واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
احتمال فعالیت مجاهدین انقلاب با نام جدید
دبیرکل سازمان «مجاهدین انقلاب اسلامی» از احتمال ازسرگیری فعالیت تشکل سیاسی متبوع خود در قالب سازمانی تازه خبر داد.
روزنامه شرق: دبیرکل سازمان «مجاهدین انقلاب اسلامی» از احتمال ازسرگیری فعالیت تشکل سیاسی متبوع خود در قالب سازمانی تازه خبر داد.
«نسیم» نوشت: محمد سلامتی روز گذشته در حاشیه مراسم ختم مادر احمد پورنجاتی به خبرنگاران گفت: «اگر سازمان فعال نشود ما در قالب سازمان دیگری فعالیت خود را آغاز میکنیم.»
هفته گذشته 60 حزب و تشکل سیاسی در ساختمان وزارت کشور میهمان نشست «هم اندیشی دولت و احزاب» بودند اما نام دو تشکل سیاسی «مجاهدین انقلاب اسلامی» و «جبهه مشارکت ایران اسلامی» در میان دعوتشدگان به نشست وزارت کشور به چشم نمیخورد؛ دو حزبی که سال 89 از سوی دادگاه منحل شدند و از آن زمان دیگر اجازه فعالیت پیدا نکردند.
عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور در حاشیه نشست «هم اندیشی دولت و احزاب» درباره چگونگی ادامه فعالیت این دو حزب گفته بود: «آنها باید مسایل قانونی خود را که با قوهقضاییه مطرح است از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند.» مسوولان این دو حزب اما میگویند هیچ حکمی به آنها ابلاغ نشده است.
اکنون محمد سلامتی خبر از احتمال تاسیس سازمانی جدید بهعنوان جایگزین سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی داده است. سازمان مجاهدین پس از پیروزی انقلاب در فروردین 1358 با به هم پیوستن هفت گروه مبارز که در خلال مبارزات انقلابی با رژیم شاه فعالیت داشتند، تشکیل شد.
سعید حجاریان، بهزاد نبوی، محسن آرمین، مصطفی تاجزاده، محسن رضایی، فیضالله عربسرخی، مجتبی شاکری، محسن مخملباف، حسین فدایی، حسن واعظی، محمدباقر ذوالقدر، محسن رضایی و احمد توکلی، محمد بروجردی، علی صیادشیرازی و محمد سلامتی از مهمترین اعضای سازمان در ابتدای تشکیل آن به حساب میآیند. در سالهای نخستین پیروزی انقلاب، فعالیتهای سازمان تنها به حوزه سیاسی محدود نبود. یکی از مهمترین فعالیتهای سازمان در آن سالها کمک به دستگیری اعضای گروه «فرقان» و عاملان ترور شهید مطهری بود.
در آن سالها البته شکاف میان دو گرایش «چپ» و «راست» در سازمان مشهود بود؛ شکافی که در سالهای بعد جدیتر شد. نهایتا امام(ره) برای کاهش این اختلافات، آیتالله «حسین راستیکاشانی» را بهعنوان نماینده خود در سازمان منصوب کرد. ادعای نزدیکی آیتالله راستیکاشانی به جناح راست، موجب خروج تعدادی از چهرههای «چپ» از سازمان شد.
همچنین به دلیل جنگ تحمیلی و حضور بسیاری از اعضای سازمان در نهادهای نظامی، نهایتا با فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی مبنی بر منع نظامیان از حضور در تشکلهای سیاسی، برخی اعضای سازمان که بیشتر به جناح راست نزدیک بودند از آن خارج شدند. نهایتا در سال 1365 راستیکاشانی در نامهای به امام(ره) انحلال سازمان را اعلام کرد.
سال 1370 اما دوباره با تلاش برخی چهرههای چپ، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی تاسیس شد. این تشکل با حمایت از محمد خاتمی در انتخابات 1376 بازگشتی جدی به عرصه سیاسی کشور داشت و اعضای آن به چهرههای شاخص جنبش اصلاحات پس از دوم خرداد تبدیل شدند.
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]