واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران جان بابایی:
استفاده از مواد رنگی در مواد غذائی پیگیری شود/ برنج مازندران آلوده نیست
ساری - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه درجلسات کارگروه سلامت شهرستانها استفاده از مواد رنگی در قنادیها و افزودنی در مواد غذائی رستورانها مطرح و مورد بررسی قرار گیرد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی با بعد علمی به مسائل و مشکلات بهداشتی ورود پیدا می کند و در این راستا نیاز به همکاری و همیاری همه دستگاه های متولی امر تغذیه دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابائی عصر چهارشنبه در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذائی استان مازندران که در تالار قلم دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد اظهار داشت: در این جلسه از فرمانداران و مدیران شبکه بهداشت شهرستان ها دعوت بعمل آمد تا در خصوص بحث سلامت غذا ورود پیدا کنیم و از گزارشی که دانشگاه در بررسی سلامت غذای استان تهیه کرده مطلع شوند.
وی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه در کل کشور بحث سلامت غذا خیلی مورد بررسی قرار نمی گیرد خاطر نشان کرد: با توجه به مشکلاتی که در استان داریم و اتفاقاتی که در بحث برنج استان مطرح شد این دانشگاه با بررسی انجام داده به نتایج خوبی رسید که در این جلسه به سمع و نظر عزیزان می رسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان داشت: در این کار گروه که به ریاست استاندار و دبیری دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد یک جلسه در خصوص سلامت و جلسه بعدی درباره مسائل غذائی بحث هائی صورت گرفته و راهکارها ارائه می شود.
دکتر جان بابائی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان، اداره محیط زیست، اداره استاندارد به مدت 14 ماه در خصوص ساماندهی سموم کشاورزی فعالیت های علمی خوبی انجام داد بطوریکه از میزان سطح کشت برنج ، گندم و مرکبات و.. ،میزان سموم مصرفی استان و میزان سمومی که در مواد غذائی استان وجود داردسندی تهیه و در اختیار استانداری قرار گرفت در تیر ماه امسال در شورای برنامه ریزی مصوب شده است.
وی با بیان اینکه" سند جامع میزان باقیمانده سموم و آفت کشها در محصولات کشاورزی" یک گزارشی از وضعیت سموم در استان است که می توان با استفاده از این سند ساماندهی و فروش سموم در استان را مدیریت نمود.
قائم مقام وزیر بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص بررسی انجام شده در روی برنج مازندران ابراز داشت: 6نمونه از برنج فریدونکنار به صورت رندم نمونه برداری شد که خوشبختانه با بررسی های انجام شده دربرنج مازندران از نظر سموم شیمیائی و فلزات سنگین آلودگی وجود نداشت.
جان بابائی افزود: مشکل اصلی برنج مازندران این است که این برنج درجاهای مختلف بسته بندی شده و در خارج از استان مصرف می شود بطوریکه بحث نمونه برداری در تهران از مغازه ها و فروشگاه هائی انجام می شود که ممکن است برنج مازندران را با انواع برنج های دیگر مخلوط کرده باشند.
عدم نمونه برداری از برنج مازندران در مزارع تهدیدی برای برنج استان است
وی در ادامه با اشاره به اینکه نمونه برداری از برنج مازندران در مزارع صورت نمی گیرد و غالبا در بسته بندی ها، برنج استان مخلوط می شود این امر را تهدیدی برای مازندران و کشاورزی که قطب اصلی استان است دانست و افزود: ممکن است این امر سبب شود گزارشاتی از برنج مازندران پیش بیاید و بحث کشاورزی استان را دچار چالش و مشکل نمایید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش دیگری از سخنانش از فرمانداران خواست در جلسات کارگروه سلامت و امنیت غذائی شهرستانها بررسی وجود مواد رنگی در قنادیها و نیز افزودنیهای موجود در غذای رستوران ها را در دستور کار کارگروه سلامت قرار دهند و به بررسی و پیگیری آن بپردازند.
دکتر جان بابائی با بیان این مطلب که دانشگاه علوم پزشکی مازندران این آمادگی را دارد تا به صورت دوره ای در کارگروه سلامت شهرستان ها حضور یابد بر پیگیری مشکلات حوزه شهرستانی بر حسب الویت بندی مشکلات تاکید کرد.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران متولی بررسی ایدز در استان است
وی از مشکلات حوزه بهداشت استان به بیماریهای واگیر و غیرواگیر شایع در استان اشاره کردو گفت: در بحث بیماری واگیر ایذر در مازندران نگرانی هائی وجود دارد که نیاز است دستگاه ها با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند و این در صورتی است که دانشگاه علوم پزشکی مازندران متولی بررسی بیماری ایدز می باشد.
قائم مقام وزیر بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی مازندران از وجود بیماریهای غیر واگیر دیابت و فشار خون در استان خبر داد و افزود: زمینه کاهش بیماریهای غیرواگیر در استان بایستی برطرف شود.
۱۳۹۲/۱۱/۹ - ۲۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]