تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834075153




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوضاع اسف بار خانه پروین اعتصامی +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اوضاع اسف بار خانه پروین اعتصامی +عکس




خانه پروین اعتصامی، کارگاه مبل سازی شده است. این خبری است که نصرالله حدادی، پژوهشگر تاریخ تهران می دهد و از بی توجهی به تنها میراث پروین می گوید. آن هم در شرایطی که خانه های تاریخی دیگر تهران اوضاع بهتری ندارند.





مجله مهر: هنوز سه ماه از تخریب خانه تاریخی بنان نگذشته که خبر تخریب خانه پروین اعتصامی به گوش می رسد. این بار، خانه  صدساله پروین به تصاحب کارگران مبل سازی درآمده است. خانه ای که سال ها قبل مالکان آن را سه قسمت کردند و امروز با وجود ثبت ملی بنا، یکی از بخش های خانه از ثبت خارج شده است.

سازمان میراث فرهنگی دو سال قبل مرمت بخش هایی از خانه پروین اعتصامی را انجام داد. با این حال در آن زمان بهروز جلالی معاون وقت میراث فرهنگی استان تهران گفته بود میراث فرهنگی بودجه ای برای خرید خانه ندارد و جز مرمت مشارکتی بخش میانی این خانه که با کمک 50 درصدی مالک و 50 درصدی سازمان انجام می شود کاری از ما ساخته نیست.





بخشی از خانه پروین اعتصامی در تهران


خانه ای که سه تکه شد

خانه «پروين اعتصامي» سال 1384 به شماره 14619 در فهرست میراث ملی به ثبت رسيد. این خانه تا قبل از انقلاب عمارت بزرگی بود با حیاط وسیع و شاه نشین و زیرزمین که در یکی از کوچه های تنگ و قدیمی عودلاجان قرار گرفته بود. خانه ای که بعدتر، برادر پروین آن را به مالکان خصوصی فروخت و با دیوارکشی حیاط به سه خانه کوچکتر تبدیل شد.

خانه سمت راست را چند سال فبل شهرداری خرید و مرمت کرد و در اختیار کمیته ملی موزه ها (ایکوم) گذاشت. مرمتی که با سرامیک های کف و رنگ آمیزی دیوارها، چهره خانه پروین را از یک خانه تاریخی به یک خانه امروزی تبدیل کرد.

خانه وسط که بخشی از عمارت این ساختمان و زیباترین قسمت آن بود در مالکیت دو خواهر قرار داشت که از 40 سال قبل با رسیدگی به خانه، سعی کرده بودند هر طور شده آن را نگه دارند. این خانه، همان جایی بود که پروین مراسم عروسی اش را در آن برگزار کرده بود و عمارت میانی، سالن عروسی پروین بود. اتاق اصلی پروین هم که در نوجوانی در آن سکونت داشت در همین بخش خانه قرار دارد.

خانه سوم اما متعلق به مادر و پسری است که این روزها آن را تبدیل به کارگاه مبل سازی کرده‌اند و به هیچ کس اجازه بازدید از خانه را نمی دهند. به همین دلیل حتی سازمان میراث فرهنگی هم اطلاع درستی از وضعیت این خانه ندارد.

با این حال خانه پروین تنها خانه تاریخی ویران شده تهران نیست. خانه های تاریخی دیگری هم هستند که با تخریب شان، نه فقط هویت تاریخی جنوب تهران را از بین می برند، که حافظه تهران را از سال های قاجار و پهلوی پاک می کنند.






خانه دایی جان ناپلئون (اتحادیه) در محلا لاله زار


خانه بزرگان قاجار

خانه دایی جان ناپلئون، یا خانه اتحادیه هم یکی دیگر از خانه هایی است که از فهرست آثار ملی خارج شده و در معرض آسیب قرار دارد. خانه دایی جان ناپلئون که به خاطر تصویربرداری این فیلم در آن به این نام معروف شده، یکی از میراث قاجاری تهران است که باید آن را در خیابان لاله زار ببینید. این خانه در سال 1371 ثبت ملی شد و در نهایت در سال 1389 با رای دیوان عدالت اداری از این فهرست خارج شد تا مدتی بعد، به مزایده گذاشته شود و مالکان آن برای تخریب و نوسازی آن تصمیم بگیرند. این خانه متعلق به صدراعظم دوره ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار بود و محلی بود که در زمان جنگ جهانی دوم با حضور سران سیاسی دنیا، تصمیمات مهمی در آن گرفته شد.






اولین کلانتری تهران در محله بازار


اولین کلانتری تهران

اولین ساختمان كلانتري تهران یکی دیگر از این خانه های قاجاری است که از آخرین روزهای سال 90 از فهرست آثار ملی خارج شد. این ساختمان که در محدوده بازار تهران قرار دارد جزو هسته‌ي اوليه تهران بود که در بخش هایی از آن آثاري از دوره‌ صفويه به چشم می خورد. با این حال این هم دلیلی نشد تا دیوان عدالت این خانه را به عنوان یک بنای تاریخی به رسمیت بشناسد. خانه ای که در تملك سازمان تعاون ناجا است و در مسیر تخریب قرار گرفته است.






تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن