واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بهترین تصاویرفضایی هفته در نشنالجئوگرافیک
بهترین عکسهای فضایی هفته را با ما مرور کنید: از سوسوی نئونی ابرنواختر و گنجینه سحابی رتیل گرفته، تا بزرگترین پرتگاه منظومه شمسی و غروب تماشایی خورشید بر فراز تاج محل.
خبرآنلاین: بهترین عکسهای فضایی هفته را با ما مرور کنید: از سوسوی نئونی ابرنواختر و گنجینه سحابی رتیل گرفته، تا بزرگترین پرتگاه منظومه شمسی و غروب تماشایی خورشید بر فراز تاج محل.
سوسوی نئونی ابرنواختر
در قلب ستارهای منفجر شده، کارخانه غبار تازه شکل گرفتهای به رنگ قرمز نورافشانی میکند. این تصویر ابرنواختر 1987A است که توسط تلسکوپ آلما شکار شده است. گردنبند آبی و سبز اطراف ابر نواختر ناشی از امواج ضربهای آن است. ابر غبار نیز عمدتا از جنس سیلیس و اکسیژن است، و دیگر عناصر نیز در اثر واکنشهای هستهای درون آن شکل گرفتهاند. اخترشناسان رصدخانه جنوبی اروپا تخمین میزنند که این ابر غبار حدود یک چهارم خورشید ما جرم داشته باشد.
غروب تماشایی
تاج محل یکی از عجایب معماری جهان است که ترکیب آن با عکس چند زمانه غروب خورشید نمایی دیدنی به آن بخشیده است. اگرچه خورشید در این عکس ظاهری آرام دارد، اما آرامش خورشید عکس چیزی جز توهم بصری نیست. در حقیقت، در حال حاضر خورشید در بیشینه چرخه فعالیت یازده ساله خود قرار دارد؛ زمانیکه لکههای خورشیدی مداوم روی سطح ستاره ظاهر، و شرارههای خورشیدی به طور مداوم در فضا رها میشوند.
مریخ باستانی و پرتو خورشید
در این عکس که توسط مدارگرد شناسایی مریخ گرفته شده، پرتوهای نور خورشید بزرگترین پرتگاه منظومه شمسی را روی سیاره مریخ روشن ساختهاند. پرتگاه Tithonium Chasma تنها بخشی از دره والس مارینریس مریخ است؛ درهای عظیم که حدود 4 هزار کیلومتر از چهره مریخ را خراشیده است. نوارهای روشن و تیره عکس مربوط به لایههای رسوبی هستند که درون این پرتگاه قرار دارند. اخترشناسان گمان میکنند خطوط باریکی که همچون قلمزنی در میان این لایههای ماسهای گسترده شدهاند، مربوط به تغییری در محور گردش مریخ هستند که میلیونها سال پیش رخ داده است. تغییر زاویه محور چرخش سیاره از 50 درجه به 25 درجه فعلی ممکن است باعث ذوب شدن یخها و جاری شدن آب شده باشد، که این کانالها را درون دره شکل داده است.
اوجگیری
پس از برخاستن از مرکز فضایی ساتیش داوان هند، ماهوارهای سوار بر موشک در حال تاختن به سوی اعماق آسمان است. این ماهواره که با نام GSLV D5 شناخته میشود، توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) طراحی شده و دارای موتوری برودتی است که با نوعی سوخت مایع کار میکند. سازمان فضایی هند ششمین سازمان فضایی دنیا است که توانسته است این نوع ماهواره را با موفقیت پرتاب کند. پیش از این، تنها کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، ژاپن و چین توانسته بودند ماهوارههایی با موتور مشابه ماهواره GSLV D5 را با موفقیت به فضا پرتاب کنند.
تار سحابی رتیل
این عکس جدید از تلسکوپ فضایی هابل، خزنده ترسناک کیهانی موسوم به سحابی رتیل را در نور فروسرخ به تصویر کشیده است. سحابی رتیل منطقهای از فضا است که سرشار از خوشههای ستارهای، گاز درخشان و غبار تیره ضخیم است. این عکس که با استفاده از مشاهدات پروژه گنجینه رتیل هابل (HTTP) تهیه شده است، از دادههای دوربین میدان گسترده شماره 3 (WFC3) و دوربین پیشرفته نقشهبرداری هابل (ACS) برای خلق عکس استفاده کرده است. پروژه گنجینه رتیل اقدام به بررسی و عکسبرداری از میلیونها ستاره درون سحابی، نقشهبردای از موقعیت آنها و تعیین مشخصات ساکنین این سحابی میکند. این مشاهدات به اخترشناسان کمک میکند تا با کنار هم قرار دادن اطلاعات مذکور، درک بهتری از ساختار این سحابی به دست آورند.
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 313]