تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804404576




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ردپای 3 عامل نفتی در آلودگی هوای کلانشهرها


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ردپای 3 عامل نفتی در آلودگی هوای کلانشهرها
از این رو از ابتدای سالجاری تاکنون میزان تحویل گازوئیل به نیروگاه‌های کشور رشدی 61 درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه می کند و به مرز هشت میلیارد لیتر رسیده است. ادامه تولید بنزین و گازوئیل در پتروشیمی‌ها و عدم عرضه گسترده بنزین یورو 4 در کلانشهرها، توسعه لاک پشتی توسعه CNG به عنوان سوخت پاک جایگزین بنزین و افزایش مصرف نفت کوره و گازوئیل در نیروگاه‌ها و صنایع به‌جای گاز طبیعی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران است.
آفتاب: یکی از مهمترین دلایل افزایش حجم آلودگی‌ها در کلانشهرهای کشور کاهش شدید گازرسانی به نیروگاه ها و افزایش مصرف سوخت مایع و به ویژه نفت کوره در این واحدها است.

از این رو با ثبت رکوردهای جدید مصرف گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری از ابتدای دی ماه تاکنون، گازرسانی به نیروگاه‌های برق کشور متوقف و یا به شدت محدود شده است.

آمارهای رسمی وزارت نیرو حاکی از آن است که از ابتدای سالجاری تاکنون میزان گازرسانی به نیروگاه‌های کشور حدود 7.6 درصد کاهش یافته و به حدود 31 میلیارد مترمکعب رسیده است.

در این بین وزارت نفت هم با تائید کاهش شدید گازرسانی به نیروگاه‌ها، اعلام کرده است: میزان تحویل گاز به نیروگاه‌ها در 9 ماهه نخست سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 3.5 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

از این رو از ابتدای سالجاری تاکنون میزان تحویل گازوئیل به نیروگاه‌های کشور رشدی 61 درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه می کند و به مرز هشت میلیارد لیتر رسیده است.

در این مدت متوسط تحویل نفت کوره به نیروگاه‌ها هم رشدی هشت درصدی داشته به طوری‌که از ابتدای سال تاکنون بیش از 11.2 میلیارد لیتر نفت کوره به نیروگاه‌ها تحویل شده است.

همزمان با سقوط آزاد گازرسانی به نیروگاه‌های کشور، از ابتدای سالجاری تاکنون نزدیک به 20 میلیارد لیتر نفت کوره و گازوئیل تحویل نیروگاه‌ها شده که مصرف سوخت مایع به جای گاز منجر به افزایش آلایندگی هوا به ویژه در کلانشهرها، افزایش هزینه‌های تولید برق و دوره تعمیرات اساسی در واحدهای نیروگاهی شده است.

علاوه بر این حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت پیشتر تاکید کرده بود: استفاده فراگیر نیروگاه‌ها از فرآورده نفتی به دلیل کمبود گاز، عدم النفع ٢٨ میلیارد دلاری برای اقتصاد کشور به همراه دارد.
در همین حال صنایع هم از مصرف فرآورده‌های نفتی به‌جای گاز طبیعی بی بهره نمانده‌اند به طوری‌که هم اکنون با بحران کمبود گاز اکثر صنایع کشور همچون سیمان و فولاد نفت کوره‌سوز شده اند.

توسعه لاک پشتی صنعت CNG و رشد مصرف بنزین

یکی دیگر از دلایل آلودگی هوا افزایش مصرف بنزین به دلیل توسعه لاک پشتی توسعه صنعت سی.ان.جی در کشور است به طوری که در طول دو سال گذشته تاکنون هنوز امکان تحقق ساخت 2500 جایگاه گاز در کشور فراهم نشده است.

در شرایط فعلی تعداد کل جایگاه‌های CNG کشور حدود دوهزار و هفت جایگاه بوده که در هفته های اخیر به دلیل افزایش مصرف گاز خانگی حتی، گاز بخش عمده ای از جایگاه‌های CNG با افت فشار و یا قطعی روبرو شده است.

از سوی دیگر از ابتدای سالجاری تاکنون هم بسیاری از جایگاه‌های CNG به دلیل عدم پرداخت بدهی‌های گاز، نبود قطعات یدکی، انجام تعمیرات دوره ای و یا ورشکستگی از مدار بهره‌برداری خارج شده اند.

اردشیر دادرس رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با بیان اینکه هم اکنون در شهر تهران با کسری 160 باب جایگاه CNG و در سایر کلانشهرهای کشور همچون اصفهان، مشهد و تبریز با کسری 100 جایگاه CNG دست و پنجه نرم می‌کنیم، گفت: با وجود رشد 180 درصدی تقاضا اما رشد جایگاه سازی رشد منفی 120 درصدی را تجربه می کند.

توسعه لاک پشتی صنعت CNG در کنار جمع آوری چراغ خاموش جایگاه‌های LPG منجر به سونامی مصرف بنزین در کشور شده است به طوری که از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف روزانه بنزین کشور از مرز 70 میلیون لیتر عبور کرده است.

ادامه تولید بنزین و گازوئیل در پتروشیمی‌ها

پس از تحریم بنزینی ایران توسط کشورهای مختلف، از حدود سه سال گذشته تاکنون تولید بنزین و گازوئیل در مجتمع‌های پتروشیمی ایران تولید شده است که بنزین تولیدی در واحدهای پتروشیمی دارای ترکیبات حلقوی و مواد آروماتیکی همچون ماده شیمیایی و آلاینده " بنزن" است.

آمارهای رسمی منتشر شده توسط وزارت نفت نشان می‌دهد که سالانه بین 4.1 تا 4.5 میلیارد لیتر بنزین و گازوئیل خام در پتروشیمی‌ها تولید و پس از اکتان افزایی در پالایشگاه‌ها در جایگاه‌های سوخت سراسر کشور عرضه می‌شود.

در همین حال تولید روزانه 8 میلیون لیتر بنزین در پتروشیمی‌ها و تولید گازوئیل 6 تا 7 میلیون لیتر است که وجود مواد شیمیایی آروماتیکی و حلقوی در ترکیب این نوع بنزین و گازوئیل عامل بسیاری از آلایندگی‌های هوای تهران و سایر کلانشهرهای کشور است.

در این بین شاهرخ خسروانی معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بدون اشاره به جزئیات ترکیب بنزین تولیدی در پتروشیمی‌ها، اعلام می کند: بنزین تولیدی پتروشیمی استاندارد است.

یکه تازی MTBE در ترکیب بنزین ایران

یکی از مهمترین برنامه‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حذف ماده شیمیایی MTBE از ترکیب بنزین تولیدی پالایشگاه‌های نفت و تولید بنزین فاقد اکتان افزاهای شیمیایی بود.

از این رو هر چند در طول سه سال گذشته تاکنون طرح‌های مختلف بهینه‌سازی، بهبود کیفیت و توسعه در پالایشگاه‌های نفت تهران، شازند اراک، لاوان، اصفهان، تبریز و آبادان راه اندازی و افتتاح شد اما هم اکنون عرضه روزانه بنزین با استاندارد یورو چهار کشور به 15 میلیون لیتر در روز هم نمی‌رسد.

علاوه بر این کماکان مواد اکتان افزای شیمیایی همچون MTBE به ترکیب بنزین اضافه می‌شود ضمن آنکه قرار بود از اواسط سالجاری بنزین با اکتان بالای 90 در تمامی جایگاه‌های هشت کلانشهر اصلی کشور در قالب بنزین یورو 4 توزیع شود که تاکنون به صورت نصفه و نیمه تنها در تهران، البرز و اراک این نوع بنزین عرضه شده است.

در این بین همزمان با ادامه روند افزودن MTBE به ترکیب بنزین و حتی واردات اکتان افزاهای شیمیایی از چین، طرح تولید بنزین پاک هم در کشور به طور کامل تعلیق شده است.

به گزارش مهر، در این بین عدم توسعه متوازن ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش تعداد خودروهای تک سرنشین، عقب ماندگی در اجرای برنامه‌های اسقاط خودروهای فرسوده، نبود برنامه جامع فرهنگ‌سازی در مصرف سوخت و انرژی و فرسوده بودن برخی از نیروگاه‌ها و صنایع از دیگر عوامل آلودگی شدید هوا در کلانشهرهای کشور است.




تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن