واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
كنفرانس ژنو 2 و نقش سازنده ایران
رادیو فردا: به رغم مخالفت هائی که برای شرکت ايران در کنفرانس ژنو ۲ وجود دارد، اين کشور يکی از بازيگران اصلی در رابطه با بحران سوريه است.
به گزارش سرويس سياسي جام نيوز، وب سايت "راديو فردا" در گزارشي به بررسي بحران سوريه و نقشه هاي راه براي عبور از بحران سوريه درآستانه برپايي كنفرانس ژنو 2 پرداخت.
در ابتداي اين گزارش آمده است: «رايزني های آمريکا و ديگر کشورهای غربی با گروه های مخالف سوريه جهت قانع کردن آنها برای شرکت در نشست ژنو۲ که قرار است چهارشنبه ۲ بهمن تشکيل شود، هنوز به نتيجه نرسيده و اين گروهها در نشست اخيرخود در شهر کوردوبا در جنوب اسپانيا بر سر مشارکت در کنفرانس مذکور به توافق نرسيدند.»
در اين گزارش خاطر نشان شده: «در همين رابطه، وزارت خارجه سوريه هم در بيانيه ای با رد هر گونه پيش شرط برای کنفرانس ژنو ۲، توافقات نشست پاريس را توهّم خوانده است. در حاليکه نشست ژنو ۲ و نتيجه بخش بودن آن در هاله ای از ابهام قرار دارد، جان کری وزير امورخارجه آمريکا، گفته است که اگر ايران با تصميم های نخستين کنفرانس ژنو درباره سوريه موافقت کند، واشينگتن از تهران برای شرکت در نشست پيش رو دعوت خواهد کرد و همزمان سرگئی لاوروف، وزير خارجه روسيه، خواستار دعوت تهران به اين نشست شده است. بان کی مون ، دبير کل سازمان ملل هم نظری مشابه سرگئی لاورف دارد.»
همچنين درادامه گزارش تاكيد شده: «آمريکا و کشورهای غربی از توسل به گزينه نظامی عليه بشار اسد منصرف شده اند و همانگونه که در نشست پاريس تاکيد کردند، حل بحران سياسی سوريه را از راههای سياسی ممکن ميدانند واگر توافق های کنفرانس ژنو ۱ در کنفرانس پيش رو به مورد اجرا در آيد، هيئت اعزامی بشاراسد به ژنو بايد کليد قدرت را به مخالفان بدهد و تسليم شود. اما نه نمايندگان اسد اين کار را خواهند کرد و نه ايران از اين کار حمايت خواهد کرد. روسيه هم خواهان چنين کاری نيست.»
راديو فردا خاطر نشان كرد: «مهمتر اينکه بشار اسد با توجه به موفقيت استراتژی نظامی اش برای عقب راندن و در موارد زيادی شکست گروههای مخالف دست بالا را دارد و دليلی برای دادن امتياز به مخالفان نميبيند چه رسد به تسليم.»
اين وب سايت در ادامه يادآور شد: «در دو سال و نيم گذشته، کشورهای موسوم به دوستان سوريه، به ويژه کشورهای عربی، بدون توجه به چرخش های سياسی فرا منطقه ای در رابطه با جنگ داخلی سوريه و روند تحولات جنگ در اين کشور، با اصرار مدام بر خواسته اصلی شان يعنی تغيير رژيم اسد، در آستانه ژنو ۲ خود را در تنگنا قرار داده اند. بهمين جهت بسياری از کارشناسان غربی و روسی به نتايج اين کنفرانس خوشبين نيستند.»
رادیو فردا در ادامه نوشت: «به رغم مخالفت هائی که برای شرکت ايران در کنفرانس ژنو ۲ وجود دارد، اين کشور يکی از بازيگران اصلی در رابطه با بحران سوريه است و تهران مايل نيست که در حاشيه، انگونه که جان کری گفته است، به حل بحران سوريه کمک کند. در گذشته ايران و آمريکا در رابطه با دفع طالبان و القاعده در افغانستان همکاری کرده اند و اين کار در مورد سوريه هم امکان پذير است ولی کشورهای عربی به ويژه عربستان سعودی حضور ايران در کنفرانس ژنو ۲ را مترادف با تثبيت موقعيت اسد مي دانند.»
این یادداشت در خاتمه نوشت: «جمهوری اسلامی دوست ديرينه اسد است و رابطه نزديکی با عراق دارد و رابطه اش با ترکيه نيز مطلوب است و بهمين جهت مي تواند در کنفرانس مذکور کار ساز باشد نکته مهم اينکه ايران، آمريکا و روسيه در رابطه با راه حل سياسی بحران و مبارزه با گروه های وابسته به القاعده منافع مشترک دارند. اين کشورها با آگاهی به اينکه پيروزی رويکرد نظامی اسد عليه مخالفان دور از انتظار نيست، مي دانند که پيروزی نظامی نمي تواند راه حل دراز مدت و نهائی برای بحران سوريه باشد.»
310
۱۳۹۲/۱۱/۱ - ۱۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]