تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803885884




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ركورد دولت احمدی نژاد در فساد اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ركورد دولت احمدی نژاد در فساد اقتصادی




یادداشت محمد خوشچهره نماينده اسبق مجلس و استاد دانشگاه.





روزنامه اعتماد: یادداشت محمد خوشچهره نماينده اسبق مجلس و استاد دانشگاه.

"متاسفانه ما شاهد انفجار اطلاعاتي هستيم كه به دنبال آن نارسايي هاي سياسي در حوزه نظارت، كنترل و تصميم گيري در هشت سال گذشته را نشان مي دهد كه اين نارسايي ها در نهايت خود را به مظاهري مثل اختلاس يا مفاسد اقتصادي با رقم هاي غير قابل تصور نشان مي دهد. از آنجايي كه كنترل، هدايت، برنامه ريزي و تصميم گيري درباره اين موضوع بر عهده دولت است همگي انگشت اشاره شان را به سمت دولت مي گيرند.

البته از سوي ديگر مجلس شوراي اسلامي هم طبق قانون اساسي نقش برجسته يي در حوزه نظارتي دارد و مجلس شوراي اسلامي هم بايد بر منابع و امكانات دولت نظارت لازم را داشته باشد. دولت ها درباره لوايح بودجه كه وقايع اقتصادي آينده كشور را رقم مي زند تنها به مجلس پيشنهاد مي دهند اما اين مجلس است كه اين پيشنهادات را به قانون تبديل كرده و نحوه هزينه كرد دستگاه هاي دولتي را روشن مي كند. در نتيجه درباره ضعف هاي كنترل و نظارتي تنها دولت نيست كه مقصر است بلكه هر سه قوه در اين مورد وظيفه دارند. نظام پولي و مالي كشور، نحوه اعطاي تسهيلات بانكي و ارزي همگي بايد مورد نظارت قرار بگيرند چراكه همگي اين موارد به اموال عمومي باز مي گردد و قادر است ثروتمندهاي نوظهوري در كشور ايجاد كند.

يكي ديگر از دلايل به وجود آمدن مفاسد اقتصادي در كشور وابستگي اقتصاد به درآمدهاي نفتي است. پس از انقلاب دولت هاي مختلفي با تابلوها، شعارها و سلايق مختلف روي كار آمدند اما كاركرد همگي آنها در حوزه اقتصادي تقريبا مشابه بوده و در همگي آنها وابستگي به نفت كاملامشهود بوده است. البته ركورد شكني در اين مورد به دولت هاي نهم و دهم باز مي گردد. متاسفانه دولت ها همگي دخل و خرج شان را با درآمدهاي نفتي انجام مي دهند و اين در حالي است كه در كشورهاي توسعه يافته 98 درصد درآمدهاي دولت از ماليات است. البته اين موضوع به معناي فشار مالياتي به مردم نيست بلكه دولت ها در كشورهاي توسعه يافته همچون بخش خصوصي فعاليت اقتصادي برايشان مهم است. عدم وابستگي به توليد ملي در دولت ها باعث شده است كه نوعي خودكامگي در رفتارها و سياست هايشان وجود داشته باشد. به عنوان مثال 10سال پيش رقم يك فساد اقتصادي نزديك به چند ده ميليارد تومان بود اما با درآمدهاي افسانه يي 800 ميلياردي دولت رقم فسادهاي اقتصادي هم جهش پيدا كرد و به فساد اقتصادي سه هزار ميليارد توماني رسيديم.

هرچند كه هنوز ارقام ناگفته ديگري هم از اين گونه فسادها وجود دارد اما ركوردشكني در اين مورد به دولت هاي نهم و دهم باز مي گردد. نظام جمهوري اسلامي سرمايه يي به نام «مردم» دارد كه بايد از هر گونه فرصتي كه موجبات بي اعتمادي مردم را فراهم مي كند جلوگيري كند. مردم بايد نسبت به توانمندي و كارآمدي دولت ها اعتماد كافي داشته باشند و نظام بايد در جهت بازسازي اعتماد مردم نيز اقدام بكند. اين روزها نيز متاسفانه مسابقه يي از سوي افراطيون صورت گرفته است كه پيرو آن افراطيون براي دادن برخي اطلاعات درباره مفاسد اقتصادي كه برخوردي هم براي مقابله با آنها صورت نمي گيرد با يكديگر رقابت مي كنند. مردم نيز با رسيدن اين اطلاعات به آنها دچار بهت و شوك و در نتيجه نسبت به دولت نيز بي اعتماد مي شوند.

البته اين موضوع به معناي عدم برخورد با مفسدان اقتصادي نيست بلكه بايد با خاطيان اين موضوع پس از تشخيص جرم شان برخوردهاي محكمي با آنها صورت بگيرد اما نحوه اطلاع رساني به مردم بايد درست باشد. در نتيجه بايد تاكيد كرد كه هر سه قوه درباره كنترل مفاسد اقتصادي نقش دارند. به عنوان مثال در مجلس هفتم رييس منتخب براي ديوان محاسبات فردي بود كه خود متهم به فساد اقتصادي بود كه بعدها هم معاون رييس جمهور شد.

متاسفانه به صورت كلي در دولت هاي نهم و دهم شاهد بوديم كه در مسووليت ها افراد دچار ضعف هاي مديريتي فراواني بودند يا اينكه سلامت هاي اقتصادي لازم را نداشتند كه بتوانند در اين پست ها قرار بگيرند و در نتيجه موجب بروز فساد در رده هاي پاييني مي شود. البته كه در اين سال ها تحريم ها نيز در به وجود آمدن مفاسد اقتصادي نقش داشته اند اما سياست ها و تصميم هاي نادرست و عدم انتخاب مديران شايسته باعث شد كه در نهايت منافع باندي و جناحي به منافع ملي ارجحيت پيدا كرده و شاهد افت محسوس در كارآمدي مديران باشيم. بايد در انتخاب مديران دقت هاي لازم صورت بگيرد تا در آينده از تكرار چنين مشكلاتي جلوگيري شود وگرنه دولت يازدهم نيز به دام چنين مشكلاتي مي افتد."






تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن