تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835539639
هشدار درباره قحطی آب در كشور
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هشدار درباره قحطی آب در كشور
پروفسور پرويز کردوانی پدر كويرشناسي ايران است. او سالها قبل در مورد بحران آب هشدار داده و هنو هم به تنهايي اين هشدارها را فرياد مي زند. او مي گويد: ما در اين مملكت متوجه نيستيم كه آب هم مريض و بعد پير و بعد از آن مي ميرد.
روزنامه تهران امروز: پروفسور پرويز کردوانی پدر كويرشناسي ايران است. او سالها قبل در مورد بحران آب هشدار داده و هنو هم به تنهايي اين هشدارها را فرياد مي زند. او مي گويد: ما در اين مملكت متوجه نيستيم كه آب هم مريض و بعد پير و بعد از آن مي ميرد.
بهانه گفتگو با اين كارشناس ارشد محيط زيست حرف هاي چند روز قبل وزير نيرو در مورد بحران آب در كشور است. او ميگويد: ما به سمت بحران نمي رويم ما همين الان در گير بحران آب هستيم و اگر فكري براي آن نكنيم به زودي ديگر آب نخواهيم داشت.
كردواني در آغاز اين گفتوگو مي گويد: اينكه آقاي وزير گفته در حال حركت به سمت بحران آبي هستيم باز هم جاي شكرش باقي است و مي توانيم اميدوار باشيم كه مسئولان دولتي هم در حال پذيرش واقعيتها هستند اما واقعيت اين است كه وضع منابع آبي از آنچه وزير گفته خيلي بدتر است. او كه سال هاست در اين زمينه فعاليت ميكند و كتاب هايي هم در اينباره نوشته ميافزايد: من سال ها قبل اعلام كردم كه« آب هم پير ميشود.» ما در طول اين سال ها منابع آبمان را مورد بيتوجهي قرار داديم. در كتابي در سال 1363 نوشتم كه در حال غارت آب هستيم.
واقعيت اين است كه منابع آب كشور از طريق حفر بي رويه چاه ها در حال غارت شدن است. او مي گويد: 30 سال قبل آن زمان كه غفوري فرد وزير نيرو بود هشدار دادم كه 80 درصد چاههاي حفر شده بايد بسته شود. اما متاسفانه توجهي به اين موضوع نشد. در منطقه كرمان در حال حاضر 1650 حلقه چاه وجود دارد. وقتي اين چاهها حفر ميشد مدام باغات را گسترش مي دادند. اما حالا كه ديگر آبي در كار نيست اين باغ ها شروع كردهاند به خشك شدن و سالي 7 هزار هكتار باغ در اين مناطق خشك مي شود. يعني با اين كار ما هم منابع آب مان را هدر داديم و هم از طرف ديگر معضلي ديگر را پيشرو داريم.
چرخه آب عوض شده
كردواني ميگويد: با كارهاي اشتباه و مقطعي و تصميمات غيركارشناسي كاري كردهايم كه چرخه آب برعكس شود. در كتابهاي دبستان و دبيرستان در مورد بارندگي و تشكيل دخاير آب زير زميني و سطحي و.. به بچه ها آموزشهايي داده مي شود و كم و بيش نسل امروز با اين مباحث آشنا هستند. اين چرخه طبيعي بهخاطر ندانم كاري هاي انجام شده در كشور برهمخورده و در واقع منبع تجديد پذير ديگر درست نميشود.
او ادامه ميدهد: در حال حاضر عمق چاه هاي حفر شده در كشور به 350 و در برخي مناطق به 550 متر رسيده است. خوب با اين حساب چه انتظاري از دخاير و سفرههاي زير زميني داريم؟ از قول من بنويسيد كه در 5 تا 50 سال آينده اگر اين روند ادامه داشته باشد ديگر آبي در كشور وجود نخواهد داشت. او درخصوص توضيح منظورش از 5 تا 50 سال آينده مي گويد: يعني از 5سال آينده از مناطق كم آب قطع شدن و از بين رفتن كامل منابع آبي شروع و تا 50 سال آينده پر آب ترين مناطق كشور هم ديگر آب طبيعي نخواهند داشت.
