واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بيانيه وزارت خارجه درباره نشست ژنو 2
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه ای مواضع کشورمان را در قبال نشست ژنو 2 درخصوص سوریه تشریح کرد.
آفتاب: به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانه ای در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران با ابراز نگرانی جدی از حضور گروه های تـروریستی در سوریـه معتقد است اولویت هرگونه تحرک منطقه ای و بین المللی در باره سوریه ، باید بـراساس مقابله بـا تروریسم تعریف شود و بدیهی است که درستی و ضرورت برگزاری نشست ژنو نیز بـا چاره اندیشی جدی بـرای توقف تروریسم در سوریه ، اثبات می شود . رشد تـروریسم در سوریه خطری است که همه کشورهـای منطقه و فـرامنطقه را تهدید می کند .
جنایتهای تروریست ها علیه شهروندان سوریه ، جنایت علیه بشریت است و حامیان تروریستها در قبال آن مسئولند و باید به تعهدات خود در خصوص قطع ارسال سلاح و نیروهای مسلح به داخل سوریه عمل کنند .
بی تردید معیار هر راهکار دموکراتیک ، باید رأی مردم سوریه از طریق مکانیزم انتخاباتی اطمینـان بخش باشد .
تضمین موقعیت هرگونـه راه حل سیاسی ، احترام به رأی مردم سوریه است و تحمیل اراده خارجی بر اراده مردم سوریه ، به بن بست منتهی خواهد شد .
جمهوری اسلامی ایران از وخامت اوضاع انسانی در سوریه ابـراز نـگرانی شدیـد می کند و محاصره اقتصـادی و اقدامات گروه هـای تـروریستی عامل مهم این وضعیت است و مراتب تأسف خود را از اینکه گروه های تکفیری شرایط انسانی نامناسبی در سوریه بوجود آورده اند و همچنان مورد حمایت خارجی هستند ابراز می کند.
جمهوری اسلامی ایران تنها راه حل بحران سوریه را راهکار سیـاسی از طریق گفتگو میان همه طیفهای جامعه سوریه می داند و بر این اعتقاد است که برای خروج از وضعیت کنونی ضروریست کمیته آشتی ملی با حضور همه گروههای معارض ، نمایندگان دولت سوریه و نمایندگان آحاد مردم سوریه که در داخل دارای پایگاه اجتماعی هستند ، شکل بگیرد . بدیهی است آینده نظام سیاسی سوریه می تواند در چارچوب توافقات درون کمیته آشتی ملی ترسیم شود .
در این رابطه تأکید می نماید که جمهوری اسلامی ایران دارای طرح سیاسی واقع بینانه با محور قرار دادن خواست و حقوق مردم سوریه است و آمادگی دارد تلاشهای واقع بینانه ، مؤثر و سازنده در این زمینه را همراهی و بر همین مبنا مساعدت و کمک کند . موضع جمهوری اسلامی ایران در باره مشارکت در نشست ژنو دو ، از ابتدا صریح ، روشن و ثابت بوده و همواره بر مشارکت بدون پیش شرط در این نشست تأکید شد .
در این چارچوب و به منظور کمک به یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه ، جمهوری اسلامی ایران به دعوت دبیر کل سازمان ملل متحد پاسخ مثبت داد ، اما برخی طرفها با اعمال فشار و اصرار بر مواضع خود ، مانع از این امر شدند .
موجب تـأسف است در حالی که برخی طرفهای حامی تروریست ها در این نشست دعوت شده اند ، از جمهوری اسلامی ایران که در خط مبارزه با تروریسم قرار دارد ، با پیش شرط دعوت بعمل آمد.
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]