محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843161301
آیا شورای امنیت متهمین به نقض قوانین حقوق بشر را محاکمه میکند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
آیا شورای امنیت متهمین به نقض قوانین حقوق بشر را محاکمه میکند؟
شورای امنیت میتواند افراد متهم به نقض قوانین بشردوستانه و حقوق بشر را در دادگاههای بینالمللی محاکمه و تحت پیگرد قرار دهد، اما این در حالی است که شاهد سکوت این سازمان و مجامع بینالمللی در مقابل تجاوزات و قانونشکنیهای رژیم اشغالگر قدس هستیم.
به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، شورای امنیت میتواند افراد متهم به نقض قوانین بشردوستانه و حقوق بشر بینالمللی را در دادگاههای بینالمللی محاکمه و تحت پیگرد قرار دهد و چنانچه تشخیص دهد که اقدامات پیش بینی شده در مادهٔ ۴۱ (مجازاتهای دیپلماتیک و اقتصادی) در حد کافی نبوده، میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی برای حفظ برقراری صلح و امنیت بینالمللی استفاده کند.
*تعريف شوراي امنيت
شورای امنیت ملل متحد (United Nations Security Council) یکی از ارگانهای سازمان ملل متحد است که وظیفهٔ پاسداری از امنیت و صلح بینالمللی را به عهده دارد. بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطهٔ قدرت شورای امنیت شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریمهای بینالمللی، و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیمهای این شورا به صورت قطعنامههای شورای امنیت اعلام میشود.
شورای امنیت پنج عضو دائم و ده عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیمها و رایگیریهای شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است (بهترتیب الفبای انگلیسی) و طول مدت آن یک ماه است.
*تاریخچه شورای امنیت
اولین جلسه شورای امنیت در ١٧ژانویه ١٩٤٦ در کلیسای وست مینستر لندن برگزار شد. از زمان اولین جلسه آن تاکنون، شورا به طور مداوم به کار خود ادامه داده و بصورت گستردهای در جهان اعتبار کسب کردهاست و جلساتی در بسیاری از شهرها مانند پاریس و آدیس آبابا داشتهاست. با وجود این بیشتر جلسات آن در مقر معاونت سازمان ملل متحد تشکیل میشود. اولین جلسات آن در اطراف دریاچه ساکسس در نیویورک برگزار شد، و جلسات بعدی در مقر کنونی آن در شهر نیویورک برگزار میشود.
تاکنون در تعداد اعضای شورای امنیت سه دوره تغییر صورت گرفتهاست. در سال ۱۹۶۵ با اصلاح مادههای ۲۳ و ۲۷ منشور سازمان ملل متحد، اعضای انتخابی شورا از ۶ کشور به ۱۰ کشور افزایش یافتند.
در سال ۱۹۷۱ مجمع عمومی و شورای امنیت کرسی نمایندگی چین را از جمهوری چین (چین ملی)، که از سال ۱۹۴۹ فقط بر تایوان و جزایر اطراف آن اعمال حاکمیت میکرد، گرفته و به جمهوری خلق چین (چین کمونیست) واگذار کردند.
همچنین، بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در سال ۱۹۹۱، هیچ تغییری بر ماده ۲۳ اعمال نشد و بدون هیچ اختلاف قابل توجهی، فدراسیون روسیه کرسی اتحاد شوروی سابق را در اختیار گرفت.
*اعضای شورای امنیت
یک عضو شورای امنیت باید همیشه در مقر اصلی شورای امنیت در نیویورک حاضر باشد تا شورای امنیت بتواند در هر موقعی تشکیل جلسه بدهد. این مورد جزو اصول بسیار مهم منشور سازمان ملل متحد است که برای مقابله با ضعف جامعه ملل در گذشته بود چراکه تشکیلات جامعه ملل همیشه قادر به واکنش و پاسخگویی درهمه موارد بحرانی نبود.
نقش رئیس شورای امنیت شامل تنظیم برنامه و الگویی برای تشکیل مداوم جلسات آن و رسیدگی به هر نوع بحران است. ریاست شورا بطور چرخشی و به ترتیب الفبای انگلیسی نام کشورهای عضو واگذار میشود.
گروههای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به دو نوع تقسیم میشوند: اعضای دائمی و اعضای انتخابی، که کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه از اعضای دائمی هستند.
*وظایف و اختیارات خاص شورای امنیت
1. مسئول اولیّهٔ حفظ صلح و امنیت بینالمللی
2. توصیهٔ روشهای مسالمتآمیز حل و فصل اختلافات بینالمللی
3. تأسیس ارکان فرعی که برای انجام وظایف خود لازم میداند
4. توسل به قوهٔ قهریه برای حفظ یا اعادهٔ صلح در صورت لزوم
5. تنظیم برنامه برای تأسیس سیستمی برای هدفمندی استفاده از تسلیحات نظامی و نظارت بر آن
6. تحقیق، تجزیه و تحلیل هر وضعیتی که باعث افت جهانی یا افزایش تنش شود
7. فراخوانی اعضا برای اعمال کردن تحریمهای اقتصادی و سایر ابزارهایی که با توسل به زور ارتباطی ندارد در جهت جلوگیری یا توقف هر نوع تجاوز و عملی کردن تصمیمهای شورا
8. به کارگیری نظام قیمومت بینالمللی در صورت ضرورت در مناطق استراتژیک
9. تعیین وجود تهدید به صلح یا اقدام تجاوزکارانه و ارائهٔ توصیه دربارهٔ اینکه چه اقدامی باید صورت گیرد
10. دعوت از طرفهای مربوطه برای پیروی از اقدامات موقتی که برای پیشگیری از وخامت اوضاع ضروری یا مطلوب به نظر میرسد.
*نقش شورا بر اساس فصل ۶ منشور: حل وفصل مسالمتآمیز اختلافات بینالمللی
فصل ششم منشور از مادهٔ ۳۸-۲۳ و همچنین مادهٔ ۱۱ و ۹۹ آن حاوی مقرراتی است که شورا میتواند در خصوص حل و فصل اختلافات یا وضعیتی که صلح جهانی را تهدید میکند به طرفین توصیه کند. در ابتدا هر وضعیتی که صلح جهانی را به مخاطره بیندازد باید از طرق مسالمتآمیز (مذاکره، میانجیگری، سازش، داوری، رسیدگی قضایی)، فرستادن نمایندگان ویژه و یا واگذاری آن به دبیرکل یا رکن فرعی دیگر از طرف شورا، حل و فصل شود. شورا در این خصوص به طرفین توصیه میکند اما هرگز دستوری صادر نمیکند. شورا ممکن است در صورت افزایش تنشها تصمیماتی اتخاذ نماید که جنبهٔ الزامآور ندارند.
*نقش شورا بر اساس فصل ۷ منشور: عمل در حالت تهدید علیه صلح، نقض صلح و تجاوز
طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد شورا قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیتهای «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح، یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد. در چنین وضعیتهایی، کار شورا محدود به توصیه نمیشود و میتواند اقدامات جدی مانند استفاده از نیروهای مسلح نظامی برای نگهداری یا بازگرداندن صلح و امنیت جهانی انجام دهد.
شورای امنیت پس از بیان دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت و قبول آن به عنوان تهدیدی برای صلح یا نقض صلح یا عملی تجاوزگرانه ابتدا تصمیمات موقتی اخذ میکند (تصمیمهایی که جنبهٔ غیرنظامی دارد) تا از پیچیدهتر شدن اوضاع جلوگیری کند. سپس در صورت نیاز، میتواند مجازاتهایی از قبیل قطع کامل یا جزیی روابط اقتصادی، ارتباطات زمینی، هوایی، دریایی، دریایی، پستی، تلگرافی، بیسمی و دیگر وسایل ارتباطی و همچنین قطع روابط دیپلماتیک را در نظر بگیرد و تمام دولتهای عضو سازمان موظفاند آنها را اجرا کند.
چنانچه شورای امنیت تشخیص دهد که اقدامات پیش بینی شده در مادهٔ ۴۱ (مجازاتهای دیپلماتیک و اقتصادی) در حد کافی نبوده میتواند از نیروهای نظامی، هوایی و دریایی یا هر وسیلهٔ دیگری که برای حفظ یا برقراری صلح و امنیت بینالمللی لازم است (تصمیمات نظامی) علیه دولت یا دولتهای تهدید کننده صلح، یا ناقض صلح، یا متجاوز استفاده این مورد اساس دخالت و اقدام نظامی سازمان ملل متحد در کره در سال ۱۹۵۰ در طی جنگ کره و استفاده از نیروهای چند ملیتی در عراق و کویت در سال ۱۹۹۱، اقدام نیروهای بینالمللی علیه القاعده در افعانستان در سال ۲۰۰۱ و اقدام نیروهای بینالمللی در لیبی در سال ۲۰۱۱ میباشد. تصمیمات متخذه تحت بخش هفتم، مانند تحریم اقتصادی با توافق اعضای سازمان ملل متحد صورت میگیرد.
همچنین شورا میتواند طبق فصل ۷ منشور، افراد متهم به نقض قوانین بشردوستانه و حقوق بشر بینالمللی را در دادگاههای بینالمللی محاکمه و تحت پیگرد قرار دهد.
رهبران کشورهای جهان در اجلاس جهانی سران ۲۰۰۵ اعلام کردهاند:
جامعهٔ بینالمللی از طریق سازمان ملل، مسئولیت دارد از ابزارهای مناسب دیپلماتیک، انساندوستانه و امکانات دیگر مطابق فصل ۶ و ۷ منشور برای کمک به محافظت از جمعیتها (افراد غیرنظامی) در برابر کشتار جنگی، جنایات جنگی، پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت سود برد. در اینزمینه ما رهبران آمادهایم در صورتیکه روشهای مسالمتآمیز ناکافی باشد و مسئولان ملی آشکارا در محافظت از مردم خود در خصوص این جرایم بینالمللی کوتاهی کنند، اقدام دستهجمعی به عمل آوریم.
سازمان ملل متحد از خیلی از سوءتفاهمات منجر به خشونت و ظلم جهانی که ممکن بود به برخورد گستردهتری منجر شود، جلوگیری کردهاست. این شورا راههایی را برای مذاکره و تفاهم از طریق سرویسهای خود به عنوان مرکزی برای بحث و گفتگو، مذاکره و توافق، همانند گروهها و نهادهای جویای حقیقت تحت سرپرستی سازمان ملل متحد، میانجیها و حافظان صلح وآتش بس ارائه کردهاست.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد با استفاده از سربازان و تجهیزات فراهم شده توسط کشورهای عضو به رغم بعضی عدم موفقیتها در بیشتر مواقع قادر به محدود ساختن یا جلوگیری از برخورده بودهاند. اما باوجود این، ثابت شدهاست، حل و فصل بعضی برخوردها فراتر از حد توان سازمان ملل متحد بودهاند. رمز موفقیت تلاشهای حافظان صلح سازمان ملل متحد، علاقهمندی و تمایل طرفهای درگیر در یک برخورد برای مذاکره مسالمت آمیز از طریق اقدامات دیپلماتیک بودهاست.
شورا میتواند اتباع کشورهایی را که به عضویت دیوان بینالمللی کیفری درنیامدهاند برای بازجویی و محاکمه فرابخواند.
*نحوهٔ اخذ تصمیم در شورای امنیت
در حالیکه سایر ارگانهای سازمان ملل فقط قادر به دادن توصیههایی به دول عضو هستند، شورای امنیت قادر است تصمیمات لازمالاجرایی در چارچوب منشور ملل متحد اخذ و تمامی دول عضو را متعهد به اجرای آن کند.
تصمیمات شورای امنیت تحت عنوان قطعنامه با رأی اکثریت به تصویب میرسد.هر عضو شورای امنیت دارای یک حق رأی است. تصمیم در خصوص مسائل مربوط به نظامنامه و طرز کار با رأی مثبت ۹ دولت اخذ میشود. به عبارت دیگر رأیگیری در خصوص مسائل آیین کار، رأیگیری با اکثریت عددی است. در این رأیگیری صرفاً وجود ۹ رأی مثبت کافی است و نوع عضویت رأیدهنده (دائمی یا غیر دائمی) مورد توجّه نمیباشد.
تصمیم گیری در خصوص سایر مسائل با اکثریت کیفی است. در اکثریت کیفی نوع عضویت رأیدهنده مورد توجه است و هر پنج عضو دائم و حداقل ۴ عضو غیر دائم باید رأی مثبت دهند تا موضوعی تصویب شود. همچنین منشور اعضای دائم را هنگامی که خود یک طرف اختلاف هستند از رأی دادن در خصوص تصمیمهایی که به موجب مندرجات فصل ۶ و بند ۳ از مادهٔ ۵۲ منشور اتخاذ میشود ممنوع کردهاست.
**هرگونه حمله به سوريه فاقد مشروعيت است
در همين زمينه "محمد ادیب" حقوقدان بینالمللی، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اينكه هدف از تشکیل سازمان ملل حفظ صلح و امنیت بینالمللی جهت جلوگیری از بروز جنگ است اظهار داشت: طبق ماده 24 منشور ملل متحد وظیفه جلوگیری از جنگ برعهده شورای امنیت بوده ، بنابراین این شورا وظیفه صادرکردن مجوز جنگ را ندارد.
این حقوقدان گفت: در صورت وجود شرایط خاصی مثلا موضوع نسلکشی توسط صربها که درصدد از بین بردن مسلمانان هرزگوین بودند و صلح بينالمللي را به خطر انداخته بودند، توسل به اسلحه و وسایل نظامی از طریق کشورهای عضو از سوي شوراي امنيت مشروعیت پیدا ميكند.
ادیب در ارتباط با مسائل سوریه اظهار داشت: با وجود درگیری های داخل کشور سوریه هیچ کشور خارجی حق دخالت سیاسی و نظامی در این کشور را ندارد و تمامی حملات رژیم غاصب صهیونیستی به سوریه فاقد مشروعیت بوده و تجاوز تلقی میشود.
این حقوقدان در پایان گفت: طبق مادهٔ ۲۴ منشور، شورای امنیت از طرف تمامی اعضای سازمان ملل مسئول اصلی حفظ صلح و امنیت بینالمللی هستند و باید در اجرای این وظایف طبق اهداف و اصول ملل متحد عمل کنند.
انتهاي پيام/
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]
صفحات پیشنهادی
برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هیأت پارلمانی ایران به ژنو سفر میکند
برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان مللهیأت پارلمانی ایران به ژنو سفر میکندرئیس کمیته حقوق بشر مجلس گفت هیأت پارلمانی ایران به منظور شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل اسفندماه به ژنو سفر میکند هادی شوشتری نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگارسازمانهای حقوق بشری و شورای امنیت؛ ابزاری برای ظلم و بیعدالتی
آیتالله مکارم شیرازی مطرح کرد سازمانهای حقوق بشری و شورای امنیت ابزاری برای ظلم و بیعدالتی آیتالله مکارم شیرازی گفت سازمان ملل شورای امنیت و سازمانهای حقوق بشری نه تنها نتوانستند صلح و امنیت را در جهان برقرار کنند بلکه به ابزاری برای ظلم و بیعدالتی بیشتر در جهان تبدیلرونمایی از گزارش بسیج از نقض حقوق بشر در آمریکا
رونمایی از گزارش بسیج از نقض حقوق بشر در آمریکامراسم رونمایی از گزارش بسیج از نقض حقوق بشر در آمریکا با حضور سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین ظهر امروز در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد عکس مهسا احرابی فرد1392 11 07 - 13 55 دریافت کل گزارش تصویرییکی از علمای بحرین انحلال شورای اسلامی را ظلمی بزرگ علیه دین و حقوق بشر دانست
یکی از علمای بحرین انحلال شورای اسلامی را ظلمی بزرگ علیه دین و حقوق بشر دانست خبرگزاری رسا ـ یکی از علمای شیعه بحرین محاکمه و انحلال شورای اسلامی این کشور را ظلمی بزرگ علیه دین و تجاوزی آشکار به حقوق بشر توصیف کرد به گزارش خبرگزاری رسا حجت الاسلام میثم سلمان از علمای شیعپاكستان ازحملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا به شوراي حقوق بشر شكايت مي كند
پاكستان ازحملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا به شوراي حقوق بشر شكايت مي كند تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 05 00 36 28 23 پاكستان اعلام كرد از حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا به شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو شكايت مي كند به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي اخدیده بان حقوق بشر: کانادا به حقوق زنان بومی رسیدگی نمیکند
چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۳ دیدهبان حقوق بشر در گزارش سالانه خود اعلام کرد که دولت کانادا همواره از رسیدگی به مسئله خشونت علیه زنان و دختران بومی این کشور سرباز زده و پروندههای بسیاری در این زمینه ناتمام باقی ماندهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تحقیقات دیدهبگوشه ای از نقض حقوق بشر از سوی آمریکا
گوشه ای از نقض حقوق بشر از سوی آمریکا یکی از بازداشتیان زندان گوانتانامو پس از دوازده سال حبس بی خطر توصیف و امکان آزادی او فراهم شده است به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز هیات بازنگری پرونده بازداشتیان زندان گوانتانامو پس از رسیدگی به پرونده محمود مجاهد که از سال ٢٠٠٢آمریکا؛ نماد بارز نقض حقوق بشر
آمریکا نماد بارز نقض حقوق بشر از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند برخی از این پرونده ها را برایمرگ شارون یادآور مصونیت ناقضان حقوق بشر/ عدم محاکمه شارون مایه شرم است
سازمان ناظر حقوق بشر مرگ شارون یادآور مصونیت ناقضان حقوق بشر عدم محاکمه شارون مایه شرم است مدیر بخش خاورمیانه سازمان ناظر حقوق بشر و معاون وی با انتشار پیامهایی جداگانه از عدم محاکمه آریل شارون پیش از مرگش ابراز تاسف کردهاند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران روزنامه صاگر فتیله هستهای پایین کشیده شود آمریکاییها حقوق بشر را علم میکنند/ آمریکا مترادف واژه نقض حقوق بشر است
سیاسی مجلس بروجردی اگر فتیله هستهای پایین کشیده شود آمریکاییها حقوق بشر را علم میکنند آمریکا مترادف واژه نقض حقوق بشر است رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت اگر فتیله بحث هستهای پایین کشیده شود آمریکایی ها بحث حقوق بشر را علم میکنند به گزارش خبرنگار مهر علاء الدین بروجردی رئیرژيم آل خليفه براي سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر در بحرين، خبرنگاران خارجي را اخراج كرد
رژيم آل خليفه براي سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر در بحرين خبرنگاران خارجي را اخراج كرد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 05 00 00 01 00 رژيم آل خليفه براي سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر و سركوب مخالفان خبرنگاران خارجي را از بحرين اخراج كرد به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي بهدیدهبان حقوق بشر محاکمه دولت پیشین یمن را خواستار شد
سهشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۲۹ دیدهبان حقوق بشر در گزارش سالانه خود از دولت یمن خواست تا کمیسیونی را جهت تحقیق در مورد نقض حقوق بشر توسط مقامات قبلی این کشور تشکیل دهد و عاملان آن را محاکمه کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پارلمان یمن در سال 2012 علی عبدالله صالح ریمقامات دولتی مصر حقوق بشر را نقض میکنند
عفو بین الملل مطرح کرد مقامات دولتی مصر حقوق بشر را نقض میکنند خبرگزاری رسا ـ عفو بین الملل اقدام مقامات دولتی مورد حمایت ارتش را در استفاده از خشونت بی سابقه علیه معترضان از زمان برکناری رییس جمهوری سابق این کشور به باد انتقاد گرفته است به گزارش خبرگزاری رسا عفو بین ا-
گوناگون
پربازدیدترینها