واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پايگاه اينترنتي روس:
عزم ايران و 1+5 برای توافق جدی است
به عقیده کارشناس انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین الملل وابسته به آکادمی علوم روسیه و شرق شناس برجسته، کاملا مشخص است که ایران و گروه پنج به علاوه یک عزم قاطعی برای بهبود اوضاع دارند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، موسسه تحقیقات سیاسی و اجتماعی قفقاز در پایگاه اینترنتی خود با اشاره به این موضوع که بر اساس نتایج گفتگوهای ژنو ایران و گروه پنج به علاوه یک در خصوص فعالیت هسته ای این کشور به توافقهایی دست یافته اند، چنین مینویسد: بسیاری از ناظران بین المللی این توافقنامه را تاریخی نامیده اند چون طرفین از سال 2003 تاکنون مشغول مذاکره هستند. ولی اسرائیل و عربستان معامله را "معامله بد" می نامند.
"ویکتور نادیین-رایفسکی" کارشناس انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین الملل وابسته به آکادمی علوم روسیه و شرق شناس برجسته معتقد است امروز دلایل زیادی وجود دارد که بر اساس آنها می توان پیشرفت را پیش بینی کرد و از جدی بودن هر دو طرف سخن گفت. در مورد ایران باید گفت به خاطر تحریمهای اقتصادی مشکلات بسیار زیادی تحمل کرده است. خلاصه این که عوامل زیادی وجود داشت که در نهایت نتیجه دلخواه یعنی آب شدن یخها را به همراه داشتند.
کارشناس در خصوص مواضع آمریکا در رابطه با مشکل ایران و اقدامات احتمالی آن در این زمینه ابراز اطمینان کرده که آمریکاییها هم به عادی سازی روابط با تهران تمایل دارند. این مساله هم با دستور کار سیاست داخلی آمریکا و هم با اوضاع کلی جهان و خاور میانه در ارتباط است. آمریکا درحال حاضر دغدغههای زیادی دارد، اقتصاد آن به کندی درحال خروج از بحران و اوضاع خاورمیانه از کنترل خارج شده و توجه زیادی را به خود جلب کرده است. مشخص است که آمریکا تا حدودی برخورد خود را با روندهای خاورمیانه مورد بازبینی قرار داده و تصمیم گرفته از میزان درگیری خود در آنها بکاهد یا مکثی در این زمینه ایجاد کند. تشخیص ارتباط بین اقدامات آمریکا دشوار است ولی نشانه هایی وجود دارد که بر اساس آنها مخالفتی با گام برداشتن به سوی ایران ندارد.
این کارشناس اطمینان دارد که جامعه جهانی می تواند در انتظار ادامه پیشرفت در حل مشکل هسته ای ایران باشد. مشخص است که ایران به سوی امضای توافقنامه همه جانبه گام بر خواهد داشت. به بیان دیگر تغییر خط مشی ایران بعید به نظر می رسد. ولی این بدان معنی نیست که همه چیز بدون دردسر قابل دسترسی است. نیروی محرک تغییرات به جای ایران غرب، آمریکا، اسرائیل و متحدان آنها از جمله فرانسه هستند. در مورد اسرائیل باید گفت همه چیز روشن است و هر توافقی که تهران و گروه پنج به علاوه یک به آن دست یابند موجب خوشحالی تل آویو نخواهد شد. در کل بد نیست به اسرائیلیها یادآوری کنیم که مساله نحوه اداره ایران به مردم این کشور ربط دارد نه به تل آویو. اسرائیلی ها ادعا می کنند تهران قصد مصالحه ندارد. ده سال تمام است که آنها ادعا می کنند ایران یک تا دو ماه دیگر بمب اتمی می سازد ولی همچنان خبری از این بمب نیست.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۲:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]