واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
رسم دیرین آن است که مردان، با عرق جبین و کار و تلاش بسیار، در خارج از کلبه مهراگین، روزی را به شما برسانند، تا در این روزگار سخت و خشن، شرمنده اهل و عیال خویش نباشند؛ بنابراین، مدیریت، در دارایی خانواده، گذشته از این که امری انسان دوستانه است، واجب نیز خواهد بود.
رعایت حال یکدیگر، در این کارزار، روابط را آبستن عواطفی پایدار می کند که سالیان سال، به آن محتاحید! قناعت، صرفه جویی، تدبّر و تأمل در مخارج زندگی و سامان بخشی به نیازهای روزمره، آسایش جمعی به دنبال می آورد. پس، بکوشید، مشکلات کوچک مدیریتی، شیرینی روابط شما را به تلخی نکشاند و خدنگ و نیرنگ دشمن دیرینه انسان، شادی و شادکامی را از لبان مسرورتان نرباید!
بانوان، کانون گرم خانه را با نظم و ترتیب و قناعت و ... گرم کنند که مدیریت این مجموعه، زیبنده و برازنده آنان است؛ هر چند، باید، دستان یاری رسان مردان نیز، در این سامانه، به همکاری و یاوری بشتابد.
در این راستا توصیه می شود:
** سعی کنید، موازنه ای معقول و منطقی، بین دخل و خرج ایجاد کنید؛ اگر بر اساس توسعه طلبی های برخی همسران یا مهار نکردن مخارج غیرضروری، این موازنه به هم بخورد، یا در امر درآمد و مخارج زندگی حسابگری و انطباق و همسویی نباشد، در خانواده، ناهنجاری های رفتاری پیش می آید.
** لازم است، زن و شوهر، به تناسب توانایی مالی خود، لیستی از چگونگی اختصاص پول به جنبه های مختلف زندگی تهیه کرده و براساس آن عمل نمایند، همچون برنامه زیر:
یک. اجاره خانه 25% حقوق.
دو. خوراک 25 تا 35%
سه. کفش و لباس 6 تا 10%
چهار. آب، بر ق و تلفن و گاز 5%
پنج. مسافرت و تفریح 10%
شش. مخارج میهمانی ها و هدایا 20%
هفت. پیشامدهای غیر منتظره 10%
مهم، داشتن برنامه و اندازه گیری در مخارج زندگی است و برنامه فوق، یک نمونه است و می توان آن را به گونه ای دیگر تنظیم کرد.
** همه در آمد شما، مال شما نیست؛ روزی خانواده است. ثبات زندگی به حسن تقدیر است؛ بنابراین، به میزان توسعه روزی، باید، برای خانواده توسعه داد.
پیامبر (صلی الله علیه واله وسلم) در این می فرماید: از ما نیست کسی که به او توسعه داده شود و او بر خانواده اش سخت گیری کند.
** خرج های روزمره را بنویسید تا در محاسبه ای که بر مخارج زندگی می کنید، بخش های اضافی آن را کم کنید.
برای جلوگیری از ولخرجی و خرج های بیهوده، کم تر پول همراه بردارید؛ زیرا، فقط، در این صورت است که از خرید چیزهای غیر ضروری صرف نظر خواهید کرد.
** اگر همسرتان، عاقل و با تدبیر است؛ درآمدهای خود را نزد او بگذارید و با هماهنگی او مخارج زندگی را تنظیم کنید و اگر تدبیر لازم را در تنظیم مخارج زندگی ندارد، خود، با برنامه ریزی صحیح، مخارج خود را طبق درآمدتان تنظیم کنید.
** در هر شرایطی، قسمتی از درآمد خود را پس انداز کنید.
** از چشم و هم چشمی های مادّی به شدّت بپرهیزید.
** برای خریدهای مهم زندگی، با اهل خبره مشورت نمایید تا در صورت داشتن توان مالی، جنسی مرغوب بخرید.
حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: هر کس با اهل خبره مشورت کند در عقل و دانش آن ها شرکت می جوید.
ولی گاهی اوقات همه این مسایل مورد توجه نسبی قرار می گیرد ولی باز هم مشکلات مالی ایجاد می شود. در این شرایط واقعا باید چه کار کرد؟
در ادامه یک نمونه حل اختلافات مالی و اقتصاد برای تان شرح داده می شود:
سارا و بهروز 10 سال از زندگی مشترک شان می گذرد و دارای دو دختر دوست داشتنی هستند. اخیرا آنها صاحب خانه شده اند ولی اقساط مربوط به تامین این خانه، ان قدر زیاد است که فشار مالی زیادی به بهروز وارد می اورد. آنها باید ببینند که چگونه می توانند فشار مالی شان را کم کنند. سارا احساس می کند باید دوباره سرکار بازگردد اما بهروز که از اشتغال مادرش در گذشته خاطره خوبی ندارد دوست دارد سارا بالای سر دختران باشد.
مرحله اول. احترام متقابل: سارا و بهروز باید به نظر هم احترام بگذارند.
سارا: فکر می کنی اگر سر کار بروم چه ضربه ای به دختران بخورد؟
بهروز: دوست ندارم وقتی به خانه می ایم خانه خالی باشد و سرنوشت بچه ها مثل سرنوشت خودم شود.
سارا: کاری پیدا می کنم که زودتر از تو و بچه ها به خانه برسم.
بهروز: تابستانها چطور؟
مرحله دوم. مشخص کردن مشکل واقعی. گفتگوی روشن و صریح سارا و بهروز نشان می دهد که اشتغال سارا شان بهروز را زیر سوال می برد
سارا: فکر می کنم مشکل واقعی منیت توست. اگر سر کار بروم احساس می کنی نمی توانی ما را تامین کنی.
بهروز: احساس می کنم وظیفه من است که پول دربیاورم، بچه ها را تامین کنم و خانه بخرم.
سارا: احساس می کنم وظیفه تو به عنوان پدر و همسر این است که قدری بیشتر در خانه حضور داشته باشی.
مرحله سوم. یافتن زمینه های مورد توافق. سارا و بهروز هر دو قبول دارند که باید وضعیت مالی خود را بهتر کنند ولی نه به بهای خراب شدن زندگی خانوادگی شان.
مرحله چهار. مشارکت متقابل. مشکل آنها راه حلهای مختلفی دارد. مهم این است که راه حل مورد نظر چقدر انها را درگیر می کند.
سارا: چطور است دنبال کاری بگردیم که بتوانیم ان را در خانه انجام دهیم به این ترتیب می توانیم پول در بیاوریم و در کنار هم باشیم.
بهروز : نمی دانم منظورت چه کاری است؟
سارا: همسایه بالایی در خانه جعبه های فانتزی درست می کند. مادر یکی از بچه های مدرسه دخترها، دوره کیف دوزی سنتی دیده ودر خانه مشغول است و از فروشش هم راضیه. فکر می کنم از این نوع کارها زیاد باشه.
بهروز: فکر می کنم باید کاری را شروع کنیم که از ابتدا پول زیادی نخواهد.
سارا: از فردا شروع می کنم به اطلاعات جمع کردن. اگر کار خوبی پیدا کردم به تو تلفن می کنم.
با برخورد منطقی و صادقاه با مشکلات مالی زندگی تان، قطعا می توانید برای رفع آنها راه حل های خارق العاده ای بیابید.
منابع:تبیان/ کتاب صمیمانه با عروس و داماد،و کتاب برای زن و شوهرها وقت زندگی بهتر رسیده همراه با تغییرات و اضافات
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]