تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804370735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باهنر: قانون را باید حقوق‌دان‌ها بنویسند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: باهنر: قانون را باید حقوق‌دان‌ها بنویسند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به این باور رسیدیم که چون نماینده هستیم می‌توانیم قانون بنویسیم گفت: نوشتن قانون را باید در اختیار حقوقدانان قرار دهیم.
آفتاب: محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در دومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری که به همت مرکز پژوهش‌های مجلس در حال برگزاری است، گفت: گزارش مرکز پژوهش‌ها را دکتر جلالی عرضه خواهد کرد و بنده با توجه به تجربیات و حضور طولانی در مجلس مطالبی را مطرح خواهم کرد.

وی ادامه داد: در سیستم قانونگذاری ما اسنادی همچون قانون اساسی و سیاست‌های کلی را داریم. همچنین با قوانین مادر نیز روبرو هستیم که قوانین توصیه‌ای، برنامه پنج ساله، لایحه بودجه و قوانین مالیاتی از جمله قانون‌های مادر شناخته می‌شوند که باید در آنها تغییرات انجام شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه البته تعدادی از اصول قانون اساسی می‌توانند تغییر کنند، افزود: البته بعضی از اصول قانون اساسی قابل تغییر نیست. به استثناء یکی، دو اصل انحصار قانونگذاری در اختیار مجلس شورای اسلامی است و هیچ مرجع دیگری برای تصویب قانون وجود ندارد.

باهنر خاطرنشان کرد: مثلا اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام بخواهد بین شورای نگهبان و مجلس قضاوت و تجدید نظری کند، باید با اذن مقام معظم رهبری این کار را انجام دهد وگرنه ما مرجع دیگری برای قانونگذاری نمی‌شناسیم و کشف نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در دولت‌های نهم و دهم بحث‌های حاشیه‌ای پیرامون قانونگرایی مطرح شد، اظهار داشت: از نظر ما تکلیف روشن است. البته باید تعیین صلاحیت هر نهاد نیز مشخص شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بعضی از موارد شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا شورای فضای مجازی معتقد است که می‌تواند قانونی تصویب کند، یادآور شد: دبیر شورای انقلاب فرهنگی از امام خواستند فرآیندی مهیا شود تا مصوبات شورا اجرایی شود. امام نیز فرمودند دولت کاری کند تا مصوبات شورا اجرایی شود.

باهنر اضافه کرد: قوه قضائیه می‌تواند آئین‌نامه تصویب کند، اما تطبیق آئین‌نامه به عهده کیست؟ دولت دهم مصوبه را "مصممه" می‌نامید تا از تیغ اصل 138 نگذرد در صورتی که هیچ تصمیمی نباید خلاف کشور و خلاف قانون گرفته شود.

وی با طرح این پرسش که آیا ما در نوشتن قانون تخصص داریم، اظهار داشت: به این باور رسیدیم که چون نماینده هستیم می‌توانیم قانون بنویسیم در حالی که ضرورت ندارد نماینده مجلس قانون بنویسد و نوشتن قانون را می‌توان در اختیار حقوقدان قرار داد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده الان دیگر مهندس نیستم، اظهار داشت:‌ مهندس تاریخ مصرف دارد. آقای آخوندی از مهندسین امتحان می‌گیرند و مجوز ادامه کار را به آنها می‌دهند و یا نمی‌دهند.

باهنر در ادامه سخنانش افزود: اکثریت بالای مصوبات ما در مجلس اصلاحیه قوانین قبلی است.

وی به اهمیت قانونگرایی در کشور اشاره کرد و در عین حال با بیان اینکه قوانین باید معطوف به نیازهای واقعی باشد گفت: باید بدانیم که آیا جای این قانون خالی است یا نه و رابطه هر قانون با قوانین موجود روشن شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تنقیح قوانین نیز از دوره مجلس هشتم شروع شده است. از این رو معتقدم در خصوص تنقیح قوانین نیز مرکز پژوهش‌ها می‌تواند کارهایی را انجام دهد.

باهنر با بیان اینکه باید به قانونگرایی اهمیت دهیم تاکید کرد: مسئولان باید به مسئله ارتقاء قانونگرایی و فرهنگ قانونگرایی اهیمت دهند؛ باید مطیع قانون باشیم تا فرهنگ قانونگرایی در بین افکار عمومی توسعه پیدا کند.

به گزارش تسنیم، وی در پایان سخنانش افزود: متاسفانه در برخی از موارد گرفتار عدم اجرای قانون شدیم بطوری که قانون‌شکنی افتخار محسوب می‌شود.





تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن