تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837323405
حقوق بشر عامل واگرایی می شود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حقوق بشر به سبک غربی (42)؛
حقوق بشر عامل واگرایی می شود؟
از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند،برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، مطلب پیش رو چشمانداز کنونی روابط و دیدگاه اتحادیهی اروپایی و چین نسبت به مناسبات دوجانبه بررسی شد. در قسمت دوم و پایانی که در ادامه از نظر خواهد گذشت نیز ضمن بررسی روابط سیاسی این دو بلوک با یکدیگر، موضوع تحریم تسلیحاتی چین و اهمیت حقوق بشر در روابط فیمابین واکاوی میشود و در نهایت، به نتیجهگیری خواهیم پرداخت.
دیدگاه اتحادیهی اروپا نسبت به چین
اتحادیهی اروپا، در خصوص حمایت و پشتیبانی از ادغام چین در اقتصاد جهانی، بر این اعتقاد است که در شرایط رشد وابستگی متقابل، توسعهی صورتگرفته در چین، تأثیرات مثبتی برای اروپا دارد. هدف اتحادیهی اروپا تضمین گذار چین به کشوری آزاد و باثبات است.
اهداف اتحادیهی اروپا از گسترش روابط با چین
به طور کلی، اتحادیهی اروپا به دنبال همکاری نزدیکی با چین است. منافع اتحادیهی اروپا ایجاب مینمود که چین در نظام بینالمللی ادغام شود. در زمینهی مسائل اقتصادی، اتحادیهی اروپا از فرآیند اصلاحات در چین حمایت میکند و تبادل تجربه، اطلاعات و آموزش اقتصاددانان به عنوان قسمتی از برنامهی همکاری اتحادیهی اروپا و چین است. از زمان درخواست چین برای عضویت در سازمان تجارت جهانی، اتحادیهی اروپا همواره به دنبال تسریع عضویت چین در این سازمان بوده است.
یکی از مهمترین تصمیمات اتحادیهی اروپا در مورد تنظیم روابط با چین تصویب سند رابطهی بلندمدت با این کشور در سال 1995 است. اتحادیه در تلاش برای جبران آسیب وارده به روابطش با چین، به علت تحریمهای تحمیلشده بعد از قتل عام 1989، اقدام به پیشنهاد «رابطهی بلندمدت» در مورد چین نمود.
اتحادیه نه تنها فرصتهای تجاری بالقوهای را که به وسیلهی رشد اقتصادی چین به دست آمده بود از دست نداد، بلکه تصمیم گرفت تا یک رویکرد عملگرایانه را در مقابل چین اتخاذ کند و اجازه نداد که حوادث دیگری بر روابط دوجانبه به خصوص روابط تجاری تأثیر بگذارد.
کمیسیون اروپا، در مارس 1998، اقدام به ترسیم خطمشی «مشارکت جامع» با چین نمود. کمیسیون در این سند اظهار داشت که فرآیند ادغام چین در اقتصاد جهانی از طرق ذیل صورت خواهد گرفت:
الف) آوردن چین به داخل سیستم تجارت جهانی و حمایت از ورود چین به این سازمان
ب) تقویت تجارت دوجانبه و گسترش توافقنامههای دوجانبه
پ) افزایش سرمایهگذاری
ت) آزادسازی مالی
در 24 اکتبر سال 2006، کمیسیون اروپا خطمشی و سند جدیدی را در قبال چین منتشر کرد. در این سند آمده است:
«چین به عنوان یک قدرت عمده دوباره ظهور کرده و تأثیر عمیقی را روی تجارت و سیاستهای جهانی دارد. در نتیجه، اروپا نیاز به واکنش مؤثر در قبال قدرت مجدد چین و همچنین نیاز به روابط پویا با چین بر اساس ارزشهای اروپایی دارد.»