او مي افزايد: در اين سال ها ما مدام در حال سد سازي بوديم و در اين زمينه در رده هاي اول و دوم جهان قرار گرفتيم اما از اين سدها چه استفادهاي كرديم؟ در حالي كه اين سدها مدام در حال پر شدن از گل و لاي هستند و در آينده اي نزديك آنها را هم ديگر در اختيار نخواهيم داشت. پر شدن سدها يك پديده مهم است كه مورد توجه قرار نگرفته است و به عنوان مثال همين سد لتيان و كرج تا 30 سال ديگر كلا پر مي شوند.
كردواني مي گويد: در اين سال ها مدام بر عمق چاه ها افزوده و حفر چاه ها در مناطق مختلف افزايش داشته است . در گذشته كندن و رسيدن به آب از طريق قنات سال ها وقت مي برد اما الان با تكنولوژي هاي جديد در 15 روز مي شود به آب چاه دست يافت. بر همين اساس در حالي در سال 55 حدود 50هزار حلقه چاه در كشور وجود داشت كه ظرف 5 سال و در سال 60 اين تعداد دوبرابر شد. همان زمان بايد 75 درصد چاه ها را مي بستند.
توسعه بي برنامه
او ميگويد: همه اين غارت هاي منابع آبي با توجيه اين انجام شد كه ميخواهيم به توسعه دست پيدا كنيم و كشاورزي را توسعه بدهيم و.. . اما آيا اين راه توسعه است كه مهم ترين و حياتيترين بخش منابع خدادادي را اينگونه از بين ببريم؟ اين موضوع توسعه بيبرنامه در همه زمينه ها وجود داشته است. در حوزه آموزش عالي هم با همين ديدگاه شروع كردند به توسعه آشفته دانشگاه ها. به هر حال اين روند توسعه ادامه داشت اما توجه نمي شد كه فقط افزايش سطح زيركشت كشاورزي يا افزايش تعداد كارخانه ها و روند بي رويه گسترش شهرها توسعه نيست براي توسعه بايد برنامه منطقي و درست داشت.
او مي افزايد: وقتي شهرها گسترش پيدا كرد مشكل تامين آب آنها به وجود آمد. بعد شروع كردند از استان هاي آبخيز به مناطق ديگر آب دادن و نتيجهاش اين شده كه در خوزستان آب را برگردانديم به سمت اصفهان. اما آيا اين كار منطقي بود. او با انتقاد از سياست انتقال آب از مناطق پر آب به ديگر مناطق ميگويد: هر استان كم آبي را كه بخواهيد نابود كنيد فقط كافي است به آن آب بدهيد. چون با اين اقدام فقط تشنگي شان افزايش مي يابد بدون اينكه سيراب شوند. نتيجه اين مي شود كه استان هاي ديگر هنوز كم آبي دارند و از اين طرف ارتش در كارون رژه مي رود.
سدها را به روي كشاورزان بستند
كردواني مي گويد: صنعت سد سازي كه رونق گرفت اميدوار شديم با اين اقدام زمينه اي فراهم شود كه دست از سر آب هاي زير زميني برداشته شود. اما سدها را ساختن و آبش را بر روي كشاورزان بستند. اين آبها را بردند دادند به شهرها و كشاورزان هم رفتند سراغ حفر چاه هاي عميق تر و اين باعث شده كه ما حالا با اين بحران جدي مواجه هستيم.
او با انتقاد از سياستهاي اتخاذ شده براي مديريت بحران آب ميگويد: آمدند و دشتهاي ممنوعه براي حفر چاه اعلام كردند اين يعني محدود كردن كشاورزان كه از اقشار آسيب پذير به حساب ميآيند در حالي كه از آن ور هم به بهانه تامين آب آنها را از آب سدها محروم كرده ايم.
چه بايد كرد؟
كردواني در پاسخ به اينكه براي رفع يا كاهش اثرات اين بحران در حال حاضر چه بايد كرد مي گويد: وضعيت ما مانند خانواده اي است كه با وجود كمبود درآمد به خرج كردن هاي آنچناني عادت كرده است. سرپرست خانواده تا يك جايي با قرض و وام و اضافه كار و... اين خرج ها را تامين كرده اما حالا ديگر از عهده آن بر نمي آيد. در اين شرايط او بايد چه كار كند؟ آيا غير از اين است كه بايد به خانواده اش حقيقت را بگويد و براي بيرون رفت از اين وضعيت به آنها راه حل بدهد؟ وقتي مثلا فرزند اين خانواده ياد گرفته كه با آژانس به مدرسه برود حالا بايد به او ياد داد كه چگونه با هزينه كمتر مي تواند با اتوبوس به دانشگاه برود. پس ما در اقدام اول بايد جامعه را نسبت به وضعيتي كه در آن گرفتار شديم آگاه كنيم و به آنها راهكار درست هم نشان دهيم.
به فكر منابع ديگر باشيم
او ميافزايد: نكته مهم ديگر مديريت هدر رفت آب است. در حال حاضر آبهاي سطحي ما به عناوين مختلف هدر ميرود و بايد براي آن كاري كرد. مهم تر از آن مديريت انتقال آب است در اين بخش هم بخش زيادي از آب هدر ميرود و همچنين مديريت تخصيص در توزيع بايد رعايت شود. نميشود كه هر منطقه اي از نظر اجتماعي قدرت بيشتري داشت به آن آب بدهيم و بخش هاي مهم تر را از ياد ببريم و نكته مهم ديگر هم فرهنگ سازي و استفاده بهينه و درست از آب است.
او مي گويد: اين نكته را هم بايد در نظر داشته باشيم كه در حال حاضر بايد به فكر منابع ديگر غير از منابع طبيعي آب هم بود. يعني تصفيه فاضلابها، شيرين كردن آب هاي شور ، جمع آوري آب باران و... در غير اين صورت نميتوانيم بحران پنهاني را كه در آن گرفتار شده ايم و به زودي خودش را نشان ميدهد مديريت كنيم.
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
رئيس جمهور اوكراين به معترضان غرب اين كشور درباره جدايي هشدار داد
رئيس جمهور اوكراين به معترضان غرب اين كشور درباره جدايي هشدار داد ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُتـهـران واحـد مـركـزي خـبـر سـياسـي 1392 10 05 رئيس جمهور اوكراين روز پنجشنبه به ساكنان مناطق غربي اين كشور در خصوص افزايش ناآراميرهبر مخالفان موريتاني درباره بحران سياسي در اين كشور هشدار داد
رهبر مخالفان موريتاني درباره بحران سياسي در اين كشور هشدار داد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 03 رهبر ائتلاف اصلي مخالفان دولت موريتاني روز سهشنبه هشدار داد اين كشور پس از برگزاري دو انتخابات قانونگذاري و شهرداريها در بحران غرق خواهد شد اين ائتلاف هر دو انتخابات را كالعربيه:رئيس جمهوري موقت مصر به خارجيها درباره دخالت در امور داخلي اين كشور بشدت هشدارداد
العربيه رئيس جمهوري موقت مصر به خارجيها درباره دخالت در امور داخلي اين كشور بشدت هشدارداد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 03 شبكه تلويزيوني العربيه لحظاتي پيش در خبر فوري گزارش داد رئيس جمهوري موقت مصر به طرف هاي خارجي درباره دخالت در امور داخلي اين كشور به شدت هشدار دادهشدار وزیر نیرو درباره بحران آبی کشور
هشدار وزیر نیرو درباره بحران آبی کشورتاریخ انتشار يکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۷ ۰۳ وزیر نیرو با بیان اینکه ایران در زمان حاضر در مرحله تنش آبی است هشدار داد با شرایط کنونی روز به روز به سمت بحران آبی حرکت می کنیم به گزارش ایسنا حمید چیت چیان روز یکشنبه از بحران آب به عنوان چالدر واکنش به انتقاد مقامات آمریکایی درباره آزادی زندانیان «بگرام» سخنگوی کرزی: هیچ کشوری اجازه دخالت در امور نه
