تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848419239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آرزوهای بر باد رفته دخترک اسپند فروش


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران گزارش مهر از ساری/
آرزوهای بر باد رفته دخترک اسپند فروش
ساری - خبرگزاری مهر: ظهر یک روز زمستانی در حوالی میدان ساعت ساری، جنب کیوسک راهنمایی و رانندگی، دخترک اسپند فروشی، آرزوهایش را به دست گرفته بود و می فروخت.



به گزارش خبرنگار، از سرما بخود می لرزید و در گوشه ای از خیابان، کنار جدول، کز کرده بود و می گریست و از رهگذران، سراغ مادرش را می گرفت و عنوان می کرد که او را رها کرده و گمشده است. چند بسته اسپند در دستان نحیفش وجود داشت، اما ترس، گریه و لرز ناشی از سرمای زمستان امانش نمی داد تا از رهگذران بخواهد تا از او اسپند بخرند. هق هق کودکانه دخترک هشت ساله ای که خود را با ترس و لرز " آرزو" معرفی کرد و بنظر می رسید، بومی مازندران نباشد، نگاهها را جلب می کرد، دخترکی معصوم و بی پناه که از سر کلاس دوم ابتدایی به خیابان کشیده شد و اینک مشق اسپند فروشی می کند. او که اولین روز کاریش را در حوالی میدان ساعت سپری می کرد، می گفت: اگر این اسپندها را نفروشم و پول نبرم، غذایی برای خوردن گیرم نمی آید و اینگونه عقربه های زندگی برای آرزوی کوچولوی حوالی میدان ساعت می چرخید و صدای هق هق دخترک اسپند فروش در هیاهوی شهر و تیک تیک ساعت، رنگ می باخت. تلاشهای خبرنگار مهر برای تماس با دستگاههای مختلف برای بردن دخترک و نگهداری از آن بی نتیجه ماند و هر دستگاهی، اداره ای دیگر را مسئول می دانست تا اینکه با راهنمایی علی شادمان مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری مازندران، قرار شد، اکیپ بهزیستی برای جمع کردن آرزوی هشت ساله، اعزام شود و نمی دانم آیا دخترک همچنان در حوالی میدان ساعت هست، یا مادرش را یافته و یا به بهزیستی رفته است. آفتاب شهر ساعت به سرخی غروب پیوند خورد و در گوشه دیگری از این شهر بزرگ که آرزوی کلانشهر شدن دارد، در شب سرد زمستانی، نوای موسیقی دلنشین از آنسوی پنجره اتاق به گوش می رسید. پسرک نحیف با موهای ژولیده بر سازدهنی کوچک می نواخت و ساز آهنگش، سوز بر دل می نشاند. هوای کوچه سرد و استخوان سوز بود و پسرک از فرط سرمابه خود می لرزید، 9 یا 10 ساله بنظر می رسید و رهگذرانی که بی تفاوت از کنارش می گذشتند، اشکهای پسرک از سرما، یخ زده بود و با صدایی گرفته، خود را " رضا " معرفی کرد. از رضا می پرسم مدرسه می روی، بانگاهی غرق در آرزو و رویا می گوید، نه باید کار کنم، آخر بروم مدرسه، پول از کجا بیاورم و و بعد  و از اینکه پدرش چند سالی است که فوت کرده و مادرش با کار در خانه دیگران خرجشان را می دهد و وی نیز برای کمک به مادر و خواهر کوچکش کار می کند .

