیبی: ما در حزب موتلفه اسلامی به هیچ وجه تصمیم شخصی اتخاذ نمیکنيم یعنی اصولا برنامه نامزدهایی که در تهران و نقاط دیگر کشور انتخاب میکنیم با تصویب شورای مرکزی نهايي ميشود. بنابراین من راجع به خودم هیچ پیشبینی ندارم که اظهار کنم. باشگاه خبرنگاران: اصلاحطلبان از تغيير تركيب مجلس كنوني براي آينده خبر داده بودند و در مقابل فردي مثل آقاي باهنر وجود تغييرات در تركيب فعلي مجلس را يك خطر دانسته، به اعتقاد شما به توجه به آغاز فعاليت گسترده اصلاحطلبان براي ورود به مجلس دهم، تركيب مجلس را به چه صورت ميبينيد؟ حبیبی: همه اصولگرایان برای ترکیب اصولگرایان مجلس یک وظیفه قطعی به عهده دارند و همه ما باید تلاش کنیم ک
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]
صفحات پیشنهادی
کمیته سیاسی حزب اسلامی کار لایحه قانون احزاب را بررسی میکند/ ارائه لیست نهایی انتخابات از سوی شورای هماهنگی ج
نیشابوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران کمیته سیاسی حزب اسلامی کار لایحه قانون احزاب را بررسی میکند ارائه لیست نهایی انتخابات از سوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سخنگوی حزب اسلامی کارکمیته سیاسی حزب متبوع را مسئول بررسی لایحه قانون احزاب دانست و گفت مقرر شد این کمیته جلساتی پیرامشروع بحثهاي انتخاباتي در جبهه پيروان/ ديدار با احزاب اصولگراي مرجع در اولويت است
شروع بحثهاي انتخاباتي در جبهه پيروان ديدار با احزاب اصولگراي مرجع در اولويت است سخنگوي جبهه پيروان خط امام و رهبري با اشاره به لزوم تعامل و وحدت اصولگرايان گفت درون جبهه پيروان بحثهاي انتخاباتي را آغاز كردهايم سيدكمال سجادي در گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران باآغاز فعالیت انتخاباتی جامعه اصناف و بازار در قالب جبهه پیروان/ تفکرات جمعی اصولگرایان را دنبال میکنیم
کریمیاصفهانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد آغاز فعالیت انتخاباتی جامعه اصناف و بازار در قالب جبهه پیروان تفکرات جمعی اصولگرایان را دنبال میکنیم دبیرکل جامعه اصناف و بازار با بیان اینکه ما به عنوان یک تشکل اصولگرا تنها حرکت نمیکنیم گفت فعالیتهای انتخاباتی را با جبههکوهکن در گفتوگو با فارس: همایش جبهه پیروان به 8 اسفند موکول شد/ آغاز رسمی فعالیت انتخاباتی پس از عید
کوهکن در گفتوگو با فارس همایش جبهه پیروان به 8 اسفند موکول شد آغاز رسمی فعالیت انتخاباتی پس از عیدنایب رئیس جبهه پیروان از تغییر زمان همایش اول اسفند خبر داد و گفت به دلیل تقارن ایجاد شده با جلسهای همایش جبهه پیروان 8 اسفند برگزار خواهد شد محسن کوهکن نایب رئیس جبهه پیروانپشتپرده روزهای ثبتنام انتخابات و بررسی صلاحيتها از زبان آيتالله موسوی اردبيلی
پشتپرده روزهای ثبتنام انتخابات و بررسی صلاحيتها از زبان آيتالله موسوی اردبيلی آيتالله هاشمي رفسنجاني در آخرين ساعات براي انتخابات رياستجمهوري يازدهم كانديدا شد آيتالله هاشميرفسنجاني با تصميم شوراي نگهبان به علت شرايط سنياش فاقد صلاحيت حضور در انتخابات رياستجمهوري تشخاخبار ویژه روزنامه کیهان راز تقلای انتخاباتی زودهنگام اصلاحطلبان از زبان عضو بنیاد باران
اخبار ویژه روزنامه کیهانراز تقلای انتخاباتی زودهنگام اصلاحطلبان از زبان عضو بنیاد بارانعضو بنیاد باران و مشاور انتخاباتی محمدرضا عارف راز دستپاچگی اصلاحطلبان و تقلای انتخاباتی زودهنگام این طیف را فاش کرد به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه کیهان امروز چهارشنبه 0دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری: دولت در مورد حذف افراد برخوردار از یارانهها قاطع عمل کند
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری دولت در مورد حذف افراد برخوردار از یارانهها قاطع عمل کنددبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت دولت در مورد بحث هدفمندی یارانهها باید قاطع عمل کرده و افراد برخوردار را از شمول دریافت یارانه حذف کند به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز محمدرضا بابا حضور دبیر فدراسیون قایقرانی مجمع انتخاباتی هیئت قایقرانی خراسان شمالی برگزار شد
با حضور دبیر فدراسیون قایقرانیمجمع انتخاباتی هیئت قایقرانی خراسان شمالی برگزار شدمجمع انتخاباتی هیئت قایقرانی خراسان شمالی با حضور مسعود مهدوینیا دبیر فدراسیون قایقرانی برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد در این مجمع که عصر امروز در محل سالن جلسات ورزش و جوانان مرکز خرتوضیحات موسویلاری از فعالیت انتخاباتی مجمع روحانیون مبارز
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد توضیحات موسویلاری از فعالیت انتخاباتی مجمع روحانیون مبارز عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در پاسخ به اینکه برخی اخبار منتشره در خصوص ارائه لیست جداگانه و مستقل حزب متبوعش از اعتدالیون برای حضور در دهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامیپشتپرده روزهای ثبتنام انتخابات و بررسی صلاحيتها از زبان آیتالله موسویاردبيلی
پشتپرده روزهای ثبتنام انتخابات و بررسی صلاحيتها از زبان آیتالله موسویاردبيلی آيتالله هاشمي رفسنجاني در آخرين ساعات براي انتخابات رياستجمهوري يازدهم كانديدا شد آيتالله هاشميرفسنجاني با تصميم شوراي نگهبان به علت شرايط سنياش فاقد صلاحيت حضور در انتخابات رياستجمهوري تشخاز اعلام خطر ورود زودهنگام گروههای سیاسی به فضای انتخابات/تا جشن دانشجویان به مناسبت مرگ شارون
دانشگاه در هفتهای که گذشت از اعلام خطر ورود زودهنگام گروههای سیاسی به فضای انتخابات تا جشن دانشجویان به مناسبت مرگ شارون مهمترین عناوین خبری حوزه دانشگاه در هفتهای که گذشت را در گزارش زیر بخوانید به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران مهمترین عناوین خبری حوزه دانشگاه در هفتبررسی نحوه ورود جریان اصولگرا به انتخابات آتی مجلس/ تشکیل ستادی مشترک از وزارت نفت و صنعت جهت گرامیداشت روز مه
نیکفر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد بررسی نحوه ورود جریان اصولگرا به انتخابات آتی مجلس تشکیل ستادی مشترک از وزارت نفت و صنعت جهت گرامیداشت روز مهندس عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین مباحث مطرح شده در نشست مشترک اعضای شورای مرکزی جام با دبیران استانی را تشریح کردورود زودهنگام گروههاي سياسي به انتخابات مجلس دهم
ورود زودهنگام گروههاي سياسي به انتخابات مجلس دهم محمدرضا عارف شايد نخستين كسي بود كه از ظهر روز 24خرداد به انتخابات مجلس دهم فكر ميكرد شايد او كه در لحظات آخر بهدليل نامهاي كه از خاتمي دريافت كرده بود از رقابت براي ورود به ساختمان پاستور باز مانده بود خود را ذيحق براي سرليمهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشور دعوت احمدینژاد از وزرای سابق/ چهرههایی که یارانه نمیخواهن
مهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشوردعوت احمدینژاد از وزرای سابق چهرههایی که یارانه نمیخواهند راز تقلای انتخاباتی زودهنگام اصلاحطلبان فیلم ما همیشه آمادهایماستعلام از وزارت اطلاعات برای تمامی انتصابها در آموزش و پرورش پاسخ شریعتمداری به زیباکلام و خطوط سفمردم با سرانگشت تدبير در انتخابات گرهها را باز كردهاند
مردم با سرانگشت تدبير در انتخابات گرهها را باز كردهاند آيتالله هاشمي رفسنجاني پيش از ظهر امروز در ديدار اعضاي هيأت مؤسس شوراي مركزي و جمعي از فعالين مجمع اسلامي مدافعان عدالت اسلام را دين اعتدال و عدالت خواند و گفت انقلاب اسلامي كه با مباني مكتب اسلام و مذهب تشيّع شكل گرفتهبررسی وجود اورانیوم در گرد و غبار ورودی به کشور در مجلس
بررسی وجود اورانیوم در گرد و غبار ورودی به کشور در مجلستاریخ انتشار پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۴ ۳۹ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس وجود اورانیوم در گرد و غبار ورودی به کشور از مناطق مختلف را پیگیری خواهد کرد حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشاز سوي رييسجمهور اعلام شد انتقاد از دروغپردازي زنجيرهاي برخي از رسانهها
از سوي رييسجمهور اعلام شد انتقاد از دروغپردازي زنجيرهاي برخي از رسانهها رييسجمهور در جلسه هيات دولت ميلاد عيسي مسيح ع پيامبر محبت و رحمت را به همه همميهنان مسيحي و همه مسيحيان حقجوي جهان تبريك گفت و براي همه آنان سالي پر از آرامش و محبت آرزو كرد به گزارش ايسنا حسن روحا-
گوناگون
پربازدیدترینها