از نظر اتحادیهی اروپا، چین به عنوان چالش اصلی و کانونی سیاست تجاری اتحادیهی اروپا در دههی آینده در نظر گرفته شده است و اتحادیه رشد و توسعهی چین را به عنوان فرصتی برای خود تلقی میکند، اما چین را همچنین یک رقیب جدی میداند. اتحادیهی اروپا از چین انتظار دارد تا طبق ارزشهای اروپایی، جامعهی خود را بازتر نماید و چین را به احترام کامل نسبت به حقوق و آزادیهای اساسی از جمله آزادی بیان، مذهب و اجتماع و حفظ حقوق اقلیتها ترغیب و تشویق کند.
روابط سیاسی اتحادیهی اروپا و جمهوری خلق چین
در روابط اتحادیهی اروپا و چین، مسائل و موضوعات سیاسی متعددی نقشآفرینی میکنند که از جمله میتوان به تحریم تسلیحاتی چین، مسئلهی تایوان و وضعیت حقوق بشر در چین اشاره نمود. اما باید خاطر نشان کرد که به دلیل روابط اقتصادی گسترده بین طرفین و کمرنگ بودن مسائل سیاسی، این گونه موضوعات به طور جدی روابط دو طرف را تحت تأثیر قرار نمیدهد. این در حالی است که مقامات چین سعی نمودهاند که از این مسئله به عنوان اهرم فشاری بر روی اتحادیهی اروپا و دول عضو آن جهت اخذ امتیازات اقتصادی و سیاسی استفاده کنند.
تحریم تسلیحاتی اتحادیهی اروپا در قبال چین
در 6 ژوئن 1989، به دنبال سرکوب جنبش طرفداران دمکراسی در میدان تیان آنمن پکن، دوازده کشور اروپایی این اقدام را محکوم و برخی کشورهای دیگر تحریمهایی را علیه چین اعمال نمودند. از لحاظ سیاسی، تحریم تسلیحاتی باعث شد که دول اروپایی توسط مکانیسمهای دیپلماتیک به انتقاد از شرایط حقوق بشر در چین و خطمشی آن در قبال تایوان بپردازند. اما باید گفت که در عمل تحریم تسلیحاتی تنها اثر محدودی را روی انتقال تکنولوژیهای نظامی بین چین و اروپا داشته است. از 1989، بسیاری از کشورهای اروپایی در حال فروش تسلیحات به چین بودهاند. فرانسه و ایتالیا بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات به چین در داخل اتحادیهی اروپا هستند. آنچه که چین علاقهمند به خرید آن از اروپاست، تکنولوژیهای ویژه و خاصی مانند رادار، موشکهای هوا به هوا، تجهیزات صوتی و اژدرهاست. پکن، به طور مکرر، از اتحادیهی اروپا درخواست لغو تحریم تسلیحاتی را دارد. رهبران چین اظهار داشتند که تحریم یک مانع در مقابل عادی شدن روابط چین و اروپاست. در پایان سال 2003 فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا، فنلاند و هلند خواستار لغو تحریم تسلیحاتی چین بودند که با مخالفت شدید آمریکا روبهرو شد. مقامات اتحادیه معتقد بودند که با تلقی چین به عنوان یک طرف گفتوگو و مذاکرهکنندهی معتبر، میتوان ادغام صلحطلبانهی آن در جامعهی بینالمللی را تشویق کرد.
از آغاز سال 2004، واشنگتن فشار روی دول عضو اتحادیهی اروپا را با توجه به طرح لغو تحریم تسلیحاتی چین، تشدید کرد. با وسیعتر شدن شکاف بین طرح اتحادیهی اروپا برای لغو تحریم تسلیحاتی و پافشاری آمریکا در مورد حفظ آن، دو طرف، درگیر بحثها و گفتوگوهای دیپلماتیک شدیدی شدند. سفرهایی در سطح بالا بین دو طرف، اهمیت توجه به این مسئله را نشان داد. در این زمینه وزیر خارجهی وقت آمریکا، خانم رایس، هشدار داد که اتحادیهی اروپا نباید توازن قوا در منطقهای را که در آن هیچ گونه مسئولیت دفاعی ندارد بر هم بریزد.
نقش حقوق بشر در روابط اتحادیهی اروپا و چین
موضوع حقوق بشر یکی از جدیترین فاکتورها در روابط چین و اتحادیهی اروپاست که میتواند مهمترین عامل واگرایی بین آنها باشد؛ به طور کلی، اختلاف بین چین و اتحادیهی اروپا در مورد حقوق بشر ناشی از تفاوت آنها در فرهنگ تاریخی، سنتها، سیستم سیاسی و مراحل توسعهی اقتصادی است. از زمان وقوع حوادث میدان تیان آنمن در 1989، مسئلهی حقوق بشر چین تبدیل به یکی از موضوعات مهم شده است. در این بین دنگ شیائوپینگ، نخستوزیر چین، اصلاحات اقتصادی چین را در حالی که تسلط سیاسی حزب کمونیست حفظ میشد ادامه داد.دولت چین رویکردی سنجیده و حسابشده را اتخاذ نمود.
در همان حال، پکن تمایل داشت تا روابط با غرب را بهبود ببخشد. بنابراین فرصت سازش را با کمترین درگیری و منازعه با اروپا فراهم ساخت. بدین معنی که مخالفان سیاسی مشهور را آزاد، گفتوگوهای حقوق بشری را آغاز و به پیمانهای حقوق بشری بینالمللی پیوست. نتیجه سریع بود؛ انتقادات از چین به سرعت فروکش کرد. در واقع، کشورهای اروپایی مایل بودند تا روابط کلیشان را با چین بهبود بخشند، لذا حقوق بشر در برنامههای آنها از اهمیت کمتری برخوردار بود.
در خطمشی چین در قبال اروپا دو ویژگی وجود دارد. از یک سو، پکن به تواناییاش در ادارهی فشار حقوق بشری اروپا اعتماد دارد که این مسئله بر عکس اختلافات حقوق بشریاش با واشنگتن است. حقوق بشر در روابط دوجانبه با اروپا به عنوان مسئلهی مهمی دیده نشده است. از نظر چینیها، در روابط چین و اروپا، حقوق بشر به عنوان یکی از آخرین مسائل بحث میشود و فضای کوچکی را به خود اختصاص داده است. پکن، بر اساس آگاهی از منافع اقتصادی اروپا، سیاستهای اقتصادی فعالی را اتخاذ کرده و در زمینهی قراردادهای سودآور تجاری با دولتهایی همکاری میکند که انتقاد کمتری از چین صورت میدهند. پکن همچنین اقداماتی را جهت ترک خصومت با اروپا صورت داد. در واقع، میتوان گفت چین دیدگاه مسالمتآمیز و آشتیجویانهای را در قبال اروپا داشته است.
در کل، اتحادیهی اروپا در روابط حقوق بشریاش با چین سعی کرده است که به جای اتخاذ سیاست مواجههجویانه، از خطمشی گفتوگو بهره گیرد.
نتیجهگیری
سابقهی روابط اتحادیهی اروپا و چین به عنوان دو بازیگر مهم و تأثیرگذار بینالمللی، به ماه می 1975، بر میگردد. روابط دو طرف تا ژوئن 1989 و وقوع حوادث میدان تیان آنمن، رو به پیشرفت و گرمی بود، اما سرکوب دانشجویان و طرفداران دمکراسی باعث سردی روابط دوجانبه و اعمال تحریمهایی از سوی اروپا علیه چین شد؛ لکن اهمیت فزایندهی بازار چین به عنوان مقصدی مطلوب جهت سرمایهگذاری مستقیم خارجی باعث شد سردی روابط اتحادیهی اروپا و چین تجربهای کوتاهمدت داشته باشد و دو طرف به سمت عادی نمودن روابط حرکت نمایند.
روابط اتحادیهی اروپا و چین از دههی 90 از یک سو متأثر از عوامل اقتصادی، شامل تجارت و میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی، بوده و از سوی دیگر تحت تأثیر عوامل سیاسی شامل تحریم تسلیحاتی، مسئلهی تایوان و حقوق بشر بوده است.
به طور کلی، اختلاف اساسی بین اتحادیهی اروپا و چین وجود ندارد و هیچ یک از طرفین همدیگر را تهدیدی جدی نمیدانند. تقویت و افزایش روابط با اتحادیهی اروپا بخش مهمی از سیاست خارجی چین را شکل میدهد. اروپا نیز حامی و علاقهمند به ادغام چین در اقتصاد جهانی بوده است و از ورود چین به سازمان تجارت جهانی حمایت مینماید و آن را در راستای منافع خود میداند.
به نظر میرسد مهمترین مسئله در روابط چین و اتحادیهی اروپا موضوعات اقتصادی و تجاری است؛ به گونهای که سایر مسائل، از جمله مسائل امنیتی و نظامی، تحت تأثیر آن قرار میگیرد. برای نمونه، علیرغم تحریم تسلیحاتی چین، کشورهای بزرگ اروپایی به تجارت تسلیحاتی با چین ادامه دادند و اتحادیهی اروپا حتی در این زمینه خواستار لغو تحریم شد که با مخالفت ایالات متحدهی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی مواجه گردید. بنابراین در روابط اتحادیهی اروپا و چین، هرچند مسائل امنیتی و نظامی مهم است، اما در رأس قرار ندارد و این میتواند ناشی از دلایل مختلف از جمله فقدان دغدغه و درگیری نظامی و امنیتی در چین باشد. اتحادیهی اروپا همچنین در خصوص مسئلهی تایوان و حقوق بشر در چین، به جای اتخاذ رویکردی غیرمسالمتآمیز، خطمشی و سیاستی مثبت و مبتنی بر گفتوگو اتخاذ نموده و سعی کرده است آن را به عنوان موانعی بر سر راه روابط مطرح نکند.
روابط اتحادیهی اروپا و چین تحت تأثیر پنج متغیر شامل تجارت، سرمایهگذاری مستقیم خارجی، تحریم تسلیحاتی، مسئلهی تایوان و وضعیت حقوق بشر در چین قرار دارد. با توجه به افزایش حجم روابط تجاری طرفین به خصوص طی چند سال اخیر، به نظر میرسد هرچند نمیتوان نقش متغیرهای سیاسی را در روابط دو طرف نادیده گرفت، اما عوامل اقتصادی و تجاری نقشی مهمتر و تأثیرگذارتری را نسبت به ملاحظات سیاسی در روابط این دو قطب اقتصادی دنیا ایفا میکنند و روزبهروز از اهمیت مسائل سیاسی کاسته میشود. سیاست را به نوعی میتوان حل کرد؛ ولی گذشتن از منافع اقتصادی تجاری، که تأثیرات گستردهای بر رشد اقتصادی و رفاه کشور دارد، کار سادهای نیست.
مناسبات چین با اتحادیهی اروپا اینک بیش از هر زمانی اهمیت یافته و گسترش همهجانبهی این همکاریها برای پکن و بروکسل انکارناپذیر است. طرفین منافع متقابل بسیاری دارند که نمیتوانند آن را نادیده بگیرند و بیشتر سعی در افزایش آن دارند؛ البته در این میان برخی اختلافات نیز وجود دارد که عادی است و در روابط هر کشور و بلوک تجاری این اختلافات به طور طبیعی وجود دارد، ولی مهم رویکردی است که طرفین در پیش گرفتهاند و امروزه پکن و بروکسل مایل نیستند مسائل جانبی بر آهنگ رشد روزافزون همکاریهای آنها ـکه تأثیرات گسترده و عظیمی در بازار بزرگ و جامعهی هر یک از طرفین به جای میگذاردـ خللی وارد آورد.
در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و پروندهی هستهای ایران، که روزبهروز از حساسیت بیشتری برخوردار میشود، با توجه به اهمیت راهبردی و روزافزون مناسبات چین با اتحادیهی اروپا، به نظر نمیرسد این کشور اهمیت ویژهای به پروندهی هستهای ایران در گفتوگوهای خود با اتحادیهی اروپایی بدهد و باز هم آن را در کنار سایر موضوعات مطرح خواهد کرد. در واقع، همان طور که اتحادیهی اروپا بحث حقوق بشر را با چین به طور عادی و سطحی و در کنار سایر موضوعات مطرح میکند، چین هم همین رویکرد را در پروندهی هستهای ایران با اتحادیهی اروپا و آمریکا در پیش گرفته است. به عبارت دیگر، گستردگی مناسبات طرفین به اندازهای است که هیچ یک از آنها مایل نیستند خدشهای بر روند رو به گسترش آن وارد شود و موضوعات ثالث روند رو به گسترش آن را کُند نماید.(*)
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
بي توجهي رسانه هاي مدعي حقوق بشر به جنايت تروريستها در عدرا
بي توجهي رسانه هاي مدعي حقوق بشر به جنايت تروريستها در عدرا رسانه هاي وابسته به حاميان تروريست هاي تكفيري وهابي در سوريه چشمان خود را به روي جنايت اخير در شهر عدرا در سوريه بستند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه تلويزيوني الاخباريه سوريه تروريست هاي مآيت الله آملي لاريجاني در جلسه مسوولان عالي قضايي: برخي دعاوي حقوق بشري غربيها با معتقدات ما مخالف است
آيت الله آملي لاريجاني در جلسه مسوولان عالي قضايي برخي دعاوي حقوق بشري غربيها با معتقدات ما مخالف است متاسفانه آمريكاييها از توافق صورت گرفته تفسيرهاي عجيبي ارائه ميكنند كه هيچ شخص عاقلي آن را نميپذيرد و اين رفتار مويدي است بر ريشههاي بياعتمادي عميقي كه ملت ايران به آمريكدورويي آشكار غرب در مورد مسئله حقوق بشر/ بزرگترين ناقضان حقوق بشر كيستند؟
دورويي آشكار غرب در مورد مسئله حقوق بشر بزرگترين ناقضان حقوق بشر كيستند كسانيكه بدون ارائه هيچ گونه شواهد محكمي ايران را به نقض حقوق بشر متهم ميكنند خودشان به نقض حقوق اساسي شهروندان خود متهم هستند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از به گزارش سرويس بين المللآيت الله مكارم شيرازي:نميتوانيم در زمينه حقوق بشر با غربيها به توافق برسيم
آيت الله مكارم شيرازي نميتوانيم در زمينه حقوق بشر با غربيها به توافق برسيم يكي از مراجع تقليد با بيان اينكه ادعاي حقوق بشرخواهي به يك ابزار در دست استكبار براي محكوم كردم مخالفانش درآمده است گفت اگر در مسئله انرژي هسته اي بتوانيم با آن ها به توافق برسيم در مسئله حقوق بشر ايننميتوانيم در حقوق بشر با غربيها به توافق برسيم
نميتوانيم در حقوق بشر با غربيها به توافق برسيم يكي از مراجع تقليد با بيان اينكه ادعاي حقوق بشرخواهي به يك ابزار در دست استكبار براي محكوم كردن مخالفانش درآمده است گفت اگر در مسأله انرژي هستهاي بتوانيم با آنها به توافق برسيم اما در مسأله حقوق بشر اين توافق وجود ندارد به گزانامه به روحانی درباره حقوق بشر
نامه به روحانی درباره حقوق بشر به دنبال تنظیم پیشنویس منشور حقوق شهروندی از سوی دولت دیدهبان حقوق بشر در نامهای خطاب به حسن روحانی رییسجمهور کشورمان از وی به دلیل در اولویت قرار دادن حقوق بشر در برنامه کاریاش قدردانی کرد خبرگزاری ایسنا به دنبال تنظیم پیشنویس منشورآيتالله العظمي مكارمشيرازي: در مسئله حقوق بشر نميتوانيم با غربي ها توافقي داشته باشيم
آيتالله العظمي مكارمشيرازي در مسئله حقوق بشر نميتوانيم با غربي ها توافقي داشته باشيم در مسئله حقوق بشر از موضع قدرت و تهاجم با غرب برخورد كنيم غربي ها ميخواهند با حقوق بشر مدنظر خود بسياري از آموزههاي دين اسلام را زيرسئوال ببرند بايد آثار حقوق بشر مورد ادعاي غرب را به مردمامام جمعه فيروزكوه: حقوق بشر غربي پاسخگوي نيازهاي جهاني نيست
امام جمعه فيروزكوه حقوق بشر غربي پاسخگوي نيازهاي جهاني نيست فيروزكوه - خبرنگار رسالت امام جمعه فيروزكوه گفت حقوق بشر غربي ديگر امروز پاسخگوي نيازهاي جهاني نيست و بايد چارهاي ديني براي رعايت حقوق انسانها انديشيد حجتالاسلام والمسلمين عبدالعلي استيري در جمع مردم و مسئولاندرخواست دیده بان حقوق بشر از حسن روحانی
درخواست دیده بان حقوق بشر از حسن روحانی دیدهبان حقوق بشر در نامهای خطاب به حسن روحانی رییسجمهور کشورمان از وی به دلیل در اولویت قرار دادن حقوق بشر در برنامه کاری اش قدردانی کرد به گزارش جام نیوز دیدهبان حقوق بشر در این نامه آورده است آقای روحانی شما در ۲۶ نوامبنامه دیدهبان حقوق بشر خطاب به روحانی
نامه دیدهبان حقوق بشر خطاب به روحانی به دنبال تنظیم پیشنویس منشور حقوق شهروندی از سوی دولت دیدهبان حقوق بشر در نامهای خطاب به حسن روحانی رییسجمهور کشورمان از وی به دلیل در اولویت قرار دادن حقوق بشر در برنامه کاریاش قدردانی کرد به گزارش نامه نیوز دیدهبان حقوق بشر در اینفعال عربستاني از وضع حقوق بشر در اين كشور به شدت انتقاد كرد
فعال عربستاني از وضع حقوق بشر در اين كشور به شدت انتقاد كرد تهران واحدمركزيخبر سياسي 1392 10 05 00 36 08 12 فعال عربستاني از وضع حقوق بشر در اين كشور به شدت انتقاد كرد به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي يكي از حقوقدان هاي عربستاني عملكرد حكومت آل سعود را در زمينه حقوق بشر در اياياد سراج، فعال حقوق بشر فلسطيني درگذشت
اياد سراج فعال حقوق بشر فلسطيني درگذشت تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 27 اياد سراج روانپزشك و فعال مبارزه مسالمت آميز و حقوق بشر فلسطيني سه شنبه شب در سن 70 سالگي بر اثر بيماري سرطان در بيمارستاني در فلسطين اشغالي درگذشت برنامه بهداشت رواني همگاني در غزه كه اياد سراج سپاسخ صندوق بازنشستگي كشوري به خبر دريافت حقوق ميليوني مديرعاملش
پاسخ صندوق بازنشستگي كشوري به خبر دريافت حقوق ميليوني مديرعاملش اداره كل حقوقي صندوق بازنشستگي كشوري طي اطلاعيهاي اعلام كرد انتشار برخي اخبار كذب و نادرست و ارائه مطالب ساختگي در مورد مديريت صندوق بازنشستگي كشوري به هيچوجه صحت نداشته و تكذيب ميشود به گزارش خبرنگار اجتماعي با-
گوناگون
پربازدیدترینها