در واکنش به انتقاد مقامات آمریکایی درباره آزادی زندانیان بگرام سخنگوی کرزی هیچ کشوری اجازه دخالت در امور نهادهای قضایی افغانستان را نداردسخنگوی رئیسجمهور افغانستان با اشاره به انتقاد آمریکا در مورد آزادی زندانیان بگرام اظهار داشت که هیچ کشوری اجازه دخالت در امور نهادهای قضایماری هارف: مردم سوریه باید درباره آینده کشورشان تصمیمگیری کنند
ماری هارف مردم سوریه باید درباره آینده کشورشان تصمیمگیری کنندسخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تأکید بر آنکه مردم سوریه باید آینده کشورشان را تعیین کنند مدعی شد که دولت اسد تاریخچه طولانی در حمایت از گروههای تروریستی دارد و تصاویر منتشر شده از شکنجه زندانیان را به دمشق نسبت داد بهدولت حماس هرگونه هشدار قاهره درباره تجاوز اسرائیل به غزه را تکذیب کرد
دولت حماس هرگونه هشدار قاهره درباره تجاوز اسرائیل به غزه را تکذیب کرددولت حماس اخبار منتشره در رسانههای صهیونیستی مبنی بر اینکه قاهره درباره حمله اسرائیل به نوار غزه هشدارهای لازم را داده تکذیب کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در نوار غزه دولت حماس اخبار منتشره در رسانههایهشدار جدی درباره شیرهای پرچرب
هشدار جدی درباره شیرهای پرچرب رییس انستیتو تحقیقات تغذیه با تاکید بر آن که مصرف شیر کم چرب بر انواع پرچرب ارجح است گفت چربی موجود در شیرها و لبنیات پرچرب مربوط به چربی شیر نیست بلکه چربی شیر گرفته شده و روغنی به نام پالم به شیر اضافه میشود به گزارش ایسنا دکتر مجید حاجی فرتحليل آماري رئيس مجلس درباره وضعيت جمعيت كشورلاريجاني: مشكل كاهش رشد جمعيت را نميتوان تنها با قانون حل كرد
تحليل آماري رئيس مجلس درباره وضعيت جمعيت كشورلاريجاني مشكل كاهش رشد جمعيت را نميتوان تنها با قانون حل كرد ديروز رئيس مجلس شوراي اسلامي در مراسم روز ملي ثبت احوال ضمن ابراز نگراني از تاثير منفي افزايش سن ازدواج بر نرخ رشد جمعيت كشور به نقش دولت براي تامين زمينه حداقلي براي ازدواهشدار نسبت به تداوم آلودگی هوا درکشور تا اوایل هفته آینده / اعلام فهرست مناطق آلوده پایتخت
هشدار نسبت به تداوم آلودگی هوا درکشور تا اوایل هفته آینده اعلام فهرست مناطق آلوده پایتخت مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 2 5 میکرون همچنان در شرایط هشدار است آفتاب دکتر محمد هادی حیدرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود بر اساس اطلهشدار ناتو به کابل درباره امضا نکردن توافقنامه امنیتی/اگر توافقنامه امضا نشود از پول هم خبری نیست
هشدار ناتو به کابل درباره امضا نکردن توافقنامه امنیتی اگر توافقنامه امضا نشود از پول هم خبری نیستدبیرکل ناتو هشدار دادهاست که رهبری افغانستان با به تاخیر انداختن امضای موافقتنامه امنیتی با آمریکا تداوم حمایت مالی جهان از نیروهای امنیتی افغانستان را با خطر روبرو کردهاست به گزهشدار درباره اسپری و حالت دهندههای مو
اسپریها و حالتدهندههای مو دوستان خوب و همیشگی خانمها و حتی آقایان هستند به كمك ما میآیند و با آنها میتوانیم موهای خوابیده و کمپشتمان را پرپشت و حالتدار نشان دهیم اما آیا این اسپریها میتوانند برای سلامت و حتی زیبایی خطرناک باشند روزهایی که میبینیم موهایمان به کف سرمهشدار وزارت بهداشت درباره تب مالت
هشدار وزارت بهداشت درباره تب مالت رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با هشدار نسبت به افزايش موارد بروز تب مالت در كشور طي دو سال اخير بر لزوم تقويت موسسه رازي جهت توليد كافي واكسنهاي دامي و همچنين رعايت موارد بهداشتي در دامداريها تاكيد كرد دكتر محمدمهدي گويا-
گوناگون
پربازدیدترینها