از او پرسیدم تا حالا شده کسی اذیتت کند گفت: اره چند باری پولم را زدند  و چند بار هم بخاطر اینکه در شب، ساز می زدم و می خواندم مرا به باد کتک گرفتند. از آرزوهایش می گوید و اینکه دوست دارد آنقدر پول داشته باشد تا مادرش مجبور نباشد در خانه های مردم کار کند. کم نیستند دخترکان و پسرکانی از جنس آرزو و رضا که رویاهای کودکانش ها را فراموش می کنند و خیلی زود به دنیای بزرگترها پا می گذارند و قصه کودکان کار، همچنان پرغصه است. آسیب شناسی وضعیت کودکان کار آسیب شناسی وضعیت کودکان کار، آسیبها و تهدیدات فراروی،برنامه ریزی برای جمع آوری و ساماندهی این کودکان و نبود متولی خاصی برای حمایت از جمله دغدغه هایی است که این دسته از کودکان با آن مواجه هستند، درحالی که روز به روز بر شمار کودکان کار افزوده می شود.  حسین برزگر ولیکچالی ، مدرس دانشگاه با بیان اینکه بیش از 250 میلیون کودک(5-14ساله) کار در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند ، اظهار کرد : در ایران تعداد کودکان کاربه دلایل گوناگون رو به افزایش است ولی آمار دقیقی از تعداد کودکان کار وجود ندارد وبراساس آمار در سال 1375 حدود 380 هزار کودک در سن 10 تا 14 سال در ایران کار ثابت داشته اند. کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به خطراتی که کودکان کار با آن درگیر هستند گفت : کودکان کار به دلیل بهره کشی و استثمارجسمانی در شرایط بسیار نامطلوب از نظر تغذیه ، بهداشت و انجام کارهای خطرناک به سر می برند. این مدرس دانشگاه ، افزود : این کودکان به راحتی می توانند بازیچه دست بزهکاران حرفه ای اعم از سارقین، باندهای توزیع مواد مخدر ، عو امل ایجاد خانه های فساد و سایر جرایم و انحرافات و کج روی ها قرار گیرند. وی با بیان اینکه عدم بهره گیری از آموزش مناسب ، تحصیل ناقص علم و فن و قدرت رقابت با سایر کودکان ، ایجاد یک زندگی سالم را از این کودکان سلب می کند ، گفت : آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، بزهکاری، استثمار ، تبعیض ،خشونت ، فقر و... در انتظار کودکان کار است و در نتیجه سلامت و امنیت اجتماعی را به مخاطره می اندازد و مانع توسعه و پیشرفت جامعه می شود.
 
وضعیت اقتصادی خانوارها مهمترین دلیل کار کودکان برزگر ولیکچالی مهم ترین دلیل کار کودکان را وضعیت اقتصادی خانوارها دانست و افزود: این کودکان به طور عام دارای خانواده های فقیری هستند که برای تأمین بخشی از درآمد خانوار به کوچه و خیابان های شهر می آیند و دستفروشی می کنند. کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: غیر از فقر حاکم بر خانواده ها ، بی سرپرستی و بدسرپرستی کودکان ، وجود اختلافات خانوادگی ، منازعه و کشمکش بین والدین و داشتن خانواده ای متلاشی و متزلزل از دیگر دلایل ورود این افراد به بازار کار درسنین 5 تا 14 سالگی است.

وی با بیان اینکه کودکان در ایران بیشتردر بخش خدماتی نظیر خرده فروشی کار می کنند، افزود : بخشی از آنان نیز در معدن، باربری ،تولیدی ها ، کارهای ساختمانی و خدمات عمومی کار می کنند و درصدی هم در بخش کشاورزی فعال هستند. تبعات ناخوشانید کار کودکان این مدرس دانشگاه  از دیگر عوارض ناگوار و تبعات ناخوشایند این پدیده را از دست دادن جان این کودکان در اثر حوادث عنوان کرد و گفت:  البته نقش دولت ها در بروز این پدیده را نمی توان نادیده گرفت چرا که صیانت از حریم خانواده ، مراقبت از افراد نیازمند و تحت پوشش قرار دادن خانواده های محتاج و مستمند از مهم ترین وظایف نهادهای حمایتی و اجتماعی در ایران است که به دلیل ناکارآمدی دولت و نداشتن برنامه مدون و تعریف شده ، باعث گسیل شدن کودکان به کار در پایین تر از سن قانونی می شود.
 
برزگر ولیکچالی ، ادامه داد: اوضاع اقتصادی و فقر خانواده ها(درآمد پایین خانواده) ، بیکاری پدران ، بیسوادی یا تحصیلات کمتر از دبیرستان والدین ،فشار خانواده( موافقت خانواده ها) از مهم ترین دلایل ورود کودکان به بازار کار است.
 
این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه استفاده از سیاست های حمایتی و رفاه اجتماعی در مبارزه با پدیده کار کودک باید مورد توجه دست اندرکاران حقوق کودکان و برنامه ریزان اجتماعی قرار گیرد،یادآور شد : کودکان کار ، بدون توجه به اشتغالی که دارند و فعالیتی که از خود ارائه می کنند ، تن به کارهایی می سپارند که برای رشد ذهنی و جسمی و معنوی آنان زیانبار است وبیشتر آنان در بدترین اشکال کار کودکان فعالیت دارند. وی افزود: حتی اگر این کودکان دارای حداقل سن برای اشتغال باشند ، نوع کاری که انجام می دهند برای افراد زیر 18 سال نامناسب است و کار برای پرداخت بدهی ، بردگی نوین ، بیگاری یا اعمالی مشابه آن ، قاچاق کالا و مواد مخدر ، سیر نگهداشتن شکم و... احتمالا کارهایی خواهد بود که سلامت ، ایمنی و امنیت روانی آن ها را به خطر می اندازد.
 
کارشناس مسائل اجتماعی با تاکید بر نقش رسانه ها در این بخش ، گفت: قبل از آن که دولت چه فکری به حال این کودکان کند و چه برنامه هایی را ارائه دهد ، باید رسانه ها به این موضوع بپردازند وگروه های مدنی و نهادهای مردم نهاد دیدگاه های خودشان را معرفی کنند.
 
برزگر ولیکچالی ادامه داد : دولت نیز وظیفه دارد همگام با سایر سازمان های بین المللی برای حذف کار کودکان در سن زیر قانون کار که همراه با نارضایتی و نگرانی و انحراف است ، کوشش کند تا این پدیده حذف شود. وی با بیان اینکه حل این معضل در داخل کشور ، عزمی ملی را می طلبد ، تاکید کرد: همه ما ایرانیان باید خود را برای ساختن جامعه ای که در آن کودکان مان از آینده ای روشن تر و رها از کار استثمارگرایانه (بهره کشانه) برخوردار باشند، متعهد نماییم وهرکاری که سلامت ، ایمنی و امنیت روحی کودکان را به مخاطره می اندازد باید در این خصوص دولت ، متعهد به اجرای قوانین حمایتی و بین المللی باشد.

طراحی سیاستهای اقتصادی و اجتماعی برزگر ولیکچالی با بیان اینکه دولت باید برای خانواده های این قبیل کودکان سیاست های اقتصادی و اجتماعی را طراحی و تلفیق کند که به ارزش و اعتبار زندگی آنان کمک شود، افزود : اقدامات وسیع تر، علمی تر ، کاربردی تر و عینی تری را برای حصول اطمینان از تضمین شرایط زندگی بهتر و پایدار برای خانواده ها صورت دهد و از اشتغال و کار کودکان در سنین پایین تر از سن قانونی جلوگیری کند و سن حداقلی برای اشتغال به بازار کار مناسب با طبیعت و ظرفیت کشور طراحی و اعلام شود. این مدرس دانشگاه ادامه داد: منابع لازم از محل اعتبارات دولتی برای حل معضل کودکان کار اختصاص یابد و دولت می تواند در راستای حذف کار کودکان ، فعالیت های مربوط به بالا بردن سطح آگاهی را گسترش و بهبود بخشد و برای رهایی از این پدیده می تواند به مردم ، والدین ، سازمان های محلی ، رهبران جامعه و رسانه ها درباره خطرات احتمالی مرتبط با کار کودکان و اثرات مخرب طولانی مدت آن کمک شایانی کند. وی با بیان اینکه دولت می تواند با مداخله مثبت این بحران را هدایت و مدیریت کند، گفت: یکی از راه های مداخله فراهم کردن امکانات آموزشی و تحصیلی با کیفیت بالا و فراهم کردن وسایل آموزشی در کلاس های درس می تواند به این روند کمک کند. کارشناس مسائل اجتماعی تاکید کرد: چنانچه امکان ادامه تحصیل برای فرزندان این خانواده ها وجود ندارد، دولت باید با پرداخت حقوق به خانواده ها ، زمینه های لازم برای فراگیری نظام آموزش عمومی را فراهم کند. برزگرولیکچالی با تاکید بر اینکه افزایش بازرسی ها به منظور کشف موارد کار باید در دستور کار وزارت کار قرار گیرد، گفت: درسطح وزارتخانه ها و ادارات کل باید یک واحد بازرسی برای کار کودکان باشد ، البته قبل از اقدام به دور کردن کودکان از هر نوع اشتغال باید اطمینان حاصل شود که آنها جایی برای رفتن مثل مدرسه ، خانواده ، اجتماع ، دوستان مطمئن و... داشته باشند.
 
مدیرکل بهزیستی استان مازندران با بیان اینکه در استان مازندران 17 مرکز برای نگهداری کودکان بی سرپرست، خیابانی و کار به صورت موسسات خیریه وشبه خانواده وجود دارد، افزود: با توجه به سن کودکان در هر مرکز به صورت شبه خانواده 12 تا 14 نفر نگهداری می شوند. نگهداری 160 کودک خیابانی روح الله ردایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در این مراکز روانشناس و پزشک مشغول به کارهستند، خاطر نشان کرد: 160 کودک در این مراکز به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و این افراد کودکانی هستند که دادگستری حزانتشان به سازمان بهزیستی واگذار کرده است. مدیرکل بهزیستی استان مازندران به کودکان کار اشاره کرد و گفت: این افراد به دلیل مشکلات مالی و تامین معیشت در سن کم وارد بازار کار می شوند که سازمان بهزیستی برای ساماندهی این کودکان اقدام می کند. وی ادامه داد: اگر کودکی با تمایل خود و دارای شرایط کارباشد هر روز می تواند به مرکز اورژانس اجتماعی مراجعه و علاوه بر خوردن یک وعده غذای گرم مهارتهای زندگی را آموزش ببیند. ردایی افزود: اگر کودکان خیابانی که پدر و مادر خود را از دست داده و اقوام نسبی و سبی داشته باشند که تمایل نگهداری کودک را دارند سازمان بهزیستی این کودکان را در خانواده ساماندهی و ماهانه 130 هزار تومان یارانه پرداخت می کند واین خانواده ها نسبت به نگهداری آنها متعهد می شود. مدیرکل بهزیستی استان مازندران بیان داشت: اگر کودکی مادر، پدرو اقوام نزدیک داشته باشد که صلاحیت نگهداری کودک را نداشته باشند نیروی انتظامی موظف است این کودکان را به دادستانی تحویل و دادگستری صلاحیت سرپرستی کودک از پدرومادر ساغت و به سازمان بهزیستی واگذار می کند. ردایی با اشاره به کودکان زیر 6 سال رها شده ای که خانواده ها آنها مشخص نیست ،گفت: دادگاه پس از درخواست سازمان بهزیستی این کودکان را به صورت دائمی به این سازمان واگذار و سازمان بهزیستی  نیز این کودکان را پس از احراز صلاحیت و با حکم دادگاه به عنوان فرزند خوانده به خانواده ها واگذار می کند. وی عنوان کرد: این کودکان شش ماه به صورت موقت به خانواده واگذار و پس از بررسی سازمان بهزیستی به دادگستری معرفی و قاضی حکم دائم سرپرستی را صادر و با مکاتبه این سازمان با ثبت احوال به اسم پدر ومادر شناسنامه صادر می شود. مدیرکل بهزیستی استان مازندران در ادامه با بیان اینکه در نیم سال دوم حدود 25 طفل بی سرپرست به خانواده ها واگذار شده، اعلام کرد: براساس قانون جدید دختران بالای 30 سال و افرادی که دارای فرزند هستند می توانند سرپرستی این کودکان را به عهده بگیرند. ساماندهی کودکان کار ردایی با اشاره به ساماندهی 200 کودک کار، خیابانی و بدسرپرست در خانواده ها نسبی و سببی، گفت: اگر مراحل اداری خوب طی شود سازمان بهزیستی این آمادگی را دارد که همه کودکان کار وخیابانی را در مراکز خود ساماندهی کند. وی با اشاره به نظارت سازمان بهزیستی پس از واگذاری درخانواده ها و مراکز شبه خانواده ، تاکید کرد: هدف اصلی ما ساماندهی کودکان درخانواده ها است و اگر خانواده ای پس از واگذاری نتواند به نحو شایسته از کودکان نگهداری کند سازمان بهزیستی از طریق دادگستری صلاحیت نگهداری را سلب و هزانت را خود به عهده می گیرد.


۱۳۹۲/۱۱/۹ - ۰۹:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن