محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827224411
4 شکل خشونت علیه زنان
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
4 شکل خشونت علیه زنان
خشونت علیه زنان فقط به کتک زدن و تنبیههای جسمی گفته نمیشود. کلمات توهینآمیز، شک، بدبینی که در جماعت مردانه آن را خوشغیرتی میدانند همان خشونتی است که بر زنان - به اصطلاح مردان، «ضعیفه» - اعمال میشود و هیچگاه هیچکس نمیفهمد این زن از چه درد میکشد و چه میخواهد و چه رویاهایی در سر دارد.
برترین ها: خشونت علیه زنان فقط به کتک زدن و تنبیههای جسمی گفته نمیشود. کلمات توهینآمیز، شک، بدبینی که در جماعت مردانه آن را خوشغیرتی میدانند همان خشونتی است که بر زنان - به اصطلاح مردان، «ضعیفه» - اعمال میشود و هیچگاه هیچکس نمیفهمد این زن از چه درد میکشد و چه میخواهد و چه رویاهایی در سر دارد.
بخش اعظم جامعه را زنانی تشکیل دادهاند که هیچ از خود و حقوقشان نمیدانند و زن خوب بودن را در کدبانو بودن، شستن، رفتن، پختن و بچهداری میدانند و دلشان خوش است چه موجودات از خود گذشته پاکی هستند و بهشت زیر پای آنها است.
خشونت عليه زنان در همه طبقات اجتماعی، اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافيايی يافت می شود. اما در برخی از گروه ها شايع تر است. خشونت بازتابی از حس پرخاشگری است. خشونت خانگی نوع خاصی از خشونت است كه در سطح خانواده اعمال و منجر به آسيب يا رنج جسمی، روانی و جنسی می شود.
زنان در همه دوران زندگی خود ممکن است با خشونت روبهرو شوند. علاوه بر همسر، پدر و برادر و حتی فرزندان پسر نیز میتوانند به زن خشونت کنند.
زنان در زندگی خود چهار شكل خشونت شامل فيزيكی، روانی، اقتصادی و جنسی را تجربه می كنند. خشونت فيزيكی، همانطو که از نامش پیدا است، شيوه های آزار و اذيت جسمانی، ضرب و جرح، كشيدن مو، سوزاندن، گرفتن و بستن، زندانی كردن، اخراج از خانه، كتك كاری مفصل، محروم كردن از غذا، سيلی، لگد و مشت زدن، كشيدن و هل دادن، محكم كوبيدن در، به هم زدن سفره و ميز غذا و شكستن اشيای منزل را شامل می شود كه اين نوع خشونت ممكن است برای همه زنان بدون توجه به نوع تحصيلات، نژاد و وضعيت خانوادگی روی دهد.
خشونت هايی روانی و كلامی نوع ديگری از خشونت هايی است كه در خانه عليه زنان استفاده می شود. از جمله میتوان به، دشنام و به كار بردن كلمات ركيك، بهانه گيری های پی درپی، داد و فرياد و بداخلاقی، بی احترامی، رفتار آمرانه و تحكم آميز و دستور دادن های پی درپی، تهديد به آزار يا كشتن وی، تحقير زن، قهر و صحبت نكردن وممنوعيت ملاقات با دوستان اشاره کرد. اين نوع خشونت موجب بروز روحيه پوچی يا خودنابودسازی، گريز از مشاركت اجتماعی و اضطراب در زنان می شود.
خشونت دیگری که بر علیه زنان صورت میگیرد، خشونت اقتصادی است. ندادن خرجی، سوءاستفاده مالی از زن و صدمه زدن به وسايل مورد علاقه او را از جمله موارد خشونت اقتصادی عليه زنان برشمرده می شوند. به طوری كه در برخی موارد زنان حتی حق دخل و تصرف در اموال خود را نيز ندارند.
استفاده قهرآميز بدون رضايت زن، اجبار در روابط زناشويی غيرمتعارف، عدم اجازه استفاده از وسائل پيشگيری از بارداری ناخواسته و بی توجهی به نيازهای جنسی زن از نمونه های خشونت جنسی عليه زنان است.
زنانی كه از جانب همسرانشان مورد خشونت قرار می گيرند پنج برابر بيشتر از ساير زنان در معرض آسيب های روانی و خطر خودكشی و شش برابر بيشتر در معرض اختلالات روانی قرار دارند.
روانشناسان میگویند، مردانی كه از كودكی در خانواده شاهد كتك خوردن زنان خانواده بوده اند در بزرگسالی بيشتر مرتكب خشونت عليه همسران خود می شوند. افراد ناپخته، بی حوصله، وابسته و متزلزل و كسانی كه از احساس بی كفايتی رنج می برند بيشتر عليه زنان مرتكب خشونت می شوند.
برخلاف تصور عموم، حتی دنیای مدرن نیز خشونت علیه زنان را کم نکرده که بیشتر نیز کرده است. تجارت و بهره برداری جنسی از زنان، فروش دختران جوان و نوجوان از سوی پدران فقير به مراكز فساد و رونق بازار فيلم های غيراخلاقی را باید به عنوان مصاديقی از خشونت مدرن عليه زنان ياد كرد.
مردان از استقلال مالی همسران خود جلوگيری و در اموال شخصی آنها دخل و تصرف می كنند و با ندادن خرجی خانه و پول كافی برای زنان مضيقه های مالی ايجاد می كنند. یا با تهديد به طلاق يا ازدواج مجدد از زنان بيگاری میکشند و از او در انجام امور و وظايفی كه مربوط به او نيست همانند تيمارداری پدر یا مادر شوهر سوءاستفاده می کنند.
مردان نيز مورد سوءرفتار زنان قرار می گيرند، اما بخش عمده خشونت خانگی، به ويژه موارد مرگ آور و خطرناك آن، از سوی مردان عليه دختران و زنان خانواده صورت می گيرد.
زنانی که در برابر بدرفتاری های مرد خود سکوت می کنند گویا دارند فریاد می زنند: «با من مانند يک برده رفتار کن، مرا بزن، خواهش می کنم به من کمی پول بده،من برده تو هستم!»
زنانی که با سوءرفتار شديد جسمی شوهر روبرو هستند و او را ترک نمی کنند، مصداق این جملات هستند. وقتی از آنها می پرسی «چرا او را ترک نمی کنی؟» پاسخ می دهند: «من شوهرم را دوست دارم». این مساله بر می گردد به احساس نياز، که در همه دنيا در هر دو روابط مرد و زن ديده می شود. زنی که پايگاه های اقتصادی خود را رها می کند و وارد پيوند زناشويی وی شود وقتی با خشونت مرد روبرو می شود از ترک او و نابسامانی اجتماعی و اقتصادی بعد از آن می ترسد. وقتی به اين نتيجه می رسد که حمايت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نخواهد داشت به خود می قبولاند که زندگی او همين است. چيزی که در روانشناسی به آن «درماندگی اکتسابی» می گويند. از همه بدتر اینکه اين گونه زنان به خود لقب «زن سازش کار» و «زن صبور» می دهند.
زن آسيب ديده، شيری است که خودش قفسی را به دور خود بسته که ميله های آن از بهانه های مختلف ساخته شده است. اگر اعتماد به نفس داشته باشد و اين ميله ها را بشکند آنوقت می فهمد که چه موجود قدرتمندی است. تغيير ممکن است اما بايد عرصه را به روی توانمندی های خود باز کنيم و از شيوه های مختلف استمداد بگيريم.
در آخر باید اشاره کنیم، سازمانها و کشورهای جهان میکوشند با برنامههای گوناگون با خشونت علیه زنان مبارزه کنند. سازمان ملل متحد روز ۲۵ نوامبر (پنجم آذرماه) را روز جهانی رفع خشونت علیه زنان اعلام کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
عاملان خشونت عليه زنان، هرچه سريعتر مجازات شوند
عاملان خشونت عليه زنان هرچه سريعتر مجازات شوند فعالان مدني و حقوق بشري غرب افغانستان طي بيانيهاي نفرت و انزجار خود را در اعتراض به افزايش خشونت عليه زنان ابراز و خواستار محاكمه و مجازات سريع عاملان اين رويدادها شدند به گزارش باشگاه خبرنگاران نهادها و فعالان مدني طي بيانيهمعاون سابق پرستاری وزارت بهداشت: ۷۱ درصد خشونت علیه پرستاران، روانی است/افرادی بدون آموزش، روپوش پرستاری میپو
معاون سابق پرستاری وزارت بهداشت ۷۱ درصد خشونت علیه پرستاران روانی است افرادی بدون آموزش روپوش پرستاری میپوشندمعاون سابق پرستاری وزارت بهداشت از اجرای آزمایشی طرح ثبت خشونت علیه پرستاران در محل کار خبر داد و گفت طبق تحقیق انجام شده پرستاران ۷۱ درصد خشونت روانی ۲۱ درصد خشونت جاعتراض نمايندگان افغانستان به خشونت عليه زنان
اعتراض نمايندگان افغانستان به خشونت عليه زنان 1 خشونت عليه زنان خشونت عليه زنان بيپناه - هرات افغانستان 2 خشونت عليه زنان خشونت عليه زنان بيپناه - هرات افغانستان 3 خشونت عليه زنان همايش خشونت عليه زنان بيپناه - هرات افغانستان تازهترين نوع اين خشونتها دو روز قبل در شهر هراتأکید نامزدهای انتخابات افغانستان بر پایان خشونت علیه زنان
تأکید نامزدهای انتخابات افغانستان بر پایان خشونت علیه زنانجمعی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان طی نشستی در کابل بر ضرورت پایان خشونتها علیه زنان تاکید کردند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل به گزارش امروز تلویزیون لمر افغانستان جمعی از نامزدهای انتخابات ریتجمعات ضد خشونت علیه زنان در سوئد
