واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ورود زودهنگام گروههاي سياسي به انتخابات مجلس دهم
محمدرضا عارف شايد نخستين كسي بود كه از ظهر روز 24خرداد به انتخابات مجلس دهم فكر ميكرد. شايد او كه در لحظات آخر بهدليل نامهاي كه از خاتمي دريافت كرده بود از رقابت براي ورود به ساختمان پاستور باز مانده بود، خود را ذيحق براي سرليستي اصلاحطلبان جهت ورود به بهارستان ميدانست. هر چه بود او در انتخابات پيشين توانسته بود مورد تأييد شوراي نگهبان شود و اين امتياز بزرگي براي او محسوب ميشد. ضمن آنكه او چهرهاي نسبتا محبوب در ميان اصلاحطلبان محسوب ميشد و توانسته بود تا حدي بدنه اجتماعي اصلاحطلبان را هم با خود همراه كند.
همانها كه از فرداي انتخابات فرياد ميزدند «روحاني يادت باشه؛ عارف بايد باشه». اما عارف نه در ليست بلند بالاي مناصب دولتي و نه حتي در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع قرار گرفت؛ تا مشخص شود او عزمش را براي انتخابات مجلس جزم كرده و در اين ميان حتي به معاون اولي رياستجمهوري هم راضي نيست.
عارف البته ابايي از علني كردن تلاشهايش هم ندارد. او در روزي كه براي امضاي دفتر يادبود ماندلا رفته بود به صراحت گفت كه فعاليت براي حضور در انتخابات مجلس دهم را آغاز كرده است تا بدينترتيب نخستين فردي باشد كه اين موضوع را بهطور رسمي بيان ميكند. با اين حال هنوز مشخص نيست كه تلاشهاي او تا چه اندازه از سوي بزرگان اصلاحطلب مورد حمايت قرار خواهد گرفت. چند هفته پيش يكي از مجلات اصلاح طلب از قول يكي از همين بزرگان مدعي شده بود كه گزينه دولت براي مجلس احتمالا فردي غيراز عارف خواهد بود.
سعيد حجاريان تئوريسين اصلاحطلبان هم اخيرا مجلس پنجم را الگوي مطلوب اصلاحطلبان براي مجلس آينده ميداند و از «ناطق نوري» يا «نيروهاي جوان اصلاحطلب» براي اين منظور نام ميبرد و نامي از عارف نيست. با اين حال صادق زيباكلام ميگويد: «اگر جبهه متحد اصلاحطلبان بتواند بالنسبه در انتخابات اسفند 94موفق باشد، مطمئن باشيد رئيس مجلس آينده آقاي محمدرضا عارف خواهد بود.»
برخي خبرگزاري ها از جمله خبرگزاري فارس خبر دادند علي يونسي فعاليت ستادهاي روحاني براي انتخابات آينده پارلمان را رسماً كليد زده است. اين خبرگزاري از قول دستيار ويژه رئيسجمهور نوشته است: «ستادهاي انتخاباتي روحاني در زمان انتخابات رياستجمهوري نهتنها بايد منسجم باشند بلكه از هماكنون براي انتخابات بعدي مجلس فعاليت خود را آغاز كنند.»
اما اين تنها اصلاحطلبان نيستند كه اسب خود را از همين حالا براي انتخابات رياست مجلس دهم زين كردهاند. آن طرف هم اصولگرايان جلساتي را براي هماهنگي و وحدت در انتخابات پيش رو آغاز كردهاند. جلساتي كه البته همواره و در آستانه هر انتخاباتي برگزار ميشود. همين 2سال پيش بود كه 30تن از چهرههاي اصولگرايي به دعوت محمود احمدينژاد جلساتشان را براي رسيدن به سازوكار وحدت اصولگرايان آغاز كردند و خيلي زود هم به اين نتيجه رسيدند كه نميخواهند با پرچم دولت وارد انتخابات شوند و بساط وحدت دولتي را به نفع «جبهه متحد اصولگرايان» با محوريت جامعتين بر هم زدند. طيفهاي نزديك به دولت هم جبهه پايداري را تشكيل دادند و آنقدر در برابر هرگونه وحدتي پايداري كردند تا در نهايت آيتالله محمدرضا مهدوي كني دبير كل جامعه روحانيت مبارز از اين اختلاف گلايه كرد.
حالا اما جلسات مشابهي با محوريت سيدرضا تقوي؛ عضو مجمع روحانيت مبارز در حال برگزاري است. جلساتي كه به گفته ميرتاج الديني؛ معاون احمدينژاد در دولت سابق با حضور افرادي از دولت سابق، مجلس، روحانيت و چهرههايي از طيفهاي مختلف اصولگرايان برگزار ميشود. فعلا حداد عادل كه در انتخابات گذشته در كنار علي اكبر ولايتي و حبيبالله عسگر اولادي نقشي پررنگ در شكلگيري وحدت اصولگرايان داشت گفته كه در اين جلسات شركت نميكند. از آن جمع 3نفره عسگر اولادي ديگر در ميان ما نيست و ولايتي هم كه به مركز تحقيقات استراتژيك رفته تا حداقل در ظاهر بيشتر به اصلاحطلبان نزديك باشد تا اصولگرايان.
در مجلس هم فعلا زمزمههايي براي وحدت ميان 2فراكسيون اصولگراي مجلس يعني فراكسيون رهروان كه حاميان لاريجاني را نمايندگي ميكند و فراكسيون اصولگرايان كه دوستان حداد عادل در آن جمع شدهاند به گوش ميرسد. حتي حداد و لاريجاني هم در اين رابطه با هم ديدارهايي داشتهاند.
هرچند كه حداد اين جلسات را بيارتباط با وحدت فراكسيونهاي اصولگراي مجلس ميداند و ميگويد كه بحثي در مورد تشكيل يك فراكسيون واحد اصولگرايي نشده است. او با اين حال درباره وحدت و همگرايي اصولگرايان ميگويد: اميدواريم همه ما از گذشته عبرت گرفته باشيم و اين تلاشها به نتيجه برسد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]