تجمعات ضد خشونت علیه زنان در سوئد خبرگزاری رسا ـ مردم سوئد امروز در اعتراض به رای دادگاه ها در پرونده خشونت علیه زنان دست به اعتراضات خیابانی زدند به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا رادیو بین المللی سوئد در گزارشی از اعتراضات گسترده مردم سوئد در مخالفت با قوانین کیفری خشونخشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد
خشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد دبيركل جامعه اسلامي زنان گفت خشونت عليه زنان در اجتماع ريشه در خشونتهاي خانگي دارد چون زماني كه مردان راههاي تعامل صحيح با زنان را در خانه نياموزند در اجتماع نيز عليه آنان رفتارهاي خشونتآميز نشان ميدهند معصومه رضايي دهشدار یونیسف نسبت به خشونتها علیه کودکان در جمهوری آفریقای مرکزی
هشدار یونیسف نسبت به خشونتها علیه کودکان در جمهوری آفریقای مرکزی یونیسف اعلام کرد که در جریان درگیریها در جمهوری آفریقای مرکزی دستکم دو کودک سر بریده شدند آفتاب به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه یونیسف اعلام کرد که دو کودک سر بریده و یک کودک هم تکه تکه شده است همچناقدام تأمل برانگیز دولت علیه زنان خانه دار
اقدام تأمل برانگیز دولت علیه زنان خانه دار بودجه اختصاص داده شده به بیمه زنان خانهدار در سال جاری 100 میلیارد تومان بوده است اما در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده این بودجه 85 درصد کاهش داشته است که به هیچ وجه قابل قول نیست عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت بوضرورت تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ این لایحه هنوز در دستور کار جدی کمیسیون نیست
اسفنانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد ضرورت تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت این لایحه هنوز در دستور کار جدی کمیسیون نیست سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت تدوین قوانین بازدارنده و حمایتی درباره خشونتهای خانگی یکی از راههای موثر در کاهش این نوع خشونت عواکنش روحانی به قطعنامه سازمان ملل درباره جهان«علیه خشونت و افراطیگری»: توطئه اسرائیل برای منزوی سا
واکنش روحانی به قطعنامه سازمان ملل درباره جهانعلیه خشونت و افراطیگری توطئه اسرائیل برای منزوی سازی ایران شکست خورد رییس جمهور با اشاره به تصویب قطعنامه اخیر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت با این رویداد یک بار دیگر در صحنه سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مقابل صهیونیستها مومعاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده در ديدار وزير خارجه ايتاليا: اميدواريم شاهد جهاني عاري از خشونت و افرا
معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده در ديدار وزير خارجه ايتاليا اميدواريم شاهد جهاني عاري از خشونت و افراطگرايي باشيم اما بونينو وزير امور خارجه ايتاليا با شهيندخت مولاوردي معاون رئيسجمهور در امور زنان و خانواده ديدار و گفتگو كرد به گزارش خبرگزاري مهر شهيندخت مولاوردي دراهپيمايي زنان بحريني در كربلاي معلي عليه سركوبگري آل خليفه
راهپيمايي زنان بحريني در كربلاي معلي عليه سركوبگري آل خليفه سرويس خارجي كربلاي معلي طي برگزاري مراسم اربعين حسيني ع شاهد راهپيمايي دهها زن بحريني بود كه از اين كشور براي شركت در مراسم اربعين به كربلا آمده بودند آنها در اين راهپيمايي سركوبگري و سياست تبعيض آلخليفه عليه شيعيان رکمپین زنان سعودی علیه فتواهای «وهابی»
کمپین زنان سعودی علیه فتواهای وهابی خبرگزاری رسا ـ زنان در عرسبتان سعودی کمپینی را علیه ممنوعیت رانندگی زنان که یک فتوای وهابی است به راه انداختهاند به گزارش خبرگزاری رسا ده ها زن در عربستان سعودی با انتشار یک ویدئوی آنلاین کمپینی را علیه ممنوعیت رانندگی برای زنان